Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، رایزنی فرهنگی ایران در سوئد خبر جالبی را درباره مدیریت حوزه کتاب و کتابخوانی در این کشور به مهر ارسال کرده است که شاید قابلیت الگوبرداری در دوران شیوع کرونا را داشته باشد. دوران قرنطینه کرونا یکی از دوران منحصر به فرد در طول تاریخ بشر است. هرچند در دوره‌های مختلف تاریخی بیماری‌های شایع و همه‌گیر موجب مرگ و میر تعداد زیادی از افراد شده بودند اما شیوع این بیماری در عصر تکنولوژی و اطلاعات بسیار قابل تامل بود چرا که این بیماری علاوه بر مرگ تعداد زیادی از افراد، پیامدهای زیادی را به همراه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انزوا، افسردگی، عصبی بودن و … که جملگی به دلیل قرنطینه و دوری مردم از یکدیگر رخ داد، از جمله این اتفاقات است.

با این حال هر جامعه نسبت به نوع فرهنگ و نحوه مدیریت خود، این دوران را مدیریت کرد که بخش زیادی از آن به خلاقیت مدیران فرهنگی باز می‌گشت. جامعه سوئد نیز یکی از این نمونه‌هاست که در این زمینه اقدامات جالب توجهی را در دستور کار قرار داد و اجرا کرد. در واقع مدیران گوتنبرگ به منظور افزایش نشاط مردم طی دوران استرس‌زای کرونا کتابخانه‌های متعددی را در گوشه و کنار سواحل شهر نصب کردند که استقبال قابل قبولی هم از جانب مردم داشت.

این سازه‌های سیار مملو از کتاب‌هایی در حوزه‌های مختلف، مجلات و بازی‌های فکری است که بازدیدکنندگان ساحل در هر سن و با هر گونه علاقه‌مندی می‌توانند آنها را به امانت بگیرند و اوقات پربارتری را به هنگام تماشای آب‌های اطراف تجربه کنند. فعالیت کتابخانه‌های سیار از ساعت ۱۱ صبح شروع شده و تا پنج عصر ادامه دارد، بنابراین کاربران می‌توانند در این بازه زمانی کتاب‌ها و سایر تجهیزات را به امانت بگیرند.

اگرچه بخشی از محدودیت‌های کرونایی در سوئد برداشته شده است با این حال، برای حضور در سواحل رعایت اصولی نظیر استفاده از ماسک به هنگام نزدیک شدن به سایر مردم و همچنین حفظ فاصله ایمنی اجباری است. البته این رویداد، یعنی نصب کتابخانه در سواحل، سال‌های پیش از کرونا نیز در ایام خاصی از سال مرسوم بوده است با این حال، طی دوران کرونا، رویدادهای فرهنگی دیگر برگزار نمی‌شود و افراد تنها می‌توانند به مطالعه کتاب به صورت انفرادی یا انجام بازی‌های فکری با اعضا خانواده خود بپردازند.

کودکان حاضر در سواحل گوتنبرگ نیز می‌توانند تجهیزاتی را از کتابخانه به امانت بگیرند و به وسیله آنها در سواحل به شن بازی یا جمع‌آوری صدف‌های دریایی مشغول شوند. جالب است که تمام امکاناتی که برای سرگرمی در اختیار کودکان و نوجوانان ساحل قرار می‌گیرد از مواد سازگار با محیط زیست ساخته شده و رها کردن آنها هیچ آسیبی به طبیعت وارد نمی‌کند. مدیران گوتنبرگ برای پیشگیری از انزوای اجتماعی ناشی از شیوع بیماری کرونا، اتوبوس‌هایی با طراحی ویژه را که حامل کتاب‌ها و بازی‌های فکری بسیاری است در کوچه و خیابان‌های شهر به حرکت در آورده و آن‌ها را به صورت امانت در اختیار شهروندان قرار می‌دهند.

هرچند مقابله با کرونا یک راه‌کار پزشکی را اجتناب‌ناپذیر می‌کند، اما باید در نظر داشت که این راه‌کارها زمانی به درستی عمل می‌کنند که جامعه نیز با آن همراه باشد. دوران قرنطینه کرونا موجب انزوا و افسردگی و بسیاری از مشکلات روحی و روانی برای جامعه بوده است اما نکته قابل توجه نحوه برخورد مدیران کشورهای مختلف با آن است. ارایه راه‌کار تاسیس کتابخانه سیار در سواحل، یکی از این موارد است که می‌تواند مورد توجه قرار بگیرد. اما توجه مدیران به کودکان و محیط زیست که با در نظر گرفتن نیازهای بچه¬ها و قرار دادن وسایل سرگرمی که در صورت رها شدن در طبیعت، آسیبی به آن نمی‌زند، نکته‌ای است که نشان از مدیریت همه‌جانبه در مقابله با بیماری کروناست.

کد خبر 5309703 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: کتاب و کتابخوانی رایزنی فرهنگی سوئد شیوع کرونا محدودیت های کرونایی کتابخانه های عمومی قرنطینه معرفی کتاب تازه های نشر رونمایی کتاب اربعین 1400 پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تجدید چاپ هفته دفاع مقدس نقد کتاب ترجمه معرفی نشریات فلسفه دفاع مقدس جنگ تحمیلی دفاع مقدس کانون اندیشه جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۱۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه سیار و تلفنی آستان قدس رضوی؛ امیدبخش کتابدوستان کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره کتابخانه‌های وابسته به آستان قدس رضوی در مشهد گفت: کتابخانه سیار و تلفنی آستان قدس رضوی علاوه‌بر ارائه خدمت به بیش از ۸۵۰ عضو فعال خود در شهر مشهد، به دیگر مؤسسات و نهاد‌های فرهنگی و آموزشی دیگر شهر‌های کشور نیز خدمات‌رسانی می‌کند.

رضا رشیدپور  افزود: کتابخانه سیار آستان قدس رضوی در تیر ۱۳۷۷ با هدف ارائه خدمت به مراجعان، تحویل منابع اطلاعاتی و ایجاد فرصت برابر برای دسترسی به کتاب برای همه قشر‌های  جامعه راه‌اندازی شده است و. مطابق با این هدف به همه معلولان، جانبازان، روشندلان، سالمندان، پژوهشگران و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مادران دارای سه فرزند و بیشتر که فرصت حضور در کتابخانه را ندارند، در محدوده شهر مشهد خدمات‌رسانی می‌کند.

وی گفت: این کتابخانه همچنین اقدام به اهدا و امانت بلندمدت منابع مازاد این سازمان مطابق با آیین‌نامه اهدا و مبادله به مراکز متقاضی علمی، فرهنگی و آموزشی می‌کند و با هدف ارائه خدمات مطلوب، مؤثر و سریع، به همه کتاب‌های موجود در مخازن کتاب کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی، مخزن در گردش واقع در باغ ملک‌آباد مشهد و همچنین منابع موجود در کتابخانه‌های وابسته به آستان قدس رضوی دسترسی دارد..

رئیس اداره کتابخانه‌های وابسته به آستان قدس رضوی در مشهد افزود: اعضای این کتابخانه می‌توانند به صورت تلفنی، ایمیل، کانال‌های اطلاع‌رسانی کتاب‌های مورد نیاز خود را درخواست کنند.

رشیدپور گفت: این منابع در صورت موجود بودن، طبق زمان‌بندی و منطقه‌بندی تعیین شده  در محدوده شهر مشهد، به درب منزل عضو تحویل داده می‌شود.

وی گفت: مراکز فرهنگی و آموزشی همچون مساجد، کتابخانه‌ها، کانون‌های فرهنگی، مراکز آموزشی و پژوهشی، مراکز بهزیستی و دیگر مراکز واجد شرایط در صورت نیاز می‌توانند از خدمات امانت بلندمدت کتاب کتابخانه سیار استفاده کنندکه  این منابع در نوبت اول برای مدت دو سال امانت داده می‌شود و در صورت نیاز مراکز، مدت امانت قابل تمدید است.

رئیس اداره کتابخانه‌های وابسته به آستان قدس رضوی در مشهد افزود: همچنین این مراکز فرهنگی و آموزشی در صورت نیاز به دریافت کتاب اهدایی می‌توانند پس از ارسال نامه درخواست و تأیید رئیس این سازمان، از کتابخانه سیار کتاب اهدایی دریافت کنند.

رشیدپور گفت: این کتابخانه علاوه‌بر ارائه خدمات به اعضای خود، منابع اطلاعاتی مورد نیاز اعضای روشندل کتابخانه گویای رضوی را نیز در درب منزل به آنان تحویل می‌دهد.

وی افزود: کتابخانه سیار آستان قدس رضوی  هم اکنون همه روزه (بجز روز‌های تعطیل) از ساعت ۷:۱۵ تا ۱۹ به نشانی: حرم مطهر رضوی، بست طبرسی، ساختمان سازمان علمی و فرهنگی این آستان مقدس، طبقه منفی یک، اتاق ۱۰۳، آماده ارائه خدمات به اهل کتاب و کتابخوانی است.

 همچنین علاقه‌مندان در صورت نیاز می‌توانند با شماره تلفن ۳۲۲۳۶۱۶۴-۰۵۱ با این کتابخانه تماس بگیرند.

کتابخانه سیار آستان مقدس رضوی  در سال ۱۴۰۲، بیش از پنج هزار و ۳۲۰ نسخه کتاب به اعضای خود در دربِ منزل امانت داد  و  در مجموع ۱۰۳ هزار و ۹۳۲ نسخه کتاب را به صورت اهدا و امانت بلندمدت به ۹۷ مرکز فرهنگی و آموزشی درخواست‌کننده کتاب در سراسر کشور تقدیم کرد.  

دیگر خبرها

  • کتابخانه سیار و تلفنی آستان قدس رضوی؛ امیدبخش کتابدوستان کشور
  • زنجیره انسانی مازندرانی‌ها در سواحل دریا
  • حلقه اتحاد مازندرانی‌ها در سواحل دریا
  • ‌نشست جنگ و صلح از منظر سعدی در شیراز برگزار می‌شود
  • بازگشت چند کتاب کمیاب به کتابخانه تربیت تبریز
  • اهدای کتابخانه شخصی به کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر
  • تشکیل باشگاه کتابخوانی در ۱۲ باب از کتابخانه‌های کانون مساجد زنجان
  • اهدای ۵۰۰ جلد کتاب با‌ارزش به کتابخانه‌های عمومی بوشهر
  • هنوز بعد از سال ها درپی متولی در دریا هستیم
  • «تاریخ طب در ایران» معرفی و بررسی می‌شود