Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرورزشی – زینب کبری موسوی ملی پوش یخ نوردی، بعد از خداحافظی و دوری ۲ ساله از تیم ملی یخ نوردی، به صخره‌های یخی بازگشت.او در تاریخ ۲۰۲۰/۱/۱۲ بخاطر اعتراض به سیاست‌ها و اقدامات فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی و هم چنین عدم اعزام به مسابقات بین المللی با وجود خرید بلیت پرواز، از تیم ملی کنار رفت و حالا بعد از ۲ سال برگشته تا کار نیمه تمامش را تمام کرده وصخره‌های جهانی را فتح کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه شد که بعد از ۲ سال به دنیای یخ نوردی برگشتی؟
دوست داشتم لااقل در این ۲سال دوری‌ام، پیشرفت خوبی در یخ نوردی اتفاق بیفتد که متاسفانه این طور نشد. در این مدت خیلی از مسابقات مثل مسابقات کشوری کنسل شده و اکثر ورزشکاران از شرکت در مسابقات جهانی فاصله گرفتند و تنها باشگاه تخصصی یخ نوردان استان تهران هم از زمان خداحافظی من بسته شد. صلاح را به برگشت دیدم تا کار ناتمامم را تمام کرده وسکوی جهانی را فتح کنم.

۲ سال پیش به غیر از مشکلاتی که برای اعزام به مسابقات جهانی داشتی، دلیل خداحافظی‌ات از تیم ملی چه بود؟
بیشتر اعتراضات من روی مسائل فرهنگی بود.کسانی که ملی پوش می‌شوند، باید یکسری مسائل از جمله حفظ حرمت پیراهن ملی را بدانند و در این باره آموزش ببینند.وزارت ورزش باید در این باره و حتی در زمینه رفتار ملی پوشان در میادین بین المللی، کلاس‌های آموزشی برگزار کند تا حریم‌ها و حرمت‌ها حفظ شود .همیشه عدم آموزش باعث بروز مشکلاتی می‌شود، به نظرم باید دوره‌هایی برگزار تا هر که قصد پوشیدن پیراهن تیم ملی را دارد آموزش ببیند.

فوت خواهرت هم در خداحافظی‌ات تاثیر داشت؟
فوت خواهرم غیرقابل باور بود و تاثیر بدی در روحیه ام گذاشت ولی اصولا من زندگی ورزشی ام را با موضوعات دیگر قاطی نمی‌کنم، بعد از فوت خواهرم باتوجه به شرایط بحرانی ام می‌خواستم به مسابقات بروم و تمرینات سختی را هم در دمای پایین روسیه آن هم بدون مربی پشت سر گذاشته و هزینه زیادی کرده بودم. اما بعد از اینکه جلوی اعزامم را گرفتند ضربه روحی بیشتری به من وارد شد چون هدفم سکونشینی در مسابقات ۲۰۲۰ بود.

در این ۲ سالی که از یخ نوردی دور بودی، چه می‌کردی؟
بعد از خداحافظی باتوجه به شرایط روحی ام مشاور به من پیشنهاد داد ورزشی را انتخاب کنم که مدت زیادی ذهنم را درگیر کند که وقتی به خانه می‌آیم خسته باشم، به همین خاطر رشته کوهنوردی را انتخاب کردم ودر این مدت به قله‌های زیادی از جمله سبلان، دماوند و.. صعود کردم که تاثیر زیادی بر توانایی ذهنم گذاشت. در همین راستا می‌خواستم قله‌های نپال و هیمالیا را هم فتح کنم که متاسفانه کرونا و بسته شدن صعودات ۸۰۰۰ متری مانع از انجام آن شد. کسانی که من را می‌شناسند می‌دانند که از نظر ذهنی قوی ام و در خانواده ای بزرگ شده ام که پدرم ما را سخت کوش تربیت کرده است. بر این باورم اگر اتفاقاتی که در زندگی ورزشی من افتاد برای هرکس دیگری افتاده بود یا افسردگی می‌گرفت یا خودکشی می‌کرد.سعی کردم بتوانم این موضوع را مدیریت کنم و به دنیای یخ نوردی برگردم و واقعیت این است که دور بودن از میادین جهانی و بازگشت دوباره جسارت می‌خواهد. حالا به انرژی خوب مردم کشورم نیازمندم و امیدوارم حمایتم کنند تا به نتیجه ای که سال‌ها برایش تلاش کردم برسم.

حالا که برگشتی برای چه مسابقاتی آماده می‌شوی؟
الان در حال آمادگی برای مسابقات ۲۰۲۲ کره جنوبی هستم وبعد از آن هم در ۲ مسابقه تحت عنوان جام جهانی در روسیه و آمریکا و هم چنین فستیوال کانادا شرکت می‌کنم. قبلا هم دوره داوری بین المللی یخ نوردی را گذرانده بودم و حالا برای بازآموزی اش باید در ۲ مسابقه شرکت کنم، در همین راستا می‌خواهم در مسابقات قهرمانی جوانان برای این بازآموزی شرکت کنم. الان نمی‌گویم که تمریناتم خیلی حرفه ای پیش می‌رود چون دوری از مسابقات باعث افزایش وزنم شد، علی الخصوص که برای فعالیت در کوهنوردی نیاز داشتم که چربی زیادی اضافه کنم، هم چنین از نظر تکنیکی هم مقداری سطحم پایین آمده ولی از نظر قدرتی بخاطر فعالیت‌های ورزشی ام، مشکلی ندارم.حالا باقدرت تمریناتم را ادامه می‌دهم و باشگاه یخ نوردی ای که با رفتن من بسته شد بعد از ۲ سال باز شده و اواخر مهر هم مسابقات کشوری برگزار خواهد شد که من هم باید با تلاش بیشتر برای این مسابقات آماده شوم.

دراین مدت که در تیم ملی نبودی مسئولان حالی از تو پرسیدند؟
دراین مدت که از یخ نوردی دور بودم از مسئولین خبری نبود ودر این میان فقط رئیس کوهنوردی استان تهران طی جلساتمان به برگشت و فعالیتم در عرصه جهانی اصرار داشت.گلایه‌هایی دارم و معتقدم نباید با کسی که پیشکسوت یخ نوردی بوده و باعث پیشرفت این رشته شده چنین برخوردهایی می‌شد.من برای گرفتن مدرک مربیگری یخ نوردی‌ام در تمام دوره‌هایی که درآن قوی تر از من وجود نداشت، هم پای کسانی که هیچ تخصصی در این رشته نداشتند، شرکت کردم کردم .جاداشت که حداقل همکاری را با من داشته باشند.از طرفی هنوز جوایز سال ۹۷ و ۹۸ مسابقاتم به بنده داده نشده.حالا هم نمی‌دانم که کلا این پاداش‌ها از سمت وزارت پرداخت نشده یا اسم من در لیست فدراسیون نبوده است.

در این مدت، فکر رفتن از ایران به سرت نزد؟

شرایط و استقبال برای رفتنم وجود داشت اما اصالت و تربیت خانوادگی مانع مهاجرتم شد.انرژی که از مردم میگیرم با هیچ چیزی قابل مقایسه نیست، به عشق مردم به میادین برگشتم .از طرفی هم غیرتم اجازه ترک کشور و خانواده ام را نمی‌داد. فارغ از تمام اتفاقات ناشایست و ناباوری‌هایی که اینجا وجود دارد تمام افتخارم این است که یک ورزشکار ایرانی هستم و ارزش کارم را در ماندن و جنگیدن و پیشرفت بانوان ورزشکار در این رشته می‌بینم . ماندم تا برای از بین بردن باورهای غلطی که وجود دارد، حداقل تلاشم را بکنم.

حالا که برگشتی سقف آرزوهایت چیست؟
برای کسی که با طبیعت و کوهنوردی آشناست سقف آرزویی وجود ندارد چون ما هرروز در تلاطم یک کار و ماجراجویی جدید هستیم اما در حال حاضر قهرمانی جهان برایم در اولویت است و فکر می‌کنم تا ۲ سال آینده بتوانم به این مهم برسم.در حال ادامه تحصیل هستم تا انشاالله بتوانم خدمتگزار ورزشکاران باشم .هیچ وقت از ما مثل باقی رشته‌ها حمایتی نشده و یخ نوردان مثل بقیه ورزشکاران به اردو برون مرزی فرستاده نشدند .فکر می‌کنم اگر وزیر جدید با توجه به المپیکی شدن سنگ نوردی، به این رشته و هم چنین به کوه نوردی ویخ نوردی توجه کند، اتفاقات خوبی برای ورزشمان بیفتد.

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: کوهنوردی کوهنوردی یخ نوردی تیم ملی هم چنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۵۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرس حوزه: اکثر خودکشی‌های اخیر مولود فقر است

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، برای کسی‌که خودکشی می‌کند نباید مراسم یادبود گرفت؟ در یکی دو روز گذشته یک اظهارنظر درباره افرادی که دست به خودکشی می‌زنند پر بازدید شده است، «برگزاری مراسم یادبود برای فردی که خودکشی کرده اشتباه است و نباید تبدیل به یک فرهنگ عمومی شود.» این جمله را رئیس شبکه بهداشت شهرستان بویراحمد گفته است، بهنام نیازی در بخشی دیگری از گفت‌وگوی خود با ایلنا بیان کرده: «چندی پیش کودکی ۱۱ ساله اقدام به خودکشی کرده بود، فرزند طلاق بود، پدرش از کار افتاده بود و دچار فقر خانوادگی بودند. آموزش و پرورش و مدرسه برای این دختر مراسم یادبود برگزار کردند، که به اعتقاد من این کار، باعث می‌شود الگوبرداری منفی برای دانش‌آموزان اتفاق افتد.»
 
در همین جمله بالا که توسط رئیس شبکه بهداشت شهرستان بویر احمد گفته شده چندین آسیب اجتماعی وجود دارد، آسیب‌هایی مانند طلاق، فقر، بیکاری، شاید اگر قرار باشد جلوی الگوبرداری منفی از خودکشی گرفته شود سیاست‌گذاری‌ها برای رفع این قبیل از آسیب‌های اجتماعی خیلی بنیادی‌تر از نگرفتن مراسم یادبود باشد.
 
در همین‌باره فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم به خبرآنلاین می‌گوید: «اکثر خودکشی‌های اخیر در ایران مولود فقر، نداری و جیب خالی است، اینکه می‌گویند فقر از کفر بدتر است دقیقا به همین مسائل برمی‌گردد، در جامعه ای که تورم آن بالای ۴۰ درصد و درآمد اهالی آن کم است، حتی برخی از آن‌ها بیکار هم هستند، طبیعی است که وضعیت روحی برخی افراد به جایی برسد که دست به خودکشی بزنند بنابراین مراسم گرفتن و دفن کردن آن افراد نوعی احترام به خانواده او است.»
 
او ادامه می‌دهد: «برگزاری مراسم برای این افراد نوعی احترام و تکریم به خانواده است، این‌طور مواقع باید پرسید خانواده آن فرد چه گناهی کرده‌ است، حتی چون خانواده این افراد بیشتر داغدار هستند باید مراسم را به نحو احسنت انجام داد.»
 
افراد خودکشی کرده جدا از سایرین دفن شوند

رئیس شبکه بهداشت شهرستان بویراحمد در ادامه اظهار نظر بحث‌برانگیز خود گفته که: «قبلاً در استان کهگیلویه و بویراحمد اگر کسی خودکشی می‌کرد، حتی افراد در مراسم تشییع او حضور پیدا نمی‌کردند و در نقطه‌ای دور از قبرستان او را مدفون می‌کردند تا نشان دهند که این عمل زشت و تابو است، متاسفانه اکنون فضای فرهنگی تغییر کرده و می‌بینیم که مثل گذشته نیست.»
 
اما فاضل میبدی در پاسخ به این پرسش که آیا توصیه‌ای برای دفن کردن افراد خودکشی کرده خارج از قبرستان سایرین وجود دارد به خبرآنلاین می‌گوید: «از نظر شرعی هیچ توصیه‌ای نداریم که این افراد به دور از قبرستان سایرین دفن شوند. کسی که می‌گوید برای این افراد مراسم برگزار نکنیم نظرش خلاف منطق، عاطفه و وجدان است، دستور کلی شرع این است باید به خانواده متوفی احترام گذاشت تا برای او تسلای خاطر باشد.»
 
عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم بیان می‌کند: «کسی که خودکشی کرده حتما علتی داشته است، نمی‌شود گفت که او صد درصد مقصر است، کسی که دست به خودکشی می زند عوامل زیادی دارد لذا باید آن عوامل را بررسی کرد، هیچ کس در شرایط عادی دست به چنین کاری نمی‌زند، حتما تحت شرایط سخت و فشارهای روحی قرار می‌گیرند که این کار را انجام می‌دهند. من بر این باورم که باید به خانواده افرادی که خودکشی کرده‌اند بیشتر تسلیت گفت و مراسم آنها را مهم‌تر انجام داد تا بتوانند از آن وضعیت روحی سخت به سلامت عبور کنند.»

روند صعودی خودکشی در ایران

اظهار نظر درباره نگرفتن مراسم ترحیم برای افرادی که خودکشی کرده‌اند درحالی گفته می‌شود که برخی کارشناس‌ها معتقدند روند خودکشی در ایران صعودی است. قبل‌تر مصطفی معین، استاد بازنشسته دانشگاه تهران و وزیر علوم در دولت اصلاحات به خبرآنلاین گفته بود: «اختلالات روانی در ایران از متوسط جهانی وضعیت بدتری دارد، درباره خودکشی ایران از میانگین جهانی پایین‌تر است با این تبصره که متاسفانه فرآیند خودکشی رو به رشد است.»

دیگر خبرها

  • ارومیه میزبان مسابقه انتخابی طلا و جواهر سازی
  • تخریب کلامی ستاره جهانی ورزش ایران | اول چند مسابقه قهرمان شو بعد اینطور حرف بزن!
  • مدرس حوزه: اکثر خودکشی‌های اخیر مولود فقر است
  • «اکثر خودکشی‌های اخیر در ایران مولود فقر و جیب خالی است»
  • شمسایی: بازی پرهیجانی مقابل قرقیزستان خواهیم داشت
  • چهره جهانی ورزش ایران: مسابقان من را در عربستان برگزار کنید!
  • بازتاب موفقیت شاگردان رنگرز در UWW؛ ایران اولین تیم کامل
  • بازتاب موفقیت شاگردان رنگرز در UWW؛ ایران اولین تیمِ کامل
  • وضعیت کاروان ورزش ایران برای المپیک
  • وضعیت کاروان ورزش ایران برای المپیک/ اسامی کامل مسافران پاریس