Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیج دانشجویی ۱۳۵ دانشکده و آموزشکده دانشگاه‌های فنی وحرفه‌ای سراسر کشور به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید، در نامه‌ای از رئیس جمهور برای حضور در این این دانشگاه دعوت کرد.

در بخش‌هایی از این نامه آمده است: «اگرچه وجود سوء مدیریت در قوه اجرائیه کشور در سال‌های اخیر خاطر مردم هوشیار و بصیر ایران را آزرد و مشکلات معیشتی باعث ایجاد نارضایتی‌های شده است؛ اما مطمئنا حضور شخصیتی برآمده از متن زندگی مردم و درد آشنا مانند حضرتعالی در راس قوه مجریه، نوید حل مسائل مبتلا به مردم و مستضعفین را که به فرموده معمار کبیر انقلاب اسلامی گردانندگان و برپا کنندگان واقعی انقلابند، را بیش از پیش در دل‌ها تقویت خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه فنی و حرفه‌ای یکی از چهار دانشگاه بزرگ کشور است که مأموریت اصلی آن تحقق دانشگاهی پویا، اشتغال‌زا، کارآفرین، تقاضا محور و مهارت‌آموز است. دانشگاهی که بتواند بر شعار «حرفه‌ای‌گرایی در آموزش عالی» و تربیت تکنیسین ماهر و آماده برای ورود به بازار کار جامه عمل بپوشاند.

این دانشگاه با ۱۸۰ دانشکده و آموزشکده فنی و حرفه‌ای در ۱۱۰ شهر کشور و بالغ بر ۱۶۰ هزار دانشجو به صورت تفکیک جنسیتی (۱۲۸ مرکز مختص آقایان و ۵۲ مرکز مختص خانم ها) اقدام به پذیرش فارغ التحصیلان هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای می‌کنند.»

در بخش‌های دیگری از این نامه آمده است: «با وجود تاکید رهبر معظم انقلاب بر توسعه دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای بعنوان «پنجه‌های کارآمد» در کشور، در دولت‌های مختلف ظرفیت عظیم دانشگاه فنی و حرفه‌ای مغفول مانده است و هیچگاه این فرصت که میتواند بعنوان موتور موثر پیشران عرصه اقتصاد و صنعت کشور باشد، دیده نشده است.

ظرفیت و فرصتی مملو از حضور دانشجویانی که صنعت را نه در پشت عبارات و اصطلاحات کتاب‌های سنگین و بدون کاربرد مهندسی، بلکه از نزدیک و اصطلاحا به صورت آچار بدست لمس کرده اند. وجود جوانان فعال، با اراده و با انگیزه‌ای متخصص که می‌توانند به عنوان پرچمداران گام دوم انقلاب در تحقق شعار ما میتوانیم موثر باشند، از دیگر سرمایه‌های عظیم این دانشگاه است.

در ادوار گذشته بودجه و سرانه دانشجویی دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای نسبت به سایر دانشگاه‌های دولتی با هیچ منطق و توجیهی قابل دفاع نبوده و وجود ناعدالتی در این امر باعث شده است این دانشگاه، در حوزه‌های رفاهی، آموزشی دچار مشکلات و عقب ماندگی عدیده‌ای شود.

متاسفانه تبعیض موجود بین دانشگاه‌های سراسری، علوم پزشکی، فرهنگیان و سایر مراکز آموزش عالی کشور با دانشگاه فنی و حرفه‌ای باعث شده است که امکانات بعضی از مراکز و دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای در حد یک هنرستان فنی و حرفه‌ای باشد.

تبعیض و ناعدالتی در تخصیص بودجه، امکانات و تسهیلات موجبات نا امیدی و بی انگیزگی در بین قشر دانشجوی این دانشگاه شده و کمبود منابع تخصیصی موجب شده است که دانشجویان این دانشگاه نتوانند از فضای تربیتی واخلاقی برنامه‌های فرهنگی استفاده کافی ببرند و متاسفانه این دانشگاه در مسئله فرهنگ که به قول مقام معظم رهبری مانند هوایی است که تنفس می‌شود، عقب بماند.»

در بخش دیگری از این نامه آمده است: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مقام معظم رهبری نیز، به‌ویژه در دهة اخیر، تداوم حرکت تولیدی و رفع موانع از سر راه تولید و اشتغال و توجه خاص به رفع معضل بیکاری جوانان کشور بوده است.

انتخاب نام‌ها و عناوین هدفمند برای سال‌های گذشته به‌ویژه دهه اخیر، از سوی رهبر فرزانه انقلاب، حاکی از تأکید وی بر این مسئله است؛ مسئله‌ای که سرمایه‌گذاری مادی و معنوی در آن موجبات شکوفایی و پویایی اقتصادی و کمرنگ شدن بسیاری از معضلات فرهنگی و اجتماعی را فراهم خواهد آورد.

این دانشگاه در کلیه عرصه‌های انقلاب نقش کلیدی و محوری را به خود اختصاص داده است. چه در زمان هشت سال دفاع مقدس که شهدای فراوانی را تقدیم انقلاب کرده اند و چه در دوران سازندگی بعد از جنگ که انسان‌های شایسته و توانمندی نظیر سردار شهید تهرانی مقدم که در اقتدار علم موشکی ایران سهم بسیار موثری داشتند، از دانش آموختگان این دانشگاه است.

در زمان حاضر و شیوع ویروس کرونا نیز دانشجویان بسیجی و سایر ایثارگران این دانشگاه خط مقدم تولید بیش از ۳ میلیون ماسک برای کادر درمان بوده اند؛ اما متاسفانه این ظرفیت عظیم آنچنان که شایسته است در سنوات گذشته مورد توجه دولت، خصوصاً سازمان برنامه و بودجه کشور دیده نشده است.

تفاوت فاحشی در تخصیص اعتبارات و سرانه دانشجویی نسبت به سایر دانشگاه‌ها وجود دارد. تربیت در دانشگاه متشکل از دو عنصر تعهد و تخصص است و هرکدام بدون دیگری دانشجوی مطلوبی تحویل جامعه نخواهد داد. نگاه غیر اولویتی به آموزش‌های مهارتی در سنوات گذشته لزوم ورود قوی دولت سیزدهم به توسعه تجهیزاتی و امکاناتی آن را می‌طلبد.

بسیجیان ۱۳۵ آموزشکده و دانشکده فنی و حرفه‌ای سراسر کشور در این نامه از رئیس جمهور دعوت کرده اند مراسم آغاز سال تحصیلی را در یکی از دانشکده‌های فنی وحرفه‌ای سراسر کشور انجام دهد و برای اولین بار دانشگاه فنی و حرفه‌ای میزبان رئیس جمهور شود.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه فنی و حرفه ای سال تحصیلی جدید دانشگاه فنی و حرفه ای فنی و حرفه ای دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۶۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در عرصه فرهنگی هم مثل عرصه نظامی باید حضور داشت

سپاه پاسداران به فراخور زمانه و تهدیداتی که در هر دوره‌ای مطرح بوده، پا به رکاب ولایت برای مردم شمشیر به‌دست گرفته و امروز که یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تهدیدکننده جمهوری اسلامی بنا به اذعان رهبر انقلاب شبیخون و تهاجم فرهنگی است، نقش‌آفرینی این نهاد مقدس در این عرصه بیش از هر زمان قابل توجه است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سپاه پاسداران در طول حیات ۴۵ ساله خود دلیرمردان و رشادت‌های فراوانی را به خود دیده است؛ مردانی که نه فقط در میدان جنگ نظامی بلکه، هرجایی که نیاز بوده دل به میدان خطر زده و حماسه آفریدند؛ حاج قاسم نماد سپاه حضرت روح‌الله در زمانه ما بود و البته این نهاد انقلابی سرداران محبوب کم ندارد، به قول حاج قاسم «در میان سپاه، هزاران اولیای خاص خدا قرار دارد که ما آن‌ها را نمی‌شناسیم.»

سپاه نهادی که از دل حوادث انقلاب در اواخر دهه ۵۰ تا سخت‌ترین روزهای جنگ و ترور و تحریم در قرن جدید، پشتوانه امن دفاعی و نظامی کشور بوده و قواره آن عظیم‌تر از یک سازمان معمولی است، سپاهی که در مواقع بحرانی و بلایای طبیعی هم در کنار مردم بوده و شاید نزدیک‌ترین خاطره جمعی ما سیل سال ۹۸ در خوزستان باشد که حاج قاسم چطور مثل پروانه به دور سیل‌زدگان چرخید؛ در واقع باید گفت که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فراخور زمانه و تهدیداتی که در هر دوره‌ای مطرح بوده، پا به رکاب ولایت برای مردم شمشیر به‌دست گرفته و امروز که یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تهدیدکننده جمهوری اسلامی بنا به اذعان رهبر انقلاب شبیخون فرهنگی، تهاجم فرهنگی و ناتوی فرهنگی است، نقش‌آفرینی این نهاد مقدس در این عرصه بیش از هر زمان دیگری قابل توجه است چرا که سرمایه‌گذاری نظام سلطه در مسیر مبانی دینی و فرهنگی جامعه است و در این مسیر باید گفت که دشمنان نظام اسلامی با ضربه‌های سختی که از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در میدان مبارزه سخت خوردند، به جنگ نرم روی آورده است غافل از اینکه همان مردانی که در میدان جنگ سخت ایستادند، در این مسیر نیز بیش از پیش مقاومت داشته و دارند.

فرهنگ هوا است

رهبر معظم انقلاب نیز در برهه‌های زمانی مختلف بر نقش‌آفرینی فرهنگی بسیج و سپاه تاکید داشتند و یکی از مهم‌ترین این تأکیدات، در دیدار جمعی از مسئولان فرهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اردیبهشت ۱۳۹۲ بود که بیان کردند: «حقیقتاً نگرانی بنده در طول سال‌های متمادی بیش از نگرانی اقتصادی و سیاسی و اجتماعی، نگرانی فرهنگی بود. علّت هم برای شماها واضح است؛ البتّه برای خیلی‌ها واضح نیست، امّا شماها که خودتان اهل فرهنگید، می‌دانید که فرهنگ هوا است؛ اگر این هوا سالم بود، یک بدن مستعد با تنفّس آن، انرژی می‌گیرد. اگر هوا مسموم بود، آدم‌های سالم هم صرفاً تنفّس در این هوا بکنند مریض می‌شوند، ناتوان می‌شوند، معلول می‌شوند. فرهنگ یک چنین حالتی دارد. این نگرانی، یک نگرانی بجایی بود؛ نگرانی از روی آشنایی و آگاهی به واقعیت‌های جامعه بود؛ توهّمات نبود. آن چیزی که من در مجموع احساس کردم در این سال‌های متمادی این است که این ناهنجاری‌های فرهنگی که در گفتار و در آثار فرهنگی و در رفتار و از قبیل این‌ها مشاهده می‌شود، نه اینکه بخواهیم بگوییم همه این‌ها را دشمن‌ها دارند ترتیب می‌دهند و تزریق می‌کنند -این را نمی‌شود گفت- ناهنجاری‌ها [یی است که] پشت آن یک برنامه وجود دارد؛ انسان این را احساس می‌کند. حالا گاهی هست که فرض بفرمائید در یک جمعِ آدم بی‌خیال و مست و مثلاً فلان که کارهای عجیب و غریبی انجام می‌گیرد، نمی‌شود گفت که این حرکتی که این آدم ناباب یا مست یا بی‌خیال انجام داد، این را قبلاً به او دستور دادند؛ مثل یک هنرپیشه که می‌گویند این کار را بکن، انجام بده؛ نه، لکن گاهی اوقات پشت صحنه یک نفر، دو نفر نشستند، این حرکات را رصد می‌کنند و آنجایی که باید تشدید کرد، تشدید می‌کنند؛ آنجایی که باید تضعیف کرد، تضعیف می‌کنند؛ آنجایی که باید با هم جفت‌وجور کرد، جفت‌وجور می‌کنند. یک برنامه‌ریزی انسان احساس می‌کند پشت این حوادث فرهنگی و آفت‌های فرهنگی که در طول این زمان‌ها سر راه ما پیدا شد.»

در عرصه فرهنگی هم مثل عرصه نظامی باید حضور داشت و حرکت کرد

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با بسیجیان در آذر ۱۳۹۸ نیز بیان کردند: «البتّه بسیج دو جلوه دارد؛ این حتماً مورد توجّه باشد. یک جلوه، جلوه‌ِ مجاهدت در عرصه‌ی دفاع سخت است؛ همان که برای خاطر آن شما آموزش نظامی می‌بینید. در دوران هشت سال دفاع مقدّس، معجزه حضور بسیج خودش را نشان داد؛ دلگرمی مجموعه‌های نظامی ما به حضور بسیجی‌ها بود در میدان نبرد، و بعد از آن هم در موارد گوناگون در کشور هر حادثه‌ای پیش آمده، بسیج در میدان دفاع سخت و دفاع نظامی حضور داشته. و همچنین در عرصه دفاع نرم، جنگ نرم که اینجا هم همین جور است. در عرصه جنگ نرم، یعنی عرصه علم، عرصه خدمت‌رسانی، عرصه سازندگی، عرصه تبلیغات دینی، عرصه فرهنگی هم بسیج مثل عرصه نظامی حضور دارد و باید حضور داشته باشد و باید تلاش کند و حرکت کند.»

مجموعه سپاه و بسیج در وادی فرهنگ و هنر کارهای نمایانی کرده است

ایشان همچنین در دیدار مجمع عالی فرماندهان سپاه در مهر ۱۳۹۸ با اشاره به نقش‌آفرینی‌های سپاه پاسداران در عرصه‌های مختلف تاکید کردند: «یک سرفصل دیگر ورود در وادی فرهنگ و اندیشه و هنر است که در این زمینه، مجموعه سپاه و بسیج کارهای نمایانی کردند؛ یعنی آن کسانی که سرشان در وادی فرهنگ و هنر و ادبیات و شعر و بقیّه‌ی شاخه‌های هنری است، احساس می‌کنند که کأنّه یک موجود جدیدی در عالَم هنر دارد متولّد می‌شود یا متولّد شده، یک حادثه‌ی جدید است، کار برجسته‌ای است؛ [این] ربطی هم به مسائل سوق‌الجیشی و مسائل نظامی و مانند اینها ندارد. این هم یک عرصه است.»

ایشان ادامه دادند: «یک سرفصل دیگر که به نظر ما از همه این‌ها مهم‌تر است، تلاش برای حفظ معنویّت است که در سپاه وجود دارد؛ این مسئله معنویّت خیلی مهم است -که من حالا بعداً هم ممکن است [مطالبی در مورد آن] عرض کنم- و مثل یک باران رحمتی است که بر یک بوستان متنوّعی ببارد؛ هم حیات‌بخش بوستان است، هم طراوت‌بخش و جلوه‌بخش بوستان است. وقتی باران می‌بارد، صرفاً این نیست که زندگی می‌دهد به بخش‌های مختلف این بوستان، بلکه به آن زیبایی هم می‌دهد، جلوه هم می‌دهد، طراوت هم می‌دهد، آن را در چشم‌ها عزیز هم می‌کند؛ بارانِ معنویّت این [جور] است…توکّل، توسّل، معنویّت، دعا را از دست ندهید؛ اُنس با قرآن را از دست ندهید؛ اُنس با اهل بیت و عترت را از دست ندهید؛ اجتناب از گناه را فراموش نکنید. جزو بیشترین توصیه‌ها یا شاید بشود گفت در رأس توصیه‌های کسانی که ما برای کلمه‌کلمه حرف‌های آن‌ها خیلی اعتبار قائل بودیم، اجتناب از گناه بود؛ اساس کار، این‌ها است. هم در خودتان، هم در خانواده‌تان، هم در فرزندانتان و همه متعلّقین به خودتان، این‌ها را نهادینه کنید…»

به گزارش ایمنا، این بیانات رهبر انقلاب و ابراز نگرانی ایشان در موضوع فرهنگ در جمع پاسداران نکته‌ای حائز اهمیت است، چرا که همانگونه که در ابتدا مطرح شد نقش پاسداران در زمان تهدیدات بیش از هر زمان دیگری معنا پیدا می‌کند و امروز که موضوع فرهنگ، از اساسی‌ترین موارد مطرح در جامعه است، بنا بر اذعان رهبر انقلاب اقدامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این حیطه غیرقابل انکار و چشم‌پوشی است.

کد خبر 746490

دیگر خبرها

  • وزیر علوم: تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند / انتظارات رهبری از تشکل‌های دانشجویی چیست؟ +فیلم
  • وزیر علوم: تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند / انتظارات رهبری از تشکل‌های دانشجویی+فیلم
  • وزیر علوم: انتظارات رهبر انقلاب از تشکل‌های دانشجویی / تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند+فیلم
  • ۲ دانشکده جدید در استان کرمانشاه ایجاد می‌شود
  • «خاستگاه خود» و «آرمان‌های نظام اسلامی» را نباید فراموش کنیم
  • تحقق اهداف نظام اسلامی در دانشگاه‌ها با همکاری بسیج اساتید و نهاد
  • زلفی گل: بیشتر از این در دانشگاه‌ها حضور پیدا کنیم؟/ شوخی وزیر علوم با بسیج دانشجویی + فیلم
  • هر کاری می‌کنیم با بسیج دانشجویی رفیق بشویم نمی‌شود! / بیشتر از این در دانشگاه‌ها حضور پیدا کنیم؟+ فیلم
  • سوالات بسیج دانشجویی از نامزدهای انتخابات برای شناخت بیشتر
  • در عرصه فرهنگی هم مثل عرصه نظامی باید حضور داشت