Web Analytics Made Easy - Statcounter

از اصلی ترین دلایل نوسانات تولیدات کشاورزی، مشکلات موجود در فرآیند بازاریابی و فروش محصولات کشاورزی است که کشاورزان با آن روبرو هستند. در این خبر نگاهی به راهکارهای نوین بازاریابی و فروش مستقیم محصولات کشاورزی و مواد غذایی به لطف تجارت الکترونیک خواهیم داشت. 

 

چیستی و چرایی بازاریابی محصولات کشاورزی و مواد غذایی

عدم توجه به بازاریابی نوین و فروش مستقیم و بی واسطه محصولات کشاورزی و مواد غذایی، موجب کاهش سودآوری محصولات کشاورزی و مواد غذایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر باعث شده است که کشاورزان و تولیدکنندگان مواد غذایی، انگیزه خود را برای تولید از دست دهند.

از سوی دیگر فقدان برنامه ریزی جامع به منظور ایجاد بستری مناسب برای خرید و فروش تضمینی محصولات کشاورزی بر مشکلات افزوده است. شیوع و گسترش ویروس کرونا، افزایش ناگهانی قیمت ارز، تورم 45 درصدی و افزایش قیمت ها و کاهش شدید قدرت مردم بر بازار محصولات کشاورزی و مواد غذایی نیز سایه افکنده اند.

به جرات می توان بازاریابی محصولات کشاورزی را از شیوه های تسریع توسعه و پیشرفت مناطق روستایی دانست.  اجرایی سازی این مهم می تواند افزایش رفاه، توانمندسازی، سطح کیفیت زندگی خانوارها را به همراه داشته باشد؛ که به تبع آن توسعه پایدار روستایی محقق خواهد شد. 

در حال حاضر، کشاورزان و تولیدکنندگان به دلیل عدم آشنایی با تکنیک و ابزارهای بازاریابی نوین، مجبور هستند برای جلوگیری از زیان احتمالی محصولات و تولیدات دست به دامن بازاریابی سنتی، یعنی همان دلالان شوند. در این روش کشاورز و تولیدکننده چاره ای ندارد جز اینکه تولیدات خود را به قیمت اندک به دلالان بفروشد و به کسب سود اندک قانع شود. اما آیا راهی برای کسب سود بیشتر کشاورزان وجود دارد؟ پاسخ مثبت است؛ تجارت الکترونیک و بازاریابی نوین.

 

شیوع ویروس کرونا، بازار سنتی را کنار زد

تا پیش از بحران کرونا، تجارت و بازاریابی سنتی پاسخگوی نیازهای کشاورزان و تولیدکنندگان بود. اما در بحران همه گیری ویروس کرونا، سیستم تجارت سنتی ناکارآمدی خود را نشان داد. دوره های متعدد قرنطینه و حساسیتهای ایجاد شده به دلیل شیوع ویروس کرونا، موجب گردید که گرایش مردم به بهره گیری از امکانات تجارت الکترونیک ( خرید و فروش آنلاین) بیشتر شود. این تغییرِ سبکِ خریدِ مردم، بسیاری از کسب و کارها را به خدمات و تجارت الکترونیک سوق داد.

آمارها نشان می دهد که صدور نماد اعتماد الکترونیکی در سال 1399 در حوزه فروش کالا با رشد چشمگیری همراه بود. از مجموع نمادهای اعطا شده، 75 درصد ویژه افراد حقیقی و 25 درصد برای افراد حقوقی بود؛ و این به معنای انتخاب تجارت الکترونیک به عنوان راهکاری برای برون رفت از مشکلات ناشی از کرونا  از سوی کسب و کارهای کوچک است.

از دلایل رشد و توسعه صعودی تجارت الکترونیک در دوران کرونا، عدم نیاز به سرمایه اولیه هنگفت و همچنین سهولت دسترسی به ابزارها و امکانات متعدد برای خرید و فروش آنلاین است. نبود محدودیت زمانی و مکانی در انجام معاملات، دسترسی به طیف گسترده ای از مشتریان و همچنین ارتباط بی واسطه با مشتریان از دیگر عواملی است که ورود به تجارت الکترونیک را برای تولیدکنندگان جذابتر کرده است.

 

راهکار فروش مستقیم محصولات کشاورزی و مواد غذایی

یکی از موثرترین و در عین حال ساده ترین راهکارهای فروش مستقیم محصولات کشاورزی و مواد غذایی بر بستر وب، استفاده از پلتفرم ها و بازارگاه های خرید و فروش آنلاین است. با نهادینه شدن تجارت الکرونیک و ضعیف شدن فروشگاه های فیزیکی، بازارگاه ها رونق روزافزون یافته اند و آینده روشنی پیش رو دارند. بازارگاه‌هایی تخصصی روی دسته مشخصی از مشتریان فعالیت دارند برای مثال ”بازارگاه تخصصی خریدوفروش محصولات کشاورزی و مواد غذایی“. در نتیجه در این بازارگاه ها، نرخ تبدیل یک مشتری بالقوه به مشتری بالفعل در این بازارگاه‌ها بالا است.

آنچه که برای فعالیت در این عرصه نیاز دارید، ثبت نام در بازارگاه های مرتبط با نوع فعالیت شما، و ثبت محصولات است.  در ادامه بازارگاه ها با ابزارها و ارتباطاتی که در اختیار دارند، فرآیند بازاریابی و خرید و فروش را برای شما تسهیل می نمایند.  به‌طورکلی وجود پلتفرم‌ها و بازار گاه‌های تخصصی، فرصتی مناسب برای کشاورزان و تولیدکنندگان مواد غذایی است تا محصولات خود را به مصرف‌کننده نهایی معرفی نمایند. یکی از بازار گاه‌های تخصصی خریدوفروش محصولات کشاورزی و مواد غذایی، سندبادسِل است.

 

سندبادسل همراه شما در تجارت نوین

سندبادسِل، با سالها تحقیق و تجربه در تجارت ایران، همواره در فکر راه اندازی تجارتی بود که  نه تنها رونق ملی را موجب گردد؛ بلکه رشد و تعالی تولیدکننده ایرانی، تسهیل تجارت و آسان سازی خرید و فروش آنلاین را نیز به همراه داشته باشد.

وبسایت سندبادسِل ، بستری رایگان برای گسترش بیش از پیش تجارت آنلاین است؛ جایی که تامین کننده و خریدار می توانند به آسانی و فارغ از مشکلات عدیده ی بازاریابی به درآمدزایی مطلوب دست یابند. سندبادسِل با سرمایه‌گذاری در بخش تجارت الکترونیک، بستری برای تولیدکنندگان و خریداران عمده و حتی خرده فراهم نموده است؛ تا از این طریق فرصت فروش مستقیم و بی واسطه را در اختیار کشاورزان و تولیدکنندگان قرار داده و روند معاملات را سرعت بخشد.

معرفی محصولات و تولیدات به طیف گسترده‌ای از مشتریان در سراسر ایران، ایجاد فرصت شناسایی نیازهای واقعی بازار و پاسخ فوری به آن‌ها، قیمت‌گذاری بهتر محصولات با کسب شناخت کافی از بازار و نوسانات آن و همچنین حضوری متفاوت در بازار خرید و فروش آنلاین از مجموعه ارزش‌هایی است که سندبادسِل به ‌رایگان در اختیار کاربران خود قرار داده است.

این ارزش‌ها، در راستای گسترش کسب‌وکارها به سبکی نو، کسب سود بیشتر برای کشاورزان و تولیدکنندگان موادغذایی و همچنین رونق اقتصاد و گردش چرخ تولید ایران عزیزمان اتخاذ شده است. برخلاف بسیاری از پلتفرم‌های تخصصی که در حال حاضر خدمات خود را درازای مبالغ ماهانه و یا سالانه، به کاربران ارائه می‌دهند، سندبادسِل با هدف بازگرداندن شور و شوق و رونق اقتصادی به بخش کشاورزی و مواد غذایی، خدمات خود را به‌رایگان در اختیار کاربران قرار داده است.

سندبادسِل، تجارتی به وسعت هفت‌دریا است؛ در این دریای بیکران و مواج تجارت، همراه همیشگی خریداران و تولیدکنندگان پرتلاش ایران‌زمین خواهد بود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: محصولات کشاورزی و مواد غذایی کشاورزان و تولیدکنندگان خرید و فروش آنلاین تجارت الکترونیک فروش مستقیم ویروس کرونا بازارگاه ها بی واسطه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۶۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید

آفتاب‌‌نیوز :

دلایل خوبی برای انتخابی آگاهانه در مورد مواد غذایی بشقاب شما وجود دارد تا ثابت قدم باشید. این انتخاب‌ها نه تنها بر سلامتی شما تأثیر می‌گذارند، بلکه بر سلامت کره زمین نیز تاثیرگذار خواهد بود.

سیستم‌های غذایی یک سوم انتشار گازهای گلخانه‌ای جهانی را شامل می‌شوند. اگر انتشار این گازهای گلخانه‌ای کنترل نشوند، احتمال دارد گرمایش اضافی ایجاد کند تا میانگین دمای زمین را به بیش از ۱.۵ درجه سانتی‌گراد در دهه ۲۰۶۰ برساند.

اکنون نتایج تحقیقات، آلودگی هوا را در فهرست مشکلات ناشی از کشاورزی قرار داده است. پرورش حیوانات، به‌ویژه، منبع اصلی انتشار آمونیاک است. این گازهای گلخانه‌ای با سایر آلاینده‌ها واکنش و ذرات ریز تشکیل می‌دهند که می‌تواند باعث مشکلات سلامتی مانند بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان ریه و دیابت شوند.

نتایج تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که تغییر رژیم‌های غذایی فعلی به رژیم‌های سالم‌تر و گیاهی‌تر می‌تواند از ۲۳۶ هزار مرگ زودرس در سراسر جهان جلوگیری کند و تولید ناخالص داخلی جهانی را به سادگی با بهبود کیفیت هوا افزایش دهد.

رژیم‌های غذایی سالم‌تر، هوای پاک‌تر
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۱۹، ۴ میلیون مرگ زودرس مرتبط با آلودگی هوای باز رخ داده و کشاورزی مسئول حدود یک پنجم این مرگ‌هاست.

ما بررسی کردیم که اگر مردم در سراسر جهان به سمت رژیم‌های غذایی سالم‌تر و بهتر برای محیط‌زیست بروند، چه اتفاقی برای کیفیت هوا می‌افتد. این کار شامل رژیم‌های انعطاف‌پذیر با گوشت کمتر، رژیم‌های گیاه‌خواری بدون گوشت و رژیم‌های وگان بدون محصولات حیوانی است.

نتایج ما نشان می‌دهد که تغییر به سمت رژیم‌های غذایی گیاهی می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی آلودگی هوا را کاهش دهد و مناطقی که دارای دام‌های زیادی هستند، مانند بلژیک، هلند، شمال ایتالیا، جنوب چین و میانه غربی ایالات متحده، کاهش قابل توجهی در غلظت ذرات ریز مشاهده خواهد شد.

کیفیت بهتر هوا منجر به سلامت بهتر می‌شود. ما دریافتیم که با اتخاذ رژیم غذایی مبتنی بر غذاهای گیاهی و گاه‌گاهی غذاهای گوشتی می‌توان از بیش از ۱۰۰ هزار مرگ زودرس در سراسر جهان جلوگیری کرد. دستاوردهای سلامتی ناشی از هوای تمیزتر به مزایای حاصل از رژیم غذایی متعادل می‌افزاید.

این فواید سلامتی با مصرف کمتر محصولات حیوانی افزایش می‌یابد. به‌عنوان مثال، اگر همه وگان شوند، تعداد مرگ‌ومیرهای زودرس ناشی از آلودگی هوا ممکن است بیش از ۲۰۰ هزار نفر کاهش یابد. در اروپا و آمریکای شمالی، اتخاذ رژیم‌های غذایی وگان می‌تواند مرگ‌های زودرس ناشی از آلودگی هوا را تا حدود ۲۰ درصد کاهش دهد.

هوای پاک جنبه اغلب نادیده گرفته شده اما مهم در محیط کار است. نتایج تحقیقات نشان داده است که آلودگی هوا باعث کاهش بهره‌وری کارگران در بسیاری از مشاغل مختلف، از مزارع گرفته تا کارخانه‌ها می‌شود. به‌عنوان مثال، نتایج تحقیقات نشان داده‌اند که آلودگی هوا بر بهره‌وری جمع‌کنندگان زغال اخته و بسته‌بندی‌کنندگان گلابی تأثیر می‌گذارد.

برآوردهای ما نشان می‌دهد که هوای پاک می‌تواند تأثیر مثبتی بر اقتصاد داشته باشد. ما دریافتیم که تغییر در جهت رژیم‌های غذایی وگان می‌تواند تولید ناخالص داخلی جهانی را بیش از یک درصد، یعنی افزایشی معادل ۱.۳ تریلیون دلار، افزایش دهد.

امکان تغییر
آلودگی هوا خطر بیماری‌های قلبی عروقی و تنفسی را افزایش و عملکرد شناختی و جسمی را کاهش می‌دهد. محققان معتقدند که تولید مواد غذایی، به ویژه محصولات حیوانی، منبع اصلی انتشار متان و آمونیاک است که از طریق تشکیل ذرات معلق و ازن سطح زمین به آلودگی هوا کمک می‌کند. یافته‌های محققان نشان می‌دهد که تشویق به تغییرات رژیم غذایی به سمت رژیم‌های گیاهی بیشتر می‌تواند راهبرد کاهش با ارزش برای کاهش آلودگی هوای محیط و اثرات بهداشتی و اقتصادی مرتبط با آن، به‌ویژه در مناطقی با کشاورزی فشرده و تراکم جمعیت بالا باشد.

بهبود کیفیت هوا بدون شک برای سلامتی و اقتصاد ما مفید است. ما استدلال می‌کنیم که تغییرات رژیم غذایی باید به‌طور جدی در فهرست سیاست قرار گیرد.

پذیرش بیشتر رژیم‌های گیاهی راهبردی مقرون به‌صرفه برای مقابله با انتشار گازهای گلخانه‌ای است همچنین نیاز به سرمایه‌گذاری‌های گران قیمت در تجهیزات کاهش انتشار برای سیستم‌های دام ازجمله آنهایی که آمونیاک را از هوا حذف می‌کنند، کاهش می‌دهد.

خوردن گوشت کمتر همچنین نیاز به سایر اقدامات شدیدتر برای مهار آلودگی را کاهش می‌دهد. به‌عنوان مثال، محققان پیش از این پیشنهاد کرده بودند که ۱۰ میلیارد حیوان را از جنوب و شرق چین دور کنند تا از قرار گرفتن مردم این مناطق در معرض آمونیاک کاسته شود.

تغییر به سمت رژیم‌های غذایی سالم‌تر و مبتنی بر گیاه، طیف گسترده‌ای از مزایای فراتر از هوای پاک را ارائه می‌دهد. این مزایا شامل کاهش خطر بیماری‌های مرتبط با رژیم غذایی، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و کاهش استفاده از زمین، آب و کودهای شیمیایی برای کشاورزی است.

اگر ما تنها بر راه‌حل‌های فناورانه تکیه کنیم، دستیابی به پیشرفت بلندپروازانه در همه این زمینه‌ها به‌طور همزمان چالش برانگیز خواهد بود.

در تابستان ۲۰۲۳، سوپرمارکت زنجیره‌ای آلمانی، پنی، آزمایشی یک هفته‌ای را برای افزایش آگاهی از هزینه واقعی محصولات غذایی بر سلامت مردم و محیط زیست انجام داد. در هزینه‌هایی که از مشتریان درخواست شده بود، تأثیر محصولات غذایی بر خاک، مصرف آب، سلامتی و آب‌وهوا محاسبه شد.

این مفهوم را می‌توان به‌طور گسترده‌تری به‌کار برد اما برای اینکه این سیاست منصفانه و قابل قبول باشد، باید با روش‌هایی مانند کاهش مالیات بر ارزش افزوده محصولات میوه و سبزیجات و جبران خسارت خانواده‌های آسیب‌پذیر برای استفاده از درآمدهای مالیاتی همراه شود تا اطمینان حاصل شود که مصرف‌کنندگان در وضعیت بدتری قرار نخواهند گرفت. به این ترتیب، مخارج کلی غذا کنترل خواهد شد و خانواده‌های کم درآمد حمایت می‌شوند.

همراه با اقداماتی برای هدایت کشاورزان در دوران گذار، سیستم‌های غذایی ما می‌توانند به سمت پایداری هدایت شوند و به مردم کمک کنند تا به تصمیمات خود عمل کنند.

یافته‌های این تحقیقات در مجله Nature Communications منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید
  • کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • برگزاری نمایشگاه تجاری افغانستان و قزاقستان در کابل
  • حذف واسطه‌های فروش بلیت هواپیما؟
  • ۷ دلیل برای استفاده از سرکه سیب
  • واسطه‌های فروش بلیت هواپیما در شرکت هواپیمایی ایران حذف شده‌اند
  • توسعه صادرات ، مستلزم توانمند سازی بازاریابی تولیدکنندگان
  • مواد غذایی مضر برای سلامت قلب
  • صادرات بخش کشاورزی بیش از ۲۰ درصد رشد کرد/عراق مقصد نخست صادرات
  • رشد ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲