Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@12:11:53 GMT

خشکسالی خودکفایی در تولید گندم را به ۷۰ درصد کاهش داد

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۷۷۱۰۳

خشکسالی خودکفایی در تولید گندم را به ۷۰ درصد کاهش داد

به گزارش ایرنا، فرامک عزیز کریمی روز سه شنبه در دومین نشست مجازی از سلسله نشست های امنیت غذایی با عنوان امنیت غذایی کشور در شرایط فعلی و در برنامه ها که به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد ، افزود: در سال های زراعی ۹۵ و ۹۶ درصد خودکفایی تولید گندم در کشور ۱۰۰ بود که در سال زراعی جاری با ۳۰ درصد کاهش به ۷۰ درصد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی چالش کم آبی در بخش کشاورزی را جدی و نگران کننده توصیف کرد و گفت : باید به سمت نصب سامانه های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی باشیم.
این مسئول با بیان اینکه، ۷۰ درصد نیاز قند و شکر کشور در داخل تولید می شود ، ادامه داد : ۹۰ درصد از نیاز بازار به حبوبات هم در داخل کشور تولید و تامین می شود.
عزیز کریمی گفت : تنها در یک قلم از حبوبات یعنی عدس واردات داریم و سالانه  ۸۰ تا ۹۰ هزار تن عدس از کشورهای مختلف از جمله کانادا به کشور وارد می شود.

افزایش حدود ۲۰ درصدی تامین برنج در داخل 
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی همچنین از افزایش ۱۰ درصدی تامین برنج مورد نیاز کشور در داخل خبر داد و گفت : در ابتدای دهه ۹۰ ، ۵۰ تا ۶۰ درصد نیاز کشور به برنج سفید در داخل تولید می شد که این رقم در سال جاری به ۷۰ درصد رسید.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت برنج ربطی به میزان تولیدات در این حوزه ندارد، افزود : امسال ۶۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور به کشت شلتوک اختصاص داشت.

عزیز کریمی نیاز کشور به برنج سفید را سه میلیون تن اعلام کرد و گفت : همانند سال گذشته ۲.۲ میلیون تن برنج سفید در کشور تولید خواهد شد.
وی افزود : در بحث روغن نباتی ۸۰ درصد وابستگی داریم و باید به سمت تولید دانه های روغنی و کلزا در حرکت باشیم.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد با اظهار این که ۷۰ درصد تولیدات کشاورزی ایران در بخش زراعت است ، گفت : سالانه ۹۱ میلیون تن محصولات کشاورزی در این حوزه در کشور تولید می شود.
وی افزود: ۱۲ میلیون هکتار از اراضی کشور در بخش کشاورزی استفاده می شود که از این میزان ۶ میلیون هکتار به صورت دیم و ۶ میلیون هکتار به صورت آبی است.
عزیزکریمی گفت : در مجموع سالانه ۱۳۰ میلیون تُن محصول کشاورزی و ۱۶ میلیون تن گوشت دام، طیور و آبزیان در کشور تولید می شود.

 در این نشست مجازی محمد جواد عسکری ، رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و قربانعلی نعمت زاده، استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به عنوان دیگران سخنران به صورت ویدئو کنفرانسی حضور داشتند.
این نشست مجازی به همت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد.
سالانه بیش از هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در مازندران تولید می شود که شامل حدود یک میلیون تن برنج سفید، ۲میلیون و ۵۰۰ هزار تن مرکبات، ۱۸۰ هزار تن گوشت سفید، حدود ۱۰۰ هزار تن انواع آبزیان است. همچنین ۹۰ درصد کیوی کشور در مازندران تولید می شود. انواع گل و گیاه، گندم، علوفه و، کلزا هم از دیگر تولیدات بخش کشاروزی مازندران است. در مجموع مازندران ۱۱ درصد ارزش افزوده محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

برچسب‌ها گندم کشاورزی برنج خودکفایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گندم کشاورزی برنج گندم کشاورزی برنج خودکفایی تولید می شود منابع طبیعی کشور تولید میلیون تن برنج سفید هزار تن ۷۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۷۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح «نفوذ دانش در واحدهای تولیدی کشاورزی» در استان فارس

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: طرح افزایش نفوذ دانش در واحد‌های تولیدی برای اولین بار در کشور در مهرماه سال ۱۴۰۰ در استان فارس آغاز شد و در راستای آن از ظرفیت تمامی کنشگران بخش کشاورزی استفاده می‌کنیم.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، مجتبی دهقان‌پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس در آئین تجلیل از ۱۵ گندمکار، آسیابان و نانوای برتر و پیشکسوت حوزه نان استان فارس در روز ملی گندم و نان به تبیین دستاورد‌های این سازمان در حوزه آرد و نان پرداخت و گفت: شعار سال مدنظر رهبر معظم انقلاب یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» با استفاده از تمام ظرفیت‌های علمی، فنی، آموزشی و ترویجی و با مشارکت تولیدکنندگان و با رویکرد حفظ منابع پایه به محقق خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به اجرای طرح افزایش نفوذ دانش در واحد‌های تولیدی اشاره کرد و یادآور شد: این طرح برای اولین بار در کشور در مهرماه سال ۱۴۰۰ در استان فارس آغاز شد و در راستای آن از ظرفیت تمامی کنشگران بخش کشاورزی اعم از بخش خصوصی، تعاونی‌ها و مراکز تحقیقاتی و بخش دولتی استفاده می‌کنیم.

وی تصریح کرد: رویکرد این طرح بحث مسئله‌یابی و مسئله گشایی است و اینکه کمک کنیم تولید در واحد سطح افزایش پیدا کند و در کنار آن به این موضوع توجه کنیم که با توجه به محدودیت منابع آب و خاک در استان فارس تلاش کنیم روش‌های کاشت، داشت و برداشت ما به سمت بهبود و بهسازی حرکت کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به توفیقات این استان در زمینه تولید گندم نیز اشاره کرد و افزود: سال گذشته با همت تولیدکنندگان و همکاران عزیزمان بعد از ۱۳ سال موفق به تولید بالغ بر یک میلیون تن گندم شدیم و حدود ۱۰ درصد از میزان گندم تولیدی کشور را به خود اختصاص دادیم.

وی گفت: در راستای اقدامات علمی، تحقیقاتی و آموزشی نیز اقدامات شاخصی انجام دادیم و سعی ما بر این است که میزان تولید را طوری مدیریت کنیم که متناسب با آن بتوانیم نقش آفرینی در اقتصاد کشور داشته باشیم.

دهقان‌پور خاطر نشان کرد: در پی آن هستیم که با بهره‌گیری از روش‌های به زراعی، از طریق تغذیه و بازنگری در روش‌های کاشت و استفاده از ارقام پرمحصول و مقاوم به شرایط خشکسالی و در بحث برداشت گندم استفاده از کمباین‌های تنظیم شده و ارائه آموزش‌های لازم به بهره برداران، تولید در واحد سطح را افزایش بدهیم.

دهقانپور در پایان گفت: میزان گندم مصرفی استان فارس در هر ماه حدود ۵۰ هزار تن گندم است که حدود ۴۲ هزار تن آن تبدیل به آرد می‌شود و از این میزان نیز حدود ۳۲ هزار تن به مصرف خبازی‌ها می‌رسد و مابقی برای مصارف روستایی و عشایری و سایر صنوف مربوط به حوزه نان استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • اعلام جایزه تحویل گندم راهکاری موثر در رسیدن به خودکفایی
  • پیش بینی تولید ۱.۵ میلیون تُن برنج در مازندران
  • پیش‌بینی تولید ۶۰۰ هزار تن گندم در استان اردبیل
  • اجرای طرح «نفوذ دانش در واحدهای تولیدی کشاورزی» در استان فارس
  • معرفی ۵۰ رقم گندم توسط موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور
  • بررسی مدیریت خشکسالی در شورای حفاظت از منابع آبی مازندران
  • رکورد ۱۳ ساله شکست/ فارس سال گذشته ۱۰ درصد گندم کشور را تولید کرد
  • ارقام پرمحصول برنج جایگزین ارقام فعلی می‌شوند
  • ایران غنی‌ترین بانک ژن ذخایر ژنتیک گندم را دارد
  • چه مساحتی از اراضی کشاورزی به گندم اختصاص دارد؟