Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، امداد و راهنمایی گمشدگان آن هم در ایام اربعین حسینی که جمعیت کثیری از کشور‌های اسلامی و به ویژه جمهوری اسلامی ایران عازم عراق و زیارت عتبات عالیات می‌شوند، یکی از موضوعات بسیار مهم محسوب می‌شود چراکه زائران در شرایطی که نیاز به امداد و راهنمایی دارند، ازسوی یک نیروی هموطن و کاربلد هدایت می‌شوند و نوعی دلگرمی به همراه امنیت خاطر ایجاد می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عقیل منصوری مسئول بخش راهنمای زائران و امداد گمشدگان عملیات ستاد اربعین ۱۴۰۰ سازمان حج و زیارت توضیحاتی را در خصوص روند فعالیت‌های مجموعه متبوع خود بیان داشته و به سوالات ما پاسخ گفته است.

مشخصات نرم افزار راهنمای زائر را توضیح دهید و چه اقداماتی را انجام می‌دهد؟

خدمات راهنمای زائر مشتمل بر ۳۰ خدمت موثر مبتنی بر اقدامات دانش بنیان و بر محور فناوری اطلاعات پایه گذاری گردیده. یکی از مهمترین این موارد اپلیکیشن راهنمای زائر است که پیشینه قدیمی داردو به سال ۱۳۹۴ بازمی‌گردد که آن موقع بر بستر نرم افزاری تحت وب توسط خادمین فعالیت‌های ما دنبال می‌شد. در سال‌های ۹۵-۹۷ به شکل نرم‌افزار اندرویدی این مسیر را دنبال کردیم و در سال ۹۸ با توجه به خواست و اقبال عمومی و پرشور‌تر شدن حضور زائران که سال به سال روند افزایشی چشمگیری داشت، سراغ بازتولید اپلیکیشن مذکور رفتیم، به نحوی که همه خدمات را زائران خودشان بتوانند استفاده کنند.

نتیجه آن شد که اپلیکیشن در همان سال از سوی مرکز ملی فضای مجازی به عنوان محصول برگزیده کشور در موضوع اربعین گواهی نامه دریافت کرد و در دوازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران هم رتبه اول را کسب نمود.

در تولید این نرم افزار سعی کردیم از تجربه چندین ساله خادمین حسینی بهره ببریم و همین باعث شد محتوایی غنی و تماما تولیدی را بتوانیم ارائه کنیم. بازنشر اخبار اربعین (در تمام فصول سال، و نه صرفا در ایام اربعین)، توصیه‌های مهم و کاربردی با محوریت پیشگیری و کاهش آمار مفقودین و جاماندن از همراهان و سایر آموزش‌های کاربردی برای زائرین، تنها گوشه‌ای از این محتواست. البته بخشی هم به عنوان شبکه اجتماعی داریم که افراد می‌توانند خاطرات (و عکس) را مشابه اینستاگرام به اشتراک بگذارند.

فارغ از ابزار‌های مهم اربعینی مانند گام شمار، تبدیل پول، مترجم، چک لیست سفر و ... (که ممکن هست هر گروه دیگری هم بتواند با تولید یک اپلیکشن آن‌ها را به عنوان خدمت عمومی در اختیار زائرین قرار بدهد) چند ابزار کاربردی و منحصر به فرد هم داریم. بخش ثبت و جستجوی گمشده‌ها و پیغام‌گذاری برای آن‌ها از جمله این خدمات ممتاز می‌باشد که در سال جاری و با همراهی تیم بسیار خوب، فنی و همراه حوزه فناوری اطلاعات سازمان حج و زیارت بحمدالله به بانک اطلاعاتی سماح هم متصل گردید تا عملیات جستجو برای خادمین سهل‌تر شود.

یکی دیگر از این ابزارها، نقشه به روز مواکب و سایر موقعیت‌های جغرافیایی مهم است که توسط خادمین هر روز بروزرسانی می‌شود. البته بحث مواکب به همین جا ختم نشده و لیست خدمات آن‌ها (با امکانات جستجوی پیشرفته) در قالب همین اپلیکیشن ارائه می‌شود.

امکانش هست کل خدمات روی اپلیکشن را یکبار بصورت کلی معرفی کنید؟

خدمات اپلیکیشن در ۳ گروه خدمت ارائه می‌شود، عمده خدمات در برگه اربعین در دسترس زائران هست، که شامل تماس صلواتی رایگان بین‌المللی (مخصوص خادمین)، ثبت و جستجوی گمشدگان (اعم از فرد، مدارک و موبایل)، بانک اطلاعات مواکب، آموزش استفاده از موبایل در عراق (و مجموعه کاملی از آموزش‌های اربعینی)، توصیه‌های اربعینی، قرآن، مجله صوتی و شبکه اجتماعی خاطرات، از جمله زیر مجموعه‌های این بخش هستند. در همینجا، در قسمت نقشه، غیر از نقشه آنلاین، حتی امکان دانلود نقشه چاپی تولیدی خودمان که به ۳ زبان (اردو، عربی و ترکی استانبولی) ترجمه گردیده نیز پیش بینی شده است.

در برگه دیگر که مخصوص ابزار‌ها می‌شود، چک لیست سفر، پیش‌بینی آب و هوا، تقویم اربعین، گام شمار، ذکرشمار، قبله نما، مسافت‌سنج، تبدیل پول، چراغ قوه، مترجم و دفترچه یادداشت در اختیار زائران قرار داده شده است؛ و در برگه آخر که با موضوع کلی زیارت طراحی شده، امکان زیارت آنلاین به کمک دوربین‌های مدار بسته حرم‌های مطهر، زیارت به نیابت از شهدا، احکام سفر، ادعیه و زیارتنامه‌ها و معرفی اماکن مقدس زیارتی عراق پیش‌بینی شده است.

چه تفاوت عمده‌ای بین این نرم افزار با سایر اپ‌های اربعینی وجود دارد؟

برابر بررسی‌های صورت پذیرفته، نظر به شرایط کرونایی بر اربعین سال جاری و سال گذشته و تاثیرات ناشی از آن، غالب اپلیکیشن‌های دیگر متاسفانه در ارائه نسخه‌های به روز دچار مشکلات زیادی شده و یا عملا دیگر فعالیت ندارند، اما اپلیکیشن راهنمای زائر در سال جاری حداقل ۳ نسخه به روزآوری داشته است.

از طرف دیگر، اپلیکیشن راهنمای زائر صرفا توسط یک تیم محدود توسعه‌دهنده در ایران تولید نشده، بلکه پشتوانه اصلی زنده بودن این اپلیکیشن حضور همه ساله قریب ۸۰۰ نفر خادم در عراق است که اطلاعات را به روزآوری می‌کنند و به واسطه حضور کاملا میدانی و مواجهه با موضوعات و کسب تجربه مبتنی بر دانش، غنای خدمات اپلیکیشن را دوچندان نموده‌اند.

از طرف دیگر خدمات اختصاصی مانند ثبت و جستجوی گمشدگان و اتصال به بانک‌های اطلاعات ملی و یا خدمات تماس بین‌المللی رایگان و سایر خدمات مهم از این دست، که به نسبت استدلال قبلی یعنی پشتوانه حضور خادمین در میدان، همین خدمات اختصاصی هم در مرتبه دوم اهمیت از نظر ما قرار می‌گیرند! از جمله نقاط قوت نرم‌افزار هستند. بر همین اساس تصورمان این است اگر زائران اربعین حسینی اپلیکشن را نصب نمایند حتما بخش عمده‌ای از مشکلات مورد اشاره و پیش روی احتمالی عزیزان ان شاالله مرتفع خواهد شد.

مخاطبان و زائران، این نرم افزار را از کجا می‌توانند دریافت کنند؟

اپلیکیشن اندروید در حال حاضر از طریق نشانی www.RahnamaZaer.ir/app در دسترس هست، انشالله در صورت تامین منابع مالی نسخه IOS را هم تولید و در اختیار و دسترس زائرین معزز حسینی قرار خواهیم داد.

بیشتر بخوایند

اعزام تیم درمانی شرکت شهر سالم به عراق همزمان با ایام اربعین برنامه های آستان قدس رضوی برای دهه آخر صفر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نرم افزار زائر راهنمای زائر نرم افزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۷۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام بیش از ۸۷ هزار زائر در عملیات حج تمتع ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین آجیلیان از اعزام بیش از ۸۷ هزار زائر در عملیات حج تمتع ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: زائران خانه خدا در قالب گروه‌های مدینه قبل و بعد از تاریخ ۲۴ اردیبهشت عازم سرزمین وحی می‌شوند و عملیات رفت تا (۱۸ خرداد) ادامه دارد.

وی افزود: در عملیات حج تمتع ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر خانه خدا از ایران راهی کشور عربستان می‌شوند و این عملیات در حالی انجام‌می‌شود که ۵۸ هزار و ۶۲۱ زائر از طریق فرودگاه‌های تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها اعزام خواهند شد.

وی با بیان اینکه ۱۸ فرودگاه تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران معین عملیات حج تمتع هستند، ادامه‌داد: فرودگاه‌های اهواز، ساری، یزد، کرمان، رشت، اردبیل، تبریز، زنجان، شیراز، مشهد، اصفهان، زاهدان، بندرعباس، بیرجند، ارومیه، بوشهر، گرگان و همدان به‌عنوان فرودگاه‌های تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها و فرودگاه‌های حضرت امام‌خمینی (ره)، قشم و چابهار به‌عنوان فرودگاه‌های غیر مالکیت شرکت فرودگاه‌ها آماده خدمت‌رسانی به زائران خانه خدا خواهند بود.

مسئول ستاد حج تمتع شرکت فرودگاه‌ها با بیان اینکه آغاز عملیات بازگشت زائران خانه خدا از اول تیر ماه خواهد بود، گفت: زائران استان‌های تهران، سمنان، قزوین، قم، لرستان، البرز، مرکزی، کرمانشاه و شهرستان کاشان از طریق فرودگاه امام‌خمینی (ره)، زائران استان کهگیلویه و بویراحمد از طریق فرودگاه شیراز، زائران استان خراسان شمالی از طریق فرودگاه مشهد، زائران استان چهار محال و بختیاری از طریق فرودگاه اصفهان و زائران استان کردستان از طریق فرودگاه همدان عازم سرزمین وحی خواهند شد.

آجیلیان با اعلام خبر اعزام زائران عمره‌گزار در اردیبهشت امسال، گفت: با اعلام سازمان حج و زیارت، تعداد محدودی از این زائران پیش از آغاز عملیات حج تمتع در سفری ۱۰ روزه راهی مکه مکرمه و مدینه منوره خواهند شد.

وی با اشاره به آمادگی فرودگاه‌های معین حج تمتع برای برگزاری هرچه بهتر این عملیات، خاطرنشان‌کرد: زائران با هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و هواپیمایی معراج عازم عربستان می‌شوند و فرودگاه‌ها موظف هستند تا پیش از عملیات حج تمتع هرگونه نواقص و عوامل موجب ایستایی زائران را برطرف کرده و با آمادگی کامل به استقبال این عملیات بزرگ بروند.

کد خبر 6079745 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • راهنمای خرید کفشور و گاتر خطی
  • تردد روزانه بیش از هزار زائر از مرز خسروی
  • خدمت رسانی به گردشگران و مسافران بهاباد به نحو احسن
  • حجامت بیمه شد
  • افتخار خدمت رسانی ۱۶۰ هزار خادم یار به زائران امام رضا (ع)
  • خدمات فصد و حجامت بیمه شد
  • تغییرات نوآوری و خدمت‌رسانی با ایده‌های جدید را به دنبال دارد
  • اعزام بیش از ۸۷ هزار زائر در عملیات حج تمتع
  • اعزام بیش از ۸۷ هزار زائر در عملیات حج تمتع ۱۴۰۳
  • ثبت دو اختراع برای نخستین بار در رشته طراحی شهری توسط نخبه دانشگاه ارومیه