Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@09:15:17 GMT

موج‌ ششم کرونا از راه می‌رسد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۷۷۸۲۰

واکسیناسیون نمی‎تواند جامعه را به‌ طور کامل در برابر سایر جهش‎های ویروسی ایمن کند و ممکن است جهش ویروسی تازه‌ای شکل بگیرد که در برابر تزریق واکسن مقاوم باشد. بنابراین رعایت پروتکل‎های بهداشتی و به‌خصوص پرهیز از تجمعات می‎تواند به افزایش ایمنی کمک کند. تشویق عمومی و آموزش سراسری می‎تواند بهترین راه برای ترغیب افراد به رعایت پروتکل‎های بهداشتی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: احسان مصطفوی، اپیدمیولوژیست، در یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت: «شیوع ویروس کرونا در کشور بر اساس آن چه اپلیکیشن ماسک نشان می‌دهد این روزها در حال فروکش‌کردن است؛ طوری که تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی به ۲۳۸ شهر و تعداد شهرهای زرد به ۱۳۶ شهر افزایش یافته‌ است؛ ضمن این‌ که ۱۷ شهر کشور نیز در وضعیت آبی قرار دارند و تنها ۵۷ شهر رنگ قرمز کرونایی دارند. علاوه بر تغییر رنگ‌بندی شهرها،‌ مرگ‌ومیرهای ناشی از کرونا نیز در کشور و به‌خصوص در پایتخت روند نزولی دارد. برای نمونه روز گذشته  آمار قربانیان کرونا کاهش یافت و به ۳۴۴ نفر رسید. در این مدت ۱۷ هزار و ۳۹۷ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ نیز در کشور شناسایی شدند. مطمئنا روند کاهشی مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در کشور متاثر از دلایل مختلفی است. یکی از آن دلایل به ذات اپیدمی بیماری‌های پیش‌رونده‌ای مانند کرونا برمی‎گردد که بعد از قرارگرفتن در قله اپیدمی به یک باره روند نزولی به خود می‎گیرد و به طور طبیعی کاهش پیدا می‎کند.

البته کاهش آمار مرگ‌ومیر ناشی از کرونا به دلایل دیگری هم وابسته است؛ از جمله افزایش پوشش واکسیناسیون در کشور که از یک ماه پیش آغاز شده‌ است. گر چه انتظار می‏‌رود تاثیرات ناشی از پوشش واکسیناسیون در ماه‌های آتی دیده شود اما تزریق حتی یک دوز واکسن هم می‌تواند محافظت نسبی در افراد به وجود بیاورد و به کاهش روند بیماری کمک کند. باید توجه داشته باشیم که با وجود انجام مداخلات پیشگیرانه مانند واکسیناسیون، مراقبت‎های دیگری باید در دستور کار وجود داشته‌ باشد چون در غیر این صورت وقوع پیک‎های دیگر مانند موج ششم دور از انتظار نیست. از جمله این اقدامات پیشگیرانه، رعایت پروتکل‎های بهداشتی است؛ مخصوصا این که فصل پاییز نزدیک است و به‌زودی مدارس و دانشگاه‏‌ها بازگشایی می‎‏شوند. این اتفاقات، برنامه‏‌ریزی دقیق و هدفمند برای کاهش آلام ناشی از مرگ‌ومیرهای کرونایی را می‎طلبد. برای این که تاثیرات واکسیناسیون در جامعه مشهود شود، حداقل ۶۰ درصد جمعیت باید واکسینه شوند. تا کنون بیش از ۴۴ میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شده است و باید این روند استمرار پیدا کند. البته واکسیناسیون باعث نمی‎شود افراد صد درصد در برابر ویروس کرونا ایمن شوند. ویروس کرونا در کشور همچنان در گردش است و افراد با وجود واکسینه‌شدن می‎توانند باز هم بیمار شوند اما با واکسیناسیون تا اندازه مطلوبی می‎توان از مرگ و میر ناشی از کرونا  کاست. این در حالی است که واکسیناسیون نمی‎تواند جامعه را به‌ طور کامل در برابر سایر جهش‎های ویروسی ایمن کند و ممکن است جهش ویروسی تازه‌ای شکل بگیرد که در برابر تزریق واکسن مقاوم باشد. بنابراین رعایت پروتکل‎های بهداشتی و به‌خصوص پرهیز از تجمعات می‎تواند به افزایش ایمنی کمک کند. تشویق عمومی و آموزش سراسری می‎تواند بهترین راه برای ترغیب افراد به رعایت پروتکل‎های بهداشتی باشد.» منبع: ایسنا برچسب ها: موج ششم ، کرونا ، جهش های ویروس

منبع: ناطقان

کلیدواژه: موج ششم کرونا جهش های ویروس رعایت پروتکل های بهداشتی ناشی از کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۷۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز واکسیناسیون «پنوموکوک» برای نوزادان در آبادان

به گزارش خبرنگار مهر، روح الله شکری پیش از ظهر امروز دوشنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار نظر کرد: ایمن‌سازی یکی از مؤثرترین روش‌های پیشگیری از بیماری‌های دوران کودکی است، نقش واکسیناسیون در سلامت جامعه خیلی مهم است. پس از تأمین آب آشامیدنی سالم هیچ مداخله‌ی دیگری حتی آنتی‌بیوتیک‌ها چنین تأثیر عمده‌ای در کاهش مرگ‌ومیر و ناتوانی نداشته است.

وی افزود: در حال حاضر در کشور ما کودکان علیه ۱۰ بیماری خطرناک و کشنده از جمله سل، فلج اطفال، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، سرخک، سرخجه، اوریون، هپاتیت ب و هموفیلوس آنفلوانزا واکسینه می‌شوند.

سرپرست مرکز بهداشت آبادان ادامه داد: با فعالیت‌های بهداشتی و درمانی در کشور ما توانستیم در راستای کنترل، حذف و ریشه‌کنی برخی از بیماری‌های واگیر و مهلک گام برداریم.

وی گفت: در حال حاضر واکسن پنوموکوک برای کودکان، تا یک‌سالگی به واکسیناسیون روتین کشور ما اضافه شده که نویدبخش کنترل و کاهش بار بیماری‌های ناشی از عفونت‌های پنوموکوکی است.

شکری افزود: این واکسن سبب کاهش بار جهانی بیماری‌های ناشی از عفونت‌های پنوموکوکی می‌شود. این باکتری‌ها، عامل عفونت‌های مهاجم باکتریال در کودکان، طیف وسیعی از بیماری‌هایی مانند مننژیت، عفونت باکتریال تب‌دار، عفونت گوش میانی، سینه پهلو، سینوزیت و سپتیسمی (عفونت خون) است. این بیماری‌ها، یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر در کودکان زیر پنج سال در سراسر جهان و پیشگیری از آنها با واکسن پنوموکوک امکان‌پذیر است.

سرپرست مرکز بهداشت آبادان بیان کرد: این واکسن به صورت تزریقی در سن ۲ ماهگی، ۴ ماهگی و یک‌سالگی علیه عفونت‌های پنوموکوکی تزریق می‌شود.

کد خبر 6085308

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در استان همدان
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در مشهد اجرا می‌شود
  • آغاز واکسیناسیون «پنوموکوک» برای نوزادان در آبادان