Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا تاجبر کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با نقش اعتماد عمومی در بازار سرمایه و تبعات از بین رفتن آن، بیان کرد: خدشه دار شدن اعتماد سهامداران موضوعی نیست که در کوتاه مدت امکان مرمت و بازسازی آن وجود داشته باشد. اقداماتی از سوی دولت قبل صورت گرفت که سبب آسیب به اعتماد سهامداران شد، از جمله این اتفاقات می‌توان به تامین مالی دولت قبل از بازار سرمایه بدون لحاظ منافع سرمایه گذاران خرد اشاره نمود، این موضوع ۹ ماه بر بازار اثرگذار بوده است بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که با اقدامات کوتاه مدت این خدشه وارد شده، ترمیم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: یکی از مسیر‌های اعتماد سازی را می‌توان داشتن یک برنامه میان مدت برای بازار و حمایت عملی از آن بیان کرد، که تمام ارکان در این حمایت حضور داشته باشند و نکته بعد این که اعتماد به تدریج به بازار باز می گردد. برای اعتماد سازی مشخصا باید از بازار حمایت عملی صورت گیرد .

بیشتر بخوانید

 رئیس جدید‌ سازمان بورس کِی و چگونه انتخاب می‌شود؟

او در ادامه گفت: حمایت عملی از بازار به این صورت است که به طور مثال حجم معاملات و خرید سهامداران حقوقی وابسته به دولت در یک مدت ادامه دار باشد و شاهد رفتار‌های نوسانی و موقت و اقداماتی کم اثر برای رفع تکلیف نباشند. باید سهامداران با چشم خود مشاهده کنند که حجم معاملات افزایش پیدا کرده است، عرضه حقوقی‌ها کاهشی شده و شاخص مثبت است تا اعتماد به بازار جذب شود. از سوی دیگر سهامداران باید یقین داشته باشند که دولت جدید از تجربه‌های تلخ سال گذشته درس گرفته است و دیگر بدون لحاظ منافع تمام سرمایه گذاران به تامین مالی از بازار دست نمی‌زند.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود: نکته بعدی که می‌شود به آن اشاره کرد این موضوع است که دولت قبل هنگامی که تامین مالی خود را از بازار آغاز کرد برخی از افراد با رانت یا روش‌های مختلف دیگری از این موضوع آگاه شدند و از این اتفاق به سود خود بهره بردند. اگر ناظران بازار و دولت تصمیم بر حمایت از بازار را داشته باشند باید مانع از خروج بیش از اندازه نقدینگی از بازار شوند.

او در ادامه اظهار کرد: رقم خوردن اتفاقات بیان شده سبب بازگشت اعتماد به سوی بازار می‌شود و تا زمانی که اعتماد کامل به بازار باز نگردد، بقیه اقدامات مانند تزریق نقدینگی از سوی دولت و تغییر قوانین بر بازار تاثیر گذار نخواهد بود و تا زمانی که اعتماد به بازار برنگردد بیش‌تر از قبل شاهد خروج نقدینگی از بازار خواهیم بود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بورس ایران بازار سرمایه تامین مالی بازار سرمایه حمایت عملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۸۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه جویی در بورس انرژی قیمت پیدا می‌کند

علی نقوی مدیر عامل بورس انرژی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با اهمیت بحث گواهی صرفه‌جویی گفت: همه می‌دانیم در کشور ما برای حوزه انرژی با چند مشکل از جمله بیش مصرفی و مصرف بالاتر از استاندارد در صنعت و خانوار برای انواع حامل‌های انرژی مواجه هستیم که برای مدیریت و کاهش این موارد در دنیا روش‌های مختلفی به کار می‌رود یکی از این روش‌ها استفاده از ابزار‌هایی است که مشارکت خود مصرف کننده را در پی دارد یا مشوق‌هایی را برای سرمایه‌گذاری در نظر می‌گیرد که در ایران این موضوع در چارچوب بازار بهینه سازی مصرف انرژی و محیط زیست مطرح شده است که با توجه به پذیرش گواهی‌های صرفه جویی برق و گاز توسط هیئت پذیرش بورس انرژی ایران، امیدواریم شرکت توانیر و شرکت ملی گاز ایران بزودی شاهد آغاز معاملات آن باشیم.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: اتفاقی که رخ می‌دهد این است که صرفه‌جویی قیمت پیدا می‌کند و در بازار میزان صرفه‌جویی قابل معامله می‌شود و اگر بازار شکل و عمق خوبی بگیرد انگیزه لازم میان سرمایه‌گذاران ایجاد خواهد کرد.

 نقوی می‌گوید: پس با این گواهی، صرفه‌جویی بها پیدا می‌کند و سرمایه‌گذاران می‌توانند میزان صرفه‌جویی را در یک بازار شفاف رقابتی به فروش برسانند و اگر این بازار بتواند جذابیت خاص خود را داشته باشد می‌تواند انگیزه بیشتری را برای سرمایه‌گذاران جهت صرفه‌جویی و سرمایه‌گذاری در این حوزه ایجاد کند.

او افزود: البته که چالش‌هایی مانند دولتی بودن، قیمت‌های متنوع در بخش‌های مختلف انرژی هم در این زمینه مطرح می‌شود که این مسئله سبب شده این بازار با تاخیری شکل بگیرید.

مدیر عامل بورس انرژی گفت: گواهی صرفه‌جویی جویی در حوزه تمام حامل‌های انرژی قابلیت استفاده دارد و مقرارت آن موجود است و به شکل صریح در آیین‌نامه اجرایی بازار بهینه سازی مصرف انرژی و سوخت بحث گواهی صرفه جویی برق و گاز به عنوان دو عامل انرژی مهم دیده شده خوشبختانه در برنامه هفتم هم احکام خوبی برای توسعه این بازار در نظر گرفته شده است. مطالعاتی را در خصوص بنزین و گازوئیل با نهاد‌های مسئول مطرح کردیم و این آمادگی وجود دارد که در حوزه سایر حامل‌های انرژی هم از این گواهی استفاده کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • دولت از بخش خصوصی حمایت کند/ تعویق ۸ ماهه مطالبات واردکنندگان برنج
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • رشد اندک بورس در سومین روز اردیبهشت
  • عوامل رشد شاخص بورس روزهای اخیر چه بود؟
  • ۲۹۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سرمایه تزریق شد
  • سکه های حراجی با دلار چند هزار تومان فروخته شدند/ عمیدی: پیام دولت با فروش سکه ها با دلار افزایشی چیست! انتظار سه ماه پر بازده در بازار سرمایه وجود دارد/ دولت مشوق سرمایه گذاری در بازار بورس نیست؟
  • بورس ۲۷ هزار واحد قد کشید
  • صرفه جویی در بورس انرژی قیمت پیدا می‌کند