Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه عمده مسائل اقتصادی در کشور از مشکلات داخلی است، گفت: البته تحریم‌ها هم اثراتی گذاشته‌اند اما در بلندمدت مشکلات اقتصادی ما نشئت گرفته از مسائل داخلی است و مهم‌ترین عاملی که منجر به افزایش نرخ تورم می‌شود، کسری بودجه و بحران بانکی است. علی شهیدی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به وضع اقتصادی کشور، گفت: مهم‌ترین دغدغه و معضل در کشور در کنار مسائل مختلف و مشکلات اقتصادی موجود، افزایش نرخ تورم است و عامل اصلی مؤثر برافزایش نرخ تورم در بلندمدت، رشد نقدینگی است و  رشد نقدینگی نیز وقتی اتفاق می‌افتد که  به ازای آن رشد تولید وجود نداشته باشد که منجر به افزایش قیمت‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


  وی افزود: اگر بخواهیم بدانیم که این مشکلات چگونه متحول می‌شود و چه مقدار آن منوط به تحریم‌هاست باید به دو عامل  داخلی و یک عامل بیرونی یعنی تحریم اشاره کنیم که در اثر تحریم عرضه ارز در کشور کم می‌شود و چون ارز در کشور ما لنگر انتظارات تورمی است، با نوسانات ارزی مشکلات تورمی نیز به وجود می‌آید، درصورتی‌که در کشورهای دیگر این‌طور نیست.
شهیدی ادامه داد: در کشور ما به دلایل مختلف ازجمله دلایل روانی و این‌که تولید کشور بسیار وابسته به تأمین مواد اولیه از طریق واردات است و ۶۰ الی ۷۰ درصد تولیدات کشور با مواد اولیه وارداتی انجام می‌شود، نوسانات و افزایش نرخ ارز منجر به افزایش نرخ تورم و نهایتاً افزایش قیمت‌ها شود.   این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: نکته مهم این است که عمده مسائل اقتصادی در کشور  از مشکلات داخلی است، البته تحریم‌ها هم اثراتی گذاشته‌اند، اما در بلندمدت مشکلات اقتصادی ما نشئت گرفته از مسائل داخلی است و همان‌طور که اشاره شد مهم‌ترین عاملی که منجر به افزایش نرخ تورم می‌شود، کسری بودجه و بحران بانکی است که این‌ها درست مدیریت نشده است.   این فعال اقتصادی افزود: یعنی وقتی بانک‌ها دچار بحران ناترازی و ورشکستگی می‌شوند برای حل این مشکلات مجبور به رشد نقدینگی می‌شویم از طرفی، چون هیچ‌وقت ساختار منظمی در دولت نداشته‌ایم و میزان دریافتی و پرداختی‌های دولت به‌صورت دقیق مشخص نیست و سامانه‌ها هم هنوز شکل نگرفته‌اند به‌عنوان مثال پرداختی حقوق کارمندان و میزان خریدهای دولت و شرکت‌های تابعه آن در سامانه‌ای به‌صورت منسجم ثبت نمی‌شود که همه این موارد موجب کسری بودجه و نهایتاً افزایش نرخ تورم می‌شوند.

وی در خصوص اثرات شیوع بیماری کرونا نیز گفت: در بحث بیماری کرونا  و تأثیری که بر اقتصاد می‌گذارد باید گفت به دلیل کاهش تقاضا و دلایل مختلف مرتبط با این بیماری مصارف عمومی و دولتی کم می‌شود و کشور در حالت رکودی  اقتصادی قرار می‌گیرد.   شهیدی افزود: با توجه به انجام واکسیناسیون، مشکلات اقتصادی به وجود آمده دیگر کمرنگ شده و اثرات این بیماری به صفر میل پیدا می‌کند، اما آن چیزی که مهم بود عبور از پیک این بیماری بود که باید با مدیریت و چینش‌های مختلف و برنامه‌ریزی دقیق حالت گذر از این بیماری را آسانتر می‌کردیم.   این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: هرچقدر میزان تجارت بین‌المللی را به سطح قبل از شیوع بیماری کرونا برسانیم، اثرات تحریمی هم کاهش می‌یابد، یعنی آرام‌آرام به سمت عادی شدن وضعیت  که قبل از شیوع کرونا داشتیم بازگردیم.   بیشتر بخوانید: نابودی صادرات فرش با تحریم داخلی/ ظرفیت ایجاد ۱۰۰ هزار شغل فرش‌بافی در کارگاه‌های شهری و روستایی   انتهای پیام/ برچسب ها: اخبار اقتصادی کرونا تحریم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی کرونا تحریم افزایش نرخ تورم مشکلات اقتصادی منجر به افزایش کسری بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۱۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه های فنی پیشگیری از خسارت در باغات سیاه ریشه

به گزارش جام جم آنلاین مازندران، فرید بیگی با اشاره به اهمیت پیشگیری و کاهش خسارت آفات و بیماری ها در باغات سیاه ریشه، توصیه های فنی برای مديريت آفات و بيماري هاي درختان ميوه هسته دار و دانه دار باغات سیاه ریشه را ارائه کرد.

 سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه زنبور گوجه و آلو از آفات مهم درختان گوجه سبز (آلوچه) در اوایل فصل رشد (بهار) در مازندران است که لارو(کرم)آن با تغذیه از گوشت میوه های تازه تشکیل شده سبب زرد شدن، ریزش میوه و کاهش محصول می شود، افزود: مبارزه شیمیایی در مناطقی که سابقه آلودگی دارد پس از تشکیل میوه و مشاهده اولین علایم خسارت آفت، ضمن ارائه نمونه و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی با اخذ نسخه گیاهپزشکی با سموم توصیه شده، ضروری است.

 

وی درباره آفت شته، اظهار کرد: این آفت، حشرات مکنده کوچکی به رنگ های سبز، سیاه و قهوه ای هستند که از اواسط فروردین به بعد پشت برگ ها و روی شاخه های جوان و نورسته با تراکم بالا ظاهر شده و با تغذیه از شیره گیاهی موجب پیچیدگی برگ ها، سرشاخه ها، ترشح عسلک و دوده ای شدن برگ و میوه و ریزش شکوفه ها و میوه های تازه تشکیل شده و انتقال بیماری های ویروسی می شود.

 

این مسوول تصریح کرد: تراکم پائین این آفت توسط حشرات مفید مانند کفشدوزک ها، زنبورها و مگس های پارازیت و بالتوری های شکارگر بصورت طبیعی کنترل شده و نیاز به مبارزه شیمیایی نیست، در صورت مشاهده تراکم بالای شته ها با هماهنگی و مشاوره کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی با سموم اختصاصی توصیه شده مانند پریمور ، مالاتیون، هوستاکوئیک، متاسیستوکس و ونتیگرا با دوز توصیه شده در نسخه گیاهپزشکی بصورت مه پاشی با فشار کم انجام تا موجب ریزش شکوفه ها و میوه های تازه تشکیل شده، نشود.

 

بیگی با اشاره به اینکه شپشک سفید توت از آفات مهم درختان هلو، شلیل، کیوی، گردو، توت و بید است، افزود: تراکم بالای پوره های این آفت با تغذیه از شیره گیاهی، سبب ضعف عمومی درخت، زرد شدن و ریزش برگ و خشکیدگی سرشاخه های آلوده می شود، این آفت ابتدا روی تنه درخت نزدیک سطح خاک مستقر شده که در صورت عدم مبارزه به دلیل چند نسله بودن آفت، پوره های نسل دوم یا نسل سوم روی شاخه های اصلی و سرشاخه ها مستقر می شود و در صورت عدم کنترل بموقع موجب خشکیدگی درخت و علاوه بر خسارت های یاد شده صادرات میوه به ویژه کیوی را بشدت تحت تاثیر قرار می دهد.

 

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سارمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: در حال حاضر مدیریت آفت در قالب مبارزه تلفیقی شامل مبارزه مکانیکی(پاک کردن تنه و شاخه های اصلی درخت با اسکاچ نرم و حذف سرشاخه های شدیدا" آلوده) و در صورت مشاهده ظهور پوره های آفت از هفته دوم اردیبهشت به بعد ضمن ارائه نمونه و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی می توان با یکی از حشره کش های توصیه شده مانند اتیون، آدمیرال، اپلاود و رلدان روی تنه و شاخه های اصلی درخت اقدام به سمپاشی کرد.

 

وی درخصوص بیماری های میوه هسته دار و دانه دار، گفت: مهمترین بیماری های قارچی، لب شتری هلو و شلیل، غربالی، مونیلیا، لکه سیاه سیب و گلابی و سفیدک هاست که با ایجاد علائم مربوط به خود روی برگ ها منجر به کاهش سطح فتوسنتز و خسارت کمی و کیفی روی محصول می شود.

 

این مسوول در مورد بیماری شانکر باکتریایی درختان هسته دار، اظهار کرد: علائم بیماری بصورت لکه های آب سوخته قهوه ای رنگ همراه با ترشح صمغ و خشکیدگی از محل ایجاد لکه به سمت نوک شاخه ها مشاهده می شود.

 

وی اظهار کرد: مشاوره و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی جهت استفاده یکی از قارچکش های اختصاصی و مناسب نظیر کاپتان، تیوفانات متیل، فلینت، ناتیوو، استروبی، دلان، مانکوزب، پانچو تی اف، دودین و بایکور برای بیماری های قارچی و ترکیبات مسی جهت بیماری های باکتریایی با دوز توصیه شده پس از ریزش گل ها و ظهور میوه الزامی است. 

 

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه به دلیل حساسیت شدید درختان سیاه ریشه در فصل رشد به روغن امولسیون شونده، استفاده از ترکیب یاد شده در مبارزه بهاره اکیدا ممنوع است، افزود: برای پیشگیری از هرگونه تاثیر سوء احتمالی سمپاشی ها روی حشرات گرده افشان به ویژه زنبور عسل، هماهنگی با زنبورداران منطقه برای جابجایی کندوها و رعایت نکات ایمنی ضروری است.

 

وی در پایان به باغداران توصیه کرد از اختلاط سموم با کودهای شیمیایی در سمپاشی ها خودداری و برای کسب اطلاعات و راهنمایی های بیشتر به کارشناسان حفظ نباتات مستقر در مراکز، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها و کلینیک های گیاهپزشکی مراجعه و به اطلاعات هواشناسی برای اطمینان از عدم بارندگی بمدت حداقل 24 تا 48 ساعت پس از سمپاشی توجه کنند.

دیگر خبرها

  • ریشه بحران منطقه، نسل‌کشی و جنایات ترکیبی رژیم اسرائیل است
  • کسری بودجه حاصل از واردات بنزین در تبصره هدفمندی یارانه های انرژی بودجه 1403
  • بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳/ تورم‌های سهمگین در راه است؟
  • توصیه های فنی پیشگیری از خسارت در باغات سیاه ریشه
  • لزوم مدیریت بیماری و آفات درختان سیاه ریشه
  • توصیه‌های فنی پیشگیری از خسارت در باغات سیاه ریشه
  • مهمترین خبرهای ۲۹ فروردین/فقط «دخانیات» تحریم نشد!
  • امسال رشد اقتصادی روسیه سریع‌تر از کشور‌های پیشرفته خواهد بود
  • کسری ۲۳۰ هزار میلیارد تومانی هدفمندی یارانه‌ها
  • افزایش تعاونی‌ها به حل مشکلات استان‌ها کمک می‌کند