Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد آرام به مسئولان فرهنگی دولت جدید پیشنهاد می‌کند که برای فرهنگ این کشور عجولانه تصمیم نگیرند و می‌گوید: بهتر است که مشاوران بسیار خوبی را انتخاب کنند، بنشینند و ببینند که به چه وسیله‌ای می‌شود فرهنگ را نجات داد.

این داستان‌نویس درباره وضعیت فرهنگ و ادبیات در دولت دوازدهم و خلاءهایی در این زمینه که نیاز به حمایت دارند، اظهار کرد: انتظار جامعه ادبی خیلی بالا است و در واقع در تمام زمینه‌ها انتظار دارد که همکاری وسیعی با ادبیات صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر، وضعیت اسفناک این است که قیمت کتاب روزبه‌روز بالاتر می‌رود، به دلیل این‌که کاغذی وجود ندارد و همکاری‌ای در این زمینه نیست. به نظر من، اولین گامی که هر دولتی باید بردارد، این است که مسئله کاغذ و چاپ کتاب را حل کند. چون در حال حاضر، مردم همان‌طورر که خیلی چیزها را از سبد خانواده بیرون برده‌اند، دارند کتاب را هم از سبد خانواده خارج می‌کنند.

او افزود: در دولتی که به پایان رسید، با وجود گرانی کاغذ، از ناشر حمایت نشد و نویسندگان و مولفان هم سرگردان بودند که کتاب‌های‌شان را به دست چه کسی بدهند. در نتیجه، سردرگمی عجیبی به وجود آمد. حالا این‌که در آینده و در این دولت چه خواهد شد، خیلی قضیه پیچیده‌ای است. من شناخت زیادی ندارم و گاهی از این طرف و آن طرف، صحبت‌های وزیر ارشاد را می‌شنوم. اما این‌که این کارها تا چه اندازه عملی شود، مشخص نیست.

احمد آرام وضعیت فعلی ادبیات معاصر را حاد و ومصیبت‌بار دانست و گفت: باید به فکر این باشند که یا ادبیات معاصر را نگه دارند یا این‌که آن را به امان خدا رها کنند. با این حال، در حال حاضر اصلا نمی‌دانم برنامه‌شان چیست و قضیه برای من خیلی پیچیده است.

این داستان‌نویس درخصوص وضعیت ادبیات معاصر که به گفته او مصیبت‌بار است، توضیح داد: هیچ سرانجامی در چاپ و نشر آثار ادبیات داستانی نیست. اگر به قدیم برگردیم، شمارگان کتاب در دهه ۴۰ حداقل سه‌هزار جلد بود اما الان به جایی رسیدیم که تقریبا به ۵۰ جلد رسیده است و این مسئله بسیار حادی است، مسئله‌ای که من نمی‌دانم چطور حل خواهد شد. اما هرچه وضعیت اقتصادی بدتر شود، بر ادبیات، هنر و فرهنگ هم اثر خواهد گذاشت. اما درباره این‌که چطور حل خواهد شد، نمی‌توانم نظر خیلی صریحی در این زمینه بدهم.

آرام همچنین با اشاره به اهمیت شکوفایی فرهنگ در یک جامعه، درباره انتظاراتش از دولت جدید گفت: بحث بر سر این است که یک دولت تا چه اندازه محتاج فرهنگی است که به مردم نزدیک باشد. وقتی می‌گوییم فرهنگ، یعنی در دل این فرهنگ ادبیات، موسیقی، تئاتر و سینما وجود دارد و البته تمام چیزهایی که فکر می‌کنید مردم می‌توانند در کنار آن‌ها زندگی خوبی داشته باشند هم در دل فرهنگ وجود دارد. اما من نمی‌دانم که تعریف دولت جدید از فرهنگ چیست؛ آیا فرهنگی که می‌خواهند توسعه دهند، فقط مخصوص یک قشر خاص است یا تمام مردم؟

او سپس ادامه داد: این مسئله در هاله بسیار تاریکی قرار گرفته است. البته وقتی فرهنگ در یک جامعه شکوفا باشد، جامعه رخوت را از خود دور می‌کند و بهتر فکر می‌کند. روحیه مردم جامعه‌ای که تئاتر، موسیقی و سینما در آن شکوفا باشد، خوب می‌شود. اما اگر این‌ها نباشند، مردم سردرگم هستند؛ مردمی که به فرهنگ کشورشان علاقه دارند.

احمد آرام همچنین با بیان این‌که پیشنهاد می‌کند دولت جدید عجولانه برای فرهنگ این کشور تصمیم نگیرد، اظهار کرد: بهتر است که مشاوران بسیار خوبی را انتخاب کنند، بنشینند و ببینند که به چه وسیله‌ای می‌شود فرهنگ را نجات داد. در حال حاضر، مردم فقط به فکر این هستند که بتوانند به سلامت از یک روز سخت عبور کنند و ببینند فردا چه اتفاقی خواهد افتاد. در نتیجه وقتی این مردم سختی‌های روزمره را در کنارشان می‌بینند، دیگر اصلا به این‌که چه فرهنگی دارند، علاقه‌ای نشان نمی‌دهند.

او در پایان از یک معضل بزرگ گفت و اظهار کرد: فرهنگ در این جامعه محو شده و این یک معضل بسیار بزرگ است؛ معضل که چه عرض کنم، یک تراژدی است. تنها جایی که می‌تواند به این تراژدی درست نگاه کند، وزارت ارشاد است که باید دقیق و منصفانه به این قضیه فکر کند. اگر قرار باشد که فرهنگ، سینما و ادبیات را سیاسی ببینیم، به نتیجه مطلوبی نخواهیم رسید، بلکه فقط در جامعه یک خستگی به وجود می‌آید. می‌توانم به صراحت بگویم در جامعه دوقطبی به وجود می‌آید و به یک نتیجه درست و کلی هم نخواهیم رسید./ایسنا

بیشتر بخوانید

چرا خودزنی کردم؟

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: حال حاضر احمد آرام دولت جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۳۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ داوطلبی را به مردم آموزش دهیم/ ارائه خدمات باید منجر به توانمندسازی نیازمندان شود

حجت الاسلام والمسلمین معزی دیدار fh رئیس و مدیران سازمان داوطلبان به نقش حیاتی و پر اهمیت سازمان داوطلبان در جمعیت هلال احمر اشاره کرد و بر بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داوطلبانه برای خدمت به مردم در این مجموعه تاکید کرد.

حجت الاسلام‌والمسلمین معزی ارائه آموزش فرهنگ داوطلبی را یکی از وظایف این سازمان برشمرد و تصریح کرد: با آموزش و فرهنگ‌سازی صحیح باید روحیه خدمت‌رسانی در جامعه را ارتقاء دهیم.

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در این بخش با تأکید بر اهمیت بهره‌گیری از رسانه در معرفی فعالیت‌های داوطلبانه، تصریح کرد: برای ترویج فرهنگ داوطلبانه باید بیش از پیش در مورد فرهنگ خدمت رسانی و معرفی آن به مردم تمرکز کرد. 

حجت الاسلام والمسلمین معزی، سپس به ارائه نکاتی در خصوص برنامه‌ریزی‌های فرهنگی و بهره‌گیری هر چه بیشتر از ظرفیت‌های داوطلبی در پیشبرد اهداف جمعیت هلال‌احمر پرداخت و بر لزوم ارتباطات تنگاتنگ و مستمر درون سازمانی تاکید کرد.

حجت الاسلام والمسلمین معزی همچنین با ابراز خرسندی از این دیدار، به ارائه نکاتی مهم و ضروری در خصوص چگونگی جذب و نگهداشت داوطلبان در جمعیت هلال احمر پرداخت.

نماینده رهبر معظم انقلاب ارتباط مستمر با اقشار مختلف جامعه، تربیت، آموزش و تهیه بسته‌های فرهنگی برای جذب و نگهداشت آنان را یک امر ضروری دانست و تصریح کرد: یکی از آسیب‌های جدی نظام‌های سازمانی در ایران بروکراسی‌های غیرضروری است. وی تاکید کرد باید با پرهیز از این بروکراسی‌ها از ظرفیت داوطلبانه برای اجرای خلاقانه برنامه‌ها در جمعیت بهره گرفت.

وی همچنین گزارش‌های ارائه شده از سوی مسئولان این سازمان را نیز مثبت ارزیابی کرد و از خدمات ارائه شده در ماه مبارک رمضان و عید نوروز قدردانی کرد.

نماینده رهبر انقلاب در هلال احمر در پایان این دیدار ضمن آرزوی موفقیت، توجه ویژه به مسائل مربوط به این سازمان که متولی کمک در جامعه است را خواستار شد.

در ابتدای این دیدار وحید سلیمی، رئیس سازمان داوطلبان، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه و معاونین سازمان داوطلبان نیز به ارائه گزارش‌هایی در خصوص فعالیت‌های صورت گرفته سال گذشته و همچنین بیان مشکلات و چالش‌های پیش روی ارائه خدمات روان‌تر به جامعه به منظور پیگیری از سوی نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر پرداختند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • لزوم فرهنگ سازی مراجعه به مشاوره، ضرورت جامعه مدرن
  • خدشه‌ دار شدن عرصه فرهنگ‌ منجر به خرابی سایر بخش‌ها خواهد شد
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • علی ربیعی خطاب به مسئولان: فعلاً تصمیمی نگیرید تا اوضاع بدتر نشود
  • فرهنگ داوطلبی را به مردم آموزش دهیم/ ارائه خدمات باید منجر به توانمندسازی نیازمندان شود
  • روایتی از پیشتازی نصف‌جهان و اهالی آن در عرصه شعر و ادبیات
  • ضرورت آموزش فرهنگ داوطلبی به مردم
  • زمینه‌های فرهنگ‌سازی حجاب؛ گرایش ذاتی به حیا و خانواده‌دوستی
  • کتاب «اوستا علی» در ترازوی نقد اهالی فرهنگ خراسان جنوبی