Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-19@14:11:42 GMT

بحران گازی اروپا زیر ذره‌بین «گَستک»

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۸۵۴۱۷

خبرگزاری آریا - بحران کمبود گاز در اروپا، نبود سرمایه‌گذاری کافی در بخش بالادست صنعت گاز، انتقال به‌سوی انرژی‌های پاک‌تر، به صفر رساندن انتشار کربن، پایداری قیمت‌های گاز، درخواست آژانس بین‌المللی انرژی از روسیه برای عرضه گاز بیشتر به اروپا از محورهای اصلی نخستین نشست تخصصی همایش «گَستِک» در روز نخست بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش شانا، بزرگ‌ترین تولیدکنندگان، شرکت‌ها و بازیگران عرصه صنعت نفت و گاز جهان هفته جاری برای نخستین بار از زمان شیوع ویروس عالم‌گیر کرونا در رویدادی بین‌المللی با عنوان «گَستِک» به‌صورت حضوری در شهر دوبی امارات متحده عربی گردهم آمده‌اند.
برگزاری همایش «گَستِک» با بحران کمبود گاز اروپا که افزایش بی‌سابقه قیمت این حامل انرژی را نیز در پی داشته، هم‌زمان شده است. این همایش 21 سپتامبر (سه‌شنبه، 30 شهریورماه) آغاز شده است و تا 23 سپتامبر (یکم مهرماه) ادامه دارد.
قیمت گاز در اروپا امسال و تاکنون 280 درصد افزایش یافته است و این مسئله خطر افزایش قیمت سوخت زمستانی و زیان در مصرف و تورم کوتاه‌مدت را بیشتر می‌کند.
محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز سه‌شنبه (30 شهریورماه) در نخستین و یکی از چند نشست‌ تخصصی حاشیه این همایش و نمایشگاه «گَستِک» با عنوان «دستیابی به هدف صفر کردن انتشار کربن: هدایت انتقال انرژی جهانی»، (Achieving Net Zero: Driving the Global Energy Transition) و با حضور سهیل المزروعی، وزیر انرژی و زیرساخت امارات، سعد الکعبی، وزیر انرژی قطر و مدیرعامل شرکت قطرپترولیوم، آلپ‌ارسلان، معاون وزیر انرژی و منایع طبیعی ترکیه و عارفین تصریف، وزیر انرژی و منابع معدنی اندونزی گفت: قیمت گاز به‌دلیل تلاش برای انتقال به سوی منابع تجدیدپذیر انرژی در حال افزایش است.
وی تصریح کرد: بحران گاز اروپا بیانگر این است که باید سرمایه‌گذاری بیشتری در سوخت‌های فسیلی کرد، دولت‌ها باید متوجه شوند که انتقال به‌سوی انرژی‌های پاک‌تر به‌ آرامی اتفاق می‌افتد.
در ادامه وزیر انرژی امارات اعلام کرد که قیمت‌های پایین گاز طبیعی پایدار نبودند و افزایش اخیر نمایانگر بنیان‌های بازار و نتیجه کاهش سرمایه‌گذاری‌های لازم در بخش بالادست صنعت گاز است.
پایداری قیمت‌های گاز با جادو به ثبات نمی‌رسد
وی افزود: قیمت دو یا سه دلاری گاز پایدار نبود، باید سرمایه‌گذاری‌های تازه رخ دهد و باید متوجه بود که پایداری بازار به‌صورتی جادویی اتفاق نمی‌افتد، قیمت‌ها تا زمان رسیدن بازار به قیمت مناسب نوسان خواهد داشت.
المزروعی تصریح کرد: تداوم قیمت‌های کنونی، بار سنگینی برای بسیاری از کشورها ایجاد می‌کند و بازار در بلندمدت آمادگی پذیرش چنین قیمت‌هایی را ندارد.
در همین حال، سعد الکعبی، وزیر انرژی قطر هم با وجود اینکه معتقد است سطح بالای کنونی قیمت‌های گاز طبیعی نشان‌دهنده کمبود سرمایه‌گذاری و کمبود عرضه است، اوضاع را بحرانی نمی‌داند.
وی در حاشیه همایش «گَستِک» تأکید کرد: تقاضای زیادی از سوی همه مشتریانمان وجود دارد و متأسفانه نمی‌توانیم همه را برآورده کنیم، متأسفانه، به نظر من این مشکل به‌دلیل نبود سرمایه‌گذاری کافی بازار در این صنعت پیش آمده است.
وزیر انرژی قطر درباره اینکه آیا انتظار می‌رود قیمت‌های بالا ادامه یابد، گفت: امیدواریم نه. این قیمت‌های بالا را نمی‌خواهیم، فکر نمی‌کنیم برای مصرف‌کنندگان خوب باشد. 2 دلار نمی‌خواهیم. 20 دلار هم نمی‌خواهیم، می‌خواهیم قیمت مناسبی داشته باشیم که پایدار باشد.
کعبی که مدیریت بزرگ‌ترین شرکت تأمین‌کننده گاز طبیعی مایع‌شده (ال‌ان‌جی) جهان را نیز به‌عهده دارد، گفت: این شرکت در بازه زمانی سال‌های 2025 و 2027، 64 میلیون تن ال‌ان‌جی روانه بازار می‌کند، این رقم 15 درصد تولید جهانی کنونی است.
در این میان، آژانس بین‌المللی انرژی از روسیه خواسته گاز طبیعی بیشتری به اروپا برساند و اعلام کرده که این بحران انرژی فرصتی برای این کشور است تا نشان دهد «تأمین‌کننده قابل اعتمادی» است.
این نهاد اعلام کرد که روسیه به تعهدهای قراردادی‌اش برای ارسال گاز به اروپا پایبند است، اما صادرات این کشور به قاره سبز هنوز در مقایسه با سطح آن در سال 2019 و پیش از ویروس کرونا، کاهش یافته است، بالا رفتن مقدار واردات گاز از شرق به اروپا کمک می‌کند پیش از زمستان ذخیره‌سازی‌ها افزایش یابد.
از تولید تا صادرات هیدروژن با خط لوله
پرویز شهبازوف، وزیر انرژی آذربایجان هم در این همایش گفت: آذربایجان می‌تواند تا پایان این دهه هیدروژن آبی تولید و با خط لوله به اروپا صادر کند.
وی افزود: آذربایجان در حال بررسی تولید هیدروژن سبز با استفاده از باد است.
ژائو گالامبا، وزیر امور خارجه پرتغال نیز در نشستی مشترک با آذربایجان اظهار کرد که این کشور و جنوب اروپا ظرفیت تولید هیدروژن را دارند که می‌تواند به مناطق شمالی قاره سبز فروخته شود.
وی تصریح کرد: سطح بالای قیمت گاز به صنایع کشور آسیب می‌رساند و این مسئله سیگنالی برای پرتغال است تا انتقال از سوخت‌های فسیلی را تسریع کند.
دیدیه هولو، نایب رئیس شرکت انرژی فرانسوی انجی، گفت: اکنون نمی‌توان درباره قیمت بالای گاز کاری کرد، زیرا ماه‌ها زمان می‌برد تا اقدام‌های اصلاحی تأثیر بگذارد.
وی افزود: امیدواریم آغاز زمستان در نیمکره شمالی خیلی سرد نباشد، در غیر این صورت با مشکل روبه‌رو می‌شویم.
نیک دن هولاندر، مدیر تجاری شرکت آلمانی یونیپر هم اعلام کرد که خطرهای اعتباری بیشتری این صنعت را تهدید می‌کند و ممکن است شرکت‌های بیشتری با مشکلات نقدینگی روبه‌رو شوند.
وی گفت: نشانه‌های کمی از خودداری روسیه برای عرضه گاز به اروپای غربی وجود دارد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سرمایه گذاری وزیر انرژی گاز طبیعی قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۵۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت : به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه حدود ۵۰ هزار خودرو وارداتی در گمرکات کشور وجود دارد گفت: مشکل فعلی برای واردات خودرو نداشتن فضای کافی در بنادر کشور است و تعداد زیادی خودرو روی کشتی داریم.   به گزارش تسنیم، عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره آخرین وضعیت واردات خودرو در سال جدید اظهار داشت: تا به امروز برای واردات 130 هزار خودرو ثبت سفارش  انجام شده است و این روند کماکان ادامه دارد و مردم برای خرید خودرو خارجی عجله نکنند و آن را با قیمت بالا از افرادی که به دنبال سوء استفاده هستند، خریداری نکنند.   وی افزود: حدود 50 هزار خودرو وارداتی نیز در گمرکات کشور وجود دارد و به ترتیب به مردم واگذار می شود و سرعت تحویل خودروهای وارداتی به مردم به زودی افزایش می‌یابد. به حدی خودرو وارد شده که دیگر در بنادر جا نداریم وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: مشکل فعلی برای واردات خودرو نداشتن فضای کافی در بنادر کشور است و تعداد زیادی خودرو روی کشتی داریم.   وی تصریح کرد: ما به واردات خودرو افتخار نمی کنیم بله افتخار ما خودروهای ساخت داخل است که امیدواریم امسال خودروهای بسیار باکیفیت به مردم عرضه کنند و تحویل خوبی در صنعت خودروسازی در سال جدید رقم بزنیم. افزایش قیمت خورد به دلیل نوسانات دیگر بازار است علی‌آبادی درباره عرضه و قیمت گذاری خودروهای داخلی گفت: تمام تلاش ما آن است که در بعد کیفی و کمی و در ابعاد قیمتی رکودی‌های مناسبی برای عرضه به مردم داشته باشیم اما باید توجه داشت که خودرو در کشورمان کالای سرمایه ای است هر چند که من معتقد هستم که مصرفی است اما با این وجود از نوسانات دیگر در بازار تاثیر می پذیرد.   وی اظهار داشت: مردم بدانند که در تولید و عرضه خودرو در بازار کسری وجود ندارد و اگر با حوصله برخورد کنند، نیاز آنها تامین می شود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • افتتاح واحد‌های گازی نیروگاه برق شهید باکری سمنان
  • فیلم/حضور وزیر کشور در جلسه عملیات پاسخ به بحران
  • حضور وزیر کشور در جلسه عملیات پاسخ به بحران
  • مجارستان: رهبری اروپا ضعیف شده است
  • فقر و محرومیت اجتماعی؛ دغدغه اصلی رای‌دهندگان در آستانه انتخابات پارلمان اروپا
  • انتخاب کولر مناسب برای منزل شما: گازی یا آبی؟
  • وزیر صمت : به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • چه کولری را با چه قیمتی بخریم؟ | درباره مشخصات و قیمت کولرهای آبی و گازی بخوانید
  • تبلیغ کولر گازی متوقف نشده است
  • گزافه‌گویی وزیر خارجه آلمان علیه ایران