Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقدامات حمایتی برای گسترش دانش و فناوری سلول‌های بنیادی میان دانش‌آموزان با اجرای پنج برنامه از سوی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی شتاب گرفته است.

به گزارش ایسنا، کمیته دانش آموزی ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال ۹۴ کار خود را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشف و شناسایی افراد مستعد در این حوزه و هدایت و تربیت نیروی انسانی از اهداف این کمیته برای ممانعت از هدر رفتن زمان و همچنین استفاده از ظرفیت‌ها است.

این کمیته پنج اقدام حمایتی برای گسترش فناوری سلول‌های بنیادی میان دانش آموزان انجام داده است آینده این حوزه را با پرورش نیروی انسانی تضمین می کند. این اقدامات در زیر آمده است.

راه‌اندازی و تجهیز پژوهش سراهای دانش آموزی در سطح کشور

تنوع بخشــی به محیط های یادگیری و ایجاد فضاهای آزمایشــگاهی برای دانش آموزان یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار در امر پژوهش و همچنین آشــنایی بهتر و درک کامل‌تر نســبت به مسائل علوم نوین از جمله سلول‌های بنیادی است.

در این راستا و براساس سند چشم انداز علمی کشور، سند ملی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی و راهبردهای ترویج، آموزش و فرهنگ‌سازی و تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی موردنیاز و تبدیل کشور  به ایرانی توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در منطقه، ایجاد زیرســاخت لازم برای مشــارکت دانش‌آموزان در توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در دستور کار مشترک ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش قرارگرفت.

در حال حاضر پنج پژوهش‌سرا با حمایت ستاد علوم سلول‌های بنیادی در استان‌های تهران، فارس، کرمان، ارومیه و البرز راه‌اندازی شده است و در بوشهر و اردبیل هم در دست انجام است.

برگزاری جشنواره ملی و کنگره بین المللی

جشنواره علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی فرصت مناسبی برای آموزش و تقویت پایه علمی دانش آموزان علاقه‌مند به حوزه سلول‌های بنیادی و کشف استعدادهای جوان برای آینده این علوم در کشور است.

در بخش دانش آموزی جشنواره، برنامه‌های متنوع و جذابی با استفاده از ظرفیت ممتاز دانش آموزان برای ترویج و بومی‌سازی این دانش در جامعه، دیده شده بود. بخش دانش‌آموزی این جشنواره ملی از قسمت‌هایی چون آموزش مربیان، آموزش و توانمندسازی دانش‌آموزان در کارگاه‌های آموزشی مرتبط و شرکت دانش‌آموزان در جشنواره تشکیل شده است.

تولید مستندات و محتوای آموزشی برای دانش‌آموزان

در راســتای تدوین و توســعه برنامه‌های آموزشی برای توانمندسازی و دانش افزایی دانش آموزان در حوزه علوم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، تألیف و گردآوری کتاب و مطالب آموزشی انجام می‌شود که می‌توان به انتشــار اولین نشــریه دانش آموزی سلول‌های بنیادی اشاره کرد.

در این کتاب‌ها و نشریه‌های علمی دانش آموزی، مطالب علمی در زمینه علوم سلول‌های بنیادی به زبان ساده برای آشنایی دانش آموزان و تقویت گرایش آنها به این علوم، به رشته تحریر در آمده است.

برگزاری المپیاد دانش آموزی

این المپیاد با چشــم‌انداز تشــکیل نهاد بین‌المللی برگزارکننده المپیاد سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی و باهدف مشارکت در توسعه دانش و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در سطح دانش آموزان و بسترسازی و ایجاد فضای مناسب برای ترویج و رقابت در عرصه ملی، هر ســاله همزمان با سایر المپیادهای رسمی کشور برگزار می شود.

یکی از اهداف بسیار مهم برگزاری المپیاد دانش آموزی، سنجش و اهمیت دادن به میزان عمق نگرش و خالقیت آزموندهندگان است.

طراحی و ساخت آزمایشگاه سیار آموزشی سلول‌های بنیادی

رویکرد «آموزش در محل» پدیده‌ای است که با توسعه تجارت و رشد روزافزون مراکز و شرکت‌های تجاری رونق یافت. آموزش در محل رویکردی اســت که می‌تواند سبب ایجاد فرصتی مناسب برای معرفی دانش سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی به دانش‌آموزان باشد.

بعد مسافت و گستردگی وسعت کشور و عدم دسترسی به امکانات آموزشی مناسب در مناطق دور از پایتخت، مانع از آن شده است که بسیاری از علاقه‌مندان بتوانند در تهران حاضر شوند و از نزدیک شاهد پیشرفت‌های علمی حوزه‌های مورد علاقه‌شان باشند. البته بعد مسافت تنها بخشی از مشکلات این افراد است، چراکه تأمین هزینه سفر و اقامت در پایتخت از معضلات عمده است. از این رو، ستاد توســعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری پژوهشگاه رویان اقدام به طراحی و ساخت آزمایشگاه سیار سلول‌های بنیادی کرده است. این آزمایشگاه امکانی فراهم می‌کند تا جوانان بتوانند با علوم زیست شناسی اعم از سلولی و مولکولی و جانوری به صورت کاربردی و عملی آشنا شوند.

به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، این اتوبوس شامل تجهیزات ناوبری، اتاق حیوانات، آزمایشگاه بیولوژیک وتجهیزات وابسته، فضای استریل و هود لامینار فلو است که می‌تواند محل مناسبی برای پرورش ایده‌های دانش آموزان باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سلول بنيادي دانش آموزان معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري فناوری های سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش آموزان دانش آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۷۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ دانش‌آموز در حوزه فناوری‌ نو گواهی بین‌المللی دریافت کردند

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، رامبد دانش‌پژوه، مدیرعامل مرکز نوآوری دانش‌آموزی لنسر شریف در حوزه فناوری‌های نو در نشست خبری که امروز برگزار شد، اظهار کرد: اولین مرکز نوآوری شریف با هدف توسعه فناوری‌های نو، اینترنت اشیا، رباتیک دانش‌آموزان را مورد آموزش و حمایت قرار می‌دهد. این مرکز در ۱۴۰۱ تاسیس شده است و به عنوان شرکت خلاق فعالیت می‌کند.

وی با اشاره به ماموریت مرکز نوآوری دانش‌آموزی لنسر افزود: کشف استعدادیابی و آموزش دانش‌آموزان از سن ۷ سال تا ۱۷ سال برای ورود به فری‌لنسری یا آزاد کار انجام می‌شود. به عبازت دیگر، دانش‌آموزان پس از ورود به فری‌لنسری می‌توانند کسب و کار خودشان داشته باشد.

دانش‌پژوه با بیان اینکه مرکز نوآوری لنسر با سایر مراکز تفاوت دارد، ابراز کرد: نیاز دانش‌آموزان و روش آموزش آن‌ها با یکدیگر متمایز است؛ بنابراین یک اتاق هنر تعبیه کردیم تا دانش‌آموزان در اتاق هنر و مکانیک همراه با بازی و سرگرمی به آموزش بپردازند.

مدیرعامل مرکز نوآوری دانش‌آموزی لنسر اضافه کرد: آموزش به دانش‌آموز با آموزش به بزرگسال متفاوت است؛ دانش‌آموزی که برنامه‌نویسی یاد می‌گیرد باید به صورت کنترل‌شده بازی و سرگرمی داشته باشد. در واقع، بازی باید در خدمت آموزش باشد.

وی افزود: مهارت‌هایی که در مرکز نوآوری لنسر به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود، باعث می‌شود که آن‌ها بعد از فارغ‌التحصیلی توانایی انجام پروژه را داشته باشند.

دانش‌پژوه با بیان اینکه دانش‌آموزان در مرحله مقدماتی باید با الگوریتم‌ها آشنا شوند، اظهار کرد: فرآیند آموزش مهارت‌ها در این مرکز نوآوری سه سال طول می‌کشد.

مدیرعامل مرکز نوآوری دانش‌آموزی لنسر با بیان اینکه ۱۲۰۰ دانش‌آموز از بدو تاسیس ۶۰۰ نفر فارغ‌التحصیل شدند، تصریح کرد: از  ۶۰۰ نفر  ۸۰ نفر گواهی بین‌المللی دریافت کردند و به مرحله آزمون بین‌المللی رسیدند. با مجموعه ای خارج از ایران فعالیت می‌کنیم که دانش‌آموزان بتوانند بورسیه شوند. همچنین ۱۲ نفر مرحله کارآموزی را گذارندند.

وی افزود: مرکز نوآوری لنسر به دانش‌آموزان نخبه علاقه‌مند بورسیه تحصیلی رباتیک، برنامه‌نویسی هوش مصنوعی اهدا می‌کند.

دانش‌پژوه ادامه با اشاره به معنای لنسر، ادامه داد: لنسر به معنای نوک پیکان است یعنی دانش‌آموزانی که بتوانند خط‌شکن دشمن باشد.

مدیرعامل مرکز نوآوری لنسر ابراز کرد: دستاوردهای دانش‌آموزان باید نشان داده شود و در این خصوص ایونت‌هایی در عراق و دانشگاه شریف برگزار کردیم. همچنین مسابقه کیدمد شریف بررگترین مسابقه دانش‌آموزی که در ۱۴ اردیبهشت برگزار خواهد شد.

وی افزود: ما به اختلالات یادگیری دانش‌آموزان در آموزش توجه می‌کنیم و درصدد هستیم قبل از ورود به مرکز مشکلاتشان را حل کنیم؛ لذا محتوای آموزشی را با کیفیت بالا آماده کردیم. دانش‌آموزان به صورت آنلاین می‌توانند در این کلاس حضور پیدا کنند.

دانش‌پژوه ادامه داد: هزار و صد ۱۶۰ مدرسه شبانه‌روزی در کل کشور وجود دارد که از فناوری محروم هستند و با معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش این دانش‌آموزان را شناسایی کردیم و هزار و ۱۵۰ نفر را در این مرکز نوآوری تحت پوشش قرار می‌دهیم.

وی خاطرنشان کرد: نوع و محتوای آموزش به دانش‌آموزان بسیار اهمیت دارد و هزینه یک ماه حضور در این مرکز نوآوری ۱ میلیون و پانصد هزار تومان است. همچنین ۱۴ نفر به ثبت اختراع رسیدند.

دانش‌پژوه با اشاره به چشم‌انداز ۱۰ ساله خود، ابراز کرد: درصدد هستیم به یک بستر و مرکزی تبدیل شویم که از لحاظ علمی مرزشکن باشیم و محصولات های‌تک را به کشورهای جهان صادر کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیلم| توصیۀ وزیر علوم به داوطلبان کنکور و دانش‌آموزان پایۀ دوازدهم
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه آزاد با ایجاد محیط‌های حمایتی
  • ۸۰ دانش‌آموز در حوزه فناوری‌ نو گواهی بین‌المللی دریافت کردند
  • ضرورت شبکه‌سازی میان مراکز نوآوری و کارآفرینی
  • باشگاه دانش آموزی خبرنگار پلیس، پیشگام در حوزه‌های انتظامی و انضباط اجتماعی است
  • باشگاه خبرنگاران دانش آموزی پلیس افتتاح شد
  • ابلاغ سند توسعه دانش‌بنیان به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • فناوری با بلوغ پایین در پارک‌های علم و فناوری رها شده اند 
  • برنامه وزارت علوم برای توسعه دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای