Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین این روزنامه نوشت: آقای رئیسی طی کمتر از یک ماه توانسته، یک بحران خطرناک را حل و به یک آرزو جامه‌عمل بپوشاند: بحران واکسن و عضویت ایران در سازمان شانگهای. علاوه بر این دو، اقدامات خوب دیگری نیز در این مدت کوتاه انجام شده مثل مهار قیمت سیمان و آهن که در ساخت‌وساز مسکن از اهمیت بالایی برخوردارند و از آنجایی‌که حل بحران مسکن نیز بنا به دلایل متعددی که پیش از این در همین ستون درباره آن نوشته‌ایم، جزو اولویت‌هاست، می‌توان انتخاب آن را نیز هوشمندانه و کاملاًً درست نامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به شرایطی که ایشان کشور را تحویل گرفته و رقبای بی‌اخلاقی که دست به هر اقدامی می‌زنند تا ایشان به نتیجه نرسند، می‌توان گفت طی همین مدت کوتاه آقای رئیسی عملکرد خوبی داشته و می‌شود امیدوار بود اگر تلاش‌هایشان را همین‌طور ادامه دهند، اوضاع بهتر از اینها هم خواهد شد. اما سؤالی که در این یادداشت به دنبال یافتن پاسخ آنیم این است که چرا آقای رئیسی می‌تواند اما آقای روحانی نتوانست؟ 

می‌توان پاسخ‌های گوناگونی به این سؤال داد. می‌توان مثل عوامل وضع موجود، پاسخ‌های کاملاًً سیاسی به این پرسش داد و مثلا گفت اصلا اتفاق خاصی نیفتاده یا اگر افتاده، نتیجه تلاش دولت‌های قبل بوده است. یا می‌توان پاسخی منطقی و عملی به این سؤال داد. ما تلاش می‌کنیم پاسخ‌هایمان منطقی و علمی باشد. بخوانید: 

۱- یکی از ویژگی‌های برجسته دولت آقای رئیسی که حتم داریم در موفقیت ایشان تأثیر زیادی داشته، بی‌توجهی به حاشیه‌سازها و شیطنت‌های عوامل وضع موجود است. اگر بنا باشد به همه حاشیه‌هایی که برای ایشان ساخته می‌شود واکنش نشان داد، زمانی برای کار کردن باقی نخواهد ماند. بهترین پاسخ به حاشیه‌سازها، کار کردن است. تردید نداشته باشید از همان روز اول تشکیل دولت سیزدهم منتظرند دولت ۱۰۰ روزه شود تا، از ایشان کارنامه‌ای بخواهند که خود طی ۲۹۲۰ روز (۸ سال) نتوانستند حتی به آن نزدیک شوند. یکی از مشکلات بزرگ سیاسی در ایران این است که، انرژی زیادی از مدیران بابت پاسخ دادن به حاشیه‌های بی‌اساس خرج می‌شود. در این کشور جریان‌های سیاسی‌ای داریم که از فرصت هم، بحران می‌سازند! باور نمی‌کنید؟ حل بحران واکسن یا عضویت در سازمان شانگهای مگر فرصت نیستند؟ چند روز است در تلاشند، این فرصت‌ها را ناچیز جلوه داده یا به شکلی درباره آن موضع بگیرند که، نتیجه بشود، چیزی جز آنچه هست؟! همه جای دنیا معمولا دعوایی اگر بین جریان‌های سیاسی به وقوع می‌پیوندد، بر سر شکست یا ناکامی است. اینجا برخی از دل پیروزی و موفقیت، دعوا و حاشیه می‌سازند. بی‌اعتنایی به این حاشیه‌سازان و ادامه کار با همین روحیه و سرعت، قطعا یکی از دلایل موفقیت آقای رئیسی است. «موفقیت» نتیجه طبیعی «تلاش و زحمت» است. دولت سیزدهم لااقل تا امروز نشان داده، مرد کار و تلاش و عمل شبانه‌روزی است حتی روزهای جمعه. چنین روحیه‌ای، گم شده بزرگ دولت قبل
بود. 

۲- باور قلبی به اینکه دنیا، فقط آن سه چهار کشور بدعهد کذاب نیستند، یکی دیگر از دلایل مهم موفقیت دولت سیزدهم است. به تحولاتی که این روزها بین آمریکا و متحدان نزدیکش رخ می‌دهد نگاه کنید! اینکه امروز افغانستان در چنگال طالبان است، بزرگ‌ترین دلیل بر این است که، آمریکا کشوری نیست که بتوان به آن نزدیک شد، چه رسد به اینکه بتوان به آن اعتماد کرد. یا توافقنامه امنیتی «آکواس» که به قول فرانسوی‌ها، خنجری بود که آمریکا از پشت به کمر متحدان خود زد، یکی دیگر از دلایلی است که نشان می‌دهد آقای رئیسی راه را درست و دولت قبل راه را اشتباه رفته است! وزیر خارجه فرانسه همین چند روز پیش گفت آمریکا کشوری دروغگو، دورو و فرصت‌طلب است که نمی‌توان به آن اعتماد کرد و آن یکی رسانه فرانسوی نیز در واکنش به این خیانت نوشت «بایدن همان ترامپ است، بدون توییتر.» چرا راه دور برویم. وضعیتی که امروز در آنیم و آقای رئیسی چند هفته‌ای است تلاش‌ها برای برون‌رفت از آن را آغاز کرده، مگر نتیجه تلاش‌ها برای نزدیکی به غرب و حل مشکلات توسط غربی‌ها نیست؟ نتیجه اینکه کشوری مثل فرانسه بیاید و برای جوانان ایران شغل ایجاد کند؟! باور اینکه در دنیا ۱۹۵ کشور وجود دارد و آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان فقط ۴ کشور هستند، از جمله دلایل موفقیت دولت آقای رئیسی است! 

۳- کتاب «سقلمه» (که برخی آن را تلنگر هم ترجمه کرده‌اند)، کتابی است راجع به اقتصاد رفتاری. «ریچارد تیلر» برنده نوبل اقتصادی و همکارش «کاس آرسانستین» در این کتاب می‌گویند، گاهی برخی معضلات و بحران‌های بعضا حتی بزرگ، راه‌حل‌های کوچکی دارند و برای حل آن‌ها نیازی به «اجبار» یا «کارهای سنگین عمیق و پیچیده» نیست و با یک تلنگر کوچک اما حساب شده، می‌توان حلشان کرد. حساب شده به این معنا که این تلنگر چه زمانی، با چه زاویه و چه شدتی باید زده شود تا معضل حل شود. گاهی این تلنگر، که به کوچکی یک تماس تلفنی است می‌تواند معضلی به بزرگی کمبود شدید واکسن را در میانه تحریم‌های شدید علمی و دارویی حل کند! نویسندگان این کتاب، کسی که این تلنگر را می‌زند «معمار انتخاب» Choice Architect نامیده‌اند. 

آقای رئیسی تا اینجای کار نشان داده‌اند، معماران انتخاب خوبی بوده‌اند و قطعا این مسئله در موفقیت ایشان موثر بوده است. 

۴- پاسخ‌های دیگری نیز می‌توان برای این پرسش یافت مثل، استفاده از ظرفیت‌های عظیم داخلی و منطقه‌ای بر زمین مانده، رفتن عوامل بحران‌ساز، ته کشیدن تحریم‌های غرب و کم‌اثر شدن آن‌ها، خروج اقتصاد کشور از شرایط شرطی شده با برجام (که تمام تلاش غرب و غرب‌زده‌ها، شرطی کردن مجدداًً آن به برجام و مذاکره است). ما فکر می‌کنیم طی این چند هفته، آنچه باعث کسب آن چند موفقیت بزرگ شد، دلایلی است که برشمردیم و یکی از مسائلی که می‌تواند این روندِ مثبت را کُند یا حتی متوقف کند، اعتنا کردن به سرو صداهای عوامل این بحران‌هاست. آن‌ها نمی‌خواهند رئیسی موفق شود و برای این نخواستن دو دلیل مهم دارند. یک: موفقیت آقای رئیسی یعنی شکست راه و روش آن‌ها. دو: آقای رئیسی نماد انقلاب و روش مدیریت ایشان انقلابی است. پیروزی ایشان در انتخابات هم به معنای بازگشت کشور به ریل انقلاب است. مسئله‌ای که، فلسفه وجودی برخی از این جریان‌های سیاسی، جلوگیری از وقوع آن است! بنابر این آن‌ها تمام تلاششان را خواهند کرد تا آب خنک از گلوی دولت سیزدهم پایین نیاید. قبلاًً گفته‌ایم و اینجا به‌دلیل اهمیت آن دوباره تکرار می‌کنیم: «عوامل وضع موجود»، بزرگ‌ترین چالش آقای رئیسی هستند، حتی بزرگ‌تر از «وضع موجود» و بهترین استراتژی حال حاضر برای مهار آن‌ها، بی‌اعتنایی به آن‌ها در کنار کار و تلاش شبانه‌روزی و صدالبته «معماری انتخاب» است، یعنی همان که تا امروز بوده است.

کد خبر 628473 برچسب‌ها حسین شریعتمداری - کیهان حسن روحانی سید ابراهیم رئیسی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حسین شریعتمداری کیهان حسن روحانی سید ابراهیم رئیسی دولت سیزدهم آقای رئیسی وضع موجود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۱۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب موفقیت در مواجهه با انتشار اطلاعات نادرست

ایتنا - پژوهشگرانی که به مطالعه و مبارزه با اطلاعات نادرست می‌پردازند، در سال‌های متمادی با حملاتی مواجه شده‌اند. اخیراً، آنها همچنین به چند پیروزی بی‌سروصدا و البته چشمگیری دست یافته‌اند.
پس از پشت سر گذاشتن حمله سیاسی و حقوقی یکساله، محققانی که اطلاعات نادرست را مطالعه می‌کنند می‌گویند دلایلی برای امیدواری محتاطانه می‌بینند، زیرا کوشش‌هایشان در آستانه انتخابات ۲۰۲۴ شدت می‌گیرد.

این محققان، همراه با دانشگاه‌ها و سازمان‌های غیرانتفاعی محل کارشان، در کانون توجه جمهوری‌خواهان و متحدانشان قرار گرفته‌اند و متهم هستند که در جایگاه نمایندگان دولت در توطئه دولت بایدن برای سانسور سخنرانی محافظه‌کارانه آنلاین عمل می‌کنند. از سال 2021 تا کنون، آنانی که برای شناسایی و مبارزه با اطلاعات نادرست در مورد آخرین انتخابات ریاست‌جمهوری و کووید-19 کوشیدند، با پرونده‌های قضایی، تحقیقات کنگره و حملات آنلاین و حملات در رسانه‌های راست‌گرا مواجه شدند که شهرت، شغل و امنیت شخصیشان را تهدید کرده است.

اما اخیراً، این محققان به پیروزی‌های آرام و البته چشمگیری دست یافته‌اند که می‌توانست نشانه تغییر در جنگ بزرگ‌تر بر ضد اطلاعات نادرست باشد.

روز دوشنبه در جریان بحثهای شفاهی در دیوان عالی، اکثر قضات از دولت‌ها و پژوهشگران کارکننده با پلتفرمهای رسانه‌های اجتماعی در زمینه تعدیل محتوا، به‌ویژه مربوط به امنیت ملی، شرایط اضطراری و سلامت، حمایت کردند. پس از جلسات عمومی پر‌شوری که در یک سال برگزار شد، کمیته کنگره به رهبری جمهوری‌خواهان که وظیفه آن بی‌اعتبار کردن محققان و اثبات تبانی آنها با دولت و شرکت‌های فناوری بود، نتیجه چندانی نداشته است. و اما برنامه‌هایی که بر اساس آنها مجریان قانون فدرال اطلاعاتی را با پلتفرم‌ها به اشتراک می‌گذاشتند که در پاسخ به کوشش‌های جمهوری‌خواهان متوقف شده بود، اخیراً از سر گرفته شده‌اند.

دارن لینویل، یکی از سرپرستان مرکز پزشکی قانونی رسانه‌ای دانشگاه کلمسون که در تابستان سال گذشته به عنوان بخشی از تحقیقات جیم جردن، رئیس قوه قضائیه مجلس نمایندگان جمهوری‌خواه در مورد «سلاح سازی» دولت فدرال، گواهی داد و  پیشینه‌هایی «پر زحمت» را ارائه کرد، گفت تا حدودی خوشبین به فرونشاتدن خشم کسانی است که اطلاعات نادرست آنلاین را مطالعه می‌کنند تا «به چیزی معقول‌تر» برسند.

لینویل گفت: «با توجه به ماهیت سیاست امروزمان، امید چندانی ندارم. می‌دانید که امید، تله است. اما جرات می‌کنم امیدوار باشم».

با توجه به ماندن مدت زمانی کمتر از هشت ماه تا انتخابات ریاست جمهوری که احتمالاً با اطلاعات نادرست بی‌سابقه آسیب می‌بیند، بی‌شک از دست رفتن هماهنگی بین دولت، محققان و برنامه‌ها در چند سال گذشته حس می‌شود. برنامه‌هایی که بیشتر آماج حملات اخیر قرار گرفته‌اند عبارتند از مشارکت‌های غیرحزبی بین دانشگاه‌ها و گروه‌های تحقیقاتی.

 

مهم‌تر از همه، سازمان مشارکت درستی انتخابات به رهبری مرکز عموم مخاطبان آگاه دانشگاه واشنگتن و رصدخانه اینترنت استنفورد به شناسایی و ردیابی اطلاعات نادرست و گمراه‌کننده به صورت آنلاین در زمان واقعی پرداخت. این گروه‌ها علاوه بر آنکه یافته‌ها و تحلیل‌ها را انتشار می‌دادند، اطلاعات نادرست احتمالاً مضر را برای بررسی به پلتفرم‌ها فرستادند. این مشارکت از این پس، فعال نیست.

اما کار دیگر استمرار یافته است و محققان به مشاهده دقیق پرونده‌ای می‌پردازند که در این هفته در دادگاه عالی به صورت نشانه بالقوه‌ای مبنی بر اینکه کوشش‌های جناح راست به محدودیتی رسیده مورد استدلال قرار گرفته است.

این پرونده، دولت بایدن را به نقض متمم اول با اجبار پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی برای حذف یا محدود کردن دسترسی به پست‌های ارسالی محافظه‌کاران متهم می‌کند. این مورد یکی از قاضیان لوئیزیانایی منصوب شده دونالد ترامپ را ترغیب کرد تا دولت را به ملاقات با شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی بر سر محتوا که اشتراک‌گذاری اطلاعات را متوقف می‌کرد، سفارش کند.

حتی برخی از محافظه‌کارترین اعضای دادگاه در جریان بحث‌های شفاهی روز دوشنبه نسبت به ادعای سانسور ابراز تردید کردند و سونیا سوتومایور، قاضی لیبرال، به وکیل پیشنهاد داد برای پاسخ‌دهندگان (ایالت‌های لوئیزیانا و میسوری و افرادی از جمله یکی از فعالان ضد واکسن، یکی از پزشکان بیماریهای همه‌گیر و صاحب یکی از سایت‌های اینترنتی خبری تئوری توطئه) بحث کند، حقایق را نادرست نمایانده بود.

سوتومایور در سرزنش بنجامین آگوئیناگا، وکیل کل لوئیزیانا گفت: «اطلاعات تغییردهنده زمینه برخی از ادعاهای‌تان را حذف می‌کنید. چیزهایی را به افرادی نسبت می دهید که برای‌شان روی نداده است.»

گروه ائتلاف آزادی‌های مدنی جدید که نماینده پاسخ‌دهندگان است، به درخواست برای اظهار نظر با بیانیه‌ای پاسخ داد و در بخشی از آن گفت اگر دولت فدرال پیروز شود، دادگاه «اولین متمم را رها خواهد کرد.»

محققانی که گوش می‌دادند، برخی از رسانه‌ پخش زنده و حداقل یکی از آنها شخصاً در دادگاه عالی، در سؤالات قضات برای تشخیص نوع نادرستی واقعی که آنها را ناامید کرده است، مورد رسیدگی قرار گرفتند.

کیت استاربرد، مدیر مرکز عموم مخاطبان آگاه که کارش درباره اطلاعات نادرست در کانون توجه فعالان محافظه‌کار و کمیته‌های کنگره جمهوری‌خواه قرار گرفته است، خاطرنشان کرد گویا قضات «ارزش اشتراک‌گذاری اطلاعات بین محققان، دولت و پلتفرم‌ها» را می‌فهمند. صرف نظر از اینکه قضات چه تصمیمی بگیرند، او گفت کارش که اخیراً بررسی روایات مربوط به مهاجرت و "انتخابات تقلبی" را بوده است، استمرار خواهد یافت.

مخالفان محققان نیز تغییری را حس می‌کنند. مت تایبی، یکی از روزنامه‌نگارانی که کارش در انتشار اسناد داخلی توییتر ارائه‌شده توسط ایلان ماسک، به ساختن نظریه‌ای در قلب پرونده دیوان عالی کمک کرده است، نوشت: «سرمان کلاه رفته‌ است. دولت در پرتگاه گرفتن مجوز صریح برای شارژ مجدد کامل دستگاه سانسور خود است.»

دیگر خبرها

  • کسب موفقیت در مواجهه با انتشار اطلاعات نادرست
  • تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان برای جبران سیل سیستان و بلوچستان
  • تخصیص‌ ۵۰۰ میلیارد تومان برای جبران سیل سیستان و بلوچستان
  • ۵۰۰۰ میلیارد ریال برای جبران سیل سیستان و بلوچستان اختصاص داده شد
  • عقب‌نشینی کیهان از ادعای «خواب روحانی» در شب حمله به عین‌الاسد
  • مجرم خیلی خطرناکی که هنوز خبری از دستگیری‌اش نیست! مردم می‌پرسند: اگر مثلا یک روحانی را کتک زده بود، زودتر شناسایی نمی‌شد؟ (فیلم)
  • فیلم| ابراهیم رئیسی، دوست دارد چه کسی رئیس مجلس شود؟
  • رئیسی: مشکلات با دستور حل نمی‌شود
  • (ویدیو) ابراهیم رئیسی، دوست دارد چه کسی رئیس مجلس شود؟
  • پاسخ به ادعای تکراری دولت رئیسی و یک پیشنهاد