Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، امروز نیز در بازارهای جهانی قیمت گندم محصول استراتژیک در جهان، در ادامه افزایش های اخیر خود باز هم افزایش جدیدی را ثبت کرد.

قیمت این محصول که در یکسال گذشته بیش از 50 درصد رشد کرده است امروز نیز رشد 3 دلار داشت و هر بوشل از این محصول به قیمت 708 دلار به فروش رفت.

گندم مهمترین محصول اساسی در جهان به شمار می رود و کشورهای تولید کننده اولویت خود را به تولید این محصول داده اند ضمن اینکه صادرات خود را نیز محدودتر کرده اند تا تامین داخل اطمینان بیشتری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توجه به تولید و تامین این محصول استراتژیک به ویژه پس از شیوع ویروس کرونا اهمیت بیشتر یافته به طوری که روسیه اعلام کرد صادرات گندم و دیگر محصولات اساسی با ملاحظات بیشتری از سوی دولت انجام شود و حتی عوارض صادرات این قبیل محصولات را دو برابر کرد.

پوتین رئیس  جمهور روسیه اعلام کرد که هر گونه صادرات محصولات کالاهای اساسی ابتدا با اطمینان از تامین نیاز داخل و ذخیره سازی طولانی مدت انجام شود.

تولید محصولات اساسی در سالهای گذشته بیشتر مورد توجه دولتمردان بوده به طوری که در زمان اتحاد جماهیر شوروی این کشور وارد کننده گندم بوده الان به بزرگترین صادر کننده تبدیل شده و آمریکا را نیز پشت سر گذاشته است.

حجم کل تولید غلات روسیه در سالهای گذشته از 100 میلیون تن عبور کرده که در حقیقت به اندازه کل تولید محصولات کشاورزی کشور ما است.

ایران علیرغم تجربه خودکفایی گندم در سالهای گذشته کل خرید دولتی امسال حدود 4.5 میلیون تن شد که به گفته مسئولان باید 6 میلیون  تن دیگر برای تامین نیاز داخل وارد شود.

پایین بودن نرخ خرید تضمینی امسال و خشکسالی شدید دو عامل کاهش تولید امسال گندم بود.

دولت سیزدهم نرخ خرید تضمینی گندم را برای سال آینده 7500 تومان تعیین کرده که ظاهرا برای کشاورزان خوشحال کننده است.

سرپرست مجری گندم کشور نیز پیش بینی کرده که تولید گندم در سال آینده به 14 میلیون تن برسد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: گندم روسیه رشد دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۵۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی بانک مرکزی برای ارائه ریز اطلاعات به مجلس

بانک مرکزی در واکنش به اظهارات برخی نمایندگان مجلس درباره عدم تأمین ارز واردات اعلام کرد: این بانک آمادگی دارد به منظور ارائه اطلاعات صحیح از وضعیت ارزی کشور؛  اطلاعات مورد نیاز را در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار دهد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بانک مرکزی در واکنش به انتشار مطلبی به نقل از صدیف بدری نماینده مردم  اردبیل در مجلس شورای اسلامی با عنوان " وضعیت بازار ارز کاملا آشفته است/ بانک مرکزی به تولید کنندگان می‌گوید برای واردات مواد اولیه ارز ندارد"؛ ضمن تاکید بر جریان روان تامین و تخصیص ارز بابت واردات کالاهای اساسی، دارو، تجاری و بازرگانی اعلام کرد:  از ابتدای سال جاری تا یکم اردیبهشت  3 میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی، صنایع و واردات در برابر صادرات از سوی بانک مرکزی تامین شده است .

براین اساس  از اول فروردین ماه تا اول اردیبهشت ماه 1403، سه میلیارد و 2 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

برای کالاهای اساسی به نرخ 28500 تومان 621 میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ 41 هزار تومان مبلغ یک میلیارد و 744 میلیون دلار و برای خدمات 539 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

همچنین برای واردات کالای اسای کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 548 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 73 میلیون دلار و در مجموع 621 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

لازم به ذکر است  تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 398 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 134 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 112 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 88 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 155  میلیون دلار صورت گرفته است.

این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 165، 26، 126، 91، یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایاین فروردین ماه سال جاری دریافت کرده اند. 
علاوه بر این گروه ها، 861 میلیون دلار ارز نیمایی و 130 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

آمارها حاکیست حجم تراکنش ارزی کشور در سال 1402 از مرز 138 میلیارد دلار گذشت. بانک مرکزی سال گذشته بیش از 69 میلیارد دلار تامین ارز برای واردات کالا و خدمات مورد نیاز را انجام داد.برآورد اولیه نشان می‌دهد حجم صادرات کالا و خدمات نیز پارسال بیش از 85 میلیارد دلار بوده است.

در خاتمه ذکر این نکته ضروری است که بانک مرکزی آمادگی دارد به منظور ارائه اطلاعات صحیح از وضعیت ارزی کشور؛  اطلاعات مورد نیاز را در اختیار نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی قرار دهد .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • ریزش بیشتر قیمت دلار در راه است؟
  • افزایش تولید ۹ میلیون تنی محصولات کشاورزی در دولت سیزدهم
  • افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم ۱۱درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی
  • اعلام آمادگی بانک مرکزی برای ارائه ریز اطلاعات به مجلس