Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-19@20:54:40 GMT

۶ اشتباه زوج‌ها پشت میز مذاکره

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۹۵۸۵۳

۶ اشتباه زوج‌ها پشت میز مذاکره

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از رایج‌ترین عبارت‌های مراجعه‌کنندگان به مراکز مشاوره این‌است: «آقا یا خانم مشاور، به نظر می‌رسد که مشکلات زندگی‌مشترک ما حل‌نشدنی است. ما هر دو از بحث و جدل خسته شده ایم. نمی‌توانیم با هم دو کلمه حرف بزنیم. پایان هر بحثی یا بیشتر شدن دعواست یا به قهر ختم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیگر هیچ لذتی از زندگی و بودن در کنار هم نمی‌بریم و خیلی جدی به طلاق فکر می‌کنیم».

بیشتربخوانید

احترام نگذاشتن، سومین علت طلاق؛ زوج‌ها چه کنند؟

در این بین باید توجه داشت که اختلاف نظر و شبیه نبودن افکار، احساسات و رفتار‌های بین همسران کاملا طبیعی است چراکه وقتی دو نفر از دو دنیای کاملاً متفاوت، زندگی‌مشترک را در کنار هم آغاز می‌کنند، یک سری تفاوت‌ها در بین‌شان هرچند شاید در روز‌های ابتدایی زندگی مشترک به چشم نیاید، اما کم‌کم پررنگ خواهد شد و نیاز به مدیریت خواهد داشت؛ بنابراین به جای این که با بروز هر مشکلی، اولین انتخاب‌تان طلاق باشد، بهتر است زمانی را برای شناخت یکدیگر و یادگیری مهارت‌های ارتباطی مؤثر در نظر بگیرید. باید بدانید که ایجاد ارتباطی شایسته، برتر و پرجاذبه، مستلزم شناخت کلی از دنیای مردان و زنان و تفاوت‌های زیستی و روان شناختی آن‌هاست که نیازمند مطالعاتی در این زمینه است. در ادامه به چند اشتباه زوج‌ها در زمان مذاکره با یکدیگر اشاره خواهد شد.

ناآشنایی با تحریفات شناختی
برخی تحریفات شناختی از قبیل قضاوت کردن، بزرگ نمایی یا کوچک‌نمایی، فاجعه‌انگاری، نصیحت‌کردن، سخنرانی کردن، فیلتر کردن کلام، تعمیم مبالغه‌آمیز، ذهن‌خوانی، مقایسه‌کردن، نق‌نق‌کردن و...، موانعی جدی در برقراری ارتباط مؤثر با همسر هستند. توجه کنید که شیوه ارسال پیام، بر شیوه دریافت آن اثر می‌گذارد و شیوه شروع کردنِ کلام، اغلب تعیین‌کننده نتیجه خواهد بود.

در نظر نگرفتن زمانی خاص برای مذاکره
طلایی‌ترین راهکار برای داشتن مذاکره با کیفیت این است که زمان‌هایی را برای گفتگو با همسر در نظر بگیرید که هر دو نفر به لحاظ روحی برای آن آمادگی داشته باشید، مثلاً عصبانی، غمگین یا... نباشید. در ضمن، زمان گفتگو را حتماً به همسرتان گوشزد کنید، مثلاً بگویید: «من ۱۰ دقیقه با شما حرف دارم و شما هم بعدش ۱۰ دقیقه می‌توانی صحبت کنی». حتما اجازه دهید همسرتان هم مثل شما حرف‌هایش را بزند و شما هم شنونده فعالی در این مذاکره باشید.

لذت بخش‌نکردن فرایند گفتگو
جو گفتگو را با مصرف تنقلات مورد علاقه دو طرف، آماده کردن چای و... به فرایندی لذت‌بخش تبدیل کنید. از چیدمان میز گرفته تا مطلوب بودن فضای مذاکره باید جوری باشد تا حس خوبی در شما ایجاد کند و روند مذاکره، مثمرتر پیش برود.

استفاده کردن از جملات ممنوعه
خیلی مهم است که درباره تنها یک موضوع، صریح، رک و بدون حاشیه‌پردازی گفتگو را شروع کنید و به پایان برسانید. اصطلاحاتی مانند «این چه وضعیه»، «باشه، بعداً می‌فهمی!»، «درست حرف بزن!»، «باشه، فهمیدم با تو چی کار کنم»، «واقعاً که»، «این هم شد زندگی؟»، «دیگه بس کن!» و... جملات ممنوعه هستند. صحبت‌های دو پهلو و کنایه‌آمیز هیچ کمکی نخواهد کرد. بی‌شک بسیاری از سوءتفاهم‌های زوج‌ها به دلیل ارسال پیام‌های گنگ و آلوده در مذاکرات اتفاق می‌افتد.

یادآوری مشکلات گذشته
مسائل گذشته و مشکلات حل‌نشده قبلی را وارد فضای گفت‌وگوی فعلی نکنید. به عنوان گوینده از بیان احساس کمک بگیرید و به عنوان شنونده، همدلی و همنوایی کنید. در ارتباطات تلفنی و پیامکی به دلیل این که نقش فراکلام پررنگ‌تر است، احتمال ایجاد سوءتفاهم هم بیشتر از ارتباط رو در رو پیش می‌آید. بهترین راهکار این است که دقت و توجه بیشتری را معطوف این فرایند کنید. همچنین و حتما گفتگو را با خوشحالی به پایان برسانید. نباید در این فضا، با قهر و دلخوری همسرتان را رها کنید. توصیه می‌شود تعداد دفعات گفتگو را از تعداد کم، مثلاً یک بار در هفته شروع کنید و به آن بیفزایید.

بی‌توجهی به بار روانی کلمات
توجه داشته باشید شیوه برقراری ارتباط کلامی و فراکلامی (لحن، لهجه، سرعت کلام، حرکات بدن، هیجان پنهان در کلام و...) در ایجاد تفاهم، نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. همسرانی که می‌دانند از چه عبارات و کلماتی برای بیان نظر یا درخواست‌شان استفاده کنند، به خوبی مسیر حرکت خویش را در زندگی هموار می‌کنند. هر کلمه نوعی بار روانی و عاطفی دارد و تأثیرات مسلم و پایداری را بر شنونده می‌گذارد که بسیاری از زوج‌ها به آن بی‌توجه هستند.

منبع: زندگی سلام

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ازدواج و طلاق ازدواج جوانان زوج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۵۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش «توافق نامه» در «بسته پیشنهادی»

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  این برنامه با اجرای مژده لواسانی میزبان کوروش سلیمانی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون و کارگردان تئاتر است تا درباره نمایش «توافق نامه» که این شب‌ها بر صحنه است گفتگو کند.

نمایش «توافق نامه» سال گذشته به کارگردانی کوروش سلیمانی و با بازی بهنام تشکر، رامین ناصر نصیر و کوروش سلیمانی به صحنه رفت.

همچنین در بخش «احوالپرسی با هنرمندان» با مسعود فروتن گفتگو می‌شود که سال‌ها در حوزه کارگردانی تلویزیونی فعالیت کرده است.

پخش «بسته پیشنهادی» به تهیه کنندگی الهه بهبودی محصولی از گروه خانواده شبکه دو سیماست که در حوزه فرهنگ و هنر به ارایه بسته‌هایی پیشنهادی برای مخاطبان می‌پردازد و پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها ساعت ۲۳ پخش می شود.

 

دیگر خبرها

  •  لاوروف: برای مذاکره درباره اوکراین آماده‌ایم
  • نمایش «توافق نامه» در «بسته پیشنهادی»
  • وزیر خارجه ایران با دبیر کل سازمان ملل دیدارو گفتگو کرد
  • کربی: آمریکا در مورد رفح با اسرائیل در حال گفتگو است
  • کربی: آمریکا و اسرائیل مشغول گفتگو در مورد رفح هستند
  • وزیر خارجه ایران با دبیر کل سازمان ملل دیدار و گفتگو کرد
  • دیدار وزیر خارجه ایران با دبیر کل سازمان ملل
  • پیام بسیار مهم مذاکره از ایران به غرب
  • ایجنت ناگلزمان: بله، با بایرن در حال مذاکره‌ایم
  • مذاکره باشگاه تراکتور با بردیف برای هدایت دوباره تیم تبریزی