Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-19@22:03:13 GMT

مواد مغذی برای چشم

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۹۸۳۸۲

مواد مغذی برای چشم

به گزارش اقتصادآنلاین، عادت‌های سبک زندگی سالم، مانند تغذیه متعادل و کامل و ورزش منظم، از ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن، از جمله عارضه‌های چشمی پیشگیری می‌کنند.

در این مقاله چند ماده غذایی مفید برای تقویت چشم را به شما معرفی می‌کنیم. چنانچه این مواد را به حد کافی مصرف کنید، کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های چشمی خواهید بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته ویتامین‌های دیگر نیز نقش مهمی در حفظ و بهبود سلامت چشم دارند. درعین‌حال نباید از دیگر بخش‌های بدن غفلت کنید. تغذیه‌ای که تمام بدن را سالم نگه دارد، به حفظ سلامت چشم‌ها نیز کمک می‌کند.

مروری بر بیماری‌های شایع چشمی:

خطر ابتلا به بیماری‌های چشمی به‌موازات افزایش سن بیشتر می‌شود. شایع‌ترین بیماری‌های چشمی عبارتند از:

آب مروارید یا کاتاراکت: چشم در اثر ابتلا به آب مروارید کدر می‌شود. آب مروارید ناشی از پیری، علت اصلی اختلالات دید و نابینایی در سراسر جهان است.

رتینوپاتی دیابتی: رتینوپاتی دیابتی پی‌آمد ابتلا به دیابت و یکی از علل اصلی بروز اختلالات دید و نابینایی است. رتینوپاتی دیابتی زمانی بروز می‌یابد که قند خون بالا به رگ‌های خونی موجود در شبکیه آسیب بزند.

خشکی چشم: علامت اصلی بیماری خشکی چشم، کافی نبودن اشک چشم است. چشم در پی نبود اشک کافی خشک می‌شود و در نتیجه بیمار دچار ناراحتی و مشکلات بینایی می‌شود.

گلوکوم یا آب‌سیاه: گلوکوم یا آب‌سیاه به گروهی از بیماری‌های چشمی گفته می‌شود که مشخصه اصلی آن‌ها دژنراسیون پیش‌رونده عصب بینایی است که اطلاعات دیداری را از چشم به مغز منتقل می‌کند. آب‌سیاه ممکن است قدرت دید را کاهش بدهد یا منجر به نابینایی شود.

دژنراسیون ماکولا یا تباهی لکه زرد: ماکولا بخش مرکزی شبکیه است. دژنراسیون ماکولای ناشی از پیری AMD یکی از علل اصلی نابینایی در کشور‌های توسعه‌یافته است.

هرچند خطر ابتلا به این عارضه‌ها تا حدی به ژن‌های هر فرد بستگی دارد، اما تغذیه نیز نقش مهمی را در سلامت چشم ایفاء می‌کند. در این بخش به معرفی هشت ماده مغذی مفید برای چشم می‌پردازیم.

ویتامینA:

کمبود ویتامین A یکی از شایع‌ترین علل نابینایی در جهان است. این ویتامین برای حفظ سلول‌های حساس به نور چشم، موسوم به گیرنده‌های نوری ضروری است. اگر به‌اندازه کافی ویتامین Aمصرف نکنید، بسته به میزان کمبود ویتامینA ، دچار شب‌کوری، خشکی چشم یا حتی عارضه‌های جدی‌تر می‌شوید.

 ویتامینA فقط در مواد غذایی حیوانی وجود دارد. از غنی‌ترین منابع ویتامین A می‌توان به جگر، زرده تخم‌مرغ و لبنیات اشاره کرد. البته ویتامینA  را می‌توانید از ترکیبات گیاهی آنتی‌اکسیدان، موسوم به کاروتنوئید‌های پرو ویتامین Aنیز تأمین کنید؛ این ترکیبات به‌وفور در بعضی میوه‌ها و سبزیجات وجود دارند.

 کاروتنوئید‌های پرو ویتامین A به طور متوسط سی درصد نیاز انسان به ویتامینA را تأمین می‌کنند. بتاکاروتن مؤثرترین این ترکیبات است که به‌وفور در کلم‌پیچ، اسفناج و هویج وجود دارد.

لوتئین و زیگزانتین:

لوتئین و زیگزانتین آنتی‌اکسیدان‌های کاروتنوئیدی زردی هستند که به آن‌ها رنگ‌دانه‌های ماکولا گفته می‌شود. این مواد با غلظت بالا در ماکولا، یعنی بخش مرکزی شبکیه وجود دارند که لایه‌ای متشکل از سلول‌های حساس به نور در دیواره پشت کره چشم است.

لوتئین و زیگزانتین محافظ‌های طبیعی چشم در برابر نور خورشید هستند و نقش مهمی در حفاظت از چشم در برابر نور آبی مضر دارند.

مطالعات کنترل شده نشان می‌دهد که میزان مصرف لوتئین و زیگزانتین نسبت مستقیم با میزان وجود این دو ماده در شبکیه دارد. نتایج یک مطالعۀ مشاهده‌ای انجام شده بر روی زنان میان‌سال و سالمند بیانگر آن است که مصرف ۶ میلی‌گرم لوتئین و یا زیگزانتین در روز خطر ابتلا به دژنراسیون لکه زرد را به حد قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.

همچنین پژوهشگران دریافتند، افرادی که بالاترین میزان مصرف لوتئین و زیگزانتین را داشتند، ۴۳ درصد کمتر از افرادی که پایین‌ترین مصرف را داشتند، در معرض خطر ابتلا به تباهی لکه زرد قرار داشتند. بااین‌حال شواهد کاملاً یک‌دست نیست. فراتحلیل شش مطالعه مشاهده‌ای نشان می‌دهد که لوتئین و زیگزانتین فقط در مراحل پایانی دژنراسیون ماکولا اثر محافظتی دارند و در مراحل ابتدایی ابتلا به این عارضه بی‌تأثیرند.

لوتئین و زیگزانتین معمولاً همراه با هم در مواد غذایی وجود دارند. از بهترین منابع این مواد می‌توان به اسفناج، کلم‌پیچ، جعفری، پسته و لوبیا سبز اشاره کرد.

همچنین لوتئین و زیگزانتین به‌وفور در زرده تخم‌مرغ، ذرت شیرین و انگور قرمز نیز وجود دارند.

در واقع زرده تخم‌مرغ به دلیل چربی بالا یکی از بهترین منابع لوتئین و زیگزانتین به شمار می‌آید. جذب کاروتنوئید‌ها در صورت مصرف شدن با چربی افزایش می‌یابد، بنابراین بهترین کار این است که مقداری آووکادو یا روغن‌های سالم به سالاد سبزیجاتتان اضافه کنید.

اسید‌های چرب امگا ۳:

اسید‌های چرب امگا ۳ بلند زنجیر EPA و DHA برای سلامت چشم مفیدند.

DHA به‌وفور در شبکیه وجود دارد و در آنجا به حفظ عملکرد چشم کمک می‌کند. همچنین DHA نقش مهمی در رشد مغز و چشم در دوران جنینی دارد؛ بنابراین کمبود DHA منجر به اختلالات بینایی، به‌ویژه در کودکان می‌شود.

 شواهد موجود نشان می‌دهد که مصرف مکمل‌های امگا ـ ۳ برای بیماران مبتلا به خشکی چشم مفید است. مطالعه‌ای که بر روی بیماران دچار خشکی چشم انجام شد، نشان داد که مصرف روزانه مکمل‌های DHA و EPA به مدت سه ماه علائم خشکی چشم را از طریق افزایش دادن تشکیل مایع اشکی به‌شدت کاهش می‌دهد.

اسید‌های چرب امگا ۳ از ابتلا به دیگر بیماری‌های چشمی نیز پیشگیری می‌کنند. نتایج مطالعه‌ای که بر روی بیماران سالمند و میان‌سال مبتلا به دیابت انجام شد، بیانگر آن است که مصرف روزانه حداقل ۵۰۰ میلی‌گرم از اسید‌های چرب امگا  ۳ بلند زنجیر خطر ابتلا به رتینوپاتی دیابتی را کاهش می‌دهد. از طرفی اسید‌های چرب امگا ۳ کمکی به درمان دژنراسیون ماکولا نمی‌کنند. ماهی چرب غنی‌ترین منبع غذایی EPA و DHA است.

به‌علاوه مکمل‌های امگا ـ ۳ استخراج شده از ماهی یا ریز جلبک‌ها نیز در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد.

اسید گاما – لینولنیک:

اسید گاما - لینولیک GLA اسید چرب امگا  ۶ است که در مقادیر کم در تغذیه مدرن وجود دارد.

اسید گاما - لینولیک برخلاف بسیاری از اسید‌های چرب امگا  ۶ دارای ویژگی‌های ضدالتهابی است. غنی‌ترین منبع GLA روغن گل مغربی و روغن شیر مرغ چتری است.

شماری از شواهد موجود بیانگر آن است که مصرف روغن گل مغربی علائم خشکی چشم را کاهش می‌دهد. در یک مطالعۀ تصادفی کنترل شده، زنان دچار خشکی چشم روزانه یک دوز روغن گل مغربی و ۳۰۰ میلی‌گرم GLA دریافت کردند. علائم بیماران طبق نتایج به‌دست‌آمده ظرف شش ماه بهبود پیدا کرد.

ویتامین ث:

چشم‌ها بیشتر از بسیاری از دیگر اندام‌های بدن به آنتی‌اکسیدان نیاز دارند. به نظر می‌رسد آنتی‌اکسیدان ویتامین ث اهمیت بسیاری داشته باشد، هرچند مطالعات کنترل‌شدة کافی در زمینۀ نقش ویتامین ث در سلامت چشم انجام نشده است.

غلظت ویتامین ث در زلالیۀ چشم بیشتر از دیگر مایعات بدن است. زلالیه مایعی است که بیرونی‌ترین بخش چشم را پر می‌کند.

میزان ویتامین ث موجود در زلالیه نسبت مستقیم با میزان دریافت این ماده از برنامۀ غذایی روزانه دارد. به‌عبارت‌دیگر می‌توانید غلظت ویتامین ث را در چشم از طریق مصرف مکمل‌ها یا غذا‌های سرشار از ویتامین ث افزایش دهید.

 مطالعات مشاهده‌ای نشان می‌دهد که بیماران مبتلا به آب مروارید معمولاً دارای آنتی‌اکسیدان کمتری هستند. از سوی دیگر، افرادی که مکمل‌های ویتامین ث مصرف می‌کنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به آب مروارید قرار دارند.

هرچند به نظر می‌رسد که ویتامین ث از چشم‌ها محافظت می‌کند، اما مشخص نیست که آیا مصرف مکمل‌های ویتامین ث برای افرادی که دچار کمبود این ویتامین نیستند، مفید است یا خیر ویتامین ث به‌وفور در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات، از جمله فلفل‌دلمه‌ای، مرکبات، گواوا، کلم‌پیچ و بروکلی وجود دارد.

ویتامین E:

ویتامین E گروهی از آنتی‌اکسیدان‌های محلول در چربی است که از اسید‌های چرب در برابر اکسایش مضر محافظت می‌کند. ازآنجایی‌که غلظت بالایی از اسید‌های چرب در شبکیه وجود دارد، مصرف ویتامین E کافی برای سلامت بهینه چشم‌ها ضروری است.

هرچند کمبود شدید ویتامین E منجر به دژنراسیون شبکیه و کوری می‌شود، مشخص نیست که آیا مصرف مکمل‌های ویتامین E برای افرادی که این ویتامین را به‌اندازة کافی از رژیم غذایی‌شان دریافت می‌کنند، مفید است یا خیر بر اساس یک تحلیل، مصرف بیش از ۷ میلی‌گرم ویتامین E در روز خطر ابتلا به آب مروارید ناشی از پیری را به میزان ۶ درصد کاهش می‌دهد.

 از طرفی مطالعات تصادفی کنترل شده نشان می‌دهند که مصرف مکمل‌های ویتامین E پیشرفت آب مروارید را کند نمی‌کند یا مانع از پیشرفت این بیماری نمی‌شود. بادام، تخمه آفتاب‌گردان و روغن سبزیجاتی مانند روغن بذر کتان بهترین منابع ویتامین E به شمار می‌آیند.

روی:

غلظت بالایی از روی (زینک) در چشم وجود دارد. روی بخشی از بسیاری از آنزیم‌های ضروری، از جمله سوپر اکسید دیسموتاز است که مانند یک آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند. همچنین روی در تشکیل رنگ‌دانه‌های موجود در شبکیه نیز نقش دارد.

 به همین دلیل کمبود روی می‌تواند منجر به شب‌کوری شود. در یک مطالعه، مکمل روی به سالمندان مبتلا به مراحل اولیه دژنراسیون ماکولا داده شد. در نتیجه روند تباهی لکه زرد آهسته شد و قدرت دید این بیماران، در پایان مطالعه بهتر از بیمارانی بود که فقط دارونما دریافت کرده بودند.

 درهرحال قبل از نتیجه‌گیری نهایی باید مطالعات بیشتری انجام شود. از منابع طبیعی روی می‌توان به صدف، گوشت قرمز، تخمه کدو و بادام‌زمینی اشاره کرد.

پربیننده ترین ۱۶ فایده شگفت انگیز رسیدگی به پوست صورت چرا آسترازنکا کمیاب شده است؟ آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۶/۳۱) علت اصلی ابتلا به آلزایمر کشف شد آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۷/۱)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: چشم لوتئین و زیگزانتین اسید های چرب امگا ۳ دژنراسیون ماکولا رتینوپاتی دیابتی مکمل های ویتامین بیماری های چشمی اسید های چرب نشان می دهد آب مروارید مصرف مکمل آنتی اکسیدان مصرف مکمل ها خطر ابتلا کاهش می دهد ترین منابع وجود دارند سلامت چشم ویتامین ث ویتامین E خشکی چشم میلی گرم نقش مهمی لکه زرد چشم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۸۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این تخمه ها منبع بزرگ پروتئین و خواص گوناگون هستند

با افزایش دمای هوا و آغاز تابستان، خربزه تبدیل به یکی از محبوب ترین میوه های این فصل می‌ شود. چرا که این میوه آبدار نه تنها شما را سیر نگه می دارد، بلکه هیدراته می کند، فیبر کافی را اختیارتان قرار می دهد، انواع ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین می کند و به افزایش قدرت بینایی یاری می رساند. به طور خلاصه زمانی که حرف از سلامتی به میان می آید، خربزه حرف های زیادی برای گفتن دارد.

اما تمام موارد مذکور تنها به پالپ این میوه جادویی محدود نیستند. هسته های خربزه نیز که به سادگی در سطل زباله انداخته می شوند، مزایای سلامتی بیشماری دارند!

به گزارش سرگرمی روز، در ادامه به چندین فایده منحصر به فرد و کمتر شناخته شده تخم خربزه خواهیم پرداخت. همچنین گفتنی است که علاقه مندان می توانند با مراجعه به وب سایت مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا به یافته های علمی کامل در این خصوص دست یابند.

تخم خربزه: منبع عالی پروتئین به روش گیاهی

همواره دریافت مقادیر قابل توجه پروتئین از هرآنچه که به صورت گوشت یا حتی لبنیات دسته بندی نمی شود، بسیار دشوار بوده است. با این حال، تخم خربزه به راستی گزینه ای ویژه جهت پاسخگویی به این نیاز بدن محسوب می شود، زیرا منبعی غنی از پروتئین گیاهی است.

این دانه ها شامل حدود 3.6 درصد پروتئین، 4 درصد چربی و 2.5 درصد کربوهیدرات هستند. طبق تحقیقات منتشر شده در مجله World Applied Sciences، محتوای تغذیه ای خاص تخم خربزه شباهت زیادی به شیر سویا دارد و از این رو می تواند روش خوبی برای به دست آوردن پروتئین مورد نیاز بدن به شمار رود.

تخم خربزه: منبع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی

دانه‌ های خربزه به‌ طور باورنکردنی سرشار از انواع آنتی‌ اکسیدان‌ ها و همچنین ویتامین‌ های A، C و E هستند. این محتوا در واقع برای بینایی ما عالی است زیرا ویتامین های A، C و همچنین E به جلوگیری از دژنراسیون ماکولا در چشم کمک می‌ کنند.

آنتی اکسیدان های موجود در دانه ها نیز سطح کلسترول خون را کنترل کرده و علاوه بر آن احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهند. محتوای ویتامین C تخم خربزه هم با افزایش قدرت مکانیسم های دفاعی بدن، در از بین بردن سرماخوردگی و آنفلوانزا بسیار موثر است.

دانه ها در عین حال می توانند منبع خوبی از مواد معدنی مانند منیزیم، فسفر و پتاسیم باشند، بنابراین به کنترل سطح فشار خون کمک می کنند. مصرف دانه‌ های خربزه ممکن است استحکام و تراکم استخوان را افزایش داده و احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. از تخم خربزه می‌ توان برای مقابله با میگرن، بی‌ خوابی و اختلالاتی نظیر افسردگی نیز استفاده کرد.

تخم خربزه: مبارزه با بیماری های قلبی عروقی

اسیدهای چرب امگا 3 که در مقادیر قابل ملاحظه ای در دانه‌ های خربزه یافت می‌ شوند، از عملکرد قلبی عروقی شما مراقبت می‌ کنند و همچنین نقش حیاتی در از بین بردن بیماری‌ های قلبی عروقی دارند. علاوه بر این، آنها منبع عالی چربی غیراشباع هستند (بدن ما به مقادیری از این چربی نیاز دارد).

تخم خربزه: کمک به رشد مو و ناخن

آیا اخیرا رشد سالم موهای خود را از دست داده اید؟ و یا ناخن‌های شما ضعیف شده و اغلب به راحتی می‌ شکنند؟ مشاهده شده که مصرف تخم خربزه به لطف محتوای پروتئینی بالا می‌ تواند رشد مو و ناخن‌ های سالم را تضمین کند. این ترکیب همچنین ممکن است به حفظ بافت های بدن ما کمک کند و از این طریق نیز فواید بی نظیر خود را در اختیار علاقه مندان قرار دهد.

تخم خربزه: سرشار از فایده برای روده ها

چندین مطالعه معتبر نشان داده اند که تخم خربزه می تواند به تخلیه و نابودی کرم های روده کمک کند. مصرف دانه های خرد شده راهی فوق العاده برای از بین بردن این عوامل آسیب رسان در نظر گرفته می شود.

تخم خربزه: کمک به کاهش وزن

دانه‌ های خربزه و همچنین بافت اطراف آنها منبع بسیار خوبی از فیبر محسوب می‌ شوند. مشخص شده که این ترکیبات می توانند به مصرف کنندگان خود در راستای کاهش وزن کمک ‌کنند.

روش های مصرف تخم خربزه

روش های زیادی برای مصرف دانه های خربزه وجود دارد. با این حال، پرکاربردترین و ساده ترین متد گنجاندن آنها در وعده های غذایی مختلف است. در ادامه نگاهی اجمالی به 6 روش مصرف دانه های خربزه خواهیم داشت:

- دانه های خربزه را می توان به صورت خام مصرف کرد یا آنها را به سالاد و انواع تکه های میوه افزود. این ترکیبات نه تنها ارزش تغذیه ای غذا را افزایش می دهند، بلکه طعم آن را نیز دگرگون می کنند.

- علاقه مندان می توانند دانه های خربزه را شسته، خشک کرده و سپس آنها را در فر یا روی اجاق گاز برشته کنند تا در نهایت یک میان وعده ترد و سالم داشته باشند.

- این دانه ها را همچنین می توان به انواع اسموتی ها اضافه کرد و طعم آنها را تغییر داد.

امکان افزودن تخم خربزه به مدل های مختلف نان‌ نیز وجود دارد.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چهار فایده بی‌نظیر فندق
  • مصرف این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود
  • غذا‌های مفیدی که بدن هر بیماری را تقویت می‌کند
  • فواید یک ویتامین برای زنان
  • این میوه کمبود‌های بدن را جبران می‌کند
  • مصرف این صیفی همه کمبودهای بدن و ویتامین ها را جبران می کند/ تنظیم آنی فشار و قند خون
  • گیاهی که برای تعدیل قند خون در افراد دیابتی مفید است | فواید بی‌نظیر ریواس : این افراد نباید ریواس مصرف شود
  • ۱۰ خاصیت شگفت انگیز اسفناج در بارداری
  • اگر هر روز نوشابه بخوریم چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد؟
  • این تخمه ها منبع بزرگ پروتئین و خواص گوناگون هستند