Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنعت خودرو گرچه از قربانیان شماره یک کووید-۱۹ بود اما بازار فروش خودروهای دست دوم را رونق داد. در این ایام به دلیل الزام فاصله‌گذاری اجتماعی، افراد بسیاری از سفر با وسایل حمل‌ونقل عمومی اجتناب کردند و نسبت به هزینه‌های خود در شرایط رکود اقتصادی، حساس‌تر شدند؛ در این میان بهترین گزینه انتخاب خودروهای دست‌دوم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «انرژی امروز» از دنیای اقتصاد، فروش خودروهای دست‌دوم در بسیاری از بازارهای جهان رونق دارد و استارت‌آپ‌هایی که در این بازار به وجود آمدند، سود کلانی به دست آوردند. در حالی‌که غول‌های خودروسازی جهان از رکود در بازار گله‌مند بودند و از سویی کمبود چشمگیر چیپ‌ها بر توانایی عرضه آنان سایه افکنده بود، فروشندگان خودروهای دست‌دوم همچون Autonation، CarMax، Carvana و Buffalo از شکوفایی بازار خودروهای دست‌دوم خرسند بودند. افزایش تقاضا برای این دست خودروها باعث شد سازوکار بازار نیز رونق پیدا کند.

اکنون مصرف‌کنندگان می‌توانند به راحتی خودروهای دست‌دوم را به صورت آنلاین پیدا و خریداری کنند و نمایندگی‌‌ها نیز تلاش خود را برای دسترسی‌های دیجیتال به این بازار تقویت کردند. همه این عوامل دست به دست هم دادند تا امروزه شاهد افزایش قیمت خودروهای کارکرده باشیم، افزایشی که بسیاری از تحلیلگران بازار معتقدند که ثبات نخواهد داشت و رونق این بازار به زودی کساد خواهد شد.

با شیوع کووید-۱۹ بسیاری از دولت‌ها همچون ایالات‌متحده بسته‌های محرک اقتصادی به خانوارها ارائه کردند که سبب افزایش پس‌انداز شهروندان شد؛ از سوی دیگر شرایط قرنطینه سبب شد که فرصت‌های هزینه کردن برای افراد محدود شود. در نتیجه خانواده‌ها پول بیشتری در جیب خود داشتند که این امر سبب حرکت پول به سوی خرید کالاهای با دوام همچون خانه و خودرو شد. به این ترتیب در حالی‌که تقاضا برای خودرو روندی صعودی داشت اما چراغ بسیاری از کارخانه‌های تولیدکننده خودرو خاموش شده بود. با تلاش مجدد کمپانی‌ها برای تولید مجدد، مشکل جدیدی به وجود آمد: کمبود تراشه‌ها که جزء اصلی بسیاری از خودروهای مدرن است.

قابل ذکر است که تولید جهانی خودروهای نو در سه ماه اول ۲۰۲۰ کاهشی ۲میلیون دستگاهی نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۱۹ داشت. در این میان برخی از مشاغل نیز تغییر کاربری دادند و شرکت‌های لیزینگ خودرو نیز به سوی خرید خودروهای دست‌دوم روی آوردند. همه‌گیری خودروهای اجاره‌ای بازار را به‌شدت کساد کرد و بسیاری از شرکت‌های لیزینگ ناگزیر به فروش خودروهای نوی خود در اوایل همه‌گیری شدند، با پیشرفت روند واکسیناسیون، بسیاری از این شرکت‌ها بر آن شدند تا به جای خودروهای جدید، ناوگان خود را با خودروهای دست‌دوم تکمیل کنند.

بنا بر گزارش «فایننشال اکسپرس» به نقل از انجمن تولیدکنندگان خودروهای هندی، تاثیر کووید-۱۹ به قدری بر صنعت خودرو شدید بوده است که حداقل ۳ تا ۴ سال زمان خواهد برد تا سطح فروش به میزان فروش در سال ۲۰۱۸ برسد؛ این مساله برای خودروهای سواری ملموس‌تر است. بهار و تابستان ۲۰۲۰ فروش خودروهای نو در این کشور سقوطی ۷۸درصدی را تجربه کرد؛ این در حالی است که بنا به گفته مدیر بازاریابی سوزوکی در هند، تقاضا برای خودروهای دست دوم افزایشی ۱۱۵درصدی داشت. شاشانک سریواستاوا بر این باور است که «ورود شمار پایین خودرو به بازار به دلیل مشکلات عرضه در این صنعت از یکسو و از سوی دیگر افزایش احساس نیاز مردم به جابه‌جایی با خودروی شخصی به دلیل طرح‌های فاصله‌گذاری از دلایل استقبال از خودروهای دست دوم است.»

در همین راستا بسیاری از کمپانی‌ها تسهیلاتی را برای فروش مستقیم خودروهای دست‌دوم خود در بسیاری از کشورهای جهان فراهم کردند. سخنگوی هیوندا در هند نیز اذعان کرد که «تقاضا برای خودروهای دست‌دوم به دلیل افزایش گرایش به جابه‌جایی‌های بی‌خطر در حال افزایش است و هنجارهای فاصله‌گذاری بسیاری را تشویق کرده تا با هر بودجه‌‌ای به سوی بازار خودروهای دست‌دوم روانه شوند. بدین ترتیب فروش خودروهای هیوندا در ماه ژوئن ۲۰۲۰ نسبت به ماه پیش از آن شاهد افزایشی ۱۵۴ درصدی بوده است.»

بنا بر تحقیقاتی که توسط cars۲۴ منتشر شده، در پی همه‌گیری ناشی از شیوع کووید-۱۹ به شکل محسوسی شاهد تغییر در ترجیحات مصرف‌کنندگان از تاکسی و حمل‌و‌نقل عمومی به سوی خودروهای شخصی هستیم. از سوی دیگر افزایش تقاضا برای خودروهای برقی به دلیل احساس نیاز به همسویی با مسائل زیست محیطی، به‌روز کردن سیستم‌های کنترل آلودگی و اجرایی شدن استانداردهای سختگیرانه از سوی دولت‌ها باعث شده صاحبان خودروهای قدیمی مایل به فروش وسایل نقلیه خود شوند. این امر خود سبب افزایش عرضه خودروی دست‌دوم به بازار شده است و پیش‌بینی می‌شوند که این روند افزایش یابد.

ارزش بازار جهانی خودروهای دست‌دوم در سال ۲۰۱۹ نزدیک به ۸۲۸میلیارد دلار بوده و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۷ به ۱۳۵۵میلیارد دلار برسد. این به معنای آن است که این بازار در فاصله سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۷ شاهد رشدی ۳/ ۸درصدی خواهد بود. در میان انواع خودروها، برآوردها نشان از آن دارد که خودروهای SUV بیشترین فروش را در میان سایر انواع خودرو دارند. فروش دست‌دوم این خودروها درسال ۲۰۱۹ ارزشی معادل ۶/ ۳۳۸ میلیارد دلار داشته است و به احتمال زیاد با رشدی ۸/ ۷درصدی تا سال ۲۰۲۷ به ۳/ ۵۳۳میلیارد دلار خواهد رسید.

با وجود آنکه امروزه شاهد افزایش تقاضا برای خودروهای دست‌دوم در بازار هستیم، اما نبود سازمان‌دهی مناسب برای این بازار، مانعی برای رشد بازار جهانی آن شده است. با این حال، ظهور تجارت الکترونیک و فناوری‌‌های آنلاین، افزایش فروش سازمان یافته در اقتصادهای نوظهور و استقبال از خودروهای برقی بسیاری را امیدوار به ایجاد فرصت‌های سودآوری در بازار‌ خودروهای دست‌دوم کرده است. در حال حاضر در بسیاری از کشورها، تجارت خودروهای سازمان نیافته، مقدار قابل توجهی از سهام بازار خودرو را قبضه کرده است. این امر در کشورهایی چون هند، مکزیک، چین و برزیل آشفته‌تر از سایر نقاط جهان است. به طور مثال در هند تنها در حدود ۱۲ تا ۱۵درصد بازار خودروهای دست‌‌دوم تحت نظارت و قابل ارزیابی است.

بازار خودروهای کارکرده، سبک و سیاق و سازماندهی خاص خود را دارد و بر اساس چهار شاخص شامل نوع خودرو، نوع سوخت، کانال توزیع و منطقه فروش طبقه‌بندی می‌شوند. بنا بر این قاعده، خودروهای دست‌دوم بر اساس نوع، به خودروهای هاچ‌بک، سدان و SUV و بر اساس نوع سوخت به خودروهای بنزینی، دیزلی و سایر طبقه‌بندی می‌شوند. بر اساس کانال توزیع نیز این بازار به دو دسته نمایندگی‌ها و فروشندگان مستقل تقسیم و بنا بر شاخص مناطق به بازارهای آمریکای شمالی، اروپا و آسیا-اقیانوسیه شناخته می‌شوند.

فروشندگان خودروهای دست‌دوم انتظار دارند که تقاضا برای این دست خودروها همچنان قوی باشد. کمپانی آمریکایی CarMax Inc که سالانه بیش از ۲/ ۱میلیون خودروی دست‌دوم را در ۲۲۰ نقطه جغرافیایی به فروش می‌رساند اعلام کرده است که در تابستان سال جاری نزدیک به ۵هزار متخصص خودرو را جذب کرده و به آموزش آنان مشغول شده است. تنها در دو ماه آگوست و سپتامبر ۲۰۲۰ سریع‌ترین میزان گردش نقدینگی در بازار خودروهای فرسوده طی شش سال گذشته به ثبت رسید این در حالی بود که پیش‌بینی می‌شود بازار خودروهای نو در سال ۲۰۲۲ نسبت به ۲۰۱۹ کاهشی ۳۶میلیون دستگاهی داشته باشد. تنها در بازار ایالات‌متحده از ابتدای همه‌گیری تا کنون، سالانه شاهد کاهشی ۵/ ۳میلیون دستگاهی هستیم. در چنین شرایطی خودروسازانی چون جنرال موتورز از دو برابر شدن فروش خودروهای دست‌دوم خود نسبت به خودروهای جدید سخن گفتند. بازار خودروهای فرسوده در ایالات متحده در حال حاضر سالانه ۴۱ میلیون دستگاه تخمین زده می‌شود.

مشاهدات از بازار خودرو در انگلستان نیز نشان از آن دارد که فروش خودروهای دست دوم به دلیل کمبود مدل‌های جدید افزایش می‌یابد. فروش خودروهای دست‌دوم در بریتانیا در ماه گذشته پس از کمبود مدل‌های جدید بیش از دو برابر شده است. بازار خودروهای دست‌دوم در سه ماه‌ دوم سال میلادی ۶/ ۱۰۸ درصد رشد کرده است و شمار فروش این دست خودروها نسبت به سطح پیش از همه‌گیری در سال ۲۰۱۹، شاهد رشدی ۶/ ۶۶. ۶ درصدی بوده است. در این میان خودروهای بنزینی بیشترین فروش را به خود اختصاص داده‌اند، اما تقاضا برای خودروهای برقی نیز به سرعت در حال افزایش است. در این بازار خودروهای فولکس واگن گلف، فورد فیستاس و فورد فوکوس محبوب‌ترین مدل‌ها بودند.

برچسب هابازار خودرو خودروی برقی خودروی دست دوم کرونا

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: بازار خودرو خودروی برقی خودروی دست دوم کرونا آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو فروش خودروهای دست دوم تقاضا برای خودروهای خودروهای دست دوم بازار خودروهای دست تقاضا برای خودرو بازار خودرو سال ۲۰۱۹ همه گیری کووید ۱۹ بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۵۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند

به گزارش «نماینده»، محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص اهداف طرح مالیات بر سوداگری، گفت: طرح مالیات بر سوداگری کمک می‌کند فعالیت‌هایی که به سمت سوداگری می ‌روند و موجب اختلال در نظام اقتصاد واقعی کشور می‌شوند متوقف شوند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه توقف فعالیت‌های سوداگری به معنای اقتصاد، تولید و اشتغال واقعی و همه موضوعاتی که در نظام اقتصادی به دنبال آن هستیم فعال می‌شوند، عنوان کرد: با توجه به اینکه ورود منابع به بازار دلالی موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود، عملا بازار سوداگری تبدیل به بازار افزایش قیمت ها تبدیل شده که به شدت معیشت مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این طرح تلاش شده چهار دارایی شامل خودرو، طلا، ارز و مسکن را مشمول قانون قرار دهیم که باعث می‌شود اثر آنها در حوزه سوداگری به کمترین حد برسد.

وی با اشاره به اینکه پیامد اجرای این طرح کاهش التهابات در قیمت چهار دارایی املاک، طلا، ارز و خودرو می‌شود زیرا تقاضا به این سمت می‌رود، ادامه داد: کلیه معاملاتی که با هدف سوداگری در حوزه املاک، ارز، طلا و خودرو صورت می گیرد پس از تبدیل شدن این طرح به قانون مهار می شود اقتصاد که منجر به کاهش قیمت در این چهار قلم و مهمتر از همه رفتن منابع به سمت اقتصاد واقعی که تولید و اشتغال را در نظام اجرایی کشور عملیاتی می‌کند، می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این قانون شامل افراد عادی نیست و شامل کسانی که عملیات اقتصادی را با هدف سوداگری دنبال می‌کنند می‌شود ، عنوان کرد: در بحث خودرو و املاک کلیه آنچه را که باید در شرایط کاملا مطلوب برای خانواده های حتی دارای توانمندی بالا باید لحاظ می‌کردیم که مشمول این قانون نشوند در نظر گرفته ایم، بنابراین با این رویکرد و نگاه فقط درصد بسیار جزئی از افرادی که در حوزه سوداگری عمل می‌کنند مشمول این طرح می‌شوند و اساسا به طبقات دیگر اصابتی نخواهد کرد.

وی گفت:البته باید زیرساخت‌ها فراهم شود و فرصت کافی را به افراد و گروه ها و مجموعه جامعه داده می شود که بتوانند خود را انطباق دهند و این کمک می‌کند ظرفیت را در بخش اقتصاد واقعی فراهم کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، با اشاره به اینکه نهایی شدن این طرح به فعال شدن بازار بورس نیز کمک کند، خاطرنشان کرد: هرچیزی که در حوزه فعالیت اقتصاد واقعی عمل کنیم بورس به عنوان نماد بازار اقتصاد واقعی، فعال می‌شود.

دیگر خبرها

  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • روابط عمومی؛عامل کلیدی در رونق کسب و کار‌ها
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • افت قیمت در اغلب خودروهای داخلی و مونتاژی + جدول
  • ادامه روند نزولی قیمت خودرو در بازار؛کدام خودرو ۴۰ میلیون تومان ارزان شد؟ | جدول قیمت ها
  • قیمت خودرو امروز ۵ اردیبهشت +جدول
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند
  • ساینا، کوئیک،دنا پلاس و تارا اتوماتیک ارزان شدند؛ قیمت خودروهای مونتاژی چقدر پایین آمد؟ | جدول قیمت ها