Web Analytics Made Easy - Statcounter

رحیم زارع سخنگوی کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تهیه و تدوین طرحی، خواستار  تشکیل کارگروه جذب سرمایه‌های داخلی و صدور مجوز ایجاد واحدهای تولیدی شدند.

وی افزود: در صورت تصویب نهایی این طرح، به منظور تصمیم گیری در حوزه سرمایه گذاری داخلی برای حمایت، نظارت و تسهیل در امور رونق تولید و اشتغال و اتخاذ تصمیمات لازم در چارچوب سیاست‌های کلی نظام، قوانین و مقررات و ارائه پیشنهاد، کار گروه جذب سرمایه‌های داخلی و صدور مجوز ایجاد واحدهای تولیدی در استان به ریاست استاندار و در شهرستانها به ریاست فرماندار با عضویت نمایندگان دستگاههای اجرائی مربوط که به اختصار کارگروه نامیده می‌شود، تشکیل خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فارس، متن طرح تشکیل کارگروه جذب سرمایه‌های داخلی و صدور مجوز ایجاد واحدهای تولیدی به شرح زیر است:

مقدمه (دلایل توجیهی):

با عنایت به اینکه مقام معظم رهبری سال 1400 را سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها نامیدند یکی از مانع اصلی در مسیر تولید و سرمایه گذاری بخش خصوصی و واحدهای تولید وجود بوروکراسی و مقررات دست و پاگیر در صدور مجوزهای واحدهای تولیدی و جذب سرمایه‌های داخلی است و لازم و ضروری است بوروکراسی‌های اداری در زمینه حمایت از سرمایه گذاری و ایجاد واحدهای تولیدی و با توجه به بوروکراسی‌های غیر ضروری فعلی در ادارات و وزارتخانه‌ها در جهت اطاله رسیدگی به درخواست‌ها حذف شود تا موجب افزایش انگیزه سرمایه گذاران گردیده و بنابراین لازم است برای صدور مجوزهای همه بوروکراسی‌ها حذف شده و صدور مجوز واحدهای تولیدی در هر شهرستان یا هر استان در یک کارگروه متمرکز با حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی انجام شود که مسئولیت تشکیل و اداره این کارگروه‌های نیز با استاندار و فرماندار مربوط باشد. این کارگروه مستقل در استانداری‌ها و به صورت متناظر در فرمانداری‌ها تشکیل و با اختیارات تام نسبت به بررسی درخواست‌های ایجاد واحدهای تولیدی، گسترش واحدهای موجود و سایر موضوعات مرتبط با واحدهای تولیدی و حتی خدماتی در هر یک از بخشها اعم از کشاورزی، گردشگری، اقتصادی، صنعتی، معدنی و... که منجر به ایجاد اشتغال خواهد شد تصمیم گیری نماید. بر اساس این طرح کارگروه‌های مذکور در هر ماه در استانداری‌ها و هر دو هفته یک بار در شهرستانها با حضور سرمایه گذار تشکیل می‌گردد.

در جلسات استانی رئیس جلسه استاندار یا نماینده تام الاختیار ایشان و در جلسات شهرستانی فرماندار شخصا جلسه را اداره خواهد کرد. نحوه تشکیل جلسات، تصمیم گیری‌ها و سایر موارد مهم مرتبط با طرح به شرح ذیل جهت استحضار نمایندگان تقدیم می‌گردد. لازم به ذکر است این طرح هیچ گونه بار مالی نداشته و صرفا در جهت حذف بوروکراسی‌های اداری تشکیل خواهد شد.

لذا طرح ذیل به مجلس شورای اسلامی تقدیم می‌شود:

عنوان طرح:

طرح تشکیل کارگروه جذب سرمایه‌های داخلی و صدور مجوز ایجاد واحدهای تولیدی

ماده 1- به منظور تصمیم گیری در حوزه سرمایه گذاری داخلی برای حمایت، نظارت و تسهیل در امور رونق تولید و اشتغال و اتخاذ تصمیمات لازم در چهارچوب سیاست‌های کلی نظام، قوانین و مقررات و ارائه پیشنهاد، کار گروه جذب سرمایه‌های داخلی و صدور مجوز ایجاد واحدهای تولیدی در استان به ریاست استاندار و در شهرستانها به ریاست فرماندار با عضویت نمایندگان دستگاههای اجرائی مربوط که به اختصار کارگروه نامیده می‌شود، تشکیل می‌شود.

تبصره 1- در کارگروه استانی دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به انتخاب مجمع نمایندگان استان و در کارگروه شهرستان نماینده یا نمایندگان شهرستان به عنوان عضو یا اعضای ناظر بدون حق رأی عضویت دارند و استانداران و فرمانداران زمان جلسات را باید به نحوی تنظیم کنند که امکان حضور ناظر یا ناظران در جلسات فراهم باشد.

تبصره 2- کارگروه‌ها با استفاده از امکانات و نیروی انسانی موجود در دستگاههای اجرائی مستقر در استان و شهرستان با رعایت بند «الف» ماده (28) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مورخ 1395/12/14 تشکیل می‌شوند و نباید تشکیلات جدیدی ایجاد کنند.

تبصره 3- جلسات کارگروه با حضور دو سوم اعضاء رسمیت می‌یابد و رأی گیری بنابر ضرورت با ورقه و مخفی انجام می‌گیرد و مصوبات با رأی موافق اکثریت اعضای حاضر قابل اجراء است.

تبصره 4- جلسات کارگروه حداقل یک جلسه در ماه تشکیل می‌شود.

تبصره 5- در صورتی که مصوبات کارگروه‌های استانی و شهرستانی برای اجرایی شدن نیاز به تصویب هیأت وزیران داشته باشد، مصوبات مذکور از طریق استاندار به هیأت وزیران ارسال و حداکثر ظرف مدت سی روز در دستور کار هیأت وزیران قرار می‌گیرد تا در جلسه آن هیأت مطرح و نسبت به آن تصمیم گیری شود.

تبصره 6- دبیر خانه کارگروه‌ها با امکانات موجود در استان‌ها در استانداری‌ها و در شهرستانها در فرمانداری‌ها مستقر می‌شود.

تبصره 7- در مورد دستگاههای اجرائی که چند واحد استانی دارند یک نفر از مدیران به معرفی وزیر و حسب مورد، رئیس آن دستگاه اجرائی در جلسات کمیته (ستاد) شرکت می‌کند.

ماده 2- پس از دریافت و ثبت درخواست‌های سرمایه گذاری برای اشتغال یا تولید در دبیر خانه کارگروه به دستگاههای اجرائی ذی ربط ارجاع می‌شود و حداکثر ظرف مدت سه هفته از تاریخ ارجاع، جلسه با حضور سرمایه گذار و دستگاه ارجاع شونده، حسب مورد ابتدا در فرمانداری‌ها و سپس در استانداری تشکیل می‌شود. در این جلسه پاسخهای واصله با توجه به مذاکرات انجام شده در جلسه در صورتی که متقاضی واجد شرایط لازم برای اخذ مجوز باشد، در همان جلسه مجوز لازم صادر و الزامات بعدی اجرائی و عملیاتی می‌شود.

تبصره 1- در مواردی که متقاضی شرایط لازم را نداشته و یا ارجاعاتی در روند رسیدگی لازم باشد، جلسه بعدی حداکثر سه هفته بعد تعیین می‌شود. جلسه مزبور با حضور متقاضی تشکیل و موضوع مجدد بررسی و تصمیم مقتضی اتخاذ می‌شود.

تبصره 2- در مواردی که نیاز به تصمیم گیری در سطح ملی باشد موضوع پس از تأیید کار گروه مربوط از طریق وزیر کشور جهت اتخاذ تصمیم مقتضی به هیأت وزیران تقدیم می‌شود.

تبصره 3- سایر موارد مورد اختلاف یا دارای ابهام از طریق استاندار به وزارتخانه ذی ربط ارجاع و منعکس می‌شود تا مطابق روند موجود تصمیم گیری شود.

ماده 3- آیین نامه اجرائی این قانون یک ماه پس از تاریخ لازم الاجراء شدن توسط وزارت کشور با همکاری وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی و امور اقتصادی و دارایی و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور تهیه می‌شود و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد و با تشکیل کارگروه‌های مذکور کلیه تشکیلات مشابه فاقد اثر می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تولید واحدهای تولیدی اشتغال واحد تولیدی رحیم زارع کمیسیون حمایت از تولید نمایندگان مجلس دستگاههای اجرائی بوروکراسی ها سرمایه گذاری هیأت وزیران تصمیم گیری کارگروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۶۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور و تمدید 3259 مجوز سرمایه گذاری در سال 1402 در قشم| 54 طرح جدید اقتصادی به بهره برداری رسید 

سید مسعود آل عبایی با اعلام این خبر، اعلام کرد: «تاکنون تعداد 922 مجوز سرمایه گذاری در حوزه های صنعتی، خدماتی و تجاری برای فعالان اقتصادی متقاضی در منطقه آزاد قشم صادر شده است.»
وی ادامه داد: «از این تعداد مجوزهای صادر شده، 172 مورد مربوط به بخش صنعتی، 435 مورد مرتبط به بخش خدماتی و پیمانکاری و 315 فقره مربوط به حوزه تجارت و بازرگانی است.»
آل عبایی با بیان اینکه در این مدت 2337 فقره مجوز نیز در حوزه‌های مختلف در این منطقه تمدید شده است، افزود: «از این تعداد 373 فقره مجوز در حوزه صنعت، 1013 مجوز مرتبط با بخش خدماتی و گردشگری و 951 فقره مجوز در حوزه تجارت برای فعالان اقتصادی است.»
مدیر جذب سرمایه گذاری و بازاریابی سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: «همچنین تعداد مجوزهای سرمایه گذاری صادر و تمدید شده از ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 19 درصد رشد را نشان می دهد.»
وی با اشاره به واگذاری 99 قطعه زمین با هدف رونق تولید در حوزه های صنعتی و شیلات در سال 1402، اظهار کرد: «از این تعداد، 85 قطعه زمین مربوط به حوزه صنعت و معدن و 14 مورد مرتبط با حوزه شیلات و کشاورزی است.»
آل عبایی ادامه داد: «همچنین در طول سال گذشته 54 طرح در حوزه های مختلف صنعتی و گردشگری به بهره برداری رسید.»
مدیر جذب سرمایه گذاری و بازاریابی سازمان منطقه آزاد قشم خاطرنشان کرد: «در این مدت همچنین 100 بسته سرمایه گذاری در حوزه های مختلف صنعت، معدن، نفت و انرژی، شیلات، کشاورزی و گردشگری آماده شده و از طریق انتشار در رسانه ها و حضور در نمایشگاه های بین المللی در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.»
وی اضافه کرد: «همچنین طبق برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری 30 بسته سرمایه گذاری جدید عمدتا در حوزه گردشگری برای معرفی به متقاضیان سرمایه گذاری در منطقه آزاد قشم آماده و معرفی خواهد شد.»
آل عبایی در پایان گفت: «با هدف گذاری صورت گرفته به دنبال حذف روندهای ادارای اضافی، تسهیل و کوتاه سازی فرآیندهای سرمایه گذاری در منطقه آزاد قشم در آینده نزدیک هستیم.»

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897736

دیگر خبرها

  • یک واحد تولیدی راکد بعد از ۱۰ سال در دشتستان احیا شد
  • ۵۱ هزار درخواست صدور مجوز الکترونیکی در استان مرکزی ثبت شد
  • احیای واحدهای تولیدی در مازندران اولویت است
  • ثبت ۱۰۰۰ درخواست صدور مجوز الکترونیکی در استان مرکزی
  • البرز رتبه هشتم کشوری در صدور مجوزهای برخط کسب و کار در کشور است
  • فاز توسعه ۶۰ هکتاری شهرک صنعتی اردبیل آماده بهره‌برداری است
  • صدور کالا‌های صادر کنندگان گلستانی با مجوز داخلی به ۱۱۰ کشور جهان
  • کارگروه گیاهان دارویی و محصولات کم‌آب‌بر در دشتستان تشکیل می‌شود
  • اتاق های مادر و کودک در مترو دوباره باز می شوند | صدور مجوز به واحدهای تجاری و مراکز خرید به شرط ایجاد این اتاق
  • صدور و تمدید 3259 مجوز سرمایه گذاری در سال 1402 در قشم| 54 طرح جدید اقتصادی به بهره برداری رسید