Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه «پلاک هشت» به طور مشترک از رادیو آبادان و ایران و سایر مراکز استان‌ها شنیده می‌شود.

به گزارش مشرق، وقتی که پیچ میکروفن باز می‌شود، حمیدرضا رضایی (گوینده) پلاک هشت با صدایی گیرا داستانی را از سال‌های دفاع مقدس روایت می‌کند: «دوشنبه که صدای خمپاره عراقی‌ها آمد مادر عماد ناهار عروس و داماد را مهیمان کرده بود از موج انفجار نان و خرده شیشه و خرما شد بساط سفره شان همه رفتند عماد مادرش و احلام را نشاند ترک موتور برد توی نخلستان گفت شما اینجا باشید من برم ببینم اینا کی هستن؟ چی می‌خوان؟ و حالا ۴۰ سال گذشته مادر عماد دیگه نیست، ولی احلام هنوز منتظره که عماد برگرده و بگه اونا کی بودن و چی می‌خواستن وسط سفره و زندگی تازه عروس و داماد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قسمت دیگری از برنامه گزارشگر مرکز آبادان گزارشی از ساختمانی در فرعی ۱۲شهر آبادان پخش می‌کند او وارد ساختمان قدیمی به شکل کندو می‌شود و سراغ خانم دهکردیان را می‌گیرد و از او می‌خواهد در باره پدر شهیدش و اینکه ایشان چگونه شهید شدند صحبت کند. پس از صحبت‌های فرزند شهید گزارشگر به همراه او به خانه می‌روند تا با همسر شهید هم گفتگو داشته باشند.

بیات (تهیه کننده) ترانه‌ای مرتبط با هفته دفاع مقدس پخش می‌کند. پس از آن لیدا مرا عیان گوینده رادیو آبادان از مخاطبان می‌خواهد که اگر شهیدی را می‌شناسند با عوامل برنامه در میان بگذارند و در باره‌ی آن صحبت کنند.

«پلاک هشت» رادیو ایران از صدای مراکز استان‌ها شنیده می‌شود

وحید بیات که از سال ۸۵برنامه سازی را در رادیو شروع کرده است، می‌گوید: به همراه حمید رضا رضایی در آبادان هستیم و از روز چهارشنبه ۳۱ شهریور ماه برنامه «پلاک هشت» شروع شده و به مدت ۶ روز، تا پنجم مهر هر روز ساعت ۱۳ تا ۱۴ همراه با شنوندگان عزیز رادیو ایران ُ آ بادان و مراکز استان‌ها هستیم.

او ادامه می‌دهد: برنامه «پلاک هشت» که در حوزه دفاع مقدس است سالهاست از رادیو ایران شنیده می‌شود. این برنامه گرامی داشت یاد و خاطره خودگذشتگی و دلاوری‌های شهدا و رشادت‌هایی است که این عزیزان در آن سال‌ها داشتند.

بیات تصریح می‌کند: این توفیق نصیب من شده که در آبادان در خدمت شنوندگان رادیو ایران باشیم. او می‌گوید: زمان پخش برنامه پلاک هشت به مناسبت بزرگداشت هفته دفاع مقدس به مدت یک ساعت تغییر کرده است. همچنین این برنامه کاری مشترک از رادیو ایران و رادیو آبادان است که از هر دو شبکه رادیویی به صورت همزمان پخش می‌شود. اتفاق دیگری‌ای که امسال افتاد این است که تمامی رادیوهای استانی سرتاسر کشور هم به صورت همزمان این برنامه را پوشش می‌دهند یعنی از همه رادیوهای استانی این برنامه پخش می‌شود.

این تهیه کننده برنامه‌های دفاع مقدسی ادامه می‌دهد: بیشتر سعی کردیم در این برنامه‌ها علاوه بر گفتن تمامی رشادت‌ها و از خودگذشتگی‌ها و جانبازی‌هایی که عزیزان ما در طول دفاع مقدس داشتند، گریزی هم به زندگی امروز بزنیم و از اینکه چطور می‌توانیم مظاهر دفاع مقدس را در زندگی نمایان سازیم.

او با بیان اینکه برنامه از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است، ادامه می‌دهد: در بخش «بانوان در دفاع مقدس» رنج و سختی که این عزیزان تحمل کردند به واسطه حضور همسر یا فرزندشان در جبهه و شهادت و جانباز شدن آن‌ها صحبت می‌شود. از دیگر قسمت‌ها می‌توان به بخش‌های مستند گزارشی اشاره کرد که البته ما این مستندها را در آبادان تهیه کردیم و گزارش گر از همین شهر، شهر آبادان یکی از شهرهایی بوده است که در گیری خیلی زیادی داشت و از اولین شهرهایی بوده است که مورد تجاوز قرار گرفته و به خاطر پتانسیلی که از این نظر موجود است این بخش را از همین جا تهیه کردیم.

بیات خاطرنشان می‌کند: مستندهای کوتاه در خصوص دفاع مقدس، متن و شعر خوانی و بخش «هویت» که حال و هوای تحقیقی و کارشناس دارد، همچنین دعوت از میهمان حضوری برنامه که از پیشکسوتان دفاع مقدس است که به نقل خاطرات دفاع مقدس می‌پردازند. برای تهیه این کار مشترک رادیویی ژاله زعفرانی تهیه کننده و لیدا مرا عیان گوینده رادیو آبادان نیز مارا همراهی می‌کنند.

تجربه‌ای بی‌نظیر

حمیدرضا رضایی گوینده رادیو ایران در آبادان می‌گوید: از سال ۱۳۸۷وارد رادیو شدم و در حال حاضر تقریبا به مدت ۵ سال است که با رادیو ایران همکاری می‌کنم و اختصاصا گوینده برنامه «پلاک هشت» رادیو ایران هستم.

او می‌گوید: خیلی خوشحالم که در این برنامه می‌توانم، انجام وظیفه کنم و امیدوارم برنامه‌هایی که تا امروز به عنوان «پلاک هشت» تقدیم دوستان و شنوندگان شده مورد توجه قرار گرفته باشد.

رضایی ادامه می‌دهد: در حال حاضر هم به مناسبت گرامی داشت هفته دفاع مقدس، با همکاری عزیزانمان در مرکز صدای آبادان این برنامه را هر روز در هفته دفاع مقدس روی آنتن می‌بریم.

او در خصوص حال و هوای اجرای برنامه «پلاک هشت» می‌گوید: فقط می‌توانم به این نکته اشاره کنم که حس بسیار بسیار درجه یک و در نوع خودش بی نظیری در لحظه اجرای برنامه تجربه می‌کنم. به این خاطر که در برنامه «پلاک هشت» داریم از مردانی صحبت می‌کنیم که با تلاش خودشان با ایثار و شجاعتشان کاری کردند کارستان و باعث شدند که حتی یک وجب از ایران عزیز به دست بیگانه نیافتد و مقاومت هایشان همواره مثال زدنی برای همه مردم جهان در دوران دفاع مقدس بوده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان حمیدرضا رضایی هفته دفاع مقدس برنامه پلاک هشت بیات رادیو آبادان هفته دفاع مقدس رادیو آبادان ادامه می دهد رادیو ایران پلاک هشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۷۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رادیو ۸۴ ساله شد/ اینجا تهران است، رادیو ایران

کافی است چشمانمان را چند ثانیه ببندیم و به این رسانه فکر کنیم که ۸۴ سال پیش در ایران (سال ۱۳۱۹) با این جمله کوتاه متولد شد: «اینجا تهران است، رادیو ایران». در شروع کار، ساختمان رادیو از دو طبقه تشکیل می‌شد که طبقه اول شامل یک اتاق انتظار و دستگاه‌های فرستنده و تقویت‌کننده بود و طبقه دوم یک اتاق که به صورت استودیو درآمده بود. در آن روزگار که نه خبری از تلویزیون و ماهواره بود و نه از اینترنت و دنیای مجازی، آوای رادیو در گوش مردم طنین‌انداز شد. مردم با ورود این رسانه به ایران با دنیایی عجیب و غریب روبه‌رو شدند؛ دنیایی که برای آنها تازگی داشت. آرام آرام رادیو بزرگ‌تر و صاحب یک خانواده شد. شبکه‌های تخصصی در این رسانه راه‌اندازی شد که اطلاعات مورد نیاز مردم را در حوزه‌های مختلف از سرگرمی‌گرفته تا ادبیات، سیاست و ... در اختیارشان می‌گذاشتند.

 هرچند، وجود رسانه‌های مختلف و متعدد به مخاطب حق انتخاب بیش‌تری داده، هنوز هم رادیو در سپهر رسانه می‌درخشد و در میان مردم جایگاه خودش را دارد. به همین دلیل به مناسبت هشتاد و چهارمین سالروز رادیو در چهارم اردیبهشت به سراغ پیش‌کسوتان و جوان‌تر‌ها رفتیم و خواستیم خاطرات و رمز موفقیتشان را در همه این سال‌ها و ... بگویند.

 اولین شعر در رادیو

بهروز رضوی یکی از صدا‌های ماندگار رادیوست که از سال ۱۳۴۷ وارد عرصه گویندگی شد. او صاحب یکی از صدا‌های خاص است که به همین دلیل اغلب فعالیتش در حوزه فرهنگ بوده و همچنین در خوانش کتاب نیز تجربیات بسیاری دارد. رضوی در کنار اجرا و گویندگی در ترانه‌سرایی نیز دستی بر آتش دارد. وی درباره ورودش به رادیو می‌گوید: من در دهه ۴۰ وارد رادیو شدم. اردوی تربیتی رامسر بودیم که آقای شاهرخ نادری برای تهیه برنامه به آنجا آمد و به دلیل اینکه اوضاع جوّی برای ضبط صدا مساعد نبود، از من خواست برای ضبط برنامه به رادیو بروم و برای نخستین بار در یک برنامه رادیویی یک شعر خواندم. این قصه ورودم به رادیو بود، اما چند سال بعد به صورت حرفه‌ای با گروه ادب امروز به سرپرستی نادر نادرپور شروع به فعالیت کردم.

 عشق به کار

سیدحامد نجم‌الهدی، گوینده جوان رادیوست و صحبت‌هایش را این طور شروع می‌کند: ما از قدیمی‌ها خیلی این جمله را شنیدیم که می‌گفتند کسی که در رادیو کار می‌کند، باید عاشق باشد. من هر روز بیش‌تر از روز قبل متوجه این جمله ارزشمند پیش‌کسوتان می‌شوم. ما در رادیو حالمان خوب است. با اینکه ۱۰ سال از ورود من به رادیو می‌گذرد، همچنان عاشقانه پشت میکروفن رادیو می‌نشینم، چراکه دلم می‌خواهد حال خوب را به مردم منتقل کنم. خاطرات من از رادیو به دوران کودکی برمی‌گردد که از کودکی علاقه‌مند به گوش دادن به رادیو بودم.

 جایگاه ویژه رادیو در میان مردم

فریبرز گلبن یکی از تهیه‌کنندگان و پیش‌کسوتان رادیوست که از سال ۱۳۵۰ فعالیتش را با برنامه‌های بامدادی آغاز کرد و هم‌زمان با تأسیس رادیو جوان برنامه‌های بسیاری از جمله برنامه‌های عصرانه، آدینه، هفت‌شنبه و... را برای این شبکه تهیه کرده که اغلب جزو برنامه‌های پرمخاطب رادیوست.

وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به گستردگی رسانه‌ها به نظر شما رادیو هنوز جایگاه گذشته را بین مخاطبانش دارد، بیان می‌کند: به هر حال رادیو متعلق به ما نبوده و سال‌های بسیار دوری وارد ایران شده. به همین دلیل باید به سابقه رسانه رادیو در تمام دنیا رجوع کنیم. الان در تمام دنیا رادیو چه در بین رسانه‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد، چون خیلی راحت و قابل دسترس است. همچنین رادیو توانسته هم‌سطح شنونده‌هایش رشد کند؛ بنابراین تا به امروز هم توانسته جایگاه خودش را بین مخاطبانش حفظ کند.

وی می‌افزاید: من مرتب خودم را به‌روز می‌کنم تا در برنامه‌سازی از جوان‌تر‌ها عقب نمانم. به هر حال من هم روزی جوان بودم و با خواسته‌های این نسل بیگانه نیستم. گرچه خیلی چیز‌ها به نسبت زمانی که من جوان بودم تغییر کرده. با این حال سعی می‌کنم به‌روز باشم تا بتوانم تأثیر بگذارم و مخاطب جوان، شنونده برنامه‌هایم باشد.

 بزرگ‌ترین دانشگاه رادیوست

فاطمه امجدیان، گوینده جوان رادیو از ۱۸ سالگی وارد رادیو شده است. او این طور ادامه می‌دهد: به محض ورودم به دانشگاه در زمینه رشته تحصیلی‌ام که روان‌شناسی بالینی در مقطع دکتری است، فعالیتم را در رادیو شروع کردم و بدون اغراق می‌گویم بزرگ‌ترین دانشگاهی که من می‌توانستم به واسطه حضورم تجربه کنم، رادیو است.

وی می‌افزاید: هر لحظه از زندگی‌ام که در رادیو سپری می‌شود بیشتر از این رسانه یاد می‌گیرم. اگر بگویم از هر لحظه حضورم انرژی مثبت دریافت می‌کنم، اغراق نکرده‌ام، حتی به یاد دارم وقتی اولین بار پشت میکروفن رادیو نشستم احساس کردم با دنیای عجیب و غریبی روبه‌رو هستم؛ دنیایی که برایم هیجان‌انگیز است و هنوز هم با عشق پشت میکروفن می‌نشینم و فعالیت در این رسانه را خیلی دوست دارم.

 رادیو شریک شادی‌ها و غم‌ها

عذرا وکیلی که چند دهه جزو چهره‌های شاخص برنامه‌ساز رادیو بوده، می‌گوید: من بیش از ۵۰ سال در رادیو کار کردم و همیشه به این نتیجه رسیدم که این رسانه از آغاز فعالیتش در ایران جزو مهم خانواده ایرانی به حساب آمده و همچنان این ارتباط خانوادگی به صورت ادامه‌دار و مؤثر در سطوح مختلف کماکان پابرجاست.

وی بیان می‌کند: رادیو به عنوان عضوی بزرگ و مسئول، خانواده خود را شریک غم‌ها و شادی‌های مخاطبان قرار داده‌است.

 به یاد هنرمندانی که رفتند، اما صدایشان هنوز ماندگار است

شمار هنرمندان محبوب رادیو که امروز کنار ما نیستند، کم نیست؛ در ۸۴ سالگی رادیو، یادشان را گرامی می‌داریم.

منوچهر نوذری (متولد ۱۰ اردیبهشت ۱۳۱۵ که ۱۶ آذر ۱۳۸۴ چشم از جهان فروبست): این هنرمند فعالیتش را در رادیو از سال ۱۳۳۵ شروع کرد. یکی از شخصیت‌های با نمک او در برنامه صبح جمعه با شما، آقای ملوّن بود.

مهران دوستی (متولد سوم بهمن سال ۱۳۳۵ که ۲ خرداد ۱۳۹۴چشم از جهان فروبست): اولین بار برنامه‌ای در رادیو گیلان اجرا کرد، اما چند سال بعد به تهران آمد و در رادیو سراسری گویندگی کرد. او به خاطر صدای پرشور و حماسی‌اش مشهور شد.

صادق عبداللهی (متولد ۲۷ دی سال ۱۳۲۷که ۲۴ مهر سال ۱۳۹۷ چشم از جهان فروبست): زنده‌یاد عبداللهی با قلم شیوایش برنامه‌های زیادی برای رادیو نوشته‌است. یکی از محاسن این نویسنده کهنه‌کار این بود که همیشه برای نوشتن شور و هیجان داشت.

حمید عاملی (متولد ۲۱ اردیبهشت سال ۱۳۲۰که ۱۶ دی سال ۱۳۸۶چشم از جهان فروبست): این هنرمند از سال ۱۳۳۷ فعالیتش را در رادیو با گویندگی برنامه «کار و کارگر» شروع کرد و سال ۱۳۵۰ گوینده برنامه‌های رادیویی «راه شب» شد.

رضا عبدی (متولد ۹ آبان سال ۱۳۱۰ که ۲۳ آبان سال ۱۳۹۸ چشم از جهان فروبست): او صدایش را در قالب شخصیت نمایشی «آمیز عبدالطمع» و «عبدل بیزنس» می‌شناسیم که آخر هفته با برنامه‌های «صبح جمعه با شما» و سپس «جمعه ایرانی» همراه مخاطبان بود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • مقاومت، ایران را به ملت تعیین‌کننده برای بشریت تبدیل کرده است
  • بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های دفاع مقدس در جنوب غرب خوزستان
  • مشارکت باانگیزه کارگران، دفاع مقدس از عزت ملی
  • اقتدار جمهوری اسلامی ایران ثمره اتحاد نیرو‌های مسلح است
  • قتدار جمهوری اسلامی ایران ثمره اتحاد نیروهای مسلح است
  • چهارم اردیبهشت سالروز تأسیس رادیو
  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ
  • تجلیل از پیشکسوتان ارتش نوعی «جهاد تبیین» برای نسل امروز
  • رادیو ۸۴ ساله شد/ اینجا تهران است، رادیو ایران
  • شهید زاهدی از عناصر تأثیرگذار در دفاع مقدس و بعد از آن بود