Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق مصوبه سال ۹۸ شورای عالی فضای مجازی، وزارت ارتباطات مکلف است ۲۰ درصد از سهم بازار گوشی هوشمند به محصولات داخلی اختصاص یابد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم«پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ یکی از عرصه های خودکفایی در فناوری ارتباطات و اطلاعات، تولید گوشی هوشمند داخلی است. خوشبختانه تولید گوشی هوشمند داخلی به عنوان یکی از برنامه های مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این باره عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ما در تلاش هستیم تا بخش قابل توجهی از نیاز کشور به گوشی همراه از طریق تولید بومی تامین شود اما مردم نیز باید همراهی کنند زیرا حتی اگر محصولات باکیفیت نیز تولید شود اما مردم همراهی نکنند، اتفاق مثبتی در این زمینه نمی‌افتد.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|دستیابی به تمدن نوین اسلامی با تقویت دستگاه تولید محتوا در فضای سایبرفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|چرا نقش قرارگاهی شورای عالی فضای مجازی فراموش شد؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| ضرورت اجتناب ناپذیر تولید بازی های رایانه ای تراز انقلاب اسلامیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|ضرورت حمایت همه جانبه دولت از صنعت بازی های رایانه ایفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| ضرورت توجه به اقتدار و حاکمیت ملی سایبری در قانون برنامه توسعه هفتمفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|چگونه می توان تهدیدات بازی های رایانه ای را به فرصت تبدیل کرد؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|مهمترین اقدامات کلان وزارت ارتباطات در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات چیست؟«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|فرصت ها و تهدیدات فضای مجازی در عرصه قومیت

وزیر ارتباطات با بیان اینکه در حال حاضر سالانه حدود 10 تا 15 میلیون گوشی همراه وارد ایران می‌شود که این واردات حدود 3 تا 5 میلیارد دلار ارزبری دارد معتقد است: ظرفیت‌های خوبی برای تولید موبایل در کشور وجود دارد اما باید بازار آن در کشور شکل گیرد و مردم به این موبایل‌ها اطمینان کنند، البته ممکن است نواقصی وجود داشته باشد اما باید به این نکته توجه کرد که موبایل ایرانی تولید داخل بوده، در ساخت آن از ظرفیت جوانان استفاده می‌شود، موجب اشتغال‌زایی خواهد شد، در مردم و جامعه خودباوری ایجاد می‌کند و نسبت به گوشی‌های خارجی ارزان‌تر است.

ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات نیز با اشاره به تکلیف قانونی برای تولید گوشی هوشمند داخلی می گوید: بر اساس اسناد بالادستی و تکالیفی که در 1404 داریم، باید 20 درصد بازار را به سمت سهم گوشی هوشمند تولید داخل کشور ببریم اما این رقابت ساده‌ای نیست و برای برابر شدن این رقابت قیمت تمام شده گوشی حائز اهمیت است.

به گفته ستار هاشمی بر همین اساس قرار است طی یک دوره 5 ساله، بیش از 14 میلیون تلفن هوشمند در کشور تولید شود، این طرح به ایجاد 43 هزار شغل و یک میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی منجر خواهد شد.

به گزارش تسنیم، در راستای مصوبه سال 98 شورای عالی فضای مجازی مبنی بر دستیابی به 20 درصد از سهم بازار گوشی هوشمند با استفاده از محصولات داخلی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری نهادهای ذی‌ربط مانند سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت صنعت، مرکز ملی فضای مجازی و بخش خصوصی فعال در حوزه تولید و واردات گوشی همراه هوشمند، طرح جامع حمایت از توسعه زیست‌بوم همراه، توسعه بازار و فناوری تولید گوشی‌های هوشمند داخلی کرده است. در این راستا در اردیبهشت ماه سال جاری، فراخوان حضور در این طرح به تمامی شرکت‌های تولید کننده ایرانی داده شد که هشت شرکت با سابقه و قدیمی، برای حضور در این طرح اعلام آمادگی کردند.

مهمترین مشکلات تولید گوشی هوشمند داخلی چیست؟

مهمترین مشکلات تولید گوشی داخلی را می توان مشکلات بانکی و گمرکی دانست. در این باره حمید سعیدی یکی از تولید کننده گوشی همراه داخلی می گوید: مهمترین موانع در ساخت گوشی های همراه هوشمند در داخل کشور، مشکلات بانکی و گمرکی است. درباره مشکلات بانکی باید گفت مهمترین مانع در زمینه تخصیص ارز برای وارادت مواد اولیه ساخت گوشی های هوشمند است که متاسفانه مدت زمان طولانی طول می کشد تا ارز برای واردات اختصاص یابد و این مدت زمان از یک تا سه ماه طول می کشد که این مشکلات باعث شده شرکت های تولید کننده گوشی همراه تعطیل شوند.

به گفته سعیدی، قبلا چنین مشکلاتی وجود نداشت و با ثبت سفارش و تایید آن، واردات مواد اولیه به راحتی و سهولت انجام می شد ولی در حاضر مشکلات فراوانی برای واردات مواد اولیه به داخل کشور وجود دارد و این به خاطر این است که بانک مرکزی تخصیص ارز را انجام دهد که به خاطر اینکه شرکت های متعددی در صف تخصیص ارز قرار دارند مدت زمان زیادی طول می کشد تا به مواد اولیه وارد کشور شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فضای مجازی فضای مجازی تولید گوشی هوشمند داخلی وزارت ارتباطات تهدید یا فرصت مواد اولیه گوشی همراه فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۱۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کشورها ۱۰۰ درصد برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌کنند؟

مطالعات حاکی از آن است که در حال حاضر هفت کشور آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو، صددرصد برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌کنند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بر اساس جدیدترین داده‌ها، اکنون هفت کشور از سراسر جهان تقریباً تمام برق مورد نیاز خود را از منابع انرژی تجدیدپذیر تأمین می‌کنند. آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو بیش از ۹۹.۷ درصد برق مصرفی خود را با استفاده از انرژی‌های زمین‌گرمایی، آبی، خورشیدی یا بادی تولید می‌کنند.

داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) و آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر (IRENA) همچنین نشان می‌دهد که ۴۰ کشور دیگر از سراسر جهان در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ حداقل ۵۰ درصد برق مصرفی خود را از فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر تولید کرده‌اند که ۱۱ مورد آن‌ها کشورهای اروپایی هستند.

تأمین برق با باد، آب و خورشید شامل باد خشکی، ساحلی و فراساحلی، فتوولتائیک خورشیدی، نیروی خورشیدی متمرکز، برق زمین‌گرمایی و برق‌آبی مواردی از این قبیل است که استفاده هرچه بیشتر از آن‌ها، انتشار گازهای گلخانه‌ای بیشتری را متوقف می‌کند.

اسکاتلند، رکوردار تولید برق تجدیدپذیر در یک سال

فناوری‌های انرژی‌های تجدیدپذیر در اسکاتلند موفق شدند در سال ۲۰۲۲، معادل ۱۱۳ درصد از کل مصرف برق کشور را تولید کنند. این رقم رکوردشکن، نقطه عطفی در سفر اسکاتلند به‌سمت کربن‌صفر شدن خالص است و به وضوح پتانسیل عظیم منابع انرژی تجدیدپذیر را در سطح جهانی نشان می‌دهد. در حالی که تولید برق اسکاتلند تحت سلطه نیروی بادی قرار داشت، محققان پیش‌بینی می‌کنند که انرژی خورشیدی در دهه‌های آینده بر منابع برق جهانی تسلط پیدا خواهد کرد.

تسلط انرژی خورشیدی در آینده

طی سال‌های اخیر پیشرفت قابل‌توجهی در بهبود نرخ بهره‌وری سلول‌های خورشیدی صورت گرفته است. کاهش هزینه‌های تجاری نیز موجب شده است که دانشمندان ادعا کنند انرژی خورشیدی به نقطه اوج غیرقابل بازگشتی رسیده است که تا سال ۲۰۵۰ آن را به منبع اصلی انرژی جهان تبدیل خواهد کرد. طبق این ادعا پیشرفت‌های تکنولوژیکی و اقتصادی گذار به انرژی پاک را نه‌تنها قابل دسترس، بلکه اجتناب‌ناپذیر می‌کند.

انرژی خورشیدی گسترده‌ترین منبع انرژی روی زمین و جذابیت اقتصادی آن در چرخه افزایش سرمایه‌گذاری به سرعت در حال بهبود است. بنابراین این نقطه اوج خورشیدی برگشت‌ناپذیر جهانی با توجه به مسیرهای تکنولوژیکی که توسط سیاست‌های گذشته هموار شده، بدون نیاز به هیچ‌گونه سیاست‌های اقلیمی بیشتر طی شده است و انرژی خورشیدی به تدریج بر بازارهای جهانی برق تسلط پیدا خواهد کرد.

کد خبر 745424

دیگر خبرها

  • قیمت پرفروش‌ترین گوشی‌های بازار در آخرین روز فروردین
  • چرا مونتاژکاران هر شش ماه قیمت را بالا میبرند، اما خودروسازان داخلی نه
  • جزییات تولید دام سنگین در کشور+جدول
  • ۸۰ درصد مواد غذایی کشور در داخل تولید می‌شود
  • کدام کشورها ۱۰۰ درصد برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌کنند؟
  • نگاه ما به حوزه اتباع و مهاجرین نگاه فرصت تهدید است
  • کدام استانهای کشور پر بارش تر بودند؟/ ایران پیشتاز تولید نفت اوپک
  • منع واردات کالاهای تولید داخلی/ حمایت بیشتر از تولید داخل با مشارکت ذینفغان 
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۲۹ فروردین ۱۴۰۳؛ ارزان‌ترین گوشی هوشمند سامسونگ چند؟
  • اپل جایگاه برتر تولید گوشی‌های هوشمند را از دست می‌دهد