Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-24@11:10:20 GMT

واکسن چسباندنی هم ابداع شد!

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۱۱۶۶۵

واکسن چسباندنی هم ابداع شد!

سهولت و اثربخشی برچسب واکسن، مسیر جدیدی را برای ارائه واکسن‌هایی ایجاد می‌کند که بدون درد هستند و تهاجم کمتری را نسبت به تزریق با سوزن به همراه دارند.

به گزارش برنا؛ یوان‌سی نیوز، نوشت: پژوهشگران آمریکایی، نوعی برچسب چاپ سه‌بعدی ابداع کرده‌اند که می‌تواند یک جایگزین بدون درد برای واکسن‌های تزریقی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشمندان "دانشگاه استنفورد"(Stanford University) و "دانشگاه کارولینای شمالی در چپـل‌ هیل"(UNC-Chapel Hill)، یک برچسب چاپ سه‌بعدی واکسن ابداع کرده‌اند که نسبت به واکسن تزریقی، محافظت بیشتری را فراهم می‌کند.

این برچسب واکسن، روی پوست سرشار از سلول‌های ایمنی قرار می‌گیرد تا آنها را مستقیما هدف قرار دهد.

واکنش ایمنی حاصل از برچسب واکسن در آزمایش‌ها، ۱۰ برابر بیشتر از واکسنی بود که به واسطه سوزن وارد عضله بازو می‌شود.

میکروسوزن‌های چاپ سه‌بعدی که روی یک برچسب پلیمر قرار گرفته‌اند تا واکسن را منتقل کنند، یک پیشرفت قابل‌توجه به شمار می‌روند.

"جوزف دسیمون"(Joseph DeSimone)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما امیدواریم که با ابداع این فناوری بتوانیم پایه توسعه جهانی واکسن‌ها را در دوزهای کمتر، بدون درد و اضطراب ایجاد کنیم.

سهولت و اثربخشی برچسب واکسن، مسیر جدیدی را برای ارائه واکسن‌هایی ایجاد می‌کند که بدون درد هستند و تهاجم کمتری را نسبت به تزریق با سوزن به همراه دارند.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که برچسب واکسن، یک واکنش قابل‌توجه پادتن، ویژه آنتی‌ژن و سلول تی ایجاد می‌کند که ۵۰ برابر بیشتر از تزریق زیر پوست است.

افزایش واکنش ایمنی با استفاده از برچسب حاوی میکروسوزن‌ که دوز مشابه دوز واکسن را فراهم می‌کنند، می‌تواند به صرفه‌جویی در دوز واکسن بیانجامد.

اگرچه برچسب‌های دارای میکروسوزن، دهه‌ها مورد بررسی قرار گرفته‌اند اما دانشمندان دانشگاه‌های استنفورد و کارولینا سعی دارند بر چالش‌های گذشته غلبه کنند. میکروسوزن‌ها به واسطه چاپ سه‌بعدی می‌توانند به راحتی سفارشی‌سازی شوند تا به تولید برچسب‌های گوناگون واکسن برای آنفلوانزا، سرخک، هپاتیت یا کووید-۱۹ کمک کنند.

مزایای برچسب واکسن

همه‌گیری کووید-۱۹، یادآور تفاوتی است که با واکسیناسیون به موقع ایجاد می‌شود اما دریافت واکسن معمولا نیازمند مراجعه به کلینیک یا بیمارستان است.

کادر درمان کلینیک یا بیمارستان، واکسن را از یخچال یا فریزر بیرون می‌آورد و پس از پر کردن سرنگ، آن را به بازو تزریق می‌کند.

اگرچه این فرآیند، ساده به نظر می‌رسد اما مشکلاتی نیز وجود دارند که می‌توانند مانع واکسیناسیون جمعی باشند؛ از ذخیره‌سازی سرد واکسن‌ها گرفته تا نیاز به متخصصان آموزش‌دیده‌ای که می‌توانند واکسن را تزریق کنند.

برچسب‌های واکسن، میکروسوزن‌هایی را در بر می‌گیرند که در پوست حل می‌شوند و می‌توان آنها را بدون دستکاری خاصی، به هر نقطه از جهان ارسال کرد. حتی کاربران می‌توانند خودشان این برچسب‌ها را مورد استفاده قرار دهند.

به علاوه، سادگی کاربرد برچسب واکسن می‌تواند به افزایش میزان واکسیناسیون بیانجامد.

میکروسوزن‌ها چگونه ساخته می‌شوند؟

"شاومین تیان" (Shaomin Tian)، از پژوهشگران این پروژه گفت: تطبیق دادن میکروسوزن‌ها با انواع گوناگون واکسن، یک چالش به شمار می‌رود. 

وجود چنین مشکلاتی همراه با چالش‌های تولید می‌تواند به کارگیری میکروسوزن‌ها برای تحویل واکسن را به تاخیر بیندازد.

بیشتر واکسن‌های میکروسوزن‌، با استفاده از قالب‌های اصلی ساخته می‌شوند. با وجود این، قالب‌گیری میکروسوزن‌ها، مشکلاتی مانند کاهش تیز شدن سوزن‌ها را نیز در بر دارد.

تیان گفت: روش ما امکان چاپ سه‌بعدی میکروسوزن‌ها را به صورت مستقیم فراهم می‌کند. این کار به ما آزادی زیادی در طراحی می‌دهد تا بهترین میکروسوزن‌ها را از نظر عملکرد و هزینه ارائه دهیم.

این گروه پژوهشی، میکروسوزن‌ها را با استفاده از نوعی چاپگر سه‌بعدی ابداع کردند که در شرکت آمریکایی "CARBON" تولید شده است. گروهی از میکروبیولوژیست‌ها و مهندسان شیمی نیز با فرمول‌سازی واکسن‌هایی مانند واکسن‌های کووید-۱۹ فایزر و مدرنا و به کارگیری آنها در میکروسوزن‌ها، به نوآوری خود ادامه دادند.

این پژوهش، در مجله "PNAS" به چاپ رسید.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پوست فناوری واکسیناسیون بیمارستان درمان جهان شیمی واکسن میکروسوزن ها برچسب واکسن چاپ سه بعدی سوزن ها برچسب ها بدون درد واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۱۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به حجاج توصیه کرد تا به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند.

به گزارش میزان، شهنام عرشی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود؛ شیوع این بیماری از اوایل مهر ماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم که آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرونشیند اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روز‌ها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم و به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند.

عرشی ضمن اشاره به اینکه توصیه می‌شود حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند، درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمد‌های از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

دیگر خبرها

  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • ادارات تهران باید تا ۱۵ خرداد امسال برچسب انرژی بگیرند
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • گینه نو: سزاوار برچسب «آدمخوار» از سوی بایدن نیستیم
  • ابداع باتری سدیمی جدیدی که در چند ثانیه شارژ می‌شود
  • واکسیناسیون ۳۰۰ هزار راس دام در استان همدان
  • اطلاعیه مهم تراکتور در مورد سرمربی بعدی
  • ساخت انگشت مصنوعی انعطاف‌پذیر بدون اتصال مکانیکی
  • کشاورزان با کمباین‌های دارای برچسب معاینه فنی قرارداد ببندند
  • ابداع و نوآوری در داده‌ها از الزامات برای پیشرفت هر کشور است