Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-24@15:31:52 GMT

انتقاد از کمبود خدمات پزشکی در مناطق محروم کشور

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۱۲۲۴۵

انتقاد از کمبود خدمات پزشکی در مناطق محروم کشور

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم با اشاره به کمبود خدمات پزشکی در نقاط مرزی کشور گفت: ما کمبود پزشک نداریم بلکه توزیع نامتوازن پزشک داریم .

به گزارش مشرق، ملک فاضلی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم در برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران درباره تامین واکسن‌های آنفلوآنزا گفت: با توجه به رسیدن فصل پاییز که بیشترین شیوع آنفلوآنزا در این فصل رقم می خورد و از طرفی با شیوع کرونا، بحث تامین واکسن آنفلوآنزا بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمیسیون بهداشت و درمان  مجلس و وزارت بهداشت از چندماه پیش این موضوع را بررسی کرده‌اند امیدواریم که دست اندرکاران بتوانند به مقدار نیاز داخلی این واکسن را تامین کنند.

بیشتر بخوانید: ساخت ۷۵ مرکز بهداشتی و درمانی برکت پس از شیوع کرونا

فاضلی در خصوص حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای ساخت و واردات دارو گفت: پیش از این تامین این ارز در کمیسیون بهداشت و درمان مورد بحث قرارگرفت و با توجه به نیاز جامعه، ارز ۴۲۰۰ تومانی همچنان برای خرید دارو وجود خواهد داشت. امیدواریم وزارت بهداشت با حساسیت تمام،  دارو را به اندازه کافی در اختیار جامعه بگذارد. معمولا کمبود دارو و توزیع نامتناسب و غیرقانونی موجب افزایش قیمت آن می‌شود. اگر دارو به اندازه نیاز کشور وجود داشته و به درستی توزیع شود با قیمت سرسام آور آن مواجه نخواهیم بود.

وی افزود: نیازمندی های ما بر اساس آمار وزارت بهداشت مشخص است و این وزارتخانه اطلاع دارد که باید چه داروهایی را به کشور وارد کند. مشکلات در این حوزه به فرآیند مدیریت و تحریم ها گره خورده است که ما می توانیم مسئله تحریم را به راحتی حل کنیم از طرفی بیش از ۹۰ درصد داروهای مورد نیاز هموطنان در داخل کشور تولید می‌شود. ما باید در فراهم کردن مواد اولیه دارویی توجه بیشتری داشته باشیم. واردات مواد اولیه با کیفیت و قیمت مناسب موجب جلوگیری از گرانی دارو می شود. خودکفایی و بالابردن توان تولید و نوآوری، قیمت مناسب و توزیع گستره موجب ارزش تولید داخلی می شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در واکنش به نایاب شدن داروهای ضد افسردگی و قطع یارانه داروهای بیماران خاص اظهار داشت: نگرانی ما از قطع یارانه دارو و بازار سیاه این داروها است و وزارت بهداشت باید بر اینکار نظارت بیشتری داشته باشد این اتفاق دو دلیل دارد یا نظارت کم است و یا اینکه توان ما در فراهم کردن نیازمندی‌های جامعه کم است.

بیشتر بخوانید: افزایش ظرفیت پزشکی، از وزیر بهداشت اصرار از ذی نفعان انکار!

نماینده مجلس شورای اسلامی مردم شریف شهرستان های سراوان، سیب سوران، مهرستان و گلشن افزود: با توجه به قانون اساسی سلامت باید برای همه مردم تامین شود. به عنوان مثال  در نقاط صفر مرزی بم پشت، خانه های جامع سلامت ساخته شده ولی برای ۸ ماه از سال اثری از پزشک نیست و علت اصلی آن این است که نتوانسته‌ایم پزشکان را در این مناطق محروم ماندگار کنیم . ما کمبود پزشک نداریم بلکه توزیع نامتوازن پزشک داریم .وزارت بهداشت باید تمهیداتی داشته باشد تا خدمات پزشکی در مناطق محرومی که جاده‌های مالرو و جمعیت روستایی زیادی دارند، ارائه شود.

ملک فاضلی با تاکید به اینکه نظارت امری چندوجهی است است درباره قاچاق معکوس دارو از کشورگفت: وزارت بهداشت، مجلس و نیروی انتظامی وظیفه دارند نظارت درستی داشته باشند. اصل موضوع به نظارت و تذکری باز می گردد که مجلس و وزارت بهداشت و شبکه های درمان بر توزیع درست دارو و نظارت بر عملکرد داروخانه ها باز می‌گردد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان پزشک بهداشت پزشکی درمان یارانه دارو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مجلس شورای اسلامی وزارت بهداشت مجلس کمیسیون بهداشت و درمان وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۲۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی به تعهدات خود در حوزه دارو عمل کرد

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز در پاسخ به تذکر حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر درباره گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در خصوص کمبود دارو گفت: علاوه بر جلسات صحن علنی مجلس برای بررسی علل کمبود دارو بنده نیز جلسات جداگانه‌ای با بانک مرکزی و وزارت بهداشت و درمان داشتم.

وی ادامه داد: بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت و درمان درباره دارو مسئولیت دارند. بانک مرکزی برای اختصاص ارز دارو در اواخر بهار و ابتدای تابستان اشکالاتی داشت که باعث ایجاد مشکلاتی در توزیع دارو شد منتها در پایان سال گذشته توانست به تعهدات خود عمل کند.

حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی با استناد به ماده ۲۳۴ در تذکری بیان کرد: مجلس شورای اسلامی چهار جلسه نظارتی درباره دارو برگزار کرد، اما هنوز مشکل گرانی و کمبود دارو حل نشده است. آخرین جلسه در ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۲ بود که فرصت دو ماهه‌ای به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه داده شد.

وی اضافه کرد: بنا بود ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد را بیمار بپردازد که این اتفاق رخ نداده و تقریبا پرداختی از جیب بیمه و بیمار نصف نصف است. بیشترین اشکال هم به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه بر می‌گردد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی توضیح داد: بانک مرکزی منابع ارزی را برای دارو تامین نکرد. سازمان برنامه و بودجه هم ۷۰ همت طلب دارو را پرداخت نکرده، سازمان تامین اجتماعی هم طلب دانشگاه علوم پزشکی را نپرداخته است؛ علی‌رغم اقدام معقول مجلس شورای اسلامی همچنان مشکلات مردم حل نشده و باید چاره‌ای اندیشید.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • دارو باز هم داد مجلس را درآورد؛ دارویار پس از ۲ سال به کجا رسید؟
  • مخالفت مجلس با ارسال گزارش دارو به قوه قضائیه
  • بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مقصران اصلی کمبود دارو در کشور
  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • متن گزارش کمیسیون بهداشت درباره دلایل کمبود و گرانی دارو
  • متن کامل گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره کمبود دارو
  • پس لرزه های گرانی و کمبود دارو در صحن مجلس /حاجی دلیگانی: سهم بیماران از پرداخت هزینه ها ۳۰ درصد بود نه ۵۰ درصد!
  • مخالفت مجلس با ارسال گزارش گرانی و کمبود دارو به قوه قضائیه
  • مخالفت با ارجاع گزارش وضع بازار دارو به قوه قضاییه
  • بانک مرکزی به تعهدات خود در حوزه دارو عمل کرد