Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-24@23:55:03 GMT

مهم‌ترین داروهای درمان کرونا

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۱۲۲۸۶

مهم‌ترین داروهای درمان کرونا

عضو هیئت علمی دانشگاه ایالتی ویسکانسین آمریکا گفت: بر اساس دستورالعمل‌های معتبر جهانی درمان بیماری کووید۱۹، هم اکنون فقط تعداد معدودی دارو توصیه می شود که از جمله آنها سه داروی رمدسیویر، دگزامتازون و اکتمرا است که البته این داروها هم باید باید درست و بجا استفاده شوند.  ناطقان: دکتر بهنام حاجی حسینلو، متخصص بیماری های داخلی و مراقبت های حاد بیمارستانی و عضو هیئت علمی دانشگاه ایالتی ویسکانسین آمریکا در گفت و گو با ایسنا، پیرامون درمان های موجود برای بیماری کووید ۱۹، اظهار کرد: در تحقیقات جهانی انواع داروها و درمان ها برای بیماری کووید ۱۹ مطرح شده که برخی از آنها توصیه شده و برخی توصیه نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





این پزشک متخصص با اشاره به دستورالعمل جهانی درمان بیماری کووید۱۹، گفت: بر اساس این دستورالعمل در مورد بیماران سرپایی که نیاز به بستری در بیمارستان ندارد، درمان با آنتی بادی های مونوکلونال توصیه شده که برای جلوگیری از موارد حاد بیماری قابل استفاده است، البته با توجه به اینکه این درمان در ایران موجود نیست درباره آن صحبت نمی کنیم.

وی در مورد بیمارانی که با تشخیص پزشک نیاز به بستری در بیمارستان و دریافت اکسیژن ندارند و می توانند به صورت سرپایی مراحل درمان خود را طی کنند، گفت: این بیماران به هیچ وجه نیاز به دگزامتازون یا پردنیزون یا داروهای مشابه کورتیکو استروییدی ندارد.

متخصص بیماری های داخلی و مراقبت های حاد بیمارستانی با بیان اینکه اخیرا پزشکان زیادی دگزامتازون را از ابتدای دوره درمان برای بیماران تجویز می کنند، افزود: این پزشکان معتقدند درحال حاضر با کرونای دلتا مواجه هستیم که باعث می شود بیمار سریع وارد فاز بعدی و حاد بیماری شود و به همین دلیل باید زودتر درمان با دگزامتازون را برای بیمار شروع کنیم اما شواهدی برای این مدعا وجود ندارد.

دگزامتازون؛ شمشیر دولبه

وی با اشاره به گایدلاین درمانی NIH تاکید کرد: استفاده از دگزامتازون فقط زمانی توصیه می شود که بیمار دچار افت اکسیژن خون و یادچار زجر تنفسی و افزایش تلاش تنفسی باشد، زیرا این داروها شمشیر دو لبه ای هستند که باید حتما به موقع استفاده شوند. این سوال مطرح است که تجویز این دارو در فازهای اول بیماری براساس کدام دستورالعمل و شواهد ثابت شده است، درحالی که در تحقیقات انجام شده شیوع کرونای دلتا توصیه شده دگزامتازون تجویز نشود.

حاجی حسینلو با تأکید بر اینکه با تکیه بر شواهد می توان گفت نباید از روز اول برای بیماری که اندیکاسیون بستری ندارد از دگزامتازون استفاده کرد، گفت: درست است دستورالعمل درمان کووید۱۹ برای ایران نیست و مربوط به آمریکا است، اما عقل سلیم می گوید کدام قسمت به درد ایران می خورد و کدام قسمت به درد نمی خورد، دگزامتازون هم دارویی است که در همه جا موجود است و تفاوتی در استفاده از آن وجود ندارد. البته قطعا باید دستورالعمل داخلی خودمان را داشته باشیم، اما باید شواهد پشت آن باشد و گرنه تبعاتی خواهد داشت.

دگزامتازون عاملی برای افزایش قارچ سیاه

عضو هیئت علمی دانشگاه ایالتی ویسکانسین آمریکا با اشاره به شیوع قارچ سیاه، گفت: در شرایطی که خطر ابتلا به قارچ سیاه وجوددارد نباید دارویی اضافه کنیم که نه تنها در آن مرحله فایده ای ندارد، بلکه احتمال ابتلا به قارچ سیاه را بیشتر می کند.

وی با تاکید بر اینکه اگر دگزامتازون به جا استفاده شود از قوی ترین و بهترین داروها است، در مورد موارد مصرف این دارو بر اساس دستورالعمل جهانی درمان کرونا، اظهار کرد: برای بیماری که بستری شده اما به اکسیژن مکمل  نیاز ندارد، نیازی به تجویز دگزامتازون نیست.

حاجی حسینلو با تاکید بر اینکه برای بیماران بدحال نیازی نیست رمدسیویر حتما به همراه دگزامتازون تجویز شود، خاطرنشان کرد: در مورد بیمارانی که امکان دارد بیماری آنها پیشرفت کند، مثلا درگیری بالای ریه در سی تی اسکن مشاهده می شود و یا فردبیماری زمینه ای ریوی مثل فیبروز ریه دارد و ممکن است سریع دچار پیشرفت بیماری شود می توانیم رمدسیویر را تجویز کنیم، اما باز هم نیاز به دگزامتازون ندارد، چون دچار زجر تنفسی نیست و همینطور نیاز به اکسیژن مکمل ندارد.

وی با بیان اینکه رمدسیویر یک داروی بیمارستانی است، گفت: اگر در ایران رمدسیویر در خارج از بیمارستان و در کلینیک ها تزریق می شود به دلیل این است که بیمار اندیکاسیون بستری دارد، اما سیستم درمانی ظرفیت پذیرش ندارد و به همین دلیل رمدسیویر برای بیمار تجویز می شود تا در کلینیک تزریق شود. برای هر بیماری با تست پی سی آر مثبت نباید رمدسیویر تجویز شود.

سه داروی شناخته شده برای درمان کرونا

این عضو هیئت علمی دانشگاه ایالتی ویسکانسین آمریکا با بیان اینکه سه دارو در کنار مونوکلونال آنتی بادی ها و چند داروی دیگر برای درمان بیماران کووید۱۹ توصیه می شود، گفت: رمدسیویر، اکتمرا و دگزامتازون سه دارویی است که باید درست و بجا استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه براساس دستورالعمل جهانی درمان کووید۱۹ در شرایطی که بیمار بستری است و به دستگاه اکسیژن ساز و کمک تنفسی نیاز دارد تجویز رمدسیویر و دگزامتازون توصیه می شود، افزود: بیماری که در حال بدتر شدن است و نیاز به دستگاه کمک تنفسی بای پپ دارد، به هر میزان که وضعیت تنفسی بیمار بدتر و وارد فاز بعدی می شود، توصیه به مصرف داروی دگزامتازون هم بیشتر می شود و وقتی بیمار وارد فاز بعدی شد داروی اکتمرا توصیه می شود.

حاجی حسینلو ادامه داد: برای بیماری که از ابتدا در بخش آی سی یو بوده، باید در ۲۴ ساعت اول داروی اکتمرا تجویز کرد، اما بیماری که از ابتدا در بخش آی سی یو نبوده اما نیاز به اکسیژن شدیدا و سریعا در حال افزایش است، نیاز به اکتمرا دارد که باید براساس گایدلاین و به میزان توصیه شده به بیمار داده شود. در صورت عدم دسترسی به اکتمرا، داروی باریسیتینیب می تواند مورد استفاده واقع شود.

وی خاطرنشان کرد: داروهای دیگری که در مورد بیماری کووید۱۹ وجود دارد کلشی‌سین است که اکیدا علیه استفاده از آن توصیه می شود و هیچ جایگاهی در درمان بیماری کووید۱۹ ندارد.

این پزشک متخصص ایرانی از فلووکسامین به عنوان داروی دیگری یاد کرد که به تازگی برای درمان کرونا مطرح شده و تصریح کرد: تحقیقات جدید می گوید نمی توان له یا علیه این دارو توصیه کرد، اما بعد از آن مطالعه ای انجام شد به نام together trial و نتایج بسیارجالبی به دست آمد که شاید این دارو هم بتواند وارد دستورالعمل درمان بیماران کووید۱۹ شود.

چه داروهایی برای درمان کووید توصیه نمی شود؟

عضو هیئت علمی دانشگاه ایالتی ویسکانسین آمریکا اضافه کرد: داروی دیگر ایورمکتین است که گایدلاین NIH نه بر له و نه بر علیه آن توصیه می کند اما نتایج اولیه مطالعه together علیه این دارو بوده است و تفاوتی با دارونما نداشته است، درحالی که داروی فلووکسامین نتایج خوبی داشته است اما همچنان نمی توان توصیه کرد.

وی با اشاره به اینکه داروهای آی وی آی جی نیز در گایدلاین درمان توصیه نشده، گفت: اینترفرون‌ها برای بیماران شدید توصیه نمی شود، اما در چند روز اول بیماری نمی توان له یا علیه آن برای بیماران توصیه کرد.

حاجی حسینلو خاطرنشان کرد: داروهای دیگر مثل هیدروکلرکین و آزیترومایسین به هیچ وجه برای درمان بیماران کووید توصیه نمی شود و از دستورالعمل درمان خارج شده است.
منبع: ایسنا برچسب ها: دارو ، کرونا ، درمان ، ناطقان ، امریکا ، رمدسیور

منبع: ناطقان

کلیدواژه: دارو کرونا درمان ناطقان امریکا رمدسیور بیماری کووید۱۹ بیماری کووید برای بیماران توصیه می شود درمان کرونا برای بیماری جهانی درمان برای درمان برای بیمار توصیه شده سه دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۲۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ داروی پرکاربرد که مصرف بی‌رویه آن‌ها مشکل‌ساز است

به گزارش «تابناک» به نقل از همشهری آنلاین، باید قبول کنیم که ما ایرانی‌ها دارو زیاد مصرف می‌کنیم و حتی اگر به آنها دست نزنیم، باید چند ورق از هر کدام در یخچال و کشوی کابینت ما باشد. ژلوفن، نوافن، استامینوفن کدوئین، دیازپام، لورازپام، دایمیتیکون، شیاف و خیلی از داروهای دیگر که فکر می‌کنیم لازم است برای روز مبادا در خانه باشد.

تعدادی از داروها نیازی به نسخه ندارند و شما با مراجعه به داروخانه می‌توانید آنها را تهیه کنید. این داروها، داروهای OTC یا Over the Counter Drug نام دارند. دسته‌ دیگری از داروها نیازمند نسخه پزشک هستند اما بسیاری از داروخانه‌ها معمولا آنها را هم بدون نسخه در اختیار افراد می‌گذارند. داروهایی که مصرف بی‌رویه آنها می‌تواند عوارض متعددی برای سلامت داشته باشد و سلامت شما را در معرض خطر قرار دهد.

آیا مُجازیم داروهای OTC را خودسرانه مصرف کنیم؟

دکتر بابک پورقلیچ، پزشک عمومی در گفتگو با همشهری به نکات جالبی درباره مصرف داروهای OTC اشاره می‌کند که دانستن آنها شاید باعث شود که دست از مصرف بی‌رویه و طولانی‌مدت داروها برداریم و به سلامت خود اهمیت دهیم.

دکتر پورقلیچ می‌گوید: مصرف خودسرانه داروهای OTC بستگی به بیماری ما دارد. اگر بیماری سبک باشد که معمولا دچارش می‌شویم و اولین بار نیست، مثل سردرد همیشگی، سرماخوردگی همیشگی، آلرژی و آبریزش بینی همیشگی، درد قاعدگی همیشگی و از این قبیل که قبلا پزشک اجازه داده که در چنین مواقعی داروهای خاصی را برای تسکین درد استفاده کنیم، می‌توانیم در حد ۴۸ ساعت آنها را مصرف کنیم. اما اگر بعد از ۴۸ ساعت و حداکثر ۷۲ ساعت علائم برطرف نشد، یا تشدید شد یا علائم دیگری به آن اضافه شد که شبیه علائم همیشگی نیست، باید حتما به پزشک مراجعه کنیم و خودسرانه مصرف داروها را ادامه ندهیم. مثلا اگر سردردی داریم که هرچقدر هم قرص می‌خوریم، خوب نمی‌شود، قاعدتا باید مصرف خودسرانه دارو را قطع و به پزشک مراجعه کنیم.

داروخانه‌ها به فروشگاه تنزل پیدا کرده‌اند

این پزشک عمومی می‌گوید: در کشورهای دیگر هم یک سری داروها هستند که در فروشگاه‌ها ارائه می‌شوند و مردم می‌توانند بدون نسخه، آنها را خریداری کنند اما در ایران، الان مشکل فقط داروهای OTC نیست. مشکل ما داروهایی هستند که در قالب OTC به مردم ارائه می‌شوند. مثل آزیترومایسین، دیازپام، سفکسیم و ... . یا دارویی که همیشه مصرف می‌کنیم را می‌بریم به داروخانه نشان می‌دهیم و می‌گوییم من همیشه این را مصرف می‌کنم و داروخانه هم بدون نسخه آن را به شما می‌دهد. یعنی داروخانه در کشور ما جایگاه و مقام فروشگاه را پیدا کرده است. در حالی که ساختار و کارکرد فارمِسی که تنها تعدادی از داروهای OTC را در اختیار دارد، با دراگ‌استور متفاوت است. اما اینجا داروخانه‌ها شبیه فارمِسی‌ها عمل می‌کنند.

مصرف آنتی‌بیوتیک برای یک ویروس ساده؟

دکتر پورقلیچ به یک نکته خیلی مهم اشاره می‌کند و می‌گوید: خیلی از مواقع گلودرد شما ممکن است به خاطر یک میکروب یا ویروس ساده باشد. بهبود این ویروس ساده یک روندی دارد؛ مثلا ۳ تا ۵ روز طول می‌کشد و بعد علائمش از بین می‌رود. اما وقتی شما برای بهبود آن آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنید، میکروب‌های ساده را هم از بین می‌برید و به میکروب‌های خطرناک‌تر و مقاوم تر فرصت جولان می‌دهید و دوره درمان‌تان هم طولانی‌تر می‌شود.

او می‌گوید: البته آنتی‌بیوتیک‌ها OTC نیستند اما میزان مصرف آنها در کشور بسیار بالا است و خیلی‌ها خبر ندارند که چه عوارض متعددی دارند. بسیاری‌ از افراد برای کوچک‌ترین مشکل مثل گلودرد یا داشتن خلط، آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند! در حالی که آنتی‌بیوتیک اصلا روی عفونت تاثیری ندارد. فقط ممکن است در شما مقاومت دارویی ایجاد کند. یعنی اگر شما بعدها عفونت روده، عفونت گوش یا عفونت سینوس بگیرید، دیگر بدن شما به آن آنتی‌بیوتیک جواب نخواهد داد و دربرابرش مقاومت خواهد کرد و شما مجبور می‌شوید آنتی‌بیوتیک قوی‌تری مصرف کنید که آن هم تبعات و عوارض خاص خود را دارد.

این ۷ دسته دارو را بی‌رویه نخورید

دکتر پورقلیچ در ادامه گفتگو درباره عوارض مصرف بی‌رویه و طولانی‌مدت ۷ داروی OTC و غیر OTC توضیحاتی می‌دهد که دانستن آنها بسیار ضروری است.

استامینوفن کدئین؛ ایرانی‌ها استامینوفن کدئین را زیاد مصرفش می‌کنند و فکر می‌کنند خطری هم ندارد. ما بیمار داشتیم که روزی ۲ بسته استامینوفن کدئین مصرف می‌کرد و دیگر صاحب کبد سالمی نبود. استامینوفن اگر بیش از دوز مجاز مصرف شود، داروی بسیار مضری برای کبد است. کدئین آن هم اگر بیش از ۳ روز مصرف شود، هم وابستگی ایجاد می‌کند و هم باعث از بین رفتن سلول‌های کبدی می‌شود.

ژلوفن و ایبوپروفن؛

این دو دارو جزو مسکن‌های غیر استروئیدی هستند و مهم‌ترین عوارض‌شان عوارض گوارشی است. اگر این ۲ دارو را طولانی مصرف کنید یا اگر زمینه بیماری‌های گوارشی داشته باشید، ممکن است بیماری گوارشی شما تشدید شود. برخی از افراد برای بیماری قلبی‌شان داروهای دیگری مثل آسپرین هم مصرف می‌کنند. این افراد اگر پروفن مصرف کنند، رقت خون‌شان بیشتر می‌شود و ممکن است مستعد خونریزی شوند. به خصوص افرادی که فشارخون دارند و فشارخون آنها کنترل‌نشده است. در خیلی از مواقع یک خونریزی کوچک با مصرف این داروها ممکن است به یک خونریزی وسیع مغزی تبدیل شود.

ژلوفن و پروفن برای تسکین درد قاعدگی؛

ژلوفن و پروفن چون خون را رقیق می‌کنند، ممکن است که مقدار خونریزی را بیشتر کنند. درد را از بین می‌برند اما مقدار خونریزی را افزایش می‌دهند. معمولا پزشکان این ۲ دارو را برای کاهش درد قاعدگی زیاد تجویز نمی‌کنند. ممکن است ترکیبی تجویز کنند. مثلا نوافن تجویز می‌کنند که ترکیبی از دوز پایین پروفن، استامینوفن و کافئین است. نوافن هم اثر تسکینی دارد و هم عوارضش کمتر است.

شیاف؛

شیاف، یک شکل از داروی OTC غیر استروئیدی است مثل دیکلوفناک، ناپروکسن، استامینوفن و ... . خود شیاف ممکن است در برخی افراد در محل ورودش اثر تحریکی بر جا بگذارد. غیر از این، عوارض شیاف دقیقا مثل داروی خوراکی آن است. عوارضی مثل خونریزی معده و روده ، مشکلات کلیوی و بدتر شدن مشکلات قلبی به خصوص در سالمندان.

سدیم کلراید؛

سدیم کلراید به خودی خود عوارضی ندارد. مگر این که احساس کنید با مصرف آن دچار خشکی زیاد بینی، تحریک‌پذیری بینی، افزایش التهاب بینی، درد در گونه‌ها شده‌اید. در غیر این صورت مشکلی ندارد.

اشک مصنوعی؛

مصرف اشک مصنوعی معمولا منعی ندارد اما بهتر است با تجویز پزشک باشد. چون ممکن است چشم‌های شما مشکلی مثل التهابی داشته باشد و ۵ روز بعد از مصرف اشک مصنوعی با عفونت چشم مواجه شوید. مگر این که پزشک تجویز کرده باشد که ۶ ماه تا یک سال اشک مصنوعی را مصرف کنید. در این صورت می‌تواند اگر داروی شما قبل از این مدت تمام شد، می‌توانید آن را بدون نسخه از داروخانه تهیه کنید.

آنتی‌بیوتیک‌ها؛

آنتی‌بیوتیک‌ها همان طور که گفتم، در دسته داروهای OTC قرار نمی‌گیرند اما مصرف بالایی در کشور دارند و عوارض زیادی هم ایجاد می‌کنند. مثل آموکسی‌سیلین، سفکسیم، آموکسی‌کلاو و ... . عوارض آنتی‌بیوتیک‌ها شامل اختلالات گوارشی، تداخل دارویی و مقاومت دارویی است.

دست از مصرف خودسرانه و طولانی‌مدت داروها برداریم

داروهای OTC یا بدون نسخه هم مثل هر داروی دیگری اگر طولانی‌مدت و بی‌رویه مصرف شوند، بعد از مدتی اثربخشی خود را از دست می‌دهند. چون خیلی از داروها معمولا در بدن ایجاد مقاومت می‌کنند. این نکته را دکتر پورقلیچ می‌گوید و اضافه می‌کند: اما نکته مهم‌تر از مقاومت دارویی، این است که علائمی مثل درد، سوزش، التهاب و سرفه علامت هستند و بیماری نیستند. پزشک با مشاهده این علائم به وجود یک بیماری پی می‌برد. بنابراین درمانش درمان علامتی خواهد بود. ولی بیمار نمی‌داند که علائمش مربوط به چه بیماری‌ای است و با مصرفِ مثلا مسکن یا آنتی‌بیوتیک، فقط بیماری را سرکوب می‌کند. ممکن است فردی از ۳ ماه قبل، درگیر تومور مغزی باشد و نداند و با مصرف مسکن، فقط موجب سرکوب آن شود. وگرنه تومور در جای خود باقی است.

این پزشک عمومی ادامه می‌دهد: گاهی پزشک، دارویی را برای مدت محدودی تجویز می‌کند اما فرد از آن به بعد هر بار مریض شد، آن دارو را از داروخانه می‌خرد و مصرف می‌کند. در حالی که ممکن است پزشک آن دارو را فقط برای دو هفته یا نهایتا یک ماه دستور داده باشد. اگر پزشک برای شما مثلا اُمپرازول تجویز کرد و بعد از یک ماه همچنان بهبود پیدا نکردید، دیگر نباید یک ماه دیگر هم آن را خودسرانه مصرف کنید. شاید اگر به همان پزشک مراجعه کنید، این بار شما را برای آندوسکوپی بفرستد تا ببیند مشکل دقیقا از کجا است. پس بهتر است دست از مصرف خودسرانه و طولانی‌مدت داروها برداریم تا سلامت‌مان به خطر نیفتد.

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • کاهش وزن ناگهانی سبب این بیماری می‌شود
  • ۷ داروی پرکاربرد که مصرف بی‌رویه آن‌ها مشکل‌ساز است
  • سندروم پس از کرونا چیست؟