Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سازمان برنامه و بودجه،‌ سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در سفر به استان ایلام در دیدار با رییس و معاونین سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان،اظهار داشت: رشد اقتصادی پیش بینی شده برای استان ایلام باید به صورت شهرستانی و برنامه ای توسط سازمان رصد و پیگیری شود و سازمان برنامه های تحقق رشد مذکور را به صورت عملیاتی و قابل اندازه گیری (در قبال چه میزان اعتبار، چه میزان رشد اقتصادی تحقق می یابد) ارائه نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در راستای افزایش نرخ رشد اقتصادی استان پتانسیل های هر شهرستان باید به صورت پروژه محور و عملیاتی شناسایی گردند و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با توجه به قابلیت ها و ظرفیت های موجود و براساس اسناد بالادستی و طرح آمایش استان برای دستیابی به رشد پیش بینی شده برنامه ریزی نماید، برای تحقق این هدف از جمله می توان افزایش راندمان در بخش کشاورزی یا صنایعی که با ظرفیت کامل کار نمی کنند تمرکز و افزایش تولید را هدف گیری کرد.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور،بر برنامه ریزی برای بهبود وضعیت اقتصادی استان و اجرای برنامه های اشتغالزا، با تمرکز بر افزایش صادرات از تولیدات و مرز مهران به کشور عراق بعنوان یک مزیت مهم و همچنین تکمیل سامانه گرمسیری بعنوان یک پروژه اقتصادی و اشتغالزای تأثیر گذار با مشارکت بهره برداران و بخش غیردولتی و تکمیل زنجیره تولید در بخش نفت و گاز و توسعه رونق بخش گردشگری استان تأکید نمودند.

وی اضافه کرد: برنامه های فوق از اولویت های برنامه ۱۴۰۱ کشور و سازمان می باشد که سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان می بایست برنامه ریزی لازم را برای تحقق آنها داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سیدمسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه معیشت مردم پروژه اقتصادی سازمان برنامه برنامه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۲۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل اقتصاد ایران، جهالت مدیران رانتی و کوته‌بین است / مدیران سازمان برنامه و بودجه فارغ التحصیل دانشگاه‌های درجه چندمند

 مهدی پازوکی استاد اقتصاد دانشگاه علامه در گفت‌وگو با رویداد۲۴ با اشاره به فقدان نظرات و تصمیم‌های کارشناسی، جای خالی مدیران متخصص و با تجربه را یکی از دلایل نابسامانی اقتصادی می‌داند.

بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید؛

مشکل اقتصاد ایران، جهالت مدیران رانتی و کوته‌بین است

*برای اینکه مشکلات کشور را رفع کنیم، نیاز به برخورد کارشناسی و علمی داریم. یعنی ببنیم ریشه مشکلات کجاست، برای آن فرضیه درست کنیم و فرضیه را آزمون کنیم؛ در صورت جواب مثبت بپذریم و اگر جواب نداد، سراغ فرضیه دیگری برویم. مشکلی که وجود دارد این است که مدیران اجرایی کشور، دانش لازم را ندارند.

اکثر آنها به واسطه رابطه، مسئولیت گرفته‌اند و اینطور نیست که با تکیه بر دانش، لیاقت و کاردانی مسئولیتی را عهده‌دار شده باشند. در واقع یکی از مشکلات بارز اقتصاد ایران، «جهالت اقتصادی مدیران» است. به این معنی که افراد ضعیف و کوته‌بین، که باندی و رابطه‌ای انتخاب شده‌اند، منافع کشور را دچار خسران کرده‌اند.

*در فرورین سال ۱۴۰۱ و در حالی که هشت ماه از دوره دولت مستقر می‌گذشت، نرخ دلار ۲۷۵۰۰ تومان بود و در روز‌های پایانی ۱۴۰۲،  دلار وارد کانال ۶۰ هزارتومان شد. این یعنی ارزش پول ملی که شاخص اول اقتصاد محسوب می‌شود، بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته که این نمی‌تواند ربطی به دولت قبلی داشته باشد. در واقع وقتی سیاست خارجی در خدمت توسعه اقتصادی نیست، هزینه اش را باید مردم بدهند.

*اقتصاد در حال حاضر دو مشکل اساسی دارد؛ اول اینکه اقتصاد در ایران بسته است و با جهان هیچ تعاملی ندارد، در حالی که ۹۰ درصد تجارت جهانی با دلار آمریکا و یوروی اروپا است. خودِ دلار به تنهایی حدود ۶۵ درصد تجارت جهانی را در دست دارد.

مشکل دوم اقتصاد در جمهوری اسلامی این است که برخلاف سنت شیعی و ارزش‌های اسلامی که تاکید دارد «اگر کسی از شما کاردان‌تر است، باید کنار بروید»، مدیران کنونی با حرص قدرت، ساختار‌ها را از بین برده‌اند. حتی مدیران مدارس هم اگر هم فکرشان نباشد، عوض می‌کنند. این طرز تفکر اگر اصلاح نشود، حتما هزینه‌های بسیار بالایی را به مصلحت عمومی تحمیل می‌کند. در واقع یکی از دلایل ناامیدی عمومی این است که مردم می‌بینند، آدم‌های کوتوله سر کار هستند و مسئولیت‌های بزرگ را عهده دار شده‌اند. مدیران سازمان برنامه و بودجه از دانشگاه‌های درجه چندم‌اند و سره را از ناسره تشخیص نمی‌دهند

*سازمان برنامه و بودجه که یکی از تخصصی و مهمترین بخش‌های مدیریتی کشور است، به قاعده باید باید حداقل۷۰ درصد از مدیرانش، از بدنه همین سازمان انتخاب شوند تا فعالیت‌شان توام با نتیجه مثبت باشد.

اما متاسفانه آنچه در دولت سیزدهم رخ داده، این است که مدیران سازمان برنامه و بودجه از فارغ التحصیلان دانشگاه‌های درجه چندم انتخاب شده‌ که به طور قطع به دلیل دانش پایین، سره را از ناسره نمی‌توانند تشخیص بدهند و به همین راحتی کشور را با چالش‌هایی جدی مواجه می‌کنند.

*انسان همیشه به امید زنده است. برخلاف نظر آن‌هایی که در ناامیدی به سر می‌برند، نظرم این است که آینده ایران روشن است. چرا؟ به این دلیل که تکنولوژی در حال تحول است و باعث می‌شود، نسل جدید و جامعه بداند و بفهمد، چه کسانی خادم‌اند و چه کسانی مسئولیت را برای منفعت‌طلبی می‌خواهند و دنبال رانت هستند. در حالی که تحریم مردم را گرفتار کرده است، کاسبان تحریم خوشحال‌اند چون از این طریق جیب‌شان را پر می‌کنند.

*بیش از ۲ سال و نیم است که دولت سیزدهم روی کار آمده است و مردم هیچ تحول اقتصادی و معیشتی را حس نمی‌کنند. چرا این اتفاق می‌افتد؟ چرا رقیبان منطقه‌ای ما روز به روز وضع شان از ما بهتر می‌شود؟ چون آن‌ها به سمت عقلانیت رفته و ما به سمت شعار رفته‌ایم. امروز اگر دولت ایران بتواند مقدمات همکاری با یک شرکت آمریکایی در صنعت نفت را آماده کند، این ماییم که بیشتر از آمریکایی‌ها سود خواهیم کرد. اما آقایان این را متوجه نیستند و به جای اینکه با بحران‌ها برخورد کارشناسی و علمی کنند، دائم به دنبال تنش‌زایی با دنیا هستند. اگر بحران نباشد، نمی‌توانند کشور را اداره کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • برنامه‌های دبیرخانه مناطق آزاد برای افزایش سرمایه‌گذاری
  • تعیین برش های شهرستانی در اولویت برنامه های تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی
  • شاخص‌های اقتصادی بیانگر جهت‌گیری صحیح فعالیت‌های دولت در کردستان است 
  • بانکی پور: فرهنگ جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه نیست
  • بهره‌برداری ۳۶۰ هزارمیلیاردریال پروژه درسفر رئیس جمهور به کردستان
  • برپایی بازارچه‌های کارآفرینی با ۵ هدف برای افزایش مشارکت اقتصادی مردم در استان تهران
  • تلاش فراجا برای حل دغدغه مسکن کارکنان
  • مشکل اقتصاد ایران، جهالت مدیران رانتی و کوته‌بین است / مدیران سازمان برنامه و بودجه فارغ التحصیل دانشگاه‌های درجه چندمند
  • برپایی بازارچه‌های کارآفرینی با ۵ هدف افزایش مشارکت اقتصادی مردم در استان تهران
  • سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان باید اهداف دولت سیزدهم را محقق کند