Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پایان سفر پنج روزه‌اش به نیویورک در گفت‌وگویی با خبرنگاران ضمن تشریح رایزنی‌های انجام شده، گفت: در سفر پنج روزه‌ای که به نیویورک داشتم این فرصت فراهم شد که با حدود ۵۰ مقام سیاسی ملاقات کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین دو نشست مهم با اصحاب رسانه و اندیشکده‌ها و اساتید دانشگاهی آمریکا داشتم.

وی افزود: در مجموع ارزیابی که می‌توانم ارائه دهم که اولا به دلیل اهمیت جمهوری اسلامی ایران کشور‌ها در ملاقات کردن و در شنیدن سیاست دولت جدید جمهوری اسلامی ایران سعی می‌کردند از هم سبقت بگیرند و اگر این امکان برای من وجود داشت که دو سه روز دیگر در نیویورک بمانم هنوز بعضی از ملاقات‌ها در برنامه کاری پیش بینی می‌شد که به دلیل ضیق وقت نتوانستم این ملاقا‌ت‌ها را انجام دهم. بعضی را به صورت تلفنی و یا در حاشیه اجلاس دنبال کردیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: فرصتی شد که به روشنی سیاست خارجی دولت سیزدهم تبیین شود. طرف‌های خارجی، اروپایی‌ها، آمریکای لاتین، آفریقایی‌ها و کشور‌های عربی همه از محور‌ها و رویکرد دولت جدید استقبال می‌کردند.

وی افزود: تمرکز ما در بحث‌ها بر چند موضوع بود اول توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی و تمرکز بر تجارت بین‌الملل با کشور‌ها و اتفاقات خوبی ان‌شاءالله در آینده نه چندان دور در این عرصه در کشور رخ خواهد داد.

وزیر امور خارجه بیان کرد: موضوع دیگر که از بحث‌های جدی هم در دیدار با آقای گوترش دبیرکل سازمان ملل و هم تعدادی از وزرای خارجه از جمله فرانسه، آلمان و انگلیس و نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا انجام شد بحث چگونگی بازگشت ایران به برجام و مذاکرات وین بود.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: ما به صراحت رفتار آمریکایی‌ها را تبیین کردیم به خصوص در جلسه بسته با سران و مدیران اندیشکده‌های آمریکایی و اساتید روابط بین‌الملل در آمریکا و یک جلسه اقناعی داشتیم نسبت به این‌که در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران متانت، حکمت و منطق حاکم است، ولی بر رفتار تصمیم گیرندگان و کاخ سفید در آمریکا یک شتاب‌زدگی و بی منطقی حاکم شده است که جهانیان در وضعیت امروز افغانستان بخشی از این سیاست‌های نادرست و ناکارآمد آمریکا را ملاحظه می‌کنند.

وی افزود: البته در آمریکا این مطلب را نیز با صراحت اعلام کردیم که بر مبنای رفتار عملی آمریکایی‌ها قضاوت خواهیم کرد و پیام‌های متعارض آمریکایی‌ها که از کانال‌های رسانه‌ای و یا کانال‌های دیپلماتیک به ما منتقل می‌شود ملاک تصمیم گیری نهایی ما نخواهد بود.

وزیر امور خارجه با اشاره به آخرین برنامه تدارک دیده شده در این سفر یعنی ملاقات با مسئولان و کارکنان دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن اظهار داشت: در نیویورک موضوعات متنوع مربوط به جامعه بزرگ ایرانیانی که در خارج از کشور هستند و بخشی از ایرانیان که در آمریکا حضور دارند را دنبال می‌کنیم.

وی گفت: مایلم به ایرانیان مقیم خارج از کشور تأکید کنم که دولت جدید از رفت و آمد و حضور ایرانیان استقبال می‌کند و از این‌که ایرانیان هر کدام سفیر فرهیخته‌ای برای ایران اسلامی در خارج از کشور بوده و باشند ما افتخار می‌کنیم.

وزیر خارجه بیان کرد: همه ما ایرانیان در هر جای دنیا که باشیم دلمان برای ایران اسلامی می‌تپد و برای اعتلای پرچم جمهوری اسلامی ایران تلاش خواهیم کرد.

امیرعبداللهیان در پایان گفت: امیدوار هستم از این سفر و گفتگو‌های فشرده دیپلماتیک، توافقاتی که در پی آن انجام شده و از استقبال گرم کشور‌های مختلف از دولت جدید در ایران و توجه ویژه آن‌ها به جمهوری اسلامی ایران، حداکثر منافع را مردم عزیز کشورم شاهد باشند و ان‌شاء‌الله در همه ابعاد زندگی شان تاثیر مثبت و موثرش را بتوانیم مشاهده کنیم.

گفتنی است حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه که دوشنبه شب ۲۹ شهریور ماه در رأس هیأتی برای شرکت در نشست مجمع عمومی وارد نیویورک شد در مدت حضورش با مقامات و وزرای خارجه برخی از کشور‌ها دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی در این مدت با وزرای خارجه لوکزامبورگ، فنلاند، کرواسی، هند، سوریه، ونزوئلا، انگلیس، آلمان، اسپانیا، ایرلند، بلاروس، دانمارک، ایتالیا، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، صربستان و ... و همچنین جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و به رایزنی پرداخت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت خارجه حسین امیرعبداللهیان جمهوری اسلامی ایران وزیر امور خارجه سیاست خارجی آمریکایی ها دولت جدید کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۳۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد

به گزارش جماران؛ ظریف در صفحه خود در شبکه اجتماعی اکس نوشت:

سلام دوستان کتاب «پایاب شکیبایی» که برداشت‌هایی از هشت سال وزارت بنده است، با استقبال شما در نزدیک یک ماه به چاپ سوم رسید.

برخی گفتارهای کتاب

دولت مستعجل بازنشستگی

پل و پیل و هندوستان

خودمان انتخاب کردیم

وزارت امور خارجه؛ نگاهی از درون

نگاه مردسالارانه و جایگاه زنان دیپلمات

بهسازی ساختار وزارت امور خارجه

کناره‌گیری

رابطه‌ با نهادهای زمامداری داخلی

کارنامۀ حقوق بشری

دیپلماسی نمایشی

فاجعۀ هواپیمای اوکراینی

دیپلماسی عمومی

بازی شماتت

تأثیر رسانه بر سیاست

برسازی ذلت

چارچوب روابط خارجی

سیاست خارجی و منافع ملی

گوناگونی منابع قدرت و جایگاه مردم

اولویت‌ها

دوران پساقطبی

امنیتی سازی

عزت

پیوند با همسایگان و جنوب جهانی

اولویت پیوند با همسایگان

دوگانۀ حضور و نفوذ

همدلی و نیابت

واکاوی انگیزه‌های نگاه به جهان عرب به جای جهان ایرانی

کنوانسیون رژیم حقوقی دریای کاسپین

نگاه آسیایی

ایران و قدرت‌های بزرگ

پیوندها با روسیه

اصالت و نیاز در پیوندهای خارجی

پیوندها با چین

پیوندها با اروپا

سرشت خودکانون‌بینی اروپایی

فرصت‌ها در اروپا

برجام

چالش‌های اجرای برجام

سخن پایانی (چالش شناخت فرایندهای ملی، منطقه‌ای و جهانی؛ فقدان اجماع داخلی پیرامون منافع و امنیت ملی، آرمان‌ها و اولویت‌ها؛ بی‌توجهی به توانمندی‌ها، گزینش اهداف بر پایۀ آرزوها؛ انگارۀ شیفتگی و بیزاری؛ چالش‌های پیوندها با همسایگان؛ چالش پیوندها با چین و روسیه؛ چالش در منطقۀ قفقاز؛ کنارگذاشته شدن ایران از راه‌های منطقه‌ای؛ چالش مزمن برجای‌مانده از جنگ تحمیلی؛ بحران امنیتی‌سازی ایران؛ چالش مدیریت تنش با آمریکا)

از همه شما سپاسگزارم. امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد.

 

دیگر خبرها

  • افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز | تصمیم کشور همسایه بعد از اقدام ایران
  • پیام فرمانده ارتش؛ به هر کجای اسرائیل لازم باشد موشک می‌زنیم | پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر خواهیم داد
  • درخواست بلینکن از چین: با شرکت‌های آمریکایی عادلانه رفتار کنید
  • اصلاح رفتار و پوشش ۹۰ درصد تذکر گیرندگان در طرح نور
  • توزیع اعتبارات کهگیلویه و بویراحمد مبنای منطقی ندارد
  • نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد
  • سفیر ایران در کنگو با وزیر خارجه این کشور دیدار کرد
  • رئیسی: توسعه همکاری با کشورهای همسایه و مسلمان بویژه پاکستان از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است
  • استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد
  • رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: برای اتفاق اصفهان نمی‌توان عنوان «حمله» را به کار برد/ اردن باید پاسخگو باشد/ در دفاع از منافع ملی با هیچ کشوری تعارف نداریم