Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

حسین مقدم، ضمن اعلام آمار مراجعه ۸۱۷ هزار و ۷۰۳ دستگاه خودرو به مراکز معاینه فنی شهر تهران از ابتدای سال تا پایان شهریور، بیان کرد: این آمار در مقایسه با سال گذشته تغییر چندانی نداشته است. از آمار اعلامی ۶۱۹ هزار و ۶۲۸ دستگاه خودرو مربوط به مراجعات اول بوده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا،او در ادامه توضیح داد: ۱۴ درصد از آمار مراجعه نخست در آزمون آلایندگی گازهای خروجی از اگزوز، ۹ درصد در آزمون همراستایی چرخ ها، ۴درصد در آزمون کمک فنر، ۱۱ درصد در آزمون تست ترمز و ۱۴درصد به علت عیوب ظاهری مردود شده‌اند؛ در مجموع ۳۱ درصد از خودروها به علت نقص فنی موفق به اخذ معاینه فنی در مراجعه اول نشده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقدم با بیان اینکه در شش ماهه نخست امسال ۵۸۹ هزار و ۲۱۸ گواهی معاینه فنی صادر شده که از این تعداد، ۱۲۴۰۹۶ گواهی مربوط به معاینه فنی برتر است، اضافه کرد: در مجموع حدود ۲۱ درصد از خودروهای مراجعه کننده به مراکز معاینه فنی شهر تهران دارای معاینه فنی برتر هستند.

به گفته مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای شهر تهران؛ شهریور ماه حدود ۱۲ هزار دستگاه خودرو با استفاده از سامانه نوبت دهی اینترنتی و با تعیین وقت قبلی به مراکز معاینه فنی شهر تهران مراجعه و تقریباً شهروندان از ۴۵ درصد ظرفیت پذیرش اینترنتی استفاده کرده‌اند. 

او درباره آزمون شدت صوت در مراکز معاینه فنی شهر تهران در شهریور، توضیح داد: در این ماه ۱۰ هزار و ۷۹۱ دستگاه خودرو آزمون شده که ۲۷۷ دستگاه به دلیل شدت صوت بالاتر از حد مجاز مردود شده‌اند. فرایند این آزمون به نحوی است که اگر در زمان کنترل بخش‌های ظاهری خودرو آزمونگران مرتبط صدایی غیر متعارف و یا بیش از حد را از موتور وسیله نقلیه و یا سیستم‌های هشدار دهنده (بوق) شناسایی کند وسیله نقلیه را به قسمت آزمون سنجش شدت صوت که دارای شرایط محیطی لازم است هدایت و نسبت به انجام این آزمون در دور موتور مشخص و ثبت نتایج حاصل از آن در سامانه سیمفا اقدام می‌کند.

مقدم در ادامه درباره فعالیت واحدهای سیار کنترل کنار جاده‌ای وضعیت آلایندگی خودروهای سنگین در حال تردد در سطح شهر تهران، گفت: امسال ۱۷۵۲ دستگاه خودرو مورد ارزیابی قرار گرفته که ۷۶ درصد دارای معاینه فنی و  ۲۴ درصد فاقد معاینه فنی بوده‌اند. همچنین پس از آزمون مجدد آلایندگی تمامی خودروها ۲۱ درصد در آزمون آلایندگی مردود شده‌اند. درضمن این طرح در راستای کاهش آلودگی هوا و پایش مضاعف وضعیت آلایندگی خودروهای سنگین در سطح شهر با مشارکت پلیس بنا بر تدبیر مدیریت شهری از آبان ۱۳۹۷ اجرا شده و از ابتدای امسال تاکنون برای ۵۴۸ دستگاه خودرو به علت نداشتن معاینه فنی و یا دودزا بودن توسط پلیس جریمه صادر شده است.

مدیر عامل ستاد معاینه فنی درباره تعمیرگاه‌های مستقر در مراکز و نحوه نظارت بر آنها افزود: استفاده از خدمات تعمیرگاهی در مراکز کاملا اختیاری است. این خدمات توسط بخش خصوصی ارائه می‌شود و با هدف ارائه خدمات سریع مانند تعویض لامپ و یا تعویض لنت ترمز راه اندازی شده است. به شهروندان توصیه می‌شود جهت رفع ایراد به تعمیرگاه‌های تخصصی خودرو خود مراجعه کنند. هزینه‌هایی که این تعمیرگاه‌ها بابت خدمات دریافت می‌کنند براساس تعرفه اتحادیه است و لیست قیمت‌ها در تعمیرگاه در دید مراجعان قرار دارد. مراجعان می‌توانند قیمت‌ها را ملاحظه و در صورت تمایل از خدمات استفاده کنند.

به گفته مقدم، راهبری این تعمیرگاه‌ها به بخش خصوصی واگذار شده و این تعمیرگاه‌ها دارای صنف مجزا و مشخصی هستند ولی به رغم همه این موارد جهت تسهیل در پاسخگویی، شهروندان در صورت هر گونه شائبه و یا مشکلی می‌توانند به مدیر مرکز معاینه فنی مربوطه جهت طرح موضوع مراجعه کنند.

مدیر عامل ستاد معاینه فنی در ارتباط با وضعیت مراجعات به مراکز گفت: در حال حاضر مراکز در شرایط عادی و فاقد صف هستند و مراجعان در کمترین زمان می‌توانند از خدمات مراکز استفاده کنند. به شهروندان توصیه می‌شود با توجه به تشدید آلودگی هوا در شش ماهه دوم سال با شروع فصل سرما خارج از الزامات قانونی مرتبط با انجام سالیانه معاینه فنی نسبت به کنترل وضعیت آلایندگی خودروی خود و اخذ معاینه فنی برتر اقدام کنند.

وی با تأکید براینکه از ابتدای امسال هزینه مراجعه اول معاینه فنی تاکسی‌های شهر تهران در پنج مرکز معاینه فنی بیهقی، شقایق، دماوند، چمران، نیایش رایگان است، افزود: خودروهای تاکسی در صورت داشتن پروانه تاکسیرانی معتبر که از طریق سامانه سیما تاکسی سازمان تاکسیرانی قابل استعلام و کنترل است، می‌توانند سالانه در هر نوبت مراجعه به مراکز معاینه فنی اعلام شده از این طرح رایگان هزینه مراجعه اول استفاده کنند. هزینه مراجعه اول معاینه فنی خودروهای سبک مبلغ ۴۷ هزار تومان بوده و خودروهای تاکسی با عمر ۱۰ سال و کمتر طبق قانون و مصوبات دولت بایستی هر ۶ ماه یکبار و خودروهای تاکسی با عمر بالای ۱۰ سال هر سه ماه یکبار نسبت به اخذ معاینه فنی خودروی خود اقدام کنند.

 مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای شهر تهران، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام هشت سال دفاع مقدس گفت: امسال به صورت ویژه با هدف زنده نگهداشتن تفکر جهادی و ولایت مداری و تبیین فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی و حماسه آفرینی دلاور مردان هشت سال دفاع مقدس به عنوان جامعه الگوساز نسبت به برپایی نمایشگاه عکس و پوستر و فضا سازی محیطی در دو مکان ساختمان مرکزی و مرکز معاینه فنی بیهقی اقدام شده است.در این هفته به پاس قدردانی از رشادت و جانفشانی ایثارگران و جانبازان خدمات ویژه ای به آن‌ها ارائه خواهد شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: معاینه فنی خودرو مراکز معاینه فنی شهر تهران مراکز معاینه فنی ستاد معاینه فنی معاینه فنی برتر درصد در آزمون دستگاه خودرو تعمیرگاه ها مراجعه اول شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۰۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گواهی‌های صادره در مراکز اطراف تهران دقیق نیست

سیدمحمد مهدی میرزایی قمی سرپرست ستاد معاینه فنی خودرو‌های تهران گفت: براساس مطالعات سیاهه انتشار شهرداری تهران، میزان تولید و انتشارآلایندگی سالانه خودرو‌های پلاک شهرستانی در پایتخت در بخش آلاینده‌های گازی ۷۵ هزار تُن معادل ۱۱ درصد از کل انتشار آلاینده‌های گازی است و بدون تردید با وضعیت موجود اتخاذ تدبیر و راهکاری توسط مدیران شهری برای الزام استفاده از خدمات معاینه فنی شهر تهران برای خودرو‌هایی که در پایتخت تردد می‌نمایند می‌تواند در کاهش آلودگی هوا موثر باشد.

میرزایی قمی درخصوص سهم سالانه خودرو‌های پلاک شهرستان در انتشار آلودگی هوای شهر تهران افزود: براساس مطالعات سیاهه انتشار شهرداری، میزان تولید و انتشارآلایندگی سالانه خودرو‌های پلاک شهرستانی در پایتخت در بخش آلاینده‌های گازی ۷۵ هزار تُن و در بخش ذرات معلق ۴۱۵ تُن برآورد می‌شود که این میزان نشان می‌دهد این خودرو‌ها سهمی معادل ۱۱ درصد از کل انتشار آلاینده‌های گازی و چهار درصد در ذرات معلق شهر تهران را دارند.

وی با اشاره به این موضوع که تعدد خودرو‌های پلاک شهرستانی براساس اطلاعات دوربین‌های تردد شمار سطح شهر تهران در یک بازه زمانی یک ماهه برآورد شده است، افزود: سهم خودرو‌های پلاک شهرستان (غیر تهران) در تردد‌های کل خودرو‌های عبوری شمارش شده در بازه یک ماه در شهر تهران حدود ۲۸.۷ درصد برآورد می‌شود.

میرزایی قمی با اشاره به تاکید ریاست شورای اسلامی شهر تهران مبنی بر نیاز اعمال ضوابط خاص برای وضعیت آلایندگی خودرو‌ها در شهر و همکاری شهرداری و وزارت کشور جهت ارائه طریق برای الزام اخذ معاینه فنی خودرو‌های پایتخت در مراکز معاینه فنی شهر تهران گفت: آزمون‌ها و کنترل‌های انجام شده در مراکز معاینه فنی شهر تهران منطبق بر آیین نامه، دستورالعمل و استاندارد‌های ابلاغی دولت انجام می‌شود و به صورت مستمر صحت عملکرد مراکز معاینه فنی و انطباق سنجی رویه‌های آن مراکز با دستورالعمل‌ها توسط کارگروه استانی وزارت کشور، ستاد معاینه فنی خودرو‌های تهران و سایر دستگاه‌های نظارتی دارای تکلیف در این ارتباط پایش و کنترل می‌شود.

وی ادامه داد: مراکز معاینه فنی شهر تهران دارای بدنه کارشناسی و قوی بوده که با استفاده از تجهیزات به روز شده خدمات کیفی و قابل اعتمادی را به مشتریان ارائه می‌کند و در مراکز شهر تهران نظارت عالیه به صورت کامل و دقیق با استفاده از تجهیزات، نیرو‌های انسانی مجرب و دوربین‌های مستقر در مراکز انجام می‌شود و این ستاد با توجه به تکالیف قانونی تمام تلاش خود را برای جلوگیری از بروز هرگونه تخلف احتمالی و ارتقا سطح کیفی سلامت و صحت خدمات به شهروندان می‌کند.

میرزایی قمی در توضیح این مسئله که آیا خودرو‌های پلاک شهرستانی فاقد معاینه فنی نیز اعمال قانون می‌شوند، بیان کرد: کلیه پلاک‌ها (شخصی-دولتی -عمومی) وسایل نقلیه تهران و شهرستان توسط دوربین‌های سطح شهر تهران ثبت و به سامانه یکپارچه ملی معاینه فنی کشور به منظور بررسی وضعیت معاینه فنی خودرو ارسال می‌شود و در نهایت پس از طی فرایند مربوطه خودرو‌های فاقد معاینه فنی مشمول توسط پلیس اعمال قانون می‌شود.

وی یادآور شد: تمامی فرایند‌های مربوط به پایش معاینه فنی خودرو‌ها به صورت هوشمند در بستر IT انجام شده و اطلاعات مربوط به معاینه فنی و یا مشخصات VIN متعلق بر هر پلاک از سرور‌های ملی مرکزی پلیس و وزارت کشوراستعلام گرفته می‌شود.

میرزایی قمی درخصوص اجرای طرح‌های تشویقی برای خودرو‌های پلاک شهرستان جهت دریافت معاینه فنی از مراکز شهر تهران افزود: امسال براساس مصوبه شورای اسلامی شهر برای خودرو‌های دارای معاینه فنی برتر تهران تخفیف ۲۰ درصدی عوارض تردد در محدوده‌های ترافیکی لحاظ شده و همچنین براساس همین مصوبه برای نخستین بار دارندگان معاینه فنی از مراکز شهر تهران نیز مشمول ۱۰ درصد تخفیف می‌شوند که اجرای آن مستلزم ایجاد دسترسی لازم از طریق سامانه سیمفا وزارت کشور است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • مراجعه بیش از ۴۶ هزار ناوگان سنگین به مراکز معاینه فنی سیستان وبلوچستان
  • مراجعه ۸۰ هزار خودروی سنگین به مراکز معاینه فنی استان همدان
  • مراجعه بیش از ۸۰ هزار دستگاه خودروی سنگین به مراکز معاینه فنی استان همدان 
  • مراجعه بیش از 80 هزار دستگاه خودروی سنگین به مراکز معاینه فنی استان همدان
  • ضابطه مندی معاینه فنی تهران برای خودروهای پلاک شهرستان در پایتخت
  • خودروهای پلاک شهرستان چه قدر هوای تهران را آلوده می کنند؟ | تخفیف ۲۰ درصدی برای خودروهای دارای معاینه فنی برتر
  • سهم خودروهای پلاک شهرستان در آلودگی هوای تهران
  • گواهی‌های صادره در مراکز اطراف تهران دقیق نیست
  • سهم خودروهای پلاک شهرستان از آلودگی هوای تهران
  • مراجعه بیش ۷ هزار ناوگان سنگین به مراکز معاینه فنی مازندران