Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-25@06:13:22 GMT

۲ اصل مهم برای داشتن قلبی سالم

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۲۰۴۹۲

۲ اصل مهم برای داشتن قلبی سالم

رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای داشتن قلبی سالم باید از مصرف مواد غذایی آسیب رسان به سلامتی شامل اسید چرب ترانس، اسید چرب اشباع شده، نمک و شکر اجتناب شود. دکتر زهرا اباصلتی اظهار کرد: ۷ مهر ماه روز جهانی قلب است و هفته اول مهر ماه هم به نامه هفته ملی سلامت قلب نامگذاری شده و معتقدیم که اولین گام برای داشتن یک قلب سالم، شناخت عوامل خطری است که قلب را تهدید می‌کنند و بی‌شک آگاه‌سازی مردم با مضرات آن و توجه آنان به این موارد افزایش سطح سلامت جامعه را به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی بیان کرد: خوردنی‌های مضر برای سلامت قلب شامل اسید چرب ترانس، اسید چرب اشباع شده، نمک و شکر بوده و اگر می‌خواهیم قلبی سالم داشته باشیم باید از خوردن این ۴ گانه مضر سلامت قلب پرهیز کنیم.

رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: یکی از چیز‌هایی که به راحتی در رژیم غذایی قابل اجتناب است اسید‌های چرب ترانس بوده که برای سلامتی قلب مضر است، چربی ترانس مانند چربی‌های اشباع شده و حتی بیشتر مقدار LDL (کلسترول بد) را بالا برده و چربی HDL (کلسترول خوب) را پایین می‌آورد.

دکتر اباصلتی با بیان اینکه انجمن قلب آمریکا توصیه به محدود کردن اسید چرب ترانس دارد، خاطرنشان کرد: کاهش کمتر از ۱۰ درصد کل کالری مصرفی روزانه آسانترین راه حذف غذا‌هایی است که محتوی روغن هیدروژنه هستند که در بیسکویت، کیک، کراکر و ... وجود دارد؛ همچنین حذف روغن جامد هیدروژنه که دارای اسید چرب ترانس بالاست مورد تأکید است، بنابراین باید حتما به نشانه‌های موادغذایی و اجزاء سازنده آن دقت شود، زیرا اسید چرب ترانس به‌طور طبیعی در بعضی غذا‌های حیوانی مانند گوشت گاو، بره، کره و شیر هم وجود دارد، پس باید این غذا‌ها را محدود نموده و از محصولات لبنی کم چرب استفاده شود.

وی در خصوص مواد دارای اسید چرب اشباع شده، بیان کرد: کره، سس مایونز، کرم و ... دارای اسید چرب اشباع بالایی هستند که LDL (کلسترول بد) را بالا می‌برد و منجر به ساخته شدن پلاک آترومی در عروق می‌شود، بنابراین سعی کنید مصرف چربی اشباع را محدود کنید (حدود ۵ درصد کل انرژی دریافتی) و روغن مایع گیاهی مانند مصرف روغن زیتون و کانولا که محتوی چربی مونو غیراشباع بود و برای سلامتی قلب مفید هستند را جایگزین کنید؛ همچنین مصرف گوشت پرندگان، ماهی و حبوبات به جای مصرف گوشت چرب توصیه می‌شود.

عضو کمیته بهداشت ستاد مدیریت اجرایی مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: مقدار نمک توصیه شده ۲.۳ میلی‌گرم است حدود یک قاشق مرباخوری و ۱.۵ میلی‌گرم برای افراد بالای ۵۰ سال و کسانی که محدودیت مصرف نمک دارند (مانند بیماران فشارخونی و بیماران کلیوی و دیابتی‌ها)، محدود نمودن مصرف نمک به پایین آوردن فشارخون و کاهش ریسک بیماری قلب کمک می‌کند.

دکتر اباصلتی با ذکر این نکته که یکی از آسان‌ترین راه‌ها برای کم کردن مصرف نمک اضافه نکردن نمک از ابتدای غذا است، تأکید کرد: قبل از اینکه غذا را نچشیده‌اید نمک اضافه نکنید و سعی کنید نمک را در انتهای پخت به غذا اضافه نمایید و اقدام دیگر جایگزین نمودن غذا‌های تازه به جای غذا‌های پروسه شده باشد؛ همچنین تاکید می‌شود به نشانه‌های موادغذایی و مقدار نمک آن توجه بیشتری شود.

وی با تأکید بر اینکه کاهش شکر اضافی باعث کاهش ریسک بیماری قلبی می‌شود، گفت: افزایش مصرف شکر مقدار چربی خون را بیشتر کرده و باعث افزایش فشارخون و ریسک بیماری قلب عروقی می‌شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: انجمن قلب آمریکا مصرف شکر در خانم‌ها را ۶ قاشق و در مرد‌ها را ۹ قاشق توصیه می‌کند و آنچه بیشتر مشکل ایجاد می‌کند وجود شکر بالا در موادغذایی‌ای مثل شیرینی، شکلات، شربت و آبمیوه مصنوعی است.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: قلبی سالم قلب قلب و عروق داشتن قلبی سالم دانشگاه علوم پزشکی مشهد اسید چرب ترانس اسید چرب اشباع اشباع شده غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۰۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد

قهوه قادر است تأثیرات جدی بر دستگاه گوارش بگذارد؛ نوشیدن قهوه، تولید اسید معده را افزایش می‌دهد و اگر پیش از نوشیدن آن، چیزی نخورده باشید، اسید می‌تواند به پوشش داخلی معده آسیب وارد کند و موجب سوء هاضمه و سوزش سر دل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مطالعه کوچکی در ژوئن ۲۰۲۰ در مجله تغذیه بریتانیا منتشر شد که نشان داد نوشیدن قهوه با معده خالی در ابتدای روز، قند خون افراد را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد و بدن را با مشکل مواجه می‌کند.

کنترل میزان قند خون، خطر ابتلا به بیماری‌هایی، چون دیابت و مشکلات قلبی را کاهش می‌دهد. افرادی که پیش از نوشیدن قهوه، صبحانه میل می‌کنند، به ندرت و یا کمتر دچار افزایش قند خون می‌شوند.

صبحانه بخورید تا احساس بهتری داشته باشید

نوشیدن قهوه با معده خالی می‌تواند علائم رفلاکس اسید، درد قفسه سینه و مشکل در بلع را تشدید کند. همچنین گاهی اوقات سبب تحریک و آزار دیواره‌ی معده می‌شود؛ به خصوص زمانی که قبل از صبحانه مصرف شود.

سعی کنید ابتدا چیزی بخورید یا برای افزایش کالری، به نوشیدنی خود شیر یا چربی دیگری اضافه کنید.

چه ارتباطی میان نوشیدن قهوه و سوزش سر دل وجود دارد؟

قهوه خطر سوزش سر دل را افزایش می‌دهد، زیرا می‌تواند باعث افزایش حالت اسیدی معده شود و آن را تحریک کند. در مطالعه‌ای که در سپتامبر ۲۰۲۰ صورت گرفت، مشخص شد شرکت کنندگانی که نوشیدن آب را جایگزین مصرف روزانه قهوه کردند، خطر رفلاکس اسید معده در آن‌ها کاهش یافت.

اگرچه آنزیم‌های گوارشی و اسید معده بدون توجه به آنچه که مصرف می‌کنید ترشح می‌شوند، اما غذا یا نوشیدنی که دارای طبیعت اسیدی است (مانند قهوه) می‌تواند محرک معده باشد و منجر به افزایش اسیدیته آن شود. در نتیجه، نوشیدن قهوه با معده خالی باعث افزایش شدید اسید معده می‌شود و می‌تواند با رفلاکس همراه باشد.

چه زمانی از روز برای نوشیدن قهوه مناسب‌تر است؟

ترجیحاً قهوه صبحگاهی خود را کمی بعد از صرف صبحانه بخورید. اگر با معده خالی قهوه بنوشید، خودتان را در معرض خطراتی، چون افزایش قند خون، سوزش سر دل و رفلاکس اسید و اضطراب قرار می‌دهید.

میزان ترشح هورمون کورتیزول در بدن، حدود ساعت هفت صبح به اوج خود می‌رسد. کورتیزول هورمونی است که به شما انرژی می‌بخشد؛ بنابراین اگر دچار کم‌خوابی نباشید، باید صبح‌ها احساس نشاط داشته باشید. به همین دلیل اگر چند ساعت بعد از بیدار شدن صبر کنید و زمانی که میزان کورتیزول خون کاهش یافت، به سراغ نوشیدن قهوه بروید، بهتر است.

از طرفی باید پس از حدود ساعت دو بعد از ظهر، از نوشیدن قهوه اجتناب کنید. نوشیدن قهوه در ساعات پایانی بعد از ظهر یا عصر، خواب را مختل می‌کند.

دیگر خبرها

  • این اسید لاغرتان می‌کند
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی مستلزم رعایت سبک زندگی سالم است
  • پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم
  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • ماجرای کشف جسد در بشکه چه بود؟
  • این افراد مراقب باشند در خطر حمله قلبی اند