Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-23@06:08:04 GMT

بهترین شیوه مصرف چای که نمی‌دانستید

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۲۰۷۵۴

بهترین شیوه مصرف چای که نمی‌دانستید

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چای نوشیدنی محبوب و به ویژه دلچسب روز‌های سرد پاییز، طرفداران خودش را دارد و به گفته رئیس سازمان چای کشور، سرانه مصرف چای در کشور ۱.۵ کیلوگرم است. جالب است بدانید تعارف یک استکان چای خوشرنگ و طعم به نمادی از مهمان‌نوازی ما تبدیل شده است.

امروزه چای را با انواع اسانس فراوری می‌کنند و به شکل فله، بسته‌بندی و کیسه‌ای به فروش می‌رسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نوشیدنی علاوه بر اینکه فوایدی دارد و مثل همه خوراکی‌ها مضراتی هم دارد، بنابراین لازم است درباره شیوه صحیح و میزان استفاده از آن بیشتر بدانیم:

کشور‌های چای‌خور کدام‌اند؟

به غیر از کشور ما، چای نوشیدنی محبوب بسیاری از کشور‌های دنیاست. در ترکیه مصرف سرانه چای ۶.۸۷ کیلوگرم برای هر شخص برآورد شده است. چای در ترکیه و کشور‌های مجاور از محبوبیت بالایی برخوردار است.

در انگلیس سرانه مصرف چای ۲.۷۴ کیلوگرم برای هر شخص است و چای انگلیسی یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین چای‌ها در سرتاسر دنیاست. مردم انگلستان در بسیاری از ساعات روز نوشیدنی چای را در برنامه خود دارند، اما مصرف چای در صبحانه بسیار بیشتر از مواقع دیگر است.

در ایرلند هم سرانه ۳.۲۲ کیلوگرم برای هر شخص اعلام شده است. بیشترین نوع چای مصرف شده در این کشور چای سیاه و چای آسام (دارای کافئین بالا) است. چای در ایرلند به صورت داغ و گاهی به همراه شیر و شکر سرو می‌شود. هر فرد روزانه چهار فنجان چای مصرف می‌کند. امارات، کویت و مراکش هم جزو کشور‌هایی هستند که سرانه مصرف بالا دارند.

فواید چای

چای فواید زیادی دارد که ما به شش فایده مهم آن اشاره می‌کنیم:

۱- تسکین استرس و افزایش انرژی به دلیل داشتن کافئین

۲ - جنگ با سرطان به دلیل داشتن پل فنول‌های ضد سرطان

۳- عملکرد ضد باکتریایی به دلیل وجود تانن و آنتی‌اکسیدان

۴- تمرکز به دلیل داشتن آمینو اسید تیانین

۵- تنظیم قند خون و تاثیر بر میزان مصرف قند

۶- بهبود عملکرد قلب به دلیل وجود فلاون‌های مفید

عوارض مصرف زیاد چای

- افسردگی و اضطراب

- مشکل جذب آهن

- سردرد

- ناراحتی معده

- یبوست

چرا نباید چای داغ نوشید؟

خوردن مایعات خیلی داغ ممکن است به مخاط گلو و نای آسیب برساند و به بروز سرطان منجر شود. بررسی‌ها نشان داده است افرادی که چای را خیلی داغ می‌نوشند بیش از دیگران مستعد ابتلا به سرطان مری و نای هستند.

روش دم کردن صحیح چای

به ازای هر فنجان چای، یک قاشق چای‌خوری چای خشک را در قوری می‌ریزیم و کمی آب جوش ۸۰ درجه سانتی‌گراد (آبی که جوشیده و اجازه داده‌ایم دمایش کم شود) روی آن اضافه می‌کنیم. قوری را مدت ۲ دقیقه کنار می‌گذاریم و پس از این مدت آب آن را خالی می‌کنیم. سپس قوری را از آب جوش پر می‌کنیم، ۳ تا ۵ دقیقه روی سماور می‌گذاریم تا دم بکشد، با این روش چای عناصر مضر خود را از دست می‌دهد.

زمان دم کشیدن چای نباید کمتر از ۳۰ ثانیه و طولانی‌تر از ۵ دقیقه شود، زیرا پس از آن تانین چای به‌تدریج آزاد می‌شود و اثر محرک کافئین را خنثی و طعم چای را تلخ می‌کند.

روزانه چقدر چای بنوشیم؟

نوشیدن چای تقریبا به اندازه سه فنجان طی شبانه‌روز ضرری برای بدن ندارد و بدون نگرانی می‌توانید این مقدار را میل کنید. چون چای حاوی کافئین است، زیاده‌روی در مصرف آن ممکن است باعث استرس یا تپش قلب شود.

در نوشیدن چای بیشتر بر مصرف چای کمرنگ تاکید شده چرا که ضرر آن برای بدن کمتر است، بنابراین سعی کنید از چای کمرنگ استفاده کنید.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خانه داری مصرف چای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۰۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه‌نامه غربالگری SMA در سال جاری عملیاتی می‌شود

مدیرکل بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت از عملیاتی شدن شیوه‌نامه غربالگری SMA در سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، کوروش اعتماد با اشاره به بیماری SMA به عنوان یک بیماری وابسته به ژنتیک اظهار کرد: کار مطالعاتی در راستای غربالگری بیماری SMA در کشور انجام و سه سناریو در این زمینه در نظر گرفته شده است.

وی افزود: بر این اساس غربالگری بیماری SMA در سه گروه شامل جمعیت عمومی کشور، افرادی که ازدواج فامیلی دارند و همچنین افراد دارای فرزند SMA انجام خواهد شد.

مدیرکل بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با تاکید بر اقدامات لازم پس از شناسایی بیماران گفت: شیوه‌نامه غربالگری SMA در حال تدوین است و این برنامه در سال جاری عملیاتی می‌شود.

کاظم وطن‌خواه، رئیس آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت نیز اظهار کرد: در زمینه آزمایشگاهی و تشخیص آزمایشگاهی SMA اقدام خوبی صورت گرفته است و یکی از کیت‌های تولید داخل در کارگروه مربوطه مصوب شده و به اداره کل تجهیزات سازمان غذا و دارو اعلام شده است و تشخیص این بیماری با کیت تولید داخل خواهد بود.

کد خبر 746195

دیگر خبرها

  • شیوه‌نامه کنگره «شهدای غریب در اسارت» تدوین شد
  • شیوه‌نامه صلاحیت علمی اساتید به صلاحیت علمی- حرفه‌ای تغییر کرد
  • در جهت آگاه سازی و تبلیغات باید به شیوه درست عمل کنیم
  • جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون برگزار می‌شود
  • تذکر جدی به وزیر کشور بر سر برخوردهای غیرمتعارف گشت ارشاد /به استناد کدام قانون ماموران با این شیوه با بانوان برخورد می کنند؟
  • حفظ سلامتی با استفاده صحیح از مکمل‌های بدنسازی
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب
  • شیوه‌نامه غربالگری SMA سال جاری عملیاتی می‌شود
  • شیوه‌نامه غربالگری SMA در سال جاری عملیاتی می‌شود
  • گلچیینی از صنایع دستی خراسان جنوبی در نمایشگاه‌های کشور چین