Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@14:58:23 GMT

کوتوله‌های سفید با پیر شدن مغناطیسی می‌شوند

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۲۱۴۹۰

کوتوله‌های سفید با پیر شدن مغناطیسی می‌شوند

دست‌کم از هر چهار کوتوله سفید یک کوتوله با تبدیل شدن به یک ستاره مغناطیسی به عمر خود پایان می‌دهد و بنابراین میدان‌های مغناطیسی جزء مهمی از فیزیک کوتوله‌های سفید هستند. اطلاعات جدید به دست آمده از مغناطیس ستاره‌های در حال زوال شواهدی قوی از وجود ارتباط میان فرکانس مغناطیس کوتوله‌های سفید و سن آن‌ها فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، بیش از ۹۰ درصد ستاره‌های کهکشان‌ ما در پایان عمر خود تبدیل به کوتوله سفید می‌شوند. اگرچه بیشتر آن‌ها میدان مغناطیسی دارند اما هنوز مشخص نیست که چه زمانی این میدان مغناطیسی در سطح آنها ظاهر می‌شود. آیا در طول مرحله‌ی سرد شدن شکل می‌گیرد یا خیر و از همه مهم‌تر مکانیسم تشکیل شدن آن چیست.

مشاهدات نجومی به طور معمول تحت تاثیر سوگیری‌ قرار می‌گیرند. از آن‌جا که کوتوله‌های سفید ستاره‌های در حال مرگ هستند، سرد می‌شوند و در طول زمان نورشان را از دست می‌دهند. در نتیجه تمایل به رصد کوتوله‌های روشن‌تر که هنوز داغ و جوان هستند بیشتر است. این کوتوله‌های سفید به دلیل وضعیت رو به زوالشان هرچه کوچک‌تر باشند جرم بیشتری دارند و از آن‌جا که کوتوله‌های سفید کوچک‌تر کم‌نورتر هستند، محققان بیشتر تمایل به رصد ستاره‌های کم جرم دارند.

به طور خلاصه، مشاهدات اهدافی که براساس روشنایی انتخاب شده‌اند باعث می‌شود که کوتوله‌های سفید جوان نسبت به کوتوله‌های سفید قدیمی‌تر بیشتر مورد مطالعه قرار بگیرند.

مشکل دیگر این است که بیشتر مشاهدات به وسیله‌ی روش‌های طیف‌سنجی انجام می‌شود این روش‌ها تنها به میدان‌های مغناطیسی قوی حساس هستند و نمی‌توانند میزان کم میدان مغناطیسی را تشخیص دهند.

اخترشناسان "رصدخانه ارمق"(Armagh) از دانشگاه "وسترن انتاریو"(Western Ontario) برای انجام یک طیف‌سنجی کامل تمامی کوتوله‌های سفیدی که فاصله‌ی بین ۲۰ پارسک از خورشید داشتند را از دفترچه گایا انتخاب کردند. هر پارسک معادل ۳٫۲۶ سال نوری است.

گایا ماموریتی است که طی آن آژانس فضایی اروپا به اخترسنجی، طیف‌سنجی و نورسنجی بیش از هزار میلیون ستاره در کهکشان راه‌شیری پرداخته است.

حدود دو سوم این نمونه‌ها یعنی تقریبا ۱۰۰ کوتوله سفید پیش از این رصد نشده بودند و هیچ اطلاعاتی از آن‌ها در دست نبود. بنابراین این گروه با استفاده از طیف‌سنج تلسکوپ "ISIS" و قطب‌سنج تلسکوپ ویلیام هرشل (William Herschel) و تجهیزات مشابه در سایر تلسکوپ‌ها به رصد این کوتوله‌های سفید پرداختند.

آن‌ها دریافتند که میدان مغناطیسی در آغاز زندگی کوتوله‌های سفید به ندرت دیده‌ می‌شود و بنابراین به نظر نمی‌رسد این میدان‌ها در هنگام تولد کوتوله سفید ایجاد شوند. بلکه در مرحله سرد شدن ایجاد می‌شوند.

آن‌ها همچنین دریافتند که میدان‌ها مغناطیسی با افزایش سن کوتوله‌های سفید به وجود می‌آیند.

این یافته‌ها با آن‌چه به طور مثال در ستاره‌های مغناطیسی Ap و Bp مشاهده شده است مغایرت دارد. یافته‌های پیشین نشان می‌داد که این ستاره‌ها نه‌ تنها هنگام رسیدن به عمر صفر میدان مغناطیسی دارند بلکه این میدان با گذر زمان کاهش نیز می‌یابد. اما به نظر می‌رسد مغناطیس کوتوله‌های سفید با ستاره‌های Ap  و Bp کاملا متفاوت باشد.

میدان مغناطیسی کوتوله‌های سفید نه تنها با افزایش عمر آن‌ها افزایش می‌یابد بلکه فرکانس آن با جرم کوتوله سفید ارتباط دارد و پس از آغاز روند متبلور شدن هسته‌ی کربن-اکسیژن این ستاره‌ها، میدان‌ مغناطیسی بیشتری ظاهر می‌شوند.

مکانیسم دینامو(dynamo) می‌تواند وجود ضعیف‌ترین میدان‌های مغناطیسی را توضیح دهد و تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این مکانیسم می‌تواند میدان‌های مغناطیسی قدرتمندتری نسبت به آن‌چه پیش‌بینی می‌شود تولید کند.

بر پایهٔ مکانیسم دینامو اجسام آسمانی؛ مثلاً یک سیاره در شرایط زمین یا یک ستاره مانند خورشید، یک میدان مغناطیسی ایجاد می‌کنند.

برای مقایسه می‌توان گفت میدان مغناطیسی ایجاد شده در زمین در نتیجه‌ی مکانیسم دینامو حدود یک گاوس است اما میدان مغناطیسی کوتوله‌های سفید می‌تواند بیش از چندصد میلیون گاوس باشد. برای ایجاد مکانیسم دینامو نیاز به چرخش سریع جرم آسمانی مورد نظر است که این موضوع به طور کلی در کوتوله‌های سفید دیده نمی‌شود و برای درک علت آن باید تحقیقات نظری و بصری بیشتری انجام شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کوتوله سفید میدان مغناطیسی میدان های مغناطیسی کوتوله های سفید میدان مغناطیسی کوتوله سفید میدان ها ستاره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۱۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این خشکبار نه مویتان سفید می‌شود نه می‌ریزد!

بیشتر افراد کشمش قهوه‌ای یا زرد پُررنگ را می‌شناسند، اما کشمش سیاه یا مویز فواید بیشتری برای سلامتی دارد.

به گزارش سلامت نیوز، مویز، انگور سیاه خشک شده است که آب‌دار و شیرین است و فواید بی‌شماری برای سلامتی دارد؛ از جمله اینکه گرفتگی‌های قاعدگی را تسکین می‌دهد، به سلامت روان و بهبود خلق‌وخو کمک می‌کند، ضدافسردگی است، سطح انرژی‌تان را بالا می‌برد و از اسیدیته‌ی بدن می‌کاهد. مویز مورد فرآوری قرار نمی‌گیرد و هیچ ماده شیمیایی یا نگهدارنده ندارد، اما به این دلیل که قند و کالری زیادی دارد باید در حد اعتدال مصرف شود. مویز می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای میان‌وعده‌های غذایی باشد.

پیشگیری از پوکی استخوان

مویز یا کشمش سیاه سرشار از پتاسیم و کلسیم بوده و برای سلامت استخوان‌ها مفید است.

کاهش ریزش و سفید شدن مو

مویز نه تنها سرشار از آهن است بلکه ویتامین C فراوانی هم دارد. ویتامین C به جذب سریع‌تر املاح در بدن کمک کرده و مو‌ها را به خوبی تغذیه می‌کند.

کنترل فشارخون

فشار خون بالا عارضه‌ای است که به آمار مبتلایان آن در تمام دنیا اضافه می‌شود و ارتباط نزدیکی با سن و سبک زندگی دارد. مویز می‌تواند به کاهش این عارضه کمک کند، چون پتاسیم دارد و پتاسیم هم عاملی برای کاهش سدیم در خون است.

پیشگیری از کم‌خونی و افزایش انرژی

مویز سرشار از آهن و ویتامین B کمپلکس است که هر دو به تشکیل گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کنند. مصرف روزانه و منظم یک مشت مویز برای پیشگیری از کم‌خونی مفید است.

کاهش کلسترول بد خون

مویز می‌تواند کلسترول LDL خون را پایین بیاورد. کلسترول LDL به نام کلسترول بد معروف است و عملکرد‌های معمول قلب را سخت می‌کند. مصرف روزانه مویز برای سلامت قلب مفید است.

کمک به سلامت دهان و خوشبو شدن نفس

طبق مطالعه‌ای جدید، مویز می‌تواند برای سلامت دهان نیز مفید باشد. مصرف مویز به پیشگیری از پوسیدگی دندا کنمک می‌کند. کشمش سیاه یا مویز دارای پنج ماده فیتوشیمیایی و آنتی‌اکسیدان‌های گیاهی است که رشد باکتری‌های عامل پوسیدگی دندان را مهار می‌کنند.

کاهش یبوست

مویز سرشار از فیبر است و فیبر برای رفع یبوست بسیار سودمند است.

تقویت ایمنی بدن

مویز منبع عالی پروتئین است که به رشد و تقویت عضلات، استخوان‌ها، تاندون‌ها و غضروف‌ها کمک می‌کند. پروتئین برای حفظ سطح pH، تقویت سیستم ایمنی، انتقال و ذخیره مواد مغذی، حفظ تعادل مایعات بدن و واکنش‌های شیمیایی در بدن و خیلی موارد دیگر ضروریست.

اگر هر روز مویز بخورید، سفید شدن موهایتان را به تاخیر می‌اندازید. مویز یا کشمش سیاه حاوی آنتوسیانین است که آنتی‌اکسیدان دارد. آنتی‌اکسیدان‌ها با کمک به جذب املاح، برای حفظ سلامت مو‌ها مفیدند؛ از این رو جلوی زود سفید شدن مو‌ها را می‌گیرند.

مفید برای سلامت چشم‌ها

مویز برای چشم‌هایتان هم مفید است. ویتامین C، ویتامین A و دیگر آنتی‌اکسیدان‌های موجود در مویز، مانند فیتونوترینت‌ها، پلی‌فنول‌ها و فلاوونوئیدها، از چشم‌ها در برابر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند و ریسک مشکلات چشمی ناشی از بالارفتن سن مانند آب مروارید و آب سیاه را کاهش می‌دهند. مصرف مویز خیس خورده به صورت ناشتا، بینایی را تقویت می‌کند، جلوی خشکی چشم‌ها را می‌گیرد و احتمال شب‌کوری را کاهش می‌دهد.

پیشگیری از آکنه

آکنه یک عارضه‌ی پوستی بسیار شایع است که ناشی از تجمع سموم و آلودگی‌ها و چربی‌های اضافی و مواد دیگر در داخل منافذ پوست می‌باشد. فیبری که در مویز وجود دارد کمک می‌کند بدن، سموم و آلودگی‌ها را پاکسازی کند و سموم کمتر در بدن نیز یعنی منافذ پوست کمتر مسدود شده و کمتر ممکن است دچار جوش و آکنه شوید.

تصفیه خون

داشتن پوستی بی‌عیب و درخشان آرزوی همه است. ما باید مراقبت آنچه می‌خوریم باشیم تا خونمان را آلوده نکنیم و درنتیجه پوست سالم‌تری هم داشته باشیم. اگر از جوش و آکنه و خشکی پوست و لکه‌ها خسته شده‌اید، مویز می‌تواند نجاتتان دهد. مویز به عنوان یک منبع عالی از آنتی‌اکسیدان‌ها به عملکرد کبد و کلیه‌ها کمک می‌کند تا رادیکال‌های آزاد و مواد مضر از بدن پاکسازی شده و خونتان سم‌زدایی شود. خون تمیز و سالم هم همیشه خودش را به صورت پوستی سالم و درخشان نشان می‌دهد.

پیشگیری از زود سفید شدن مو‌ها

اگر هر روز مویز بخورید، سفید شدن موهایتان را به تاخیر می‌اندازید. مویز یا کشمش سیاه حاوی آنتوسیانین است که آنتی‌اکسیدان دارد. آنتی‌اکسیدان‌ها با کمک به جذب املاح، برای حفظ سلامت مو‌ها مفیدند؛ از این رو جلوی زود سفید شدن مو‌ها را می‌گیرند. روزانه حداقل یکی دو قاشق مویز بخورید.

دیگر خبرها

  • گلایه هواداران تنیس از ندیدن توپ زرد!
  • (تصاویر) عجیب‌ترین گورستان ایران
  • (تصاویر) خواص قارچ برای سلامتی؛ فقط این قارچ‌ها خوراکی هستند!
  • خنده وینی به ستاره بارسا: فکر کرد بلینگام است!
  • راز اختلاف سنی ۱.۵ میلیون ساله یک جفت ستاره مشخص شد
  • طرز تهیه بستنی مگنوم خانگی در ۳ طعم مختلف (فیلم)
  • با این خشکبار نه مویتان سفید می‌شود نه می‌ریزد!
  • با این خشکبار نه مویتان سفید می شود نه می‌ریزد!
  • طعنه ستاره لیورپول به آرسنال: زیادی ذوق کردید!
  • ستاره‌های غایب جام ملت‌های اروپا ۲۰۲۴ چه کسانی هستند؟