Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، در حالی که کمتر از یک ماه از اظهارات «ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان درباره مذاکره با آنکارا و دوحه برای راه‌اندازی فرودگاه کابل می‌گذرد، رئیس‌جمهور ترکیه برای حضور این کشور در افغانستان شرط گذاشت.

بنا بر گزارش روزنامه دیلی صاباح ترکیه، رجب طیب اردوغان در مصاحبه با شبکه «سی‌بی‌اس» آمریکا، بر ضرورت تشکیل دولت فراگیر در افغانستان تاکید کرد و این موضوع را عاملی حیاتی در حصول تواق با طالبان برای اداره و راه‌اندازی فرودگاه کابل خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس‌جمهور ترکیه در گفت‌و‌گو با این رسانه آمریکایی، به اقدام طالبان در تشکیل دولت در افغانستان اشاره کرد و گفت که این دولت، یک دولت فراگیر نیست.

اردوغان تصریح کرد: «دولت در افغانستان فراگیر نیست، همه جناح‌های مختلف را در بر نمی‌گیرد. تا زمانی که مساله این‌طور باشد ما در افغانستان حضور نخواهیم داشت، اما اگر دولت فراگیرتر باشد، ما به عنوان ترکیه می‌توانیم آنجا حضور داشته باشیم».

رئیس‌جمهور ترکیه در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «ما انتظار داریم که همه زنان در هر جنبه‌ای از زندگی در افغانستان به شیوه‌ای بسیار فعال مشارکت داشته باشند و هر زمان که زنان در هر جنبه‌ای از زندگی فعال‌تر شوند، ما می‌توانیم از آنها حمایت کنیم».

رجب طیب اردوغان همچنین گفت که افغانستان با حضور ارتش آمریکا در این کشور امن‌تر نبود.

به گفته او، «با حضور دو دهه‌ای آمریکایی‌ها (در افغانستان)، منطقه امن‌تر نبود. برعکس هر روز خون بیشتری در منطقه از دست می‌رفت».

رئیس‌جمهور ترکیه تاکید کرد، ایالات متحده باید حضور ۲۰ ساله خود در افغانستان و خروجش را نیز زیر سوال ببرد.

اظهارات تازه اردوغان درباره افغانستان و حضور آنکارا در این کشور در شرایطی مطرح شده که نهم شهریور ماه «ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان در مصاحبه با الجزیره درباره وضعیت فرودگاه کابل گفته بود: طالبان با قطر و ترکیه درباره راه‌اندازی فرودگاه کابل مذاکره می‌کند.

پیشتر «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه به استقرار قوای این کشور در فرودگاه کابل برای تامین امنیت این مکان ابراز امیدواری کرد و گفته بود: «در صورت مناسب بودن شرایط و درخواست در این زمینه، ترکیه ممکن است عملیات در فرودگاه بین‌المللی کابل را در نظر بگیرد».

رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه قبلا درباره فرودگاه کابل اعلام کرده بود: «در خصوص فرودگاه، طالبان می‌گوید که امنیت آن را تامین می‌کنیم و مدیریت آن بر عهده شما. اما چگونه این امر را تضمین می‌کند. این کار آسانی نیست».

بنابر گزارش روزنامه دیلی صاباح، «ترکیه از ۶ سال قبل و پیش از خروج ایالات متحده و قدرت گیری طالبان اداره این فرودگاه را در دست داشته است».

اظهارنظرها درباره فرودگاه کابل در شرایطی انجام شده که ۲۹ شهریور ماه سازمان هواپیمایی افغانستان از بازگشایی رسمی این فرودگاه به روی پرواز‌های داخلی و خارجی خبر داد

منبع: الف

کلیدواژه: رئیس جمهور ترکیه فرودگاه کابل دولت فراگیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۱۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید کابل-اسلام‌آباد بر ایجاد ساختار مشترک مدیریت پناهجویان

مسئولان وزارت مهاجرین حکومت طالبان اعلام کرد یک ساختار منظم و مشترک با دولت پاکستان برای مدیریت روند اخراج پناهجویان تشکیل می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، مسئولان وزارت امور مهاجرین حکومت طالبان از ایجاد یک ساختار منظم و مشترک با دولت پاکستان، پس از آغاز مرحله‌ دوم اخراج اجباری پناهجویان افغان از سوی دولت اسلام‌آباد خبر دادند.

«عبدالمطلب حقانی» سخنگوی این وزارتخانه گفت شمارش دقیق پناهجویان بازگشته از پاکستان و ارائه خدمات در خاک افغانستان بخش‌هایی از این طرح خواهد بود.

حقانی افزود در تمام ورودی‌های مرزی، کمیته‌های مختلفی چون بهداشت و درمان، حمل‌ونقل، خدمات و کمیته ثبت وجود دارد تا به پناهجویان اخراجی خدمات ارائه کنند.

«عبدالجبار تخاری» سرکنسول افغانستان در کراچی نیز در این‌ باره گفت حکومت مرکزی پاکستان روند شمارش دارندگان کارت شهروندی افغانستان (ای‌سی‌سی) را در بسیاری از ایالت‌های این کشور از جمله کراچی آغاز کرده است.

مدرکی از دخالت پناهجویان افغان در ناامنی‌های پاکستان نیستآغاز مرحله دوم اخراج اجباری پناهجویان افغان از پاکستانفعالان حقوق بشر پاکستان: اخراج پناهجویان افغان غیرانسانی است

آمارهای رسمی حاکی از آن است که شمار پناهجویان دارای کارت شهروندی افغانستان در پاکستان به حدود 850 هزار نفر می‌رسد که سال‌ها و دهه‌ها را در این کشور سپری کرده‌اند.

از اکتبر سال گذشته میلادی (مهر 1402) تاکنون، پاکستان بیش از نیم میلیون پناهجوی بی‌مدرک افغانستان را به‌صورت گسترده و دسته‌جمعی اخراج کرده است.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • اخراج پناهجویان قانونی روابط کابل اسلام آباد را بهم خواهد زد
  • حریت: پس از سفر اردوغان به عراق، عملیات زمینی علیه پ‌ک‌ک آغاز می‌شود
  • اردوغان وارد عراق شد
  • تاکید کابل-اسلام‌آباد بر ایجاد ساختار مشترک مدیریت پناهجویان
  • نقض حقوق زنان در افغانستان نادرست و بی‌اساس است
  • طالبان: آماده همکاری با «او.آی.سی» در قضیه فلسطین هستیم
  • داعش مسئول حمله تروریستی کابل
  • حمله کابل| داعش: شیعیان و طالبان را هدف قرار دادیم
  • هنیه: موضع اسرائیل علیه ترکیه، «وقاحت سیاسی» است
  • اردوغان در دیدار هنیه: کلید صلح منطقه ایجاد دولت فلسطینی است