Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-03-28@10:37:39 GMT

الهام علی‌اف ایران را متهم کرد

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۲۵۱۰۷

الهام علی‌اف ایران را متهم کرد

به گزارش صدای ایران به نقل از خبرگزاری آناتولی، الهام علی‌اف، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در بخشی از یک گفت‌وگوی اختصاصی با این خبرگزاری با اتهام زنی علیه ایران، مطرح کرد، کامیون‌های ایرانی به طور غیرقانونی و منظم، پیش از آزادسازی مطقه قره باغ از اشغال ارمنستان در سال گذشته، به این منطقه وارد می‌شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علی‌اف در این باره گفت: این اولین باری نیست که کامیون‌های ایرانی به طور غیرقانونی به منطقه قره باغ وارد شده‌اند. این اتفاق مرتبا در دوران اشغال تکرار می‌شد.

رئیس جمهور آذربایجان ادامه داد: ما از آن اطلاع داشتیم. اما طبعا اطلاعات واضحی در این باره وجود نداشت. با این وجود، ما نارضایتی‌مان را درباره ورودهای غیرقانونی از طرق کانال‌های مختلفی ابراز کردیم اما این روند ادامه پیدا کرد.

او مدعی شد، پس از آن که آذربایجان از ایران خواست به این رویه پایان ببخشد، حدود ۶۰ کامیون ایرانی در بازه ۱۱ آگوست تا ۱۱ سپتامبر، بدون مجوز به منطقه قره باغ وارد شده بودند.

رئیس جمهور جمهوری آذربایجان گفت: ما سپس بنا کردیم به کنترل جاده‌هایی که از خاک آذربایجان می‌گذشت و کامیون‌هایی که توسط ایران فرستاده می‌شدند، تمام شدند.

به گفته علی‌اف، اگر آن‌ها می‌خواهند از خاک آذربایجان استفاده کنند، باید مالیات بدهند.

او همچنین درباره اخبار مربوط به برگزاری یک رزمایش توسط ایران در نزدیکی مرز آذربایجان گفت: این رخ‌دادی بسیار تعجب‌برانگیز است. هر کشوری می‌تواند در خاک خودش رزمایش انجام دهد. این حق مسلم آن‌هاست. اما چرا حالا و چرا در مرز ما؟

رئیس جمهور جمهوری آذربایجان ادامه داد: چرا این رزمایش‌ها وقتی ارمنستان در منطقه‌های جبرائیل، فضولی و زنگیلان بود، انجام نمی‌شد؟ چرا این کار پس از این که ما این مناطق را پس از ۳۰ سال آزاد کردیم، انجام می‌شود؟

بر اساس این گزارش، ادعاهای علی‌اف علیه ایران در حالی مطرح می‌شود که سید عباس موسوی سفیر کشورمان در باکو در جمع خبرنگاران گفت که به شرکت های ایرانی حمل و نقل سوخت که کامیون هایشان به صورت غیرقانونی به منطقه قره باغ آذربایجان رفته اند، هشدار داده شده است.
موسوی در این باره گفت: پس از دریافت اطلاعاتی از جمهوری آذربایجان، اقداماتی در این زمینه انجام شده است.
او افزود: به شرکت های ایرانی تذکر داده شده است که باید به تمامیت ارضی آذربایجان و یک‌پارچگی آن احترام گذاشته شود.

موسوی همچنین درباره موضع ایران درباره حفظ تمامیت ارضی آذربایجان و روابط دو کشور گفت: سیاست های کلان ایران از سوی آیت الله سید علی خامنه ای، مقام معظم رهبری تعیین می شوند. ایشان هم فرمانده عالی مرتبه و هم رهبر سیاسی ایران هستند. مقام معظم رهبری ایران، آشکارا گفته اند که باید از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان حفاظت کرد و به آن احترام گذاشت و تمامی مناطق اشغال شده توسط ارمنستان باید به آذربایجان بازگردانده شوند. ایران بر این باور است که تمام خاک جمهوری آذربایجان باید به آن بازگردانده شود. البته بهتر است این کار به روشی صلح آمیز انجام شود. 
به گفته او، روابط میان ایران و آذربایجان آن قدر قوی است که هیچ تلاشی برای آسیب زدن به آن به ثمر نمی رسد
سفیر کشورمان در باکو بیان کرد: مقامات ایرانی و آذربایجانی می دانند که این روابط دشمنانی دارد. اخیرا دو دیدار با حکمت حاجی اف دستیار رئیس جمهور جمهوری آذربایجان، رئیس بخش سیاست خارجی دولت ریاست جمهوری انجام شد که در آن روابط متعدد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مورد بحث قرار گرفت.
موسوی تاکید کرد: ایران اولین کشوری است که از طرح شش جانبه بستر همکاری منطقه ای الهام علی اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان(روسیه، ایران، ترکیه، آذربایجان، گرجستان و ارمنستان) استقبال کرده است و آن را به نفع کل کشورهای منطقه می داند 
او افزود: اولویت دولت جدید ایران گسترش بیشتر روابط با کشورهای همسایه است. مطمئنم روابط ایران با جمهوری آذربایجان توسعه پیدا کرده و رشد خواهد کرد.

بر اساس گزارش بی بی سی، موسوی همچنین طی سخنانی که در یک وب سایت محلی به نام «حقین» منتشر شده بود، گفت رزمایشی که اخیرا در نزدیکی مرزهای دو کشور برپا شد، تهدیدی برای جمهوری آذربایجان نیست.

به گفته او، این یک رزمایش از پیش برنامه‌ریزی شده بوده و قدرت نظامی ایران، تهدیدی برای همسایگانش نیست

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: اتهام زنی الهام علی اف قره باغ رئیس جمهور جمهوری آذربایجان قره باغ علی اف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۵۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای افشای ارسال تسلیحات از جمهوری آذربایجان به اوکراین

رسانه نظامی روسیه از ارسال تسلیحات از جمهوری آذربایجان به اوکراین از طریق کشور سوم خبر داد، اما باکو آن را رد کرد.

به گزارش ایسنا، یک رسانه مشهور حوزه نظامی روسیه می‌گوید با بررسی اسناد دادگاه‌های اوکراین به نکات جالب توجهی درباره همکاری نظامی باکو-کی‌یف رسیده است.

کانال تلگرامی «ریبار» که بیش از ۱.۲ میلیون عضو دارد و گروهی از وبلاگ‌نویسان نظامی روسیه آن را به‌روز می‌کنند، می‌گوید تصمیم دادگاه اقتصادی اوکراین، از همکاری نظامی بین جمهوری آذربایجان و اوکراین پرده برداشته است.

ماجرا از این قرار است که در اواخر ماه دسامبر، دادگاه اقتصادی اوکراین دادخواستی را از طرف وزارت دفاع اوکراین علیه «اوکرسپک‌اکسپورت»، شرکت دولتی صنایع جنگ‌افزارسازی اوکراینی به‌منظور بازیابی مبلغ ۸۲,۶۹۶,۷۷۶.۰۰ گریونیای اوکراین به دلیل تخطی از یک قرارداد دولتی برای تامین سلاح بررسی کرده است.

نمایندگان این شرکت اوکراینی توافقی را با یک «تولید و تامین‌کننده خارجی» که به گفته ریبار، جمهوری آذربایجان بوده است، به‌منظور تامین تسلیحات پدفندی امضا کردند و در مجموع ۱۳۵ واحد از توپ پدافندی ZU-۲۳-۲ تامین شد.

تحویل سلاح هم از طریق کانتیرهای دریایی از طریق «کشور سوم» انجام شده که البته منجر به تاخیر در تحویل شد.

ریبار می‌گوید با بررسی موقعیت جغرافیایی، ترکیه ممکن است کشور سومی باشد که این تسلیحات را از جمهوری آذربایجان و از طریق نخجوان تحوریل گرفته است.

رسانه روس خبر داده تاریخ‌های تحویل هم نقش ترکیه را تایید می‌کند، چراکه در آن زمان «کریدور غلات» که غلات اوکراین را از بنادر این کشور به کشورهای جهان ارسال می‌کرد، با حضور ترکیه به‌عنوان یکی از تضمین‌کنندگان آن به صورت کامل عملیاتی بود.

ریبار می‌گوید استفاده از مسیر دریایی برای تامین تسلیحاتی اوکراین ممکن است نشانگر دخالت مستقیم ترکیه در این امر باشد.

کانال تلگرامی روس نوشته این می‌تواند «اولین تایید قابل اتکا» درباره ارسال تسلیحات از جمهوری آذربایجان به اوکراین باشد.

در اسناد دادگاه آمده است: «در دوم و سوم نوامبر ۲۰۲۲ تمام ۱۳۵ واحد از این تسلیحاتِ تحت قرارداد به صورت بخش‌بخش به اوکراین وارد شده است».

رسانه‌های روسی می‌گویند همکاری باکو-کی‌یف موضوع جدیدی نیست چراکه جمهوری آذربایجان بیشتر کمک‌های بشردوستانه را راهی کی‌یف کرده و تصاویری نیز از اتباع این کشور در کنار اوکراینی‌ها در میادین نبرد منتشر شده بود.

جمهوری آذربایجان اما در واکنش به این مطلب ریبار، آن را تکذیب کرده و وزارت صنایع دفاعی این کشور گفته پیشتر «ادعاهای مشابهی از طریق کانال‌های ارمنستانی منتشر شده بود».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دختر وزنه‌بردار ایران به جام‌جهانی تایلند اعزام نمی‌شود
  • بوکس جاده ابریشم؛ ۴ نماینده ایران در نیمه‌نهایی مبارزه می‌کنند
  • رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس دفتر سیاسی حماس: جمهوری اسلامی ایران در حمایت از فلسطین و غزه تردید نخواهد کرد
  • معاون حقوقی رئیس جمهور: ایران از حقش در میدان گازی «آرش» عقب‌نشینی نمی‌کند
  • جمهوری آذربایجان آمادگی دارد تا دیپلمات‌های خود را به ایران اعزام کند
  • رئیس دفتر سیاسی حماس به تهران سفر می‌کند
  • رئیس دفتر سیاسی حماس امروز به تهران می آید | دیدار اسماعیل هنیه با امیر عبداللهیان
  • تغییر سیاست آمریکا در برابر رژیم اسرائیل/ نقش جمهوری اسلامی ایران در ثبات منطقه قابل تقدیر است
  • تورنمنت بوکس جاده ابریشم؛ طهماسبی سومین مدال ایران را قطعی کرد
  • ماجرای افشای ارسال تسلیحات از جمهوری آذربایجان به اوکراین