Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@13:36:06 GMT

نفت ۹۰ دلاری در راه است؟

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۲۵۳۷۶

نفت ۹۰ دلاری در راه است؟

گلدمن ساکس در پی بهبود سریع‌تر از حد انتظار تقاضا برای سوخت از موج شیوع واریانت دلتای ویروس کرونا و اختلالات عرضه، پیش بینی خود از قیمت هر بشکه نفت برنت تا پایان امسال را از ۸۰ به ۹۰ دلار افزایش داد.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت هفته گذشته به بالاترین حد در سه سال اخیر صعود کرد. اختلالات در روند تولید جهانی که شرکت‌های انرژی را وادار کرده است میزان زیادی نفت از ذخایر برداشت کنند، از قیمت‌ها پشتیبانی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهای معاملات نفت برنت روز دوشنبه ۷۹ دلار و ۱۹ سنت در هر بشکه و بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۷۵ دلار و هشت سنت در هر بشکه بود.

گلدمن در یادداشتی به تاریخ ۲۶ سپتامبر نوشت: اگرچه این بانک مدتهاست نسبت به نفت دیدگاه خوش‌بینانه‌ای داشته، اما کمبود عرضه نسبت به تقاضا در حال حاضر بیشتر از میزانی است که پیش بینی کرده بود و روند احیای تقاضای جهانی از تاثیر واریانت دلتای ویروس کرونا سریع‌تر از پیش بینی‌ها بوده است در حالی که عرضه جهانی پایین‌تر از پیش بینی‌ها مانده است.

اوپک و متحدانش اوایل ماه جاری طبق توافقی که در ژوییه داشتند، افزایش تولید ماهانه به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز را تایید کردند.

طبق گزارش گلدمن ساکس، اختلال تولید نفت منطقه خلیج مکزیکوی آمریکا پس از وقوع طوفان آیدا بسیار بزرگتر از آن است که با افزایش تولید اوپک پلاس جبران شود و روند تولید خارج از گروه اوپک پلاس و تولید غیرشیل مایوس کننده بوده است.

طوفان‌های آیدا و نیکلاس که اوایل ماه جاری بخش‌هایی از خلیج مکزیکوی آمریکا را درنوردیدند، به سکوها، خطوط لوله، هاب‌های پالایش خسارت زده و باعث تعطیلی چند هفته‌ای تولید فراساحلی شدند.

در بخش تقاضا، گلدمن برآورد کرد ریسک‌ها جهت صعودی دارد، زیرا کمبود جهانی گاز باعث افزایش تولید نیرو با استفاده از نفت خواهد شد.

با این حال گلدمن به واریانت‌های جدید ویروس اشاره کرد که ممکن است روی تقاضا تاثیر منفی بگذارند. همچنین افزایش تولید سریع‌تر اوپک پلاس ممکن است کمبود پیش بینی شده از سوی این بانک را محدود کند.

بر اساس گزارش رویترز، این بانک سرمایه گذاری آمریکایی با در نظر گرفتن احتمال امضای توافق هسته‌ای جدید ایران و آمریکا تا آوریل سال آینده، برای سال ۲۰۲۲ پیش بینی‌های خود برای سه ماهه دوم و سه ماهه چهارم را از ۸۵ به ۸۰ دلار پایین برد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: نفت افزایش قیمت افزایش تولید پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۵۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا باید جریمه ۱۸ میلیارد دلاری خط لوله صلح را پرداخت کند

به گزارش خبرنگار مهر قرارداد خط لوله گاز ایران و پاکستان یا همان خط لوله صلح در سال ۲۰۰۹ منعقد شد قراردادی ۲۵ ساله برای برای ساخت خط لوله‌ای که از مرز ایران تا نواب شاه به فاصله ۷۸۱ کیلومتر می‌رود، مورد مذاکره قرار گرفت. این خط لوله قرار بود ۶۶۵ کیلومتر از استان بلوچستان پاکستان و ۱۱۵ کیلومتر از استان سند عبور کند. این خط لوله بیش از ۱۱۰۰ کیلومتر در ایران از میدان گازی پارس تا منطقه مرزی پاکستان در بلوچستان کشیده شده است و هنوز در خاک پاکستان یک کیلومتر هم کشیده نشده است.

پاکستان با وجود نیاز به گاز طبیعی به علت کمبود انرژی از زمان شروع این پروژه، مشکلات متعددی داشته است که تکمیل آن را به تعویق انداخته است. اما ایران سهم خود از ساخت این خط لوله را تکمیل کرده است.

پاکستان باید تا ۲۰۲۴ بخشی را که از قلمروی آن می‌گذرد، تکمیل کند و اگر موفق به این کار نشود، ۱۸ میلیارد دلار غرامت به ایران بپردازد.

سال گذشته وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد این مشکلات را با شرکای مربوط به این پروژه یعنی ایران و آمریکا مطرح کرده است. این اظهارات باعث عکس‌العمل رئیس کمیته حساب‌های عمومی در پاکستان شد

نور اعلم خان، رئیس این کمیته گفته بود: «اگر آمریکا اجرای این پروژه خط لوله گاز توسط ایران و پاکستان را تأیید نمی‌کند، باید جریمه آن را بپردازد. آمریکا باید استانداردهای دوگانه را کنار بگذارد. آمریکا با هند برای تأمین نیازهای انرژی آن مماشات می‌کند اما پاکستان را به‌همین دلیل مجازات می کند»

سال گذشته به دنبال عدم پیشرفت این پروژه ۲۵ ساله تهران به اسلام آباد هشدار داد که اگر بخشی از پروژه خود را تا مارس ۲۰۲۴ به پایان نرساند، موضوع را برای ثبت شکایت و گرفتن خسارت به یک دادگاه بین المللی خواهد برد. ایران اعلام کرده که به دلیل عدم تمایل اسلام‌آباد در تکمیل بخشی از این پروژه که در خاک پاکستان قرار دارد، ۱۸ میلیارد دلار ضرر کرده است.

پس از اینکه ایران اعلام کرد ممکن است این پرونده را به دیوان بین‌المللی داوری ببرد، پاکستان به سرعت برای کاهش احتمال ضرر و زیان خود وارد عمل شد و تصمیماتی گرفت که قبلاً از آن اجتناب کرده بود.

اکنون با سفر رئیس جمهور به اسلام آباد جواد اوجی وزیر نفت از اشتیاق پاکستانی‌ها به تزریق گاز به خط لوله آی‌پی خبر داد و گفت: پاکستان برای تسریع در این کار در حال تنظیم قرارداد با شرکت‌های مختلف است.

به گفته وزیر نفت با اقدام‌هایی که انجام خواهد شد، امیدواریم طبق قرارداد بین‌المللی که بین ایران و پاکستان امضا شده است، در دوران فعالیت دولت سیزدهم شاهد صادرات گاز به پاکستان باشیم.

بر اساس این گزارش تحریم‌های آمریکا علیه ایران و فشار واشنگتن بر اسلام‌آباد یکی از دلایل اصلی تأخیر در تکمیل این خط لوله اعلام شده‌است. گازی که قرار است پاکستان از طریق این خط لوله از ایران وارد کند، برای امنیت انرژی این کشور ضروری است اکنون با سفر وزیر نفت به این کشور و تلاش پاکستانی‌ها برای جلوگیری از جریمه باید منتظر ماند و دید که آیا پاکستانی‌ها می‌توانند برای جلوگیری از پرداخت جریمه هنگفت پیشگیری کند و حتی انرژی مورد نیاز خود را از این طریق تأمین کند یا باید در انتظار بد عهدی جدید و پیشرفتی محدود برای ممانعت از جریمه ۱۸ میلیارد دلاری از سوی این کشور باشیم.

کد خبر 6087389 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند
  • افزایش ۳۰درصدی قیمت خرید برگ سبز چای/ پیش‌بینی تولید ۱۴۵ هزار تن برگ سبز چای
  • ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • 60 میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • تعیین پاداش ۱۰ میلیون دلاری در ازای اطلاعات مرتبط با سه ایرانی !
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • واکنش کرملین به انتقال کمک‌های چند میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین
  • آمریکا باید جریمه ۱۸ میلیارد دلاری خط لوله صلح را پرداخت کند
  • تصویب کمک ۹۵ میلیارد دلاری برای اوکراین و اسرائیل در سنا
  • صادرات ۹ میلیارد دلاری استان تهران