Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه «Eat this, Not that»، چای یکی از نوشیدنی‌های محبوب در جهان است که در زمان‌های مختلف شبانه روز استفاده می‌شود. برخی از افراد آن را صبحگاهان و بجای قهوه تناول می‌کنند و برخی دیگر از نوشیدن آن در بعد از ظهر لذت می‌برند؛ همچنانکه برخی دوست دارند تا آن را پیش از خواب بنوشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما صرف نظر از زمان نوشیدن آن، چای فوائدی دائمی مانند کاهش خطر ابتلا به سرطان، کمک به کاهش وزن و حتی بهبود سلامت قلب شما را دارد؛ اما در خصوص افرادی که چای نمی‌نوشند یا زمان آن‌ها انجام چنین کاری را اجازه نمی‌دهد، چطور؟ آن‌ها چه چیزی را از دست می‌دهند؟

یکی از عوارض جانبی ننوشیدن چای آن است که شما فرصت خوابی بهتر را از دست می‌دهید؛ چرا که تحقیقات نشان می‌دهد انواع به خصوصی از چای‌ها و دمنوش‌های گیاهی با کافئین کم دارای خواصی است که می‌تواند به خواب شما به شکلی سریع‌تر کمک کرده و کیفیت کلی استراحت تان را بهبود بخشید.

اهمیت خواب

اختلال خوابیدن برای بسیاری از افراد یک مشکل بزرگ است؛ به طوری که بی خوابی و دیگر مشکلات مرتبط با خواب می‌تواند تأثیراتی موقت و طولانی مدت بر بدن شما داشته باشد.

برخی آثار کوتاه مدت خوب نخوابیدن شامل افزایش استرس، ایجاد برخی اختلالات خلقی و اختلال در حافظه و توانایی شناختی است؛ همچنین، اثرات بالقوه طولانی مدت بی خوابی شامل افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی، سندرم متابولیک، دیابت نوع ۲ و فشار خون بالاست.

چای چگونه می‌تواند به خواب شما کمک کند؟

چای نشان داده است که عاملی مفید در کاهش بی خوابی است. یک پژوهش در زمینه تحقیقات پزشکی نشان داده است نوشیدن چای‌ها و دمنوش‌های گیاهی به شکلی مداوم در طول ۴ هفته، به کاهش شدت عوارض بی خوابی در شرکت کنندگان کمک کرد.

همچنین یک پژوهش در سال ۲۰۱۷ که از سوی مجله علمی «Nutrients» منتشر شد، نشان داد که چای سبز کم کافئین به کاهش استرس بزرگسالان در میانسالی کمک کرده و در کل به خواب بهتر منجر شده است.

این پژوهش نتیجه گرفت که این مسأله به سطح «تیانین» (Theanine) موجود در چای سبز برمی گردد. تیانین، اسید آمینه‌ای است که به دلیل توانایی اش در کاهش سطح استرس شناخته می‌شود.

این پژوهش همچنین نشان داد که برای دریافت چای سبز که خواب را بهبود می‌بخشد، مهم آن است که نوعی از چای را انتخاب کنید که دارای کافئین پایین باشد.

طبق مجله آموزش و ارتقای سلامتی، علاوه بر چای سبز، دمنوش بابونه نیز می‌تواند به رفع مشکلات خواب کمک کند؛ به طوری که دمنوش بابونه می‌تواند به تقویت خواب از طریق کاهش استرس کمک کند.

انتخاب مناسب‌ترین چای

نکته مهمی که باید به هنگام انتخاب چای برای کمک به خواب در نظر داشته باشید، اجتناب از گزینه‌های کافئین دار است. این یعنی بهتر است از چای‌های سیاه مانند چای‌های «ارل گری» و دیگر چای‌های کافئین دار خودداری کنید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نوشیدن چای فواید چای دمنوش گیاهی بی خوابی چای سبز چای ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۵۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار سفر‌های نوروز و عید فطر اعلام شد

آفتاب‌‌نیوز :

علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری و رئیس ستاد هماهنگی خدمات سفر در ابتدای سخنانش یاد شهدای کنسولگری ایران در سوریه را گرامی داشت و جمع‌بندی آمار اقامت و اسکان‌های نوروزی ۱۴۰۳ را به این ترتیب اعلام کرد: از ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ تا ۲۴ فروردین امسال ۶۳ میلیون و ۶۴۷ هزار نفر شب اقامت ثبت شده است، که ۵ درصد افزایش نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته را نشان می‌دهد. این آمار در اقامتگاه‌های رسمی ۲/۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد. رویکرد ستاد ملزم کردن به استفاده از ظرفیت اقامتگاه‌های رسمی است.

به گفته او، خراسان رضوی، مازندران، هرمزگان، گیلان، اصفهان، فارس، تهران، آذربایجان شرقی، بوشهر و اردبیل به ترتیب بیشترین اقامت را داشته‌اند.  

شالبافیان با اشاره به تغییر رفتار سفر در نوروز سال ۱۴۰۳ گفت: در نوروز امسال سه موج سفر را تجربه کردیم، که در موج اول به دلیل تغییرات اقلیمی با کاهش سفر مواجه بودیم و موج دوم مشابه مدت زمان سال گذشته بود و تعطیلات عید فطر که موج سوم سفرها شکل گرفت با افزایش سفرها مواجه شدیم. تحلیل این روند نشان می‌دهد هر سال متناسب با آن سال باید برنامه‌ریزی شود.

معاون گردشگری در ادامه یادآور شد: بیش از یک میلیون نفر در نوروز به صورت تمام‌وقت و موقت و داوطلبانه همکاری داشتند و به تناسب تصمیم‌هایی که گرفته شد نسبت به گذشته بهبودهایی داشتیم، که از آن جمله، عضویت شرکت پخش و توزیع فرآورده‌های نفتی بود که سبب کاهش مشکلات سوخت‌رسانی شد و با تقویت کمپین ۶۰_۳۰ در راستای کاهش تصادف‌ها و سوانح جاده‌ای اقدام شد.

او به شناسایی برخی آسیب‌ها به‌ویژه برای کاهش سوانح جاده‌ای و مسمومیت‌های ناشی از گاز CO که افزایش پیدا کرده بود، اشاره کرد و از تمرکز این ستاد روی موضوع کاهش سوانح جاده‌ای و تهیه طرحی در این‌باره و ارائه آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی سخن گفت و افزود: براساس این طرح دستگاه‌های مختلف مسئولیت‌هایی پیدا کردند. کشور برای این موضوع به قدری هزینه می‌دهد که نباید به ۱۵ روز نوروز محدود شد و این طرح به مدیریت سفر در طول سال کمک می‌کند.

رئیس ستاد سفر همچنین به راه‌اندازی مجموعا ۱۰۴۷ بازارچه صنایع دستی در محورهای سفر اشاره کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • چرا نباید چای پررنگ بنوشیم؟
  • گواردیول: لوکا مودریچ یک رهبر است؛ می‌خواهم از آخرین لحظات بازی کنار او لذت ببرم
  • موافقان و مخالفان نوشیدن قهوه چه می‌گویند؟
  • نسخه‌ای برای برطرف کردن بی‌خوابی و سحرخیز شدن
  • آمار سفر‌های نوروز و عید فطر اعلام شد
  • در چه صورت با مصرف قهوه مسموم می‌شویم؟
  • اگر قبل از خواب آب زیاد بنوشید چه اتفاقی در بدن شما می‌افتد؟
  • کاهش صادرات و واردات چین
  • این گیاه متخصص کاهش درد، بهبود خواب و تقویت حافظه
  • بخوابید و لاغر شوید!