Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-19@03:15:21 GMT

چرا ایرانی‌ها در ترکیه ملک می‌خرند؟

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۲۷۲۶۸

چرا ایرانی‌ها در ترکیه ملک می‌خرند؟

فرارو- به گفته مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران، در سال ۲۰۲۰ ایرانیان در بین خارجی‌ها رتبه نخست خرید مسکن در ترکیه و در ۷ ماهه سال جاری رتبه دوم را با خرید ۴۶۰۰ خانه به دست آورده‌اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۱ درصد افزایش یافته. دلیل این وضعیت تورم افسارگسیخته، نبود چشم‌انداز روشن از آینده و وضعیت بد سرمایه‌گذاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش فرارو، یکی از مهم‌ترین مسائلی که در حال حاضر باعث شده شاهد فرار سرمایه گسترده از کشور باشیم عدم امنیت سرمایه گذاری و ریسک مربوط به آن است، این موضوع حداقل در دو دهه اخیر با افزایش روبرو بوده، به طوریکه در گذشته سرمایه‌های ایرانی جذب دوبی می‌شدند و بعد از آن نیز کشور‌های آسیای میانه بازار جذابی برای سرمایه‌های ایرانی بودند.   اما در چند سال گذشته به دلیل جذابیت‌هایی که ترکیه و بخصوص شهر استانبول برای ایرانی‌ها داشت، این شهر به بهشت سرمایه‌گذاری در بین ایرانی‌ها تبدیل شد و هر ساله ده‌ها هزار خانه، ملک و زمین توسط مردم کشورمان خریداری شد، از سویی بر اساس آماری که اعلام شده، ایرانی‌ها در صدر افراد خارجی که در ترکیه ملک می‌خرند، قرار دارند، که این موضوع نیز جای تعجب ندارد.   چرا ایرانیان در ترکیه ملک می‌خرند؟
وحید شقاقی شهری کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه علیرغم هشدار‌های بسیار زیادی که در مورد خروج سرمایه از کشور داده شد، شاهد شدت گرفتن این موضوع هستیم، اظهار داشت: بدتر از خروج سرمایه، شاهد خروج سرمایه انسانی از ایران هستیم، ضرر مهاجرت افراد تحصیلکرده و نخبه از کشور بیشتر از خارج کردن دلار و ارز است.
وی افزود: ضرری که مهاجرت به کشور می زند بسیار جبران‌ناپذیر است، زیرا کشور از سرمایه انسانی تهی شده و روند توسعه مختل می‌شود، در این راستا باید برای جلوگیری از ادامه این روند آسیب‌شناسی صورت گیرد، در غیر این صورت این روند ادامه پیدا خواهد کرد، از سویی در گذشته ایرانیان به کشور‌هایی نظیر کانادا مهاجرت می‌کردند، اما نکته قابل تامل این است که در یک مورد افرادی که به جزیره کوچک کاله در فرانسه مهاجرت کردند که در حدود ۱۲۵ هزار نفر بودند، نیمی از آن‌ها ایرانی بوده اند که به این جزیره کوچک مهاجرت کرده‌اند که این آمار بسیار تکان‌دهنده است.
شقاقی با بیان اینکه دلایل بسیار زیادی از لحاظ اقتصادی برای خروج سرمایه از کشور و خرید ملک در کشور‌های همسایه از جمله ترکیه وجود دارد، گفت: بحث آینده اقتصادی و پیش‌بینی‌ناپذیر بودن اقتصاد ایران یکی از دلایل عمد‌های است که باعث می‌شود افراد سرمایه خود را برداشته و از کشور خارج شوند، در این رابطه خرید ملک در ترکیه به عنوان یک آپشن طی سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: ناامیدی از اصلاحات اقتصادی و عدم چشم‌انداز مناسب برای بهبود وضعیت معیشت مردم، تشدید بحران‌های اقتصادی از جمله بحران آب، بحران زیست محیطی، زلزله، صندوق‌های بازنشستگی و... نیز از دلایلی است که باعث به وجود آمدن فرار سرمایه از کشور شده است.
وی با اشاره به اینکه نا معلوم بودن آینده تحریم‌ها و مذاکرات هسته‌ای و عدم حل مسائل بین‌المللی در به وجود آمدن چنین وضعیتی بسیار موثر بوده است، ادامه داد: وجود فساد و نابرابری‌های اقتصادی و اجتماعی طی یک دهه‌ی اخیر از دیگر مواردی است که روند خرید خانه در کشور مختلف از سوی ایرانیان و خروج سرمایه را تسریع کرده است، همچنین با بی ارزش شدن ریال در برابر دیگر ارزها، دارایی‌های افراد در ایران از جمله ملک و زمین گران شده‌اند و برابری ارزش این املاک با قیمت خانه‌های مشابه در ترکیه باعث شده که افراد خانه خود را در ایران فروخته و پول آن را به ترکیه ببرند و در آنجا به راحتی ملک خریداری کنند.
شقاقی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش افسارگسیخته تورم طی سال‌های اخیر دارایی‌های سرمایه‌ای در ایران چند برابر شده‌اند، در چنین شرایطی افراد به دلیل نااطمینانی از شرایط موجود ترجیح می‌دهند، در کشوری دیگر سرمایه‌گذاری کنند، بنابراین آن‌ها از این فرصت صرف نظر نکرده و برای فراهم‌کردن آینده بهتر و با ثبات برای خانواده خود اقدام به اقدام به مهاجرت و خرید ملک در کشور‌های دیگر می‌کنند.


منبع: فرارو

کلیدواژه: خرید ملک در ترکیه خرید خانه در ترکیه اقامت ترکیه فرار سرمایه مهاجرت تورم افسار گسیخته سرمایه گذاری خروج سرمایه ایرانی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۷۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری افغانستان پنج برابر ایران

به گزارش ورزش سه، تیم ملی فوتسال ایران به تایلند سفر کرد تا در جام ملت‌ها به مصاف رقیبانش برود. این تیم در گروه D با تیم‌های کویت، بحرین و افغانستان همگروه است و شانس نخست قهرمانی در این مسابقات به حساب می‌آید. شاگردان وحید شمسایی که در دوره قبلی این بازی‌ها نتوانستند به عنوان قهرمانی مسابقات دست یابند، در این دوره با تمام توان و انگیزه بیشتر گام به تایلند گذاشته‌اند.

علی صانعی، بازیکن و مربی اسبق فوتسال ایران، در گفتگویی در خصوص آخرین وضعیت تیم ملی صحبت کرده که در ادامه ماحصل این گپ و گفت را می‌خوانید:

شرایط تیم ملی را چطور می‌بینید؟
ان‌شاءالله بچه‌ها می‌روند و با قهرمانی برمی‌گردند ما هم برای آنها دعا می‌کنیم تا نتایج خوبی بگیرند!

بازیکنان دعوت شده این پتانسیل را دارند تا تیم را قهرمان کنند؟
قطعا کادر فنی در اردوهای تیم ملی و لیگ این بازیکنان را دیدند و شرایط بچه‌ها را می‌دانند. کادر فنی این اختیار را دارد تا ۱۴ بازیکن خودش را انتخاب کند و قطعا بهترین‌ها را انتخاب کردند چون در اردو مسلط بودند و ان‌شاءالله بچه‌ها با دست پر و قهرمانی برگردند.

جای بازیکنی خالی نیست؟
به هرحال این سلیقه مربی است. شاید بازیکنان زیادی باشند که شرایط حضور در تیم ملی را دارند اما فقط ۱۴ بازیکن را می‌شود برد. قطعا 40 تا بازیکن یکدست هم داشته باشیم باید ۱۴ بازیکن را انتخاب کنیم. سرمربی تیم ملی بازیکن را انتخاب می‌کند و پاسخگویی نتایج هم با سرمربی است برای همین سعی می‌کنند بهترین‌ها را انتخاب کنند تا بهترین نتایج را بگیرند.

حریفان ایران در مرحله گروهی چطور تیم‌هایی هستند؟
تیم ما مدعی اول قهرمانی مسابقات است و با توجه به قدرت تیم ملی ما طبیعتا نباید در مرحله گروهی مشکلی داشته باشیم. تیمی که وارد یک بازی می‌شود کادر فنی تمام جوانب را در نظر می‌گیرد و کاملا می‌دانند چه بازیکنانی چند دقیقه بازی کنند و یا بیشتر استراحت کنند تا بتوانند با کمترین آسیب‌دیدگی یا محرومیت به مراحل بالاتر برسند.

لیگ ما تا چه حد توانسته به آمادگی بازیکنان تیم ملی ما کمک کند؟
قطعا همه بازیکنان ما از لیگ هستند و اگر لیگ نبود تیم ملی ما چنین کیفیتی نداشت و این بازیکنان جوان که امسال و دوره قبل به تیم ملی تزریق شدند از دل لیگ بیرون آمده‌اند. لیگ ما جزو ۵ تا لیگ معتبر جهان است.

دومین بار متوالی است که شمسایی به عنوان یک مربی ایرانی هدایت تیم ملی کشورمان حضور دارد. نظر شما درباره عملکرد او چیست؟
همه مربیانی که در مقاطع مختلف کار کردند برای تیم ملی زحمت کشیدند و همین بازیکنان حاضر در تیم ملی دسترنج مربی ایرانی هستند. ما در لیگ برتر و پایه‌ها مربی خارجی نداریم. باید از آنهایی که دیده نمی‌شوند و این با استعدادها را به اردوی تیم ملی معرفی کردند، تشکر کرد. ان‌شاءالله با نتایجی که مربیان ایرانی در آسیا می گیرند، نشان می‌دهند که کیفیت آنها چیزی کمتر از مربیان خارجی نیست. البته این را منکر نمی‌شویم که همه ما مربیان ایرانی نیاز به دانش افزایی و به‌روزرسانی شدن داریم و همه مربیان ایرانی با ذوق و شوق در کلاس‌های این‌چنینی شرکت می‌کنند. به اعتقادم کمیته فوتسال برای رفع خلأ مربی ایرانی مدرس خارجی بیاورند تا همه ما مربیان سطح علمی خودمان را بالا ببریم و از این دانش در لیگ برتر و پایه خودمان استفاده کنیم تا کل فوتسال ما رشد کند. اینکه فقط برای تیم ملی مربی خارجی بیاوریم شاید در یک مقطعی برای ما خوب باشد اما دانش‌افزایی تمام مربیان ایرانی کمک بیشتر می‌کند چون نفعش به تمام فوتسال ما می‌رسد. وقتی دانش مربیان پایه و لیگ ما بالا برود خود به خود تیم ملی ما هم رشد خواهد کرد‌.

درباره مربی تیم افغانستان که یک ایرانی است صحبتی دارید؟
بله، آقای مجید مرتضایی. او یکی از مربیان خوب ما بوده و سال‌ها در لیگ ما کار کرده و یکی از مدرسان فوتسال ما است که دو سال است در افغانستان کار می‌کند و توانسته سطح فوتسال این کشور را ارتقا بدهد. البته افغانستان هم سرمایه‌گذاری زیادی در فوتسال انجام داده و در سه، چهار ماه گذشته مدام در اردو بودند. هزینه و سرمایه‌گذاری که برای تیم ملی آن کشور شده شاید ۵ برابر تیم ملی ما باشد! مرتضایی در آنجا زحمت می‌کشد و هر چقدر مربیان ایرانی در خارج از کشور خوب کار کنند باعث افتخار فوتسال ما است. مثل مربیان اسپانیایی که به آسیا آمدند مربیان ایرانی هم می‌توانند موفق شوند. البته اگر فضا برای آنها فراهم شود.

وضعیت سایر مدعیان مثل ژاپن را چطور ارزیابی می‌کنید؟
ژاپن چند تا خارجی دارند اما خیلی تراز اول نیستند که بخواهند برای بازیکنان ما دردسرساز شوند اگرچه بی‌تاثیر هم نیستند. در دوره ما هم مثلا ماکايو سه تا بازیکن پرتغالی آورد اما جلوی ما دو رقمی شدند، تاثیرگذار هستند اما نمی‌توانند مقابل بازیکنان ما مقاومت کنند. ما یک‌سری رقیب سنتی در آسیا داریم که قوی‌ترین آن ژاپن و بعد از آن تایلند است که در دوره‌های مختلف جام ملت‌ها بازی کرده و تجربه دارند و در کنار این تیم ازبکستان است که حریفان اصلی ما هستند. البته ویتنام یا یکی، دو تا از این تیم ها هم می‌توانند مزاحمت‌هایی برای ما ایجاد کنند.

درباره غیبت طیبی چه نظری دارید؟
بله، او مصدوم است اما به غیر از او با تمام قدرت وارد مسابقات می‌شویم و امیدوارم جوان‌های دیگر بتوانند جای خالی او را پر کنند. ترکیب باتجربه و جوان‌ها را داریم که یکی از کامل‌ترین تیم مسابقات هستیم.

غیبت جاوید و توکلی چطور؟
بازیکنان نسل طلایی بودند اما حالا نظر سرمربی است که خواسته بازیکنان جایگزین را بیاورد. تیم ما با ۲۹ سال سن معدل سنی خوبی دارد و یک تیم کاملا با تجربه و جوان است. هر کسی هم که انتخاب شده باید از مربی پرسید که معیارش چه بوده.

دیگر خبرها

  • ایرانی ها چه تعداد خانه در ترکیه خریدند؟/ اتباع این کشور رتبه اول را دارند
  • ایرانی‌ها رتبه ۲ خرید خانه در ترکیه
  • ایرانی‌ها، رتبه ۲ خرید خانه در ترکیه
  • ایرانی ها، رتبه 2 خرید خانه در ترکیه
  • ایرانی ها، در رتبه 2 خرید خانه در ترکیه
  • واکنش معنادار تحلیلگر ترکیه‌ای ازنبوغ ایرانی مقابل هیاهوی اسرائیل
  • رسمی: ‌پایان رویاپردازی ملی‌پوش ایرانی در ترکیه
  • سرمایه‌گذاری افغانستان پنج برابر ایران
  • حمایت قاطع اردوغان از ایران | اسرائیل صبر ایرانی ها را لبریز کرد
  • حواشی «مست عشق» همچنان ادامه دارد/ چرا اکران فیلم به تعویق افتاد؟