Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد گلریز خواننده موسیقی انقلابی، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه موسیقی  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تفاوت موسیقی انقلاب با سایر ژانر‌های موسیقی گفت: در ساز‌های مورد استفاده، موسیقی انقلاب با سایر ژانرها هیچ تفاوتی ندارد؛ اما محتوای ترانه‌ها با هم فرق دارد.  ترانه می‌تواند  محتوای موسیقی را تبدیل به موسیقی عرفانی یا پاپ  کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به موسیقی روز، موسیقی پاپ می‌گویند اما پاپ با ابزار موسیقی کلاسیک نواخته می‌شود؛ اما فرق موسیقی انقلاب با سایر گونه ها را در شعر و ریتم آن می‌دانیم. برخی موسیقی‌های انقلاب مربوط به شهدا، ایثارگران و جانبازان ملایم و آرام هستند. در واقع محتوای شعر، نوع موسیقی آن را تعیین می‌کند. البته برخی به آن موسیقی ارزشی نیز می‌گویند. به صورت کلی می‌توان موسیقی‌ با مضامین ایران و وطن را ارزشی دانست که به آن موسیقی انقلابی هم می‌گویند.

مظلومیت موسیقی ایرانی در برابر موسیقی کم محتوای لس آنجلسی

وی در ادامه افزود: موسیقی امروز ما نظیر پاپ و رپ متاسفانه از محتوای خوبی برخوردار نیست. موسیقی انقلابی یعنی درباره شخصیت‌های انقلاب و جنگ، اتفاقات مهم جنگ، حماسه‌های آفریده شده جنگ و انقلاب کار کنیم. متاسفانه برخی از مسئولان فرهنگی ما در دام غرب افتاده‌اند و از رویه انقلابی دور شده اند. مثلا خواننده جوان ما، حامد زمانی که به عنوان خواننده ارزشی مطرح شد، با موسیقی پاپ محتوای انقلابی می‌خواند که به نظرم چون ریتم پاپ را داشت، نتوانست موفق شود.

گلریز از تعداد کم تولیدات موسیقی ایرانی در مقایسه با آهنگ‌های پاپ لس آنجلسی انتقاد کرد و گفت: اگر بخواهیم این تعداد را با هم مقایسه کنیم، صد به پنج هم نیست. موسیقی ایرانی ما مظلوم واقع شده است و موسیقی انقلاب هم که جای خود را دارد. من دلیل این امر را وجود مافیا می‌دانم که علاوه بر داخل، از خارج از ایران هم حمایت می‌شود. متأسفانه الان در برنامه‌های تلویزیونی هم از موسیقی انقلابی استفاده نمی‌شود در صورتی که امام خمینی با ترسیم مفهوم جدیدی از انقلاب همه دنیا را تحت تاثیر خود قرار داد. موسیقی انقلابی ما به زیر صفر رسیده است و جالب است بسیاری از مسئولان فرهنگی ما هنگام صحبت از انقلاب، ایران و حماسه صحبت می‌کنند اما در عمل کاری نمی‌کنند.

این هنرمند عرصه موسیقی درباره نپرداختن به موسیقی انقلاب و جنگ در جشنواره‌ها انتقاد کرد و گفت: در جشنواره موسیقی فجر تا به حال دیده اید که کنسرتی درباره شهدای انقلاب، امام و سایر بزرگان انقلاب اسلامی برگزار شود؟! مگر نه این است که اسم جشنواره فجر از فجر انقلاب اسلامی گرفته شده است، اما چرا در کنسرت‌ها موسیقی انقلابی دیده نمی‌شود؟ سوال که می‌کنیم مسئولان فرهنگی جوابی نمی‌دهند و این جفایی به بسیجیان ما در جبهه‌های جنگ است. متاسفانه این امر فقط منحصر به جشنواره موسیقی فجر نیست و در سایر جشنواره‌ها مانند جشنواره‌های خود بسیج یا حتی سایر ارگان‌های مربوط به انقلاب نیز موسیقی انقلابی کمرنگ شده است.

مسئولان توجهی به کار فرهنگی ندارند

وی  درباره فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اهمیت توجه به فرهنگ انقلاب گفت: یکی از بحث‌های مهم رهبری توجه به فرهنگ انقلاب است؛ ایشان در اکثر جلسات درباره فرهنگ و هنر می‌گویند: "در جنگ فرهنگی هستیم " و باید مسئولان فرهنگی به این امر مهم توجه داشته باشند. حتی در جشنواره‌های ما فرهنگ انقلابی هم وجود ندارد. هنر ما باید در خدمت ساخت تولید خوب فرهنگ و هنر انقلابی باشد، اما آیا تولیدات فرهنگی ما به عنوان مثال توانسته نابود کردن گروه تروریستی داعش توسط شهید حاج قاسم سلیمانی را نشان دهد؟!

این هنرمند درباره تولید اثر هنری ارزشمند بیان کرد: خود من پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی، آهنگ " خجسته باد این پیروزی" که مربوط به پیروزی انقلاب بود را به " مرد پیروزی سلیمانی" تغییر دادم که این کار بسیار مورد توجه قرار گرفت. در برخی کشورها وقتی پیروزی کوچکی اتفاق می افتد، شروع به تولید محصولات فرهنگی نظیر کلیپ، موسیقی، فیلم، مستند و ... می کنند اما در ایران متاسفانه در این امر بی توجهی دیده می شود. مثلا برای شهید حججی که تشییع جنازه آنچنانی برای وی انجام شد، اثر ماندگار فرهنگی در وصف وی ساخته نشد. انگار دستانی پشت پرده مخالف این امر هستند. توقع ما از حوزه هنری، صدا و سیما و سازمان تبلیغات اسلامی است.

بودجه کافی برای تولید آثار انقلابی در برابر تهاجم دشمن نداریم

گلریز افزود: من پس از انقلاب روزی سه اثر موسیقایی تولید می کردم. در صورتی که تولید یک اثر خوب موسیقایی حدود یک ماه زمان می‌خواهد. اما الان هر کاری می خواهیم انجام شود می گویند ما بودجه نداریم. پس تکلیف جنگ فرهنگی دشمن با ما چه می شود؟! چه طور می‌توان با تهاجم فرهنگی مبارزه کرد؟ در جنگ فرهنگی ما باید تولیدات خوبی داشته باشیم وگرنه من هنرمند که بودجه ای برای تولید آثار خوب فرهنگی ندارم. بسیاری از هنرمندان الان خانه نشین شده اند و خود من از بی توجهی مسئولان مبهوت شده ام. در ظاهر می گویند هر چه داریم از شهدا و امام داریم؛ اما متاسفانه در عمل ادای دِینی ندارند. این خطر بزرگی است که دشمن از طریق موسیقی های بی محتوا جوانان ما را درگیر خود می کنند. سوال من از مسئولان امر این است که شما برای حفظ انقلاب اسلامی و یادمان شهدا چه کرده اید؟ توقع من این است که نه اینکه همیشه به موسیقی انقلاب بپردازند؛ بلکه حداقل حدود پنجاه درصد به موسیقی انقلاب توجه کنند.

گلریز در پایان از استقبال روحانیون دینی از اثر موسیقی با کیفیت خاطره ای از امام نقل کرد و گفت: اگر ما موسیقی خوب تولید کنیم کسی با آن مشکل ندارد. مثلا پس از پخش موسیقی شهید مطهری حضرت امام ما را فراخواند و امام خمینی(ره) ما را تایید کرد و از ما یعنی خواننده، آهنگساز، ترانه سرا، نوازنده و تنطیم کننده تشکر کرد. در صورتی که همین قطعه موسیقی با سنتور، تنبک، ویولن و سایز آلات موسیقی ساخته شده است.

گفتگو از فاطمه شریفی

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هفته دفاع مقدس موسیقی انقلابی موسیقی انقلابی مسئولان فرهنگی موسیقی انقلاب جشنواره ها فرهنگی ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۷۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)

وزیر کشور به استانداران سراسر کشور دستور داد تا برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره) در ۱۴ خرداد در تمامی شهرستان‌ها و روستاها اهتمام ویژه داشته باشند.

به گزارش ایسنا، نشست ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، عصر چهارشنبه به ریاست احمد وحیدی وزیر کشور و با حضور اعضای این ستاد در وزارت کشور برگزار شد.

وزیر کشور با ادای احترام به مقام شامخ حضرت امام خمینی(ره) اظهار کرد: ایشان یگانه دوران معاصر و انسان بزرگی هستند که همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت عظیم ایشان است.

وحیدی ضمن بررسی تکالیف دستگاه‌های مربوطه و ابلاغ اقدامات مورد نیاز، بر انتشار افکار و اندیشه‌های امام راحل(ره) تاکید کرد و افزود: باید ابعاد مختلف شخصیت والای حضرت امام(ره) برای کودکان، نوجوانان و جوانان با شیوه‌های نوین و ابتکاری تبیین شود.

وی تصریح کرد: این اقدام نباید به یک روز در سال محدود شود بلکه دستگاه‌های تبلیغاتی و همچنین رسانه‌ها برنامه‌ریزی مداومی در این زمینه داشته باشند.

وزیر کشور همچنین به استانداران، فرمانداران و بخشداران دستور داد تا بزرگداشت امام راحل(ره) را در همه شهرستان‌ها و روستاها با شکوه هرچه بیشتر برگزار کنند.

وحیدی ادامه داد: ۱۴ خرداد روزی است که باید انعکاس عمومی داشته باشد و محدود به تهران نشود.

در ادامه، محمد علی انصاری سرپرست حرم حضرت امام خمینی(ره) اظهار کرد: بزرگداشت امام خمینی(ره) یک دستاورد معنوی، سیاسی، انقلابی و دینی است که در مجامع داخلی و بین‌المللی برگزار می شود.

وی با تاکید بر اهمیت این بزرگداشت، با بیان اینکه «هرساله شخصیت، آرمان‌ها، افکار و اندیشه‌های بلند امام(ره) توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی بازخوانی می‌شود»، عنوان کرد: بزرگترین دستاورد این مراسم این است که رهبر معظم انقلاب، مسیر امام(ره) را به دیگران می‌نمایاند.

سرپرست حرم امام خمینی(ره) افزود: دستاورد بزرگ این اجتماع مردمی این است، مفسر واقعی اندیشه های امام، نقشه راه را ترسیم می‌کنند.

انصاری پیام اجتماع بزرگ مردم در این مراسم را اعلام وحدت و انسجام حول محور امام و ولایت برشمرد و اضافه کرد: مردم میثاق خود با امام راحل(ره) و بیعت خود را با رهبر معظم انقلاب تجدید می‌کنند و اقتدار نیروهای نظامی، انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی به رخ جهان کشیده می‌شود.

وی تاکید بر تداوم بی وقفه راه امام(ره) را سومین دستاورد مراسم بزرگداشت بنیانگذار انقلاب اسلامی برشمرد و یادآور شد: سالگرد ارتحال امام(ره) احیای این شعار است که راه امام با پیروی از ولایت زنده است.

سرپرست حرم امام خمینی(ره) با تقدیر از وزیر کشور که پرچمدار این راه و حرکت بوده است، تصریح کرد: سالگرد بزرگداشت امام(ره) میراث معنوی است که هرچه پررنگ‌تر، قوی‌تر، مردمی‌تر، انقلابی‌تر و وحدت‌بخش‌تر باشد، ثمرات و دستاوردهای بیشتری برای تقویت راه و آرمان‌های امام(ره) و حمایت قاطع از ولایت دارد.

در این نشست، دستگاه‌های مختلف درباره مسئولیت‌های محوله و اقداماتی که باید برای تسهیل حضور زایران امام خمینی(ره) در ۱۴ خرداد به عمل آورند، بحث و تبادل نظر کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شاهد تحول در خدمت‌رسانی در کمیته امداد امام‌خمینی(ره) بودیم
  • فیلم| سخنان امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب درباره حادثه طبس
  • از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!
  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت امام راحل است
  • فیلم/ حال و هوای حسینیه امام خمینی(ره) قبل از دیدار رهبر انقلاب با کارگران
  • ۲ راهبرد ایران برای افزایش اقتدار و حرکت به سوی قله
  • عقلانیت انقلابی راه حل مواجهه با معادله و حل مسائل کشور است
  • عقلانیت انقلابی اهل دوقطبی‌های کاذب نیست
  • کشف پاتوق مافیای زباله در این منطقه از تهران