Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@04:26:08 GMT

پرسش‌های دوران پسا واکسیناسیون

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۲۸۰۲۵

پرسش‌های دوران پسا واکسیناسیون

اگر کرونا؛ این میهمان ناخوانده و کنگر خورده و لنگر انداخته روزی عزم رفتن کند باز هم مبتلایانش را از عوارض وجودش بی‌نصیب نخواهد گذاشت. 

چنان‌که به تازگی سازمان بهداشت جهانی با انجام نظرسنجی از بخشی از افراد متوجه شد حدود ۲۰ درصد از افراد ۱۸ تا ۳۴ ساله پس از بهبود نیز با عوارض بلندمدت کرونا همچون ضعف بینایی، ضعف شنوایی، فراموشی، بیماری ریوی، بیماری‌های قلبی-عروقی و ریزش مو دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال و در شرایطی که دانشمندان و متخصصان تنها راه مقابله با این ویروس را رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و تزریق واکسن می‌دانند، اما هنوز هم عده ای به بهانه‌هایی همچون بی اعتمادی به واکسن‌های تولید شده و ترس از عوارض پس از تزریق واکسن همچنان بر طبل واکسن هراسی می‌کوبند.

پروفسور داریوش فرهود، پدر علم ژنتیک ایران در گفت و گو با قدس به نکاتی اشاره کرده که می‌تواند بخشی از ترس و نگرانی‌های قبل و پس از ابتلا به این بیماری را از میان بردارد.

آقای دکتر، عده ای از مردم می‌پرسند با توجه به گوناگونی واکسن‌ها در کشور چگونه می‌توان به تزریق واکسن اعتماد کرد؟

همه واکسن‌ها بر اساس بدنه اصلی ویروس ساخته می‌شوند، یعنی  بیشتر آن‌ها با موتاسیون‌های جدید محاسبه نمی شوند، اما ممکن است برخی از واکسن‌ها به موتاسیون (سویه) جدید پاسخ دهند. با این حال آنچه اهمیت دارد اینکه همه واکسن‌هایی که تولید شده است درصدی از ایمنی بدن را بالا می‌برند و در واقع تفاوت واکسن‌ها در میزان ایمنی ایجاد شده و مدت زمان این ایمنی است. به همین دلیل توصیه می‌شود هر ۵ یا ۶ ماه یک بار و یا سالی دوبار واکسیناسیون تکرار شود. البته در حال حاضر واکسیناسیون مجدد برای افرادی که در ابتدا واکسن زدند زود است و لازم است ابتدا همه افراد جامعه واکسینه شوند تا دوباره واکسیناسیون از سر گرفته شود. همه ما باید نسبت به تزریق واکسن اقدام کنیم؛ زیرا افرادی که واکسیناسیون می‌شوند به لحاظ ایمنی در وضعیت بهتری قرار می‌گیرند؛ یعنی یا مبتلا نمی شوند و یا در صورت ابتلا احتمال فوت آن‌ها بسیار کمتر است. همچنین تزریق واکسن موجب امنیت روانی افراد می‌شود. ضمن آنکه اگر فردی نوبت اول یک واکسن تزریق کرد می‌تواند برای نوبت دوم از نوع دیگر واکسن تزریق کند و این مسئله نه تنها بد نیست، بلکه ایجاد هم افزایی می‌کند و ایمنی بدن را بالا می‌برد، به همین دلیل توصیه می‌شود افراد در نوبت‌های مختلف از واکسن‌های متفاوت استفاده کنند. به طوری که بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت واکسیناسیون کرونا مانند واکسن آنفلوانزا نیازمند تکرار هرساله و یا هر ۶ ماه یک بار است، مگر اینکه واکسنی تولید شود که مدت بیشتری ایمنی ایجاد کند.

آیا تزریق همزمان واکسن و ابتلای به کرونا احتمال مرگ را بیشتر می‌کند؟

خیر. قطعاً زمانی فرد اقدام به تزریق واکسن می‌کند که هیچ‌گونه علایمی از بیماری در او مشاهده نمی شود و این به معنای سلامت و یا در صورت ابتلا بالا بودن سطح ایمنی بدن او است. بنابراین اگر سطح ایمنی بدنی بالا باشد با تزریق واکسن ایمنی او افزایش خواهد یافت و احتمال مرگ و میر او کاهش می‌یابد.

پس احتمال مرگ در چه افرادی بیشتر است؟

طبق بررسی‌های انجام شده سطح ایمنی بدن افراد با یکدیگر متفاوت است. به عنوان نمونه آن‌هایی که گروه خونی O دارند از ایمنی بیشتری در برابر ویروس کووید ۱۹ برخوردارند و در صورت ابتلا نیز احتمال ابتلا به نوع شدید بیماری در آن‌ها کمتر و آمار مرگ و میرشان بسیار پایین تر است.  همچنین احتمال ابتلای کودکان زیر ۱۲ سال و یا ابتلای آن‌ها به نوع شدید بیماری بسیار کم است ضمن آنکه آمار مرگ و میر در افراد بالای ۷۰ سال که هیچ‌گونه بیماری زمینه ای ندارند در مقایسه با سایر گروه‌های سنی پایین تر است؛ زیرا افرادی که تا این سن زنده و سلامت  مانده اند کسانی هستند که سطح ایمنی بالایی داشته اند.

ویروس کووید ۱۹ روی کروموزوم‌ها هم تأثیر می‌گذارد؟

خیر. روی کروموزوم‌ها تأثیری ندارد و حتی بر ژن‌ها اثر سوء نمی گذارد که بخواهد به نسل‌های بعد منتقل شود.

آیا عوارض کرونا مثل ریزش مو، ضعف بینایی، ضعف شنوایی، فراموشی و بیماری قلبی ماندگار است؟

خیر. همه عوارض کرونا به جز بیماری‌های قلبی و ریوی گذراست اما مدت زمان ماندگاری این عوارض در همه افراد یکسان نیست و با توجه به سطح ایمنی بدن آن‌ها،از فردی به فرد دیگر متفاوت است. 

عوارض کرونا در کودکان و نوجوانان چقدر بر رشد و سلامت آن‌ها ممکن است تأثیرگذار باشد؟

همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردم این بیماری روی کروموزوم‌ها و ژن‌ها هیچ تأثیری ندارد؛ بنابراین روی مراحل رشد کودکان و نوجوانان نیز بی‌تأثیر است. حتی در مواردی مشاهده شده مادری باردار به بیماری مبتلا شده،  اما نوزادی کاملاً سالم به دنیا آورده است. به همین دلیل واکسیناسیون زنان باردار مانعی ندارد، اما بهتر است مادران باردار صبر کنند تا سه ماه نخست بارداری آن‌ها خاتمه یابد سپس اقدام به واکسیناسیون کنند.

شما چه توصیه ای در خصوص این بیماری برای مخاطبان ما دارید؟

واکسیناسیون در پیشگیری از ابتلا به نوع شدید بیماری بسیار تأثیرگذار است و همین مسئله احتمال مرگ و میر را کاهش می‌دهد. اما نباید فراموش کنیم واکسیناسیون در مرحله پس از رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، شست و شوی مکرر دست‌ها و رعایت فاصله اجتماعی است. چرا که شدت این بیماری از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است و در موارد متعددی مشاهد شده افراد جوانی که هیچ‌گونه بیماری زمینه ای نداشته اند به یکی از سویه‌های کووید ۱۹ مبتلا و فوت شده اند. بنابراین رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی  تنها راه پیشگیری از ابتلای افراد به بیماری کرونا است و پس از آن تزریق واکسن با افزایش سطح ایمنی بدن می‌تواند از ابتلای افراد به نوع شدید بیماری و به تبع آن مرگ و میر ناشی از آن پیشگیری کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: پدر علم ژنتیک ایران نوع شدید بیماری سطح ایمنی بدن تزریق واکسن احتمال مرگ مرگ و میر واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۸۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون متقاضیان حج تمتع از امروز آغاز شد/ متقاضیان ۱۵ روز قبل از اعزام ادغام کنند

به گزارش خبرآنلاین از خراسان، حسن پرکار در گفتگویی با بیان اینکه متقاضیان حج تمتع امسال این استان طبق نوبت اعلام شده از امروز (پنجم) تا شانزدهم اردیبهشت ماه برای انجام واکسیناسیون اجباری فرصت مراجعه دارند، اظهارکرد: هر فرد متقاضی سفر به حج تمتع باید ۱۵ روز قبل از اعزام، واکسن مننژیت را به منظور ایمن سازی در مقابل این بیماری دریافت کرده باشد.

وی اظهار کرد: تزریق واکسن مننژیت برای متقاضیانی که در ۲ سال گذشته این واکسن را تزریق نکرده‌اند، اجباری است.

معاون درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر استان خراسان رضوی با بیان اینکه در مشهد حدود ۱۰ هزار نفر شامل متقاضیان اعزام، عوامل کاروانها و عوامل آشپزخانه واکسینه می‌شوند، ادامه داد: با توجه به مدت مشخص جهت تزریق واکسن برای حجاج تمتع، ظرفیت پذیرش و انجام واکسیناسیون زائران غیرخراسانی را هم در مشهد با توجه به زیارتی بودن این شهر داریم.

وی ادامه داد: شمار متقاضیان حج تمتع امسال استان خراسان رضوی ۹ هزار و ۵۶۷ نفر هستند که در قالب ۶۷ کاروان به این سفر زیارتی اعزام می‌شوند، ۳۹ کاروان از این شمار متعلق به مشهدی‌ها است.

پرکار گفت: تامین عوامل یکی از آشپزخانه‌های مرکزی در مکه نیز با خراسان رضوی و به تعداد ۱۰۰ نفر است که معاینات پزشکی این تعداد از روز گذشته در مشهد آغاز شده است.

شایان ذکر است، نخستین کاروان اعزام متقاضیان حج تمتع امسال خراسان رضوی از روز ۲۹ اردیبهشت ماه جاری آغاز می شود و تا ۱۲ خرداد ادامه دارد.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899103

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون متقاضیان حج تمتع از امروز آغاز شد/ متقاضیان ۱۵ روز قبل از اعزام ادغام کنند
  • آغاز واکسیناسیون بیش از ۹ هزار عمره گزار خراسان رضوی
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل/ فعلا الزامی به تزریق همگانی نیست
  • ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی خورانده و تزریق شد