Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین – مهسا نجاتی؛   به گزارش رویترز، به دنبال ترس از محدودیت عرضه و همچنین افزایش قیمت گاز طبیعی مایع و زغال‌سنگ، قیمت نفت برای ششمین روز متوالی رشد کرد و توانست ضررهای اولیه خود را جبران کند.

معاملات آتی نفت خام برنت پس از صعود به قیمت ۸۰دلار و ۳۵سنت در هر بشکه که بالاترین سطح آن از اکتبر ۲۰۱۸ بود، ۵۵سنت معادل ۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷درصد افزایش یافت و به ۸۰.۰۸دلار در هر بشکه رسید. این شاخص نفتی روز دوشنبه شاهد رشد ۱.۸درصدی بود.

همچنین معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا با ۵۷سنت معادل ۰.۸درصد رشد، به قیمت ۷۶.۰۲دلار در هر بشکه مورد معامله قرار گرفت که بالاترین سطح آن از تاریخ ۶جولای بود. این شاخص نفتی نیز جهش ۲درصدی را در روز گذشته تجربه کرد.

چیوکی چن، تحلیلگر ارشد سانوارد تریدینگ اظهار کرد: "از آنجا که اختلالات عرضه ناشی از طوفان در ایالات متحده بیش از حد انتظار طول کشیده و در همین حال، تقاضا به دلیل کاهش اقدامات قرنطینه و گسترش عرضه واکسن کووید-۱۹ در حال افزایش است، سرمایه‌گذاران همچنان به بازار دیدگاه صعودی دارند."

لازم به ذکر است که طوفان‌های آیدا و نیکولاس، که در ماه‌های آگوست و سپتامبر از خلیج مکزیک آمریکا عبور کرد، به سکوها، خطوط لوله و همچنین مراکز فرآوری آسیب رساند و بیشتر تولیدات فراساحلی را تعطیل کرد.

همچنین در خصوص عوامل تاثیرگذار بر وضعیت عرضه، شرکت‌های نفتی نیجریه و آنگولا، بزرگترین کشورهای صادرکننده نفت در آفریقا هشدار دادند که این مناطق برای افزایش تولید خود به میزان سهمیه تعیین شده توسط سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدان آن (اوپک پلاس)، به دلیل کمبود سرمایه‌گذاری و مشکلات تعمیر و نگهداری، حداقل تا سال آینده دچار چالش خواهند بود.

چالش آنها بازتاب این است که چند عضو دیگر اوپک پلاس در سال گذشته به دنبال تحت تاثیر قرار گرفتن تقاضا توسط شیوع کووید-۱۹ تولید خود را محدود کردند، اما درحال‌حاضر با بهبود وضعیت اقتصادهای جهانی و رشد تقاضای سوخت، برای افزایش تولید خود با مشکل مواجه هستند.

مشکلات مربوط به عرضه در حالی اتفاق افتاده که کشورها محدودیت‌های حرکتی ناشی از کووید-۱۹ را کاهش می‌دهند و به طور بالقوه باعث افزایش تقاضا می‌شوند.

یاسوتوشی نیشیمورا، وزیر اقتصاد ژاپن اذعان داشت که پنجمین کشور مصرف‌کننده نفت در جهان، از آنجا که شمار موارد ابتلای جدید و فشار بر سیستم پزشکی کاهش یافته، قصد دارد که وضعیت اضطراری را در همه مناطق بردارد.

تحلیلگران همچنین بر این باورند که افزایش قیمت گاز طبیعی مایع و زغال‌سنگ می‌تواند باعث رشد بیشتر قیمت نفت شود.

ویوک دار، تحلیلگر کامودیتی در بانک مشترک‌المنافع در یادداشتی خاطرنشان کرد: "از آنجا که قیمت بالای گاز باعث روی آوردن به مصرف نفت می‌شود، تقاضای نفت می‌تواند ۰.۵میلیون بشکه دیگر در روز، معادل ۰.۵درصد از عرضه جهانی نفت افزایش یابد."

وی افزود: "اگر زمستان در نیمکره شمالی سردتر از حد انتظار باشد، قیمت انرژی می‌تواند بیش از این افزایش یابد.

از طرفی، به دنبال مشکل کمبود زغال‌سنگ، استانداردهای سخت‌تر انتشار گازهای گلخانه‌ای و تقاضای بیشتر از سوی تولیدکنندگان و صنایع در چین، باعث افزایش قیمت زغال‌سنگ به بالاترین سطح خود شده و محدودیت‌های گسترده‌ای را در مصرف آن ایجاد کرده است.

پربیننده ترین قیمت تلویزیون سامسونگ / ۴مهرماه ثبت نام خودرو ( فیدلیتی بهمن موتور ) ثبت نام خودرو ( هایما S۷ پلاس ایران خودرو ) آخرین وضعیت طرح رتبه بندی معلمان در مجلس وعده پوچ؛ "تارا" بدون تولید، فروخته شد!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قیمت نفت زغال سنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۰۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الاکلنگ سرمایه‌گذاران کوچک با عرضه مسکن

مهدی سلطان محمدی کارشناس مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: به‌نظر می‌رسد که بازار مسکن در سال جدید روندی مانند دو سال گذشته را طی کند. بازار در این مدت به ثباتی رسیده، هرچند که حجم معاملات و همچنین آمار ساخت‌وساز پایین و فراز و فرود سرمایه‌گذاران کوچک با معاملات مسکن ادامه دارد. 

وی ادامه داد: در حال حاضر دلیلی برای تغییر این روند مشاهده نمی‌شود؛ چرا که بخش خصوصی از نظر تامین نقدینگی برای ساخت و ساز با مشکلاتی روبرو است. همچنین دولت و سیستم بانکی هم با محدودیت‌های بسیاری برای تامین سرمایه روبرو هستند.

پس انداز خانوار‌ها کاهش و توان خرید خانه با قیمت‌های جدید را ندارند

سلطان محمدی اظهار کرد: شایان ذکر است که طی یک دهه اخیر پس انداز خانوار‌ها نیز به شدت کاهش یافته و آنها نیز توان خرید خانه با قیمت‌های جدید را ندارند. در حال حاضر عمده تقاضا مربوط به شهر‌های بزرگ است که خریدارانی با هدف حفظ ارزش سرمایه خود خرید می‌کنند.

وی در ادامه افزود: حجم زیادی از تقاضای سرمایه گذاری در مسکن بستگی به بازدهی بازار‌های موازی مانند دلار و طلا دارد؛ به این صورت که اگر آن بازار‌ها جذابیت بیشتری داشته باشد سرمایه خود را به آن سو هدایت می‌کنند. به همین دلیل است که در یک دهه گذشته قیمت مسکن همبستگی شدیدی با قیمت دلار پیدا کرده است. به همین جهت بدیهی است که اگر جهش قیمت دلار که ابتدای سال جاری اتفاق افتاد تثبیت شود قیمت مسکن افزایش می‌یابد.

اشرفی تصریح کرد: دولت در سال گذشته در زمینه کاهش تورم و کنترل آن با موفقیت عمل کرد. یعنی تورم رو به کاهش رفت و اگر این روند در سال جدید هم ادامه یابد می‌توان امیدوار بود شرایط بهتری ایجاد شود. شایان ذکر است که قیمت مسکن سال گذشته به اندازه تورم رشد نکرد؛ از همین رو فنر قیمتی مسکن کمی فشرده شده است.

وی در ادامه گفت: با توجه به تمام این موارد از جمله قیمت دلار و رشد تورم و همچنین میزان سرمایه گذاری در بخش مسکن که خواه یا ناخواه موجب کاهش عرضه مسکن می‌شود، پیش بینی می‌شود که قیمت مسکن در سال جاری افزایشی باشد، اما این افزایش به صورت جهشی اتفاق نیفتد.

وام‌های عجیب مسکن راه حلی ندارد!

اشرفی گفت: متاسفانه رقم‌های بالای وام مسکن و همچنین عدم پوشش دهی مناسب آن راه حل مناسبی ندارد. قسمتی از این ارقام سنگین مربوط به سود بانکی می‌شود که از آن موضوع هم راه گریزی نیست؛ چرا که بانک برای تامین هزینه‌های خود مجبور است از وام سود بیشتری نسبت که به سودی که برای دریافت سرمایه می‌دهد اخذ کند.

وی تاکید کرد: البته نقطه قابل توجه این است که افزایش بهره بانکی موجب کاهش تورم شد و از این نظر که این درک ایجاد شده است که برای کاهش تورم باید بهره بانکی را افزایش دهیم و نه کاهش، اتفاق بسیار مثبتی روی داده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۱/۲۸ |برنت ۹۰ دلار و ۷۲ سنت شد
  • تن ماهی گران نمی‌شود / دلایل افزایش تولید تن مرغ چیست؟
  • افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت نفت با بستن تنگه هرمز
  • بازگشت ثبات به بازار نفت/ نفت برنت کانال ۹۰ دلاری را از دست داد
  • بازگشت ثبات به بازار نفت / نفت برنت کانال ۹۰ دلاری را از دست داد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۱/۲۷ |برنت ۹۰ دلار و ۲۸ سنت شد
  • الاکلنگ سرمایه‌گذاران کوچک با عرضه مسکن
  • چرا قیمت طلا در ویتنام بیش از قیمت‌های جهانی است؟
  • برنت ۹۰ دلار و ۴۵ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۱/۲۵ |برنت ۹۰ دلار و ۴۵ سنت شد