Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_ ۶ ماه از عدم پرداخت حقوق و مطالبات کارگران شهرداری دهدشت می‌گذرد و این قشر در بدترین شرایط گذران زندگی می‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دهدشت، 6 ماه بوده که حقوق و مطالبات پرسنل شهرداری دهدشت پرداخت نشده و فقر و نداری این قشر زحمتکش بر آنان چنان فشار وارد کرده که یک خانواده را برای همیشه داغدار کرده و در واقع این حادثه تلخ و ناگوار شوک عجیبی به جامعه کارگری شهرستان کهگیلویه وارد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از 6 ماه است که پرسنل و کارگران شهرداری دهدشت تک ریالی بابت حقوق و مطالبات خود نگرفته و در طی این مدت با نداری و دستِ خالی و شرایط بسیار سخت تحمل کرده و زندگی کردند اما باتوجه به اینکه در آستانه سال تحصیلی و بازگشایی مدارس هستیم، شرایط موجود را نتوانستند تحمل کنند و جلوی فرمانداری دهدشت اقدام به برگزاری تجمع اعتراض آمیز نمودند تا شاید با ورود فرماندار کهگیلویه به موضوع شرایط حل و فصل شود.

کارگران فضای سبز و خدمات شهری شهرداری دهدشت با اینکه 6 ماه از پرداخت حقوق و 8 ماه از پرداخت مطالبات آنها می‌گذرد و شورای شهر و شهرداری توجهی به مشکلات آنها ندارد دست به دامان فرماندار شهرستان شدند تا در آستانه سال تحصیلی فکری به حال خانواده آنها شود.

فرماندار کهگیلویه در میان آنها حضور یافت و عنوان کرد: تکلیف شورای‌شهر دهدشت همچنان نامعلوم بوده و کمیسیون‌ها نیز تشکیل نشدند اما با اینهمه بطور جدی پیگیر مطالبات بحق شما هستم.

دارا کریمی‌نژاد در تجمع اعتراض آمیز کارگران شهرداری دهدشت، گفت: نماینده کهگیلویه بزرگ نیز در جریان مشکلات شهرداری دهدشت بوده و برای حل مشکلات در حال رایزنی است، مطمئن باشید بزودی مشکلات همه شما حل می‌شود.

صحبت‌های فرماندار کهگیلویه در میان تجمع اعتراضی کارگران شهرداری دهدشت تا اندازه‌ای آنها را امیدوار کرده بود و تجمع کارگران خاتمه یافت اما صحبت‌ها و قول‌های کریمی‌نژاد نیز نتوانست ذره‌ای جوابگوی مشکلات بیش از 120 کارگر شهرداری دهدشت باشد و چهارشنبه شب 31 شهریورماه حادثه‌ای دلخراش جامعه کارگری شهرستان کهگیلویه را لرزاند و شهر دهدشت در شوک عجیبی فرو رفت.

همسر محمد جواد عرفانی یکی از کارگران شهرداری دهدشت بخاطر عدم توان مالی شوهرش در تهیه و خرید لباس و پوشاک و نیز لوازم مدرسه از روی ناچاری اقدام به خودسوزی کرد، اتفاقی بسیار تلخ که از یک‌سو درماندگی و نداری والدین در تامین هزینه‌های زندگی فرزندان و از سویی دیگر بی‌توجهی مدیران و متولیان امر در نادیده‌گرفتن شرایط نیروهای کارگری را می‌رساند.

جزئیات برنامه‌های مجلس و دولت برای کمک به کارگران و اصناف آسیب دیده از کروناشهرداری ایلام در گرداب مشکلات/ بدهی‌های شهرداری مانع از پرداخت حقوق کارگران استتیغ تیز کرونا و تورم بر گلوی کارگران/ مسئولان از قشر کارگر حمایت کنند

محمدجواد عرفانی 39 ساله یکی از نیروهای نقلیه شهرداری دهدشت بوده که 15 سال سابقه کار دارد و دریافتی ماهانه‌اش بالغ بر 6 میلیون تومان است، دو پسر یکی در مقطع اول راهنمایی و دیگری اول ابتدایی و تنها دخترش که 3 ساله است، بخاطر نداشتن منزل مسکونی در سالن اداره با دو اتاق کوچک و در شرایط سختی به همراه همسر و سه فرزندش زندگی می‌کند.

عرفانی با اشاره به مشکلات خود به خبرنگار تسنیم گفت: باتوجه به اینکه بیش از 5 ماه است که تک ریالی حقوق نگرفته بودم و همیشه دست خالی به منزل می‌رفتم هر روز بخاطر این موضوع با همسرم بحث و مشاجره داشتم.

وی گفت: باتوجه به بازگشایی مدارس و عدم پرداخت حقوق نتوانسته بودم مایحتاج و لوازم مورد نیاز فرزندانم را تهیه کنم و به همین خاطر همسرم پس از یک مشاجره کوتاه و از شدت ناراحتی اقدام به خودسوزی کرد و در این شرایط وانفسا و دوران سخت زندگی، من و سه فرزندم تنها ماندیم.

شرایط بسیار بغرنج شهرداری دهدشت و عدم پرداخت حقوق 6 ماهه کارگران و از همه مهمتر خودسوزی یکی از کارگران شهرداری و فوت همسرش سبب شد تا امام جمعه دهدشت در خطبه‌های نماز جمعه 2 مهرماه به این موضوع بسیار مهم ورود کرده و به مدیران استانی بتازد.

حجت‌الاسلام وحدانی فر با اشاره به معضلات پیش آمده و شرایط بسیار نامطلوب کارگران شهرداری دهدشت، وضعیت پیش آمده را حاصل بی‌تدبیری‌های متعدد مسئولان عنوان کرد.

وی گفت: در این شرایط بسیار بغرنج تأخیر در تشکیل شورای شهر دهدشت و دعواهای درون شورایی خود نیز بر انبوه مشکلات افزوده است و دود ناهماهنگی‌های بوجود آمده به چشم کارگران رفته که بیش از 4 ماه حقوق نگرفته و در این شرایط بازگشایی مدارس شرمنده زن و فرزندانشان هستند.

امام جمعه دهدشت به موضوع بسیار مهم عدم پرداخت مطالبات 20 میلیارد تومانی شهرداری از سوی ادارات و نهادها و بی‌توجهی آشکار مدیران کل نیز اشاره کرد و افزود: مدیران‌کل در مرکز استان بر صندلی‌های خود تکیه زده و حقوق‌های چندین میلیونی گرفته و به مطالبات شهرداری دهدشت بی‌توجهی می‌کنند تا در این شرایط سخت کارد به استخوان کارگران برسد.

وی به عدم تعامل اعضای جدید شورای شهر دهدشت نیز گریزی زد و عنوان کرد: اعضای فعلی شورای شهر دهدشت با رأی و انتخاب مردم وارد شورای شهر شدند اما دعواهای درون شورایی راه انداخته و بدنبال سهم خواهی‌های نامعقول خود هستند، شماها قسم خوردید که مدافع مردم باشید.

شرایط موجود و مشکلات شهرداری دهدشت و پرداخت حقوق کارگران شهرداری پس از صحبت‌های امام جمعه دهدشت سبب شد تا موضوع در دستور کار فرمانداری شهرستان قرار بگیرد و به همین منظور جلسه‌ای فوق‌العاده پیرامون مشکلات مالی شهرداری باحضور نماینده شهرستان‌های چهارگانه و اعضای شورای تأمین برگزار شود.

نماینده مردم شهرستان‌های کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در جلسه فوق‌العاده پیرامون مشکلات مالی شهرداری دهدشت، گفت: شرایط فعلی و موجود شهرداری دهدشت مصیبت‌بار بوده و مطالبات حق قانونی شهرداری است و مدیران کل باید آنها را پرداخت کنند و قرار نیست که از جیب شخصی خودشان این مطالبات را پرداخت کنند.

حجت‌الاسلام سید محمد موحد افزود: به جای مباحثات و گفتمان‌های مجادله برانگیز باید باهم یکدست و هماهنگ بوده و مطالبات را از مدیران بالادست مطالبه کنیم تا از مشکلات موجود خارج شویم.

وی تصریح کرد: در موضوع انتخاب شهردار و اینکه قرار است چه فردی شهردار شود بنا ندارم دخالت کنم و صراحتأ اعلام می‌کنم دست کسی را که مظلومیت شهر و مشکلاتش را ببیند و از نماینده کمک بخواهد نیز می‌بوسم تا مشکلات و معضلات هرچه زودتر حل شوند، البته جناب تابش‌نژاد نیز تاکنون ویژگی‌های یک شهردار خوب را در خود داشته است.

موحد خاطرنشان کرد: بهتر است شورای شهر دهدشت شرایط باندبازی و طایفه‌گرایی و قومیت‌طلبی را بایگانی کرده و فردی را انتخاب کنند که دلسوز مردم باشد.

در این جلسه نیز سرپرست شهرداری دهدشت افزود: مجموع مطالبات شهرداری از ادارات کل استان در مجموع بالغ بر 27 میلیارد و 834 میلیون تومان بوده و به تفکیک شامل علوم پزشکی، آموزش و پرورش، بانک‌ها، منابع آب، ورزش و جوانان، کتابخانه راه و شهرسازی، بنیاد شهید، تعاون روستایی، هواشناسی، امورمالیاتی و بازار روز است.

احسان تابش‌نژاد گفت: از مدت یک ماه پیش که شهردار شدم تلاش کردم معوقات افزایش نیافته و بدهی کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به بدهی دانشگاه علوم پزشکی به شهرداری گفت: شهرداری دهدشت قریب به 11 میلیارد تومان از دانشگاه علوم پزشکی طلب دارد و بارها آن را با رئیس دانشگاه مطرح نموده و با اصرار و التماس خواستار پرداخت آن شدم اما یزدان‌پناه پاسخ داد که نمی‌توانم بخاطر شهرداری دهدشت علوم پزشکی را تعطیل کنم.

تابش‌نژاد به بدهی 12 میلیارد تومانی آموزش و پرورش نیز اشاره کرد و گفت: دریافت و وصول مطالبات آموزش و پرورش در حال طی کردن روال قانونی است.

وی خاطرنشان کرد: عدم برگزاری به موقع مراسم تحلیف شورای شهر و وجود خلأهای قانونی و عدم تعیین تکلیف کمیسیون‌ها سبب شد تا سه ماه از درآمد شهرداری بر باد برود.

سخنگوی شورای شهر دهدشت عنوان کرد: در پایان این جلسه مقرر شد که نهادهای دولتی بدهکار شهرداری که در کمیسیون‌های ماده صد و 77 ملزم به پرداخت شدند ظرف مدت 30 روز فرصت دارند که دیون خود را به شهرداری دهدشت پرداخت کنند.

ایمان داورپناه عنوان کرد: در روزهای گذشته و با تلاش مسئولان شهرستانی از محل ارزش افزوده بالغ بر یک میلیارد و 500 میلیون تومان به شهرداری دهدشت پرداخت شد.

وی خاطرنشان کرد: مدیران شهرستانی تمام توان خود را جهت حل مشکلات مالی شهرداری دهدشت و نیز پرداخت حقوق کارگران که در شرایط بحرانی و حساسی قرار دارند در اولویت کاری خود قرار دهند.

انتهای پیام/541/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار کارگران اخبار کارگران کارگران شهرداری دهدشت شورای شهر دهدشت شرایط بسیار پرداخت حقوق عدم پرداخت علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۱۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کار درباره تغییر در نحوه تعیین حقوق کارگران چه گفت؟

وزیر کار پیرامون وضعیت لایحه واگذاری تعیین نرخ دستمزد کارگران به مجلس گفته؛ لایحه واگذاری تعیین دستمزد در حوزه کارشناسی وزارتخانه در حال بررسی است.

به گزارش خبرآنلاین، تغییر در تعیین روش میزان سالانه دستمزد به نظر می‌رسد هر روز جدی‌تر از روز گذشته می‌شود. وزیر کار در روز‌های پایانی سال گذشته از خبری پرده‌برداری کرد که البته تقریبا با انتقاد نمایندگان بخش کارگری مواجه شد. صولت مرتضوی ۲۸ اسفندماه اعلام کرد: به این نتیجه رسیدیم که با ارسال لایحه‌ای به مجلس نحوه تعیین حداقل حقوق کارگران را عوض کنیم. بهترین مرجع برای تصمیم‌گیری حقوق کارگران مجلس است.

به گفته او، مجلس با گرفتن نظر نمایندگان کارگری و کارفرمایی و وزارت کار در مورد حقوق کارگران تصمیم می‌گیرد و آن را در لایحه بودجه می‌گنجاند.

وزیر کار حالا پس از یک ماه نیز در پاسخ به سوالی پیرامون وضعیت لایحه واگذاری تعیین نرخ دستمزد کارگران به مجلس گفته؛ لایحه واگذاری تعیین دستمزد در حوزه کارشناسی وزارتخانه در حال بررسی است، در بخش کارشناسی وزارتخانه است که بعد باید به دولت ارسال شود و در صورت تصویب در هیات دولت به مجلس ارسال خواهد شد.

این اظهارات در حالی است که پرونده مزد سال ۱۴۰۳ پرسروصدا بسته شد؛ به طوری که شورای عالی کار، افزایش ۳۵ درصدی حقوق کارگران را بدون امضای کارگران تصویب کرد. فعالان کارگری اعتقاد دارند که کارگران به دلیل این‌که میزان رقمی که برای دستمزد تعیین شده، کمتر از هزینه‌ها و شرایطی است که بتوانند نیاز‌های زندگی خانوار را تامین کنند، همچنان این مطالبه را دارند که در خصوص دستمزد سال جدید بازنگری صورت گیرد و جلسات مزد برگزار شود تا دستمزد با رضایت و امضای آنها دوباره تعیین شود ولی وزارت کار و کارفرمایان این مساله تصویب دستمزد سال ۱۴۰۳ را پایان یافته تلقی کرده و تاکنون زیربار این موضوع نرفته‌اند.

tags # حقوق کارگران سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ چرا نئاندرتال‌ها محتویات معده حیوانات را می‌خوردند؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • خالی ماندن ظرفیت رشته‌های جراحی قلب و عروق نگران کننده است
  • فیاضی: مجلس آینده باید مشکلات کارگران را تا حد امکان کاهش دهد
  • حال کارگران خوب است!
  • کارگران اخراجی کاغذپارس به کار برگشتند/ برچیدن بساط قرارداد‌های یک ماهه کارگری
  • دهه نود بدترین دهه زندگی مردم بود
  • اسحاق جهانگیری: دهه نود بدترین دهه زندگی مردم ایران بود | سال ۱۳۹۵ استثنا بود
  • حقوق واقعی کارگران دیده شود
  • کاهش حقوق کارگران با تعطیلی پنجشنبه تخلف است
  • وزیر کار درباره تغییر در نحوه تعیین حقوق کارگران چه گفت؟
  • نشست «باید از حقوق کارگران دفاع کرد»