Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-03-28@19:00:30 GMT

تاثیر امتحانات نهایی در کنکور ۱۴۰۱ مشخص شد

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۳۷۲۵۱

صراط:

منصور کبگانیان، دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور عصر امروز در حاشیه  جلسه شورای ستاد نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران گفت: در این جلسه بحث اجرایی سازی سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی، سنجش و پذیرش مطرح شد.

وی ادامه داد: حدود 80 درصد از این مصوبه در شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش رفته و مصوب شده است و به دستگاه‌های آموزش و پرورش، وزارت علوم تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد ابلاغ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور افزود: البته بخش‌های کوچکی از این مصوبه باقی مانده است که با تثبیت وزرای جدید و شروع به کار معاونان آنها، آن را پیش خواهیم برد.

وی یادآور شد: قسمت‌های مربوط به پزشکی، سهمیه‌ها، صدا و سیما و وظایفی که صدا و سیما در این رابطه دارد و بخشی هم در ارتباط با موسساتی که برای کنکور فعالیت می‌کنند و مجوزهای مربوط به آنها هنوز مانده است.

دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور افزود: قسمت‌هایی که تصویب و ابلاغ شده باید نظارت کرده و راهبری کنیم و در جریان الزامات اجرایی سازی آن باشیم چون این مصوبه به صورت تأثیر مثبت در کنکور سال 1401 و به صورت قطعی در کنکور 1402 اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: مصوبات به این صورت است که آزمون اختصاصی که وزن آن 40 درصد بوده و متولی برگزاری آن سازمان سنجش وزارت علوم است هر سال، دو بار و با اعتبار دوساله انجام شود با این کار دانش آموزان مقداری آرامش بیشتری خواهند داشت و اگر دانش آموز در یکی از این امتحانات ناموفق بود، می‌داند که سرنوشتش از بین نمی‌رود و بار دیگر این شانس را دارد.

کبگانیان خاطرنشان کرد: همچنین نتایج تا دو سال باید معتبر باشد این گونه نیست که دانش آموز و داوطلب مجبور باشند همان سال تصمیمم بگیرند، می‌تواند تا دو سال رشته مورد علاقه خود را انتخاب کند که ما مطمئن هستیم که این روش در هدایت دانش آموزان و داوطلبان در رشته‌های مورد علاقه شأن مؤثر خواهد بود.

دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور افزود: استاندار سازی نتایج این آزمون‌ها خیلی مهم است، بنابراین استاندار سازی امتحانات دروس عمومی و اختصاصی سال آخر دوره دوم در دبیرستان، باید طوری باشد که امتحان نهایی امسال دانش آموز با امتحان نهایی سال دیگر دانش آموز تفاوت خاصی نداشته و استاندارد باشد تا بتوان از روی آن قضاوت کرد.

وی ادامه داد: همچنین عناوین و ضرایب دروس آزمون اختصاصی و سابقه کامل تحصیلی دانش آموزان باید زودتر تعیین شود، برخی از دانش آموزان هستند که چند سال پیش دیپلم گرفته و می‌خواهند در کنکور شرکت کنند، بنابراین در سابقه تحصیلی خلاء داریم و دو سال زمان خوبی برای این کار است.

کبگانیان افزود: قرار شد تمام این موارد طی نامه‌ای از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد نقشه جامع علمی کشور به وزیر علوم به عنوان رئیس شورای سنجش و پذیرش کشور ارسال و ابلاغ شود و این شورا یک ماه فرصت دارد محورها و دستورالعمل‌ها و شیوه نامه‌های مورد نیاز را اعلام کرده و به ستاد نقشه تحویل دهد.

وی یاد آورشد: همچنین مقرر شد، کارگروهی برای ارتقا و استاندار سازی برگزاری امتحانات نهایی توسط وزارت آموزش و پرورش ایجاد شود که این امتحانات نهایی با تاثیر قطعی 60 درصدی در کنکور سال 1402 و وزن 40 درصدی با تأثیر مثبت در کنکور سال 1401 دارد.

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور افزود: دانش آموزانی که برای کنکور سال 1402 آماده می‌شوند باید به روش خواندن دروس و عمق یادگیری و مقدرای هم پرهیز از تست زنی توجه کنند، البته تست نیز 40 درصد در کنکور سال 1402 تأثیر دارد ولی دانش آموزان باید بیشتر بر عمق یادگیری توجه کنند براساس گزارشی بعد از این مصوبه، مراجعه دانش آموزانی که دو سال دیگر کنکور دارند به کلاس‌های کنکور بسیار پایین آمده است.

وی تصریح کرد: کارگروهی در آموزش و پرورش برای ارتقای استاندارها، برگزاری امتحانات نهایی از طراحی سوالات تا ایجاد و ارسال سوابق تحصیلی به شورای سنجش و پذیرش ایجاد شده و به همه شعب ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: چون تصحیح الکترونیک سوالات تشریحی یک کار تخصصی است و نیاز به نرم افزار و سخت افزار خاص خود دارد از مسئولان سازمان مدیریت و برنامه ریزی و سازمان برنامه و بودجه درخواست همکاری داریم تا بودجه لازم برای این کار را در لایحه بودجه سال 1401 پیش بینی کنند. چون وزارت آموزش و پرورش فقط 2 سال وقت دارد تا این ارتقا سخت افزاری و نرم افزای را ایجاد کند، شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز یک ماده دراین خصوص دارد که منابع لازم در اختیار دستگاه‌های مربوطه باید گذاشته شود، از وزارت آموزش و پرورش نیز خواستیم، درخواست خود را دراین زمینه به سازمان برنامه و بودجه برای بودجه سال 1401 ارائه دهند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: امتحانات نهایی ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور کنکور سراسری صراط نقشه جامع علمی کشور دبیر ستاد راهبری امتحانات نهایی آموزش و پرورش کنکور سال دانش آموزان دانش آموز ستاد نقشه دو سال سال 1401

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۷۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد صادرات ایران به چین در ۱۰ سال گذشته

بررسی آمار‌های تجاری نشان می‌دهد سهم چین از کل صادرات ایران در ۱۰ ماهه سال قبل بیش از ۲۸ درصد بوده و طی ۱۰ سال گذشته نیز روند صادرات ایران به این کشور صعودی بوده است.

به گزارش ایسنا، بررسی آمار‌های تجاری نشان می‌دهد در ۱۰ ماهه اول سال قبل ۱۱۳ میلیون تن کالای غیرنفتی به ارزش ۴۰.۵ میلیارد دلار از کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی ۹ درصد افزایش و به لحاظ ارزشی ۱۱ درصد کاهش داشته است.

پنج مقصد عمده صادرات ایران از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان دی ماه نیز به ترتیب چین با ۱۱.۵ میلیارد دلار، عراق با ۷.۷ میلیارد دلار، امارات متحده عربی با ۵.۲ میلیارد دلار، ترکیه با. ۵ میلیارد دلار و هند با ۱.۸ میلیارد دلار بوده است. بر این اساس در این مدت سهم پنج مقصد عمده صادراتی کشور از کل ارزش صادرات ۷۴ درصد بوده و چین و عراق در مجموع بیش از ۴۷ درصد کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده‌اند که نشان دهنده اهمیت این دو کشور در سبد صادراتی ایران است.

روند تجارت ایران و چین در ۱۰ سال گذشته

معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی تحت عنوان «وابستگی به بازار‌های محدود و خام‌فروشی، چالش‌اساسی‌صادرات غیرنفتی ایران طی دهه اخیر» روند تجارت ایران را با مقاصد مهم صادراتی بررسی کرده است.

بر اساس این گزارش روند صادرات ۱۰ ساله صادرات کالایی بدون نفت خام ایران به چین طی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۱ نشان می‌دهد صادرات به این کشور رشد کرده است؛ به‌طوری که از رقم بیش از ۷ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۲ به بیش از ۱۴ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۱ رسیده است. پس از شروع همه گیری کووید-۱۹، سرعت رشد صادرات کالایی به این کشور با شیب زیادی در سال ۱۴۰۰ افزایش یافت؛ به طوری که در این سال رشد ۶۱ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۹ را تجربه کرد. روند مثبت صادرات به این کشور در سال ۱۴۰۱ نیز متوقف نشد و اگرچه از سرعت رشد آن کاسته شده، اما نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۰.۹ درصد افزایش یافته است. طی ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ ارزش صادرات کالایی بدون نفت خام ایران به چین حدود ۱۱.۵ میلیارد دلار بوده که کاهش حدود ۹ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کرده است.

از دلایل افزایش صادرات ایران به چین در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۳۹۲ می‌توان به مشارکت پروپان مایع شده، بوتان مایع شده، پلی اتیلن گرید فیلم و متانول اشاره کرد که به ترتیب سهم ۴۲.۴ واحد درصد، ۲۳.۸ واحد درصد، ۱۹.۲ واحد درصد و ۱۷.۶ واحد درصد در رشد صادرات حدود ۹۸ درصدی ایران به چین داشته‌اند.

متوسط قیمت صادرات به چین نیز طی ۱۰ سال مورد بررسی با فراز و نشیب‌های زیادی همراه بوده و در سال ۱۴۰۰ به رقم ۵۰۲ دلار به ازای هر تن رسیده که بیشترین رقم طی سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ است. در سال ۱۴۰۱ با اینکه صادرات نسبت به سال قبل با افزایش همراه بوده، متوسط قیمت صادرات به این کشور با کاهش ۳۶ دلار به ازای هر تن به ۴۶۵ دلار به ازای هر تن رسیده است. در واقع صادرات به چین در سال ۱۴۰۱ با قیمت پایین تری نسبت به سال ۱۴۰۰ انجام شده است. متوسط قیمت صادرات کالایی بدون نفت خام ایران به چین نیز طی ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ هم حدود ۲۹۸ دلار به ازای هر تن بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۹ درصد کاهش یافته است. در واقع می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که در صورت تداوم این روند احتمالاً در پایان سال ۱۴۰۲ نیز کالا‌های صادر شده به چین حتی با متوسط قیمتی پایین‌تر از سال ۱۴۰۱ به فروش برسند.

تنوع پایین کالا‌های صادراتی به چین

در این میان ۱۰ کالای عمده صادراتی ایران به چین در سال ۱۴۰۲، حدود ۸۲ درصد از کل ارزش صادرات ایران به این کشور را تشکیل می‌دهد که نشان دهنده تنوع پایین اقلام صادراتی به این کشور است. پروپان مایع شده با سهم حدود ۲۵ درصدی عمده کالای صادراتی ایران به چین محسوب می‌شود.

همچنین روند صادرات پروپان مایع شده از سال ۱۴۰۰ روند رو به رشدی را در پیش گرفته و در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۴۰۰ رشد دو برابری را تجربه کرده است. پس از پروپان مایع شده، بوتان مایع شده و متانول مهمترین کالا‌های صادراتی ایران به چین در سال ۱۴۰۱ بوده که سهم این دو که تعرفه از کل ارزش صادرات به چین در سال ۱۴۰۱، حدود ۲۷ درصد بوده است.

روند صادرات بوتان مایع شده مشابه پروپان بوده است و به طور کلی طی ۱۰ سال مورد بررسی، صادرات این محصول به چین متوسط رشد حدود ۲۰ درصدی را تجربه کرده است. روند رو به رشد صادرات متانول نیز که از سال ۱۳۹۹ آغاز شده بود، در سال ۱۴۰۱ متوقف شده و نسبت به سال ۱۴۰۰ با کاهش حدود ۴ درصدی همراه شده است.

دیگر خبرها

  • طرح «شهید محمودوند» برای جذب بازماندگان از تحصیل در سقز اجرا شود
  • فعالیت یکصد کمپ مطالعاتی ویژه دانش آموزان در فارس
  • شهداب مغلوب درناها شد/ فینالیست در بازی سوم مشخص می‌شود
  • تمرکز دانش بنیان‌ها بر سواحل مکران
  • تاثیر مستقیم Chat GPT بر افت تحصیلی دانش آموزان، نگران کننده است!
  • تاثیر زنبور عسل در افزایش محصولات باغی
  • رشد صادرات ایران به چین در ۱۰ سال گذشته
  • افزایش ۲۲۰ درصدی رتبه‌های برتر کنکور توسط دانش‌آموزان مناطق محروم
  • فیلم/ واکنش وزیر آموزش و پرورش به لو رفتن سوالات امتحانات نهایی
  • وزیر آموزش و پرورش لو رفتن سوالات امتحانات نهایی را تکذیب کرد