Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی بانک مرکزی را موظف کرد با فعال کردن سازوکارهای بانکی و اقتصادی ارزهای موجود در خارج از کشور را به داخل بازگرداند.

 سید ابراهیم رییسی،در دهمین جلسه ستاد هماهنگی‌های اقتصادی دولت،این دستور را صادر کرده است.

 در روزهای اخیر بهای دلار در بازار ایران روندی افزایشی را تجربه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس بهای دلار در هفته اخیر روندی نوسانی را تجربه کرده است و هر دلار آمریکا رد صرافی های بانکی از نیمه کانال 27 هزار تومان و در بازار ازاد از نیمه کانال 28 هزار تومان عبور کرده است. سئوال مهم اما اینجاست که بازگرداندن ارزهای موجود در خارج از کشور به داخل ایران امکان‌پذیر است؟

 

کامران ندری، کارشناس اقتصادی در پاسخ به این پرسش خبرآنلاین که بانک مرکزی می تواند منابع ارزی خارجی خود را به کشور بازگرداند یا خیر؛ گفت: با اطلاعاتی که بنده دارم بازگرداندن منابع ارزی بانک مرکزی به کشور خیلی سخت است.

وی در ادامه افزود: از میان منابع صادراتی، منابع صادرات نفتی مربوط به بانک مرکزی می شود و منابع ارزی بانک مرکزی در خارج از کشور ارزهای حاصل از صادرات نفتی است که دولت به بانک مرکزی فروخته است.

ندری در ادامه گفت: در وهله اول مبلغ حاصل از صادرات به حساب‌های ایران در کشورهای خارجی واریز می شود و از طریق بانکی در خارج از کشور به نقاط دیگر منتقل خواهد شد و حال این مبلغ فرقی ندارد که به بانک های داخل کشور و یا بانک های خارج از کشور منتقل شود اما زمانی که ما تحریم بانکی هستیم این نقل و انتقالات بسیار دشوار می شود.

این کارشناس اقتصادی گفت: بانکی که منابع ما در آن است به دلیل تحریم ها قادر به جابه جایی پول نخواهد بود و حتی انتقال این منابع به داخل کشور نیز مشکلی را بر طرف نمی کند؛ فرض کنید که این ارزها به بانک های داخلی منتقل شوند و در این بین بانک‌های داخلی نیز تحریم هستند و امکان انتقال منابع ارزی خارجی چه یورو و یا دلار را به بانک های کشورهای خارجی و طرف تجاری خود ندارند و در آخر می توان گفت تحریم ها کار ما را بسیار دشوار کرده است و به نظر بنده آزادسازی منابع بانک مرکزی از خارج از کشور نشدنی خواهد بود.

در عین حال برخی دیگر از کارشناسان نیز اجرای این دستور را بسیار سخت می‌دانند و معتقدند که با توجه به شرایط ایران چنین اقدامی، امکان‌پذیر نخواهد بود . جدول زیر دربردارنده اظهارات برخی کارشناسان دراین خصوص با رسانه‌های مختلف است.

 بر اساس این گزارش هنوز رقم مشخصی درباره میزان ذخایر ارزی ایران در خارج از کشور منتشر نشده است . برخی منابع این رقم را حتی صد میلیارد دلار و برخی دیگر از منابع بین ۳۵ تا ۵۰ میلیارد دلار اعلام کرده‌اند .

نام کارشناس

اظهار نظر

محمود جام‌ساز

منابع ارزی کشور در اختیار بانک مرکزی نیست که بخواهد آن ها را باز گرداند! ما دو نوع منبع ارزی داریم یکی منابع ارزی است که در اختیار سازمان ها و بانک های بین المللی هستند و به دلیل تحریم ها توقیف شده اند، این سازمان ها و بانک ها هنوز اجازه ندارند که منابع ارزی ما را برگشت بدهند.

وحید شقاقی شهری، اقتصاددان

از دید من دو سناریو در این زمینه وجود دارد، سناریوی اول این است که مذاکراتی پشت‌پرده اتفاق افتاده و برخی از کشورها موافقت کرده‌اند که بخشی از منابع ارزی ایران آزاد شود و پیرو این اتفاق رئیس‌جمهوری به بانک‌مرکزی دستور پیگیری داده است. سناریوی دوم این است که دولت به‌دنبال این است که با مخابره برخی از اخبار جلوی انتظارات و اتفاقات تورمی گرفته شود.

مسعود دانشمند، عضو اتاق بازرگانی

امکان چنین اقدامی وجود ندارد، تا زمانیکه حسابی در بانک‌های خارجی نداشته باشیم و به‌دلیل تحریم هم این اقدام امکان‌پذیر نیست نمی‌توان انتظار داشت که این پول‌ها به کشور منتقل شوند. او با بیان اینکه این دستور بیشتر باید وزارت‌خارجه را مخاطب قرار می‌داد، افزود: دستور باید اینگونه صادر می‌شد که «وزارت‌خارجه با همکاری بانک‌مرکزی سازوکار بانکی برای برگشت ارز صادراتی را مهیا کنید» نه چیزی که الان می‌بینیم. بدون برداشتن تحریم‌ها، بدون پیوستن به FATF و بدون مذاکره نمی‌توان در این باره کاری پیش برد.

علی قنبری، کارشناس اقتصادی

به نظر بنده چنین اقدامی تنها با صدور دستور حل نمی‌شود. باید دید چرا منابع ارزی ایران در خارج از کشور بلوکه شده است و از سوی دیگر چرا ما با بحران ورود ارز به کشور مواجه شدهایم. اگر این مشکلات برطرف شود، چنین دستوری قابلیت اجرا خواهد یافت.

کامران ندری، اقتصاددان

با اطلاعاتی که بنده دارم بازگرداندن منابع ارزی بانک مرکزی به کشور خیلی سخت است.

 

 خبرآنلاین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: خارج از کشور بانک مرکزی ارزی ایران منابع ارزی تحریم ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۴۹۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز کالای قاچاق در چهارراه استانبول/ بازار غیررسمی آرام می‌شود

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با تاکید بر این که نوسانات بازار غیررسمی ارز متاثر از تنش‌های سیاسی منطقه است. گفت:در این بازار فقط نیاز ارزی کالای قاچاق و یا فرار سرمایه تامین می‌شود. با کاهش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی جو سازی در آن متوقف شده و به زودی آرام خواهد شد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «یحیی آل اسحاق» رئیس اتاق مشترک ایران و عراق در گفتگو با بازارنیوز پیرامون تلاطمات به وجود آمده در بازار ارز اظهار کرد: نوسانات این بازار تابع عوامل متعددی است. وضعیت عرضه و تقاضای ارز و همینطور نحوه تامین و تخصیص آن، سیاست‌های بانک مرکزی برای حفظ ارزش پول ملی و کنترل نرخ ارز از یک سو و در کنار آن عوامل جانبی مانند انتظارات تورمی، حوادث غیر مترقبه ناشی از تنش‌های منطقه‌ای، جو روانی حاکم بر اقتصاد کشور هم از جمله مواردی هستند که هرگونه تغییر در آن بازار را با نوسان همراه می‌کند.


رئیس اتاق ایران و عراق افزود: در حال حاضر تمام نیاز ارزی فعالان اقتصادی کشور از محل مرکز مبادله ارز و طلای بانک مرکزی پاسخ داده می‌شود. ارز مورد نیاز برای پاسخ‌گویی به این موارد عمدتاً با صادرات نفت، پتروشیمی و یا سایر کالا‌های غیرنفتی تامین می‌شود.


وی با اشاره به مثبت شدن تراز ارزی کشور در پایان سال ۱۴۰۲ گفت: خوشبختانه مجموع درآمد‌ها و یا منابع ارز موجود به مراتب بیشتر از مصارف ارزی کشور است. در حال حاضر نرخ ارز نیمایی در شرایط با ثباتی قرار دارد و حتی عرضه آن بیشتر از تقاضای فعالان اقتصادی است؛ لذا، در این زمینه هیچ مشکلی وجود ندارد.


آل اسحاق درباره بازار غیررسمی ارز هم خاطرنشان کرد: تقاضا‌های موجود در این بازار عمدتاً برای امور غیر اقتصادی مانند تامین ارز کالای قاچاق، خروج سرمایه و سوداگری است. بر خلاف مرکز مبادله ارز و طلا، بازار غیررسمی تابع تنش‌های سیاسی منطقه و یا سایر امور تشدید کننده انتظارات تورمی است. با کاهش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی جوسازی در بازار غیررسمی متوقف شده و به تناسب آن قیمت دلار هم روند کاهشی به خود خواهد گرفت.


این فعال اقتصادی در پایان تاکید کرد: نوسانات به وجود آمده در طول هفته‌های اخیرا صرفاً روانی بوده است. البته باید این نکته را هم یادآور شد که بازار غیررسمی، حجم چندانی نداشته و شاید میزان ارزش آن نهایتا ۴ تا ۵ میلیون دلار باشد.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: ارز ، بازار ارز ، نرخ ارز ، مرکز مبادله ، بانک مرکزی ، بازار غیررسمی ارز ، کالای قاچاق ، خروج سرمایه لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9I

دیگر خبرها

  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • قالیباف: تا هفته آینده گزارش جمع‌بندی موضوع ارز را به صحن می‌آوریم
  • ادعا و هشداری تازه؛ التهابات در بازار ارز بیشتر خواهد شد؟
  • تامین ارز کالای قاچاق در چهارراه استانبول/ بازار غیررسمی آرام می‌شود
  • اگر با سیاست بانک مرکزی پیش برویم التهابات بازار ارز بیشتر خواهد شد
  • گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت هفته آینده در صحن قرائت می‌شود
  • قالیباف: گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت هفته آینده در صحن ارائه می‌شود
  • هفته آینده گزارش جمع‌بندی جلسه ارزی مجلس و دولت در صحن ارائه می‌شود
  • هفته بعد گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت در صحن مطرح می‌شود
  • گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت هفته آینده در صحن ارائه می‌شود