Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، کارشناسان پایگاه «رنکینگ.کز» قزاقستان اعلام کردند که جمعیت این کشور در حال پیر شدن است.

در این گزارش آمده است: طبق پیش بینی‌های سازمان ملل در قزاقستان، مانند اکثر مناطق جهان، جمعیت طی چند دهه آینده افزایش می‌یابد و تا سال 2050 به حدود 24 میلیون نفر می‌رسد.

گفتنی است که جمعیت قزاقستان در سال جاری میلادی از 19 میلیون نفر فراتر رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشد جمعیت در این کشور هم با زاد و ولد و هم افزایش امید به زندگی مرتبط است. به این ترتیب، در سال 2020 امید به زندگی به سن 71 سال رسیده است، در حالی که 10 سال پیش 68 سال و در سال 2000 میلادی 65.5 سال بوده است.

امید به زندگی برای مردان قزاق بعد از بازنشستگی 80 سال و برای زنان 82 سال ارزیابی شده است.

بنابراین، در قزاقستان جمعیت رو به پیر شدن است. اگر در سال 2010 سهم جمعیت سن بازنشستگی 9.9 درصد بود، این شاخص در سال 2020 میلادی به 11 درصد رسیده است.

این در حالی است که سهم شهروندان شاغل، برعکس، به میزان قابل توجهی کاهش یافته و از 65 درصد در سال 2010 به 58.3 در د در سال 2020 رسیده است.

طبق مقیاس پیری جمعیت، قزاقستان در حال حاضر در آستانه سالمندی قرار داشته و بار جمعیتی روی یک فرد توانمند در این کشور نیز در حال افزایش است.

به این ترتیب، به ازای هر یک هزار شهروند سن کار در این کشور، 692 نفر جوانتر و بزرگتر از سن کار وجود دارد که این رقم در یک سال قبل 687 و در 10 سال پیش 555 تن بود.

این وضعیت در سراسر جهان مشاهده می‌شود. طبق پیش بینی سازمان ملل متحد، عملا همه کشورهای جهان با روند پیری جمعیت روبرو خواهند شد.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: قزاقستان سن بازنشستگی جمعیت قزاقستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۳۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزش ممکن است پیری را معکوس کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، برخی تغییرات در بدن با افزایش سن اجتناب ناپذیر است. با این حال، محققان هنوز در تلاشند تا به طور کامل همه تغییراتی را که اتفاق می‌افتد و معنای آنها برای سلامت بزرگسالان مسن را درک کنند.

یک مطالعه منتشر شده نشان داد که یک نوع چربی خاص با افزایش سن در بافت عضلانی شروع به ایجاد می‌کند.

محققان ابتدا لیپید را با استفاده از بافت موش شناسایی کردند و سپس نتایج مشابهی را در عضلات انسان یافتند. آنها سپس دریافتند که سطح این چربی را می‌توان از طریق ورزش در میان زنان یائسه کاهش داد.

نتایج به یکی دیگر از مزایای احتمالی ورزش و نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد این تجمع چربی اشاره دارد.

محققان مطالعه حاضر خاطرنشان می‌کنند که مطالعه لیپیدهای پیچیده (چربی‌ها) ممکن است به درک بیماری‌های مرتبط با افزایش سن و طول عمر کلی کمک کند.

برای این منظور، آنها ابتدا ده بافت مختلف را در موش‌های پیر و جوان مورد بررسی قرار دادند تا تفاوت‌های مربوط به سن در لیپیدها را درک کنند. آنها دریافتند که لیپیدهای بیشتری با افزایش سن در بیشتر بافت‌هایی که مورد بررسی قرار گرفتند شروع به تجمع می‌کنند. لیپیدهای اولیه ای که آنها پیدا کردند، بیس (مونوآسیل گلیسررو) فسفات (BMPs) نام داشت.

در مرحله بعد، محققان می‌خواستند ببینند که آیا تجمع BMP مشابهی در انسان رخ داده است یا خیر. آنها نمونه‌برداری‌های عضلانی را از مردان و زنان جوان‌تر بین ۲۰ تا ۳۰ سال و مردان و زنان مسن‌تر بین ۶۵ تا ۸۰ جمع‌آوری کردند. در حالی که بین نمونه‌های بافت عضلانی مردان و زنان تفاوت‌هایی وجود داشت، محققان متوجه تجمع BMP در شرکت‌کنندگان مسن‌تر شدند.

به گفته محققان، BMP ها در بیماری‌های مختلف از جمله بیماری مزمن کلیوی، بیماری‌های مربوط به تجمع کلسترول و بیماری‌های عروقی و برخی اختلالات متابولیک ژنتیکی تجمع می‌یابند. ممکن است مشخص شود که سطوح BMP به عنوان یک نشانگر مرجع برای پیری سالم عمل می‌کند، اما برای این کار به تحقیقات بیشتری نیاز است.

در مرحله بعد، محققان می‌خواستند ببینند آیا ورزش می‌تواند بر سطح BMP تأثیر بگذارد یا خیر. برای این بخش از مطالعه، محققان ۱۲ زن یائسه بین ۴۵ تا ۷۰ سال را که اضافه وزن داشتند و کمتر از سه ساعت در هفته ورزش می‌کردند، بررسی کردند.

محققان دریافتند که حتی در طول دوره مداخله کوتاه، سطوح BMP پس از مداخله ورزشی کمتر بود.

کد خبر 6085953

دیگر خبرها

  • نتایج جالب از پژوهشی درباره حس پیری/ زنان درباره سن پیری مردان چطور فکر می‌کنند؟
  • هشدار فرشاد مؤمنی؛ ۸۹ درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند
  • هشدار جهانگیری درباره مهاجرت نخبگان
  • حل معضل پیری جمعیت و افزایش نسل نیازمند تلاش همگانی است
  • جوانان و امیدهای بوکس ایران در رینگ آسیایی
  • جوانان و امید‌های بوکس ایران در رینگ آسیایی
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • افزایش سرعت وزش باد در جنوب کشور
  • ۱۵ کشور آسیایی که سریعترین روند کاهش جمعیت را دارند
  • ورزش ممکن است پیری را معکوس کند