Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدمهدی برومندی معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه سفر به فارس و بازدید از بخش کشاورزی شهرستان آباده، گفت: رفع موانع تولید، مشارکت بخش خصوصی و جذب سرمایه گذار از جمله فاکتور‌های مهم به منظور توسعه گلخانه‌ها است.

او افزود: ضروری است مطالعات دقیق و تحقیق میدانی در این زمینه انجام شود و به گونه‌ای برنامه ریزی کنیم که در سال ۱۴۰۴ در سراسر کشور ۴۸ هزار هکتار گلخانه داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برومندی با اشاره به اینکه شهرستان آباده پتانسیل خوبی برای توسعه کشت‌های گلخانه‌ای دارد، اظهار کرد: ظرفیت‌های بخش کشاورزی این شهرستان به عنوان یک مزیت در کنار مخاطرات اقلیمی به عنوان یک عامل محدود کننده، اهمیت توسعه گلخانه‌ها را در این شهرستان نمایان می‌کند.

معاون امور باغبانی جهاد کشاورزی همچنین بر نقش آموزش در توسعه کشاورزی، ایجاد ده باغی، باغ سازگار و تعامل کارشناسان با بهره برداران بخش کشاورزی تاکید کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی فارس توسعه کشت گیاهان دارویی سیاست های وزارت جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۵۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تولید ۱۲۰ هزار نهال در نهالستان موقت بهار طی سال‌جاری

ایسنا/همدان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهار از پیش‌بینی تولید ۱۲۰ هزار نهال در نهالستان موقت منابع طبیعی این شهرستان در سال‌جاری خبر داد.

مهدی محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در رابطه با طرح مردمی «کاشت یک میلیارد درخت»، سهمیه هر یک از شهرستان‌ها تولید ۲۰۰ هزار نهال بوده که تاکنون کاشت ۶۰ هزار نهال شامل ۴۰ هزار قلمه صنوبر و سنجد و ۲۰ هزار بذر پاشی برای نهال زبان گنجشک در نهالستان موقت منابع طبیعی شهرستان انجام شده است.

وی با بیان اینکه برای تحقق سهمیه تولید و کاشت ۲۰۰ هزار نهال شهرستان در رابطه با طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال علاوه بر ظرفیت نهالستان موقت منابع طبیعی از ظرفیت کشاورزان و برخی از شرکت‌ها نیز استفاده شده است، یادآور شد: در این رابطه منابع طبیعی براساس تعهد بذر و نهاده لازم را در اختیار کشاورزان گذاشته و نظارت لازم در تولید و کاشت این نهال‌ها را دارد و آموزش لازم را نیز به آنها ارائه می‌دهد تا تولید نهال داشته باشند.

محمدی خاطرنشان کرد: به منظور مدیریت مصرف و استفاده از منابع آبی و کنترل بهتر علف‌های هرز، تولید این نهال با استفاده از کشت زیرپلاستیک و آبیاری قطره‌ای در حال انجام است.

ممنوعیت برداشت گیاهان دارویی و خوراکی در عرصه‌های ملی شهرستان بهار   

وی در ادامه با اشاره به فصل بهار و رویش گیاهان دارویی و خوراکی در سطح مراتع و عرصه‌های ملی اظهار کرد: برداشت گیاهان دارویی و خوراکی در عرصه‌های ملی این شهرستان به صورت صنعتی و اقتصادی ممنوع است البته برداشت گیاهان دارویی در اندازه مصرف خانگی و به صورت سنتی (به مقدار کم) در سطح مراتع مجاز بوده و اشکالی ندارد.

محمدی با اشاره به بروز خشکسالی و کاهش شدید بارندگی طی چند سال گذشته به تبع سراسر کشور و استان در شهرستان بهار مطرح کرد: این امر سبب شده تا این خشکسالی‌ها و کاهش شدید بارندگی‌ها و برداشت بی‌رویه بر کیفیت و کمیت گیاهان دارویی در عرصه‌های ملی استان و شهرستان تأثیر داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: گیاهان دارویی و خوراکی نظیر کنگر، ریواس، کرفس کوهی، آویشن، موسیر و اسفناج وحشی سال‌های گذشته از رویش خوبی در سطح عرصه‌های ملی و مراتع برخوردار بودند اما در حال حاضر سطح این گیاهان و تراکم آن کم شده و حتی برخی از این گیاهان منقرض شده‌اند.

محمدی گفت: در این رابطه سازمان منابع طبیعی در چند سال گذشته بخشنامه‌ای به منابع طبیعی استان‌ها و شهرستان‌ها صادر کرده که با توجه به این بخشنامه گونه‌های گیاهی موجود در عرصه و مراتع ملی که در حال انقراض هستند شرایط آن باید بررسی شود.

وی افزود: در همین رابطه در بسیاری از موارد همکاران ما که قصد صدور مجوز برداشت و بهره‌برداری گیاهان خوراکی، دارویی و صنعتی را دارند، ابتدای امر در عرصه‌های ملی وضعیت این گیاهان را بررسی می‌کنند.

محمدی ادامه داد: اگر شادابی پایه‌های مولد این گونه‌های گیاهان خوب نباشد و شخصی که در دوره قبل مجوز از ما گرفته و به تعهدات خود عمل نکرده باشد و یا تنوع تراکم این نوع از گیاهان کم باشد، برای بهره‌برداری این گیاهان مجوز داده نمی‌شود و برداشت ممنوع خواهد بود.

وی گفت: برداشت گیاهان دارویی و خوراکی در عرصه مراتع ملی که برای مصرف روزانه باشد، مشکل و ممنوعیتی ندارد البته به شرطی که مراتع را تخریب نکند اما بهره‌برداری و برداشت از این گیاهان برای فروش و تجارت ممنوعیت داشته و برای هر گونه برداشت با مقدار زیاد افراد باید از منابع طبیعی مجوز داشته باشند و این امر با نظارت منابع طبیعی انجام شود، ضمن اینکه برای برداشت مواردی از گیاهان دارویی و خوراکی که در حال انقراض است، مجوز داده نمی‌شود.

محمدی با بیان اینکه امسال موردی از صدور مجوز برای برداشت و بهره‌برداری گیاهان دارویی، صنعتی و خوراکی در عرصه‌های ملی سطح شهرستان به منظور تجارت و خرید و فروش نداشته‌ایم، یادآور شد: سال گذشته نیز تنها یک مورد مجوز توسط منابع طبیعی شهرستان برای برداشت گونه‌های گیاهان دارویی و خوراکی به صورت اقتصادی و صنعتی صادر شده است.

وی اضافه کرد: گونه‌های دارویی و خوراکی در عرصه‌های ملی شهرستان بهار بیشتر ریواس، شنگ، پیاز کوهی، آزربه، کنگر و چای کوهی بوده که بیشتر در دامنه الوند مشاهده می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسعه سطح کاشت گیاهان دارویی با توزیع ۷هزار نهال گل محمدی در سوادکوه
  • سرپرست جدید جهاد کشاورزی استان بوشهر معرفی شد+عکس
  • ۱۰ کشور مقصد صادرات محصولات گلخانه‌ای گلستان
  • افزایش ۶۳ هزار هکتاری سطح زیر کشت گیاهان دارویی
  • بالغ‌ بر ۶۰ هزار اصله نهال در جوین غرس شد
  • نورهای مصنوعی جایگزین نورخورشید برای رشد گیاهان
  • توسعه کشت گیاهان کم‌آب‌بر در استان بوشهر/ الگوی کشت اصلاح می‌شود
  • تقویت ناوگان مکانیزاسیون کاشت گیاهان دارویی بوشهر
  • تاکید بر افزایش بهره‌وری آب در بخش کشاورزی مراغه
  • پیش‌بینی تولید ۱۲۰ هزار نهال در نهالستان موقت بهار طی سال‌جاری