Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-20@14:04:05 GMT

امیدی به خانه دار شدن زوج‌های جوان نیست

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۷۸۱۲۸

امیدی به خانه دار شدن زوج‌های جوان نیست

رئیس اتحادیه مشاوران املاک اصفهان گفت: یک زوج کارمند که حقوق آن‌ها حتی به ۱۰ میلیون تومان هم نمی‌رسد، اگر در سال هیچ هزینه‌ای نکنند، شاید بیشتر از ۴۰ سال طول بکشد که خانه دار شوند، البته با توجه به اینکه تا ۲۰ سال آینده قیمت مسکن در کشور ثابت نمی‌ماند، پولی که توسط آن‌ها ذخیره و پس انداز شده در پایان سال با تورم از بین می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، رسول جهانگیری درباره وضعیت بازار مسکن، اظهار کرد: نوسانات و افزایش قیمت در بازار‌های مختلف از جمله خودرو، مسکن و ... به دلیل کاهش ارزش پول کشور به خصوص طی دو سال گذشته رقم خورده به نحوی که قیمت‌ها به صورت تصاعدی افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: زمانی که قیمت‌ها در بازار‌های مختلف روز به روز افزایشی است مردم برای جلوگیری از کاهش ارزش پول شان، سرمایه خود را به یکی از بازار‌ها وارد می‌کنند که یکی از آنها، مسکن است که قیمت‌های آن به صورت کاذب افزایش یافته است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک اصفهان افزود: در حال حاضر هزینه‌های ساخت و ساز و مصالح ساختمانی همچون فولاد، آهن، سیمان و ... افزایش بی رویه داشته است.

وی با اعتقاد بر اینکه نخستین دلیل گرانی مسکن کاهش ارزش پول ملی است، گفت: از سوی دیگر امروز عرضه و تقاضای مسکن با یکدیگر همخوانی ندارد، درحالیکه قرار بود سالانه حدود یک میلیون مسکن در کشور ساخته شود که در یک دهه گذشته این گونه نشد، همچنین ساخت مسکن مهر در دولت نهم جانمایی درستی نداشت و این طرح در اصل نتوانست از تعداد متقاضیان بازار مسکن کم کند.

خانه‌های خالی متعلق به افراد متمول است

جهانگیری همچنین با اشاره به وجود تعداد خانه‌های خالی که آمار رسمی دقیقی از آن وجود ندارد، اظهار کرد: بیشتر این خانه‌ها سلیقه‌ای ساخته شده و در اصل بار متقاضیان مسکن را کاهش نمی‌دهد، چراکه بیشتر خانه‌های خالی متعلق به افراد متمولی است که سرمایه خود را وارد بازار مسکن کرده اند.

وی با بیان اینکه با افزایش تصاعدی قیمت مسکن، گرانی آن به بازار رهن و اجاره نیز انتقال می‌یابد، توضیح داد: خانه‌ای که تا یک سال پیش ارزش ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی داشت، امروز ارزشی معادل دو میلیارد تومان دارد، بنابراین صاحب ملک دیگر با این هزینه‌ها و با قیمت قبلی منزل خود را رهن و اجاره نمی‌دهند، چراکه هزینه‌های زندگی وی نیز مشمول تورم شده است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک اصفهان درباره آخرین وضعیت بازار و خرید فروش و مسکن در اصفهان، گفت: درحال حاضر قیمت‌ها افزایشی و خرید و فروش در رکود به سر می‌برد و به نوعی رکود تورمی بر بازار مسکن اصفهان حاکم است.

وی افزود: در حال حاضر کمترین قیمت هر متر آپارتمان در اصفهان بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان است و بالاترین قیمت آن تا ۸ برابر بیشتر بعضا در اصفهان معامله می‌شود.

دیگر آپارتمان کمتر یک میلیارد در اصفهان نداریم

جهانگیری با تاکید بر اینکه دیگر در اصفهان نمی‌توانیم آپارتمان کمتر از یک میلیارد تومان برای خرید پیدا کنیم، تصریح کرد: به طور قطع دولت باید با ذائقه مردم ساخت و ساز کند و امروز نیازمند آپارتمان‌های کمتر از ۱۰۰ متر بین ۵۰ تا ۸۰ متر هستیم، چراکه نظام جمعیتی و خانواده در کشور تغییر کرده و نظام خانواده از چند فرزندی به سمت تک فرزندی و یا زندگی‌های زوج‌های دو نفره و حتی مجردی تغییر کرده است.

وی افزود: امروز یک فرد مجرد و یا زوج بدون فرزند خانه دیگر نیاز به خانه چند خوابه ندارند، از سوی دیگر قدرت خرید مسکن با متراژ بالا را ندارند، بنابراین امروز باید به سمت ساخت خانه‌هایی با متراژ کمتر برویم و یا اینکه در طرحی برخی افراد سرمایه دار اقدام به ساخت مسکن به شرط اجاره کنند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک اصفهان در ادامه درباره سیاست دولت جدید مبنی بر ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال، گفت: اگر امروز استارت ساخت یک میلیون خانه در کشور زده شود، سه سال دیگر ساخت آن به اتمام می‌شود، بنابراین این گونه طرح‌ها در عمل زمانبر است.

۸ میلیون خانه برای مستاجران در کشور نیاز داریم

وی با بیان اینکه بنابر برخی آمار‌ها در کشور ۸ میلیون خانه برای مستاجران نیاز داریم، گفت: در اصفهان خانه‌های خالی بیشتر برای سرمایه گذاری ساخته و نگهداری می‌شود و آمار مشخصی از تعداد خانه‌های خالی شهر نداریم.

جهانگیری با اعتقاد بر اینکه در شرایط اقتصادی فعلی یک زوج جوان دیگر توان خرید خانه را ندارند، توضیح داد: از نظر من اگر سیستم‌های حمایتی همچون پرداخت تسهیلات، حمایت‌های خانواده زوجین و نباشد یک زوج جوان حتی با پس انداز ۳۰ تا ۴۰ ساله خود دیگر نمی‌تواند خانه دار شوند.

وی همچنین تاکید کرد: یک زوج کارمند که حقوق آن‌ها حتی به ۱۰ میلیون تومان هم نمی‌رسد، اگر در سال هیچ هزینه‌ای نکنند، شاید بیشتر از ۴۰ سال طول بکشد که خانه دار شوند، البته با توجه به اینکه تا ۲۰ سال آینده قیمت مسکن در کشور ثابت نمی‌ماند و مشمول تورم می‌شود، پولی که توسط آن‌ها ذخیره و پس انداز می‌شود در پایان سال با تورم از بین می‌رود.

به اعتقاد رئیس اتحادیه مشاوران املاک اصفهان، ساخت و سازی که امروز انجام می‌شود باید با شرایط خاص، خانه اولی‌ها را پوشش دهد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بازار مسکن قیمت مسکن خانه های خالی میلیون تومان بازار مسکن خانه دار قیمت ها خانه ها یک زوج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۸۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد ترکیبی دولت برای مقابله با چالش قیمت مسکن چیست؟

فرید ولدی کارشناس اقتصادی در مورد اهمیت عرضه زمین برای ورود مردم در حوزه ساخت مسکن گفت: در راستای تحقق رشد اقتصادی پایدار، تقویت مشارکت فعال مردم از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از راه های اصلی برای دستیابی به این امر در حوزه ساخت و ساز مسکن است، جایی که مشارکت مستقیم شهروندان می تواند باعث افزایش تولید شود و به رونق اقتصادی کشور کمک کند. با اتخاذ یک رویکرد استراتژیک که ترکیبی از حمایت دولت، تخصیص زمین و تامین مالی قابل دسترس است، می‌توانیم پتانسیل طرح مسکن متحول کننده را که با مشارکت مردم به اجرا در بیاوریم، باز کنیم

وی ادامه داد: کلانشهرهای اصلی ایران مانند تهران و کرج با پیامدهای گسترش عمودی شهری، عرضه محدود زمین و افزایش تراکم جمعیت دست و پنجه نرم کرده اند. این وضعیت نه تنها تراکم ترافیک را تشدید کرده است، بلکه قیمت مسکن را به قیمت های بی‌سابقه‌ای رسانده و مانعی بزرگ برای بسیاری از صاحبان خانه‌های مشتاق ایجاد کرده است. کمبود زمین شهری و محدودیت‌های توسعه افقی باعث شده است که قیمت زمین در تهران به نزدیک به هفت برابر هزینه ساخت و ساز افزایش یابد که بر ضرورت رسیدگی به این موضوع مبرم تاکید دارد.

ولدی با اشاره به لزوم عرضه زمین توسط دولت برای شکستن انحصار زمین گفت: برای مقابله با چالش قیمت بالای مسکن، رفع نیاز روزافزون مردم و شکستن انحصار زمین، یک رویکرد دو جانبه ضروری است. اولاً، دولت باید تأمین زمین برای مردم را در اولویت قرار دهد، و بداند که دسترسی به زمین سنگ بنای ساخت مسکن و کاتالیزور رشد اقتصادی است. ثانیاً، بخش بانکی باید با ارائه گزینه‌های تامین مالی در دسترس و تسهیل جریان اعتباری از طریق پرداخت تسهیلات بانکی به مردم در راستای پروژه‌های ساخت مسکن، نقش محوری را ایفا کند و از این طریق شهروندان را قادر به مشارکت فعال در فرآیند ساخت‌وساز کند.

وی ادامه داد: با اتخاذ این راهبرد، دولت می تواند به تعهد خود مبنی بر ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی عمل کند و در عین حال حس مالکیت و توانمندی را در میان مردم تقویت کند. علاوه بر این، اعطای مجوز برای ساخت خانه های یک طبقه با اصول توسعه شهری افقی مطابقت دارد و رویکرد پایدارتر و عادلانه تر به مسکن را ترویج می کند. همچنین گسترش افقی شهرها و مجوز ساخت خانه های یک طبقه، پتانسیل ایجاد تحول در چشم انداز مسکن در ایران را دارد. این رویکرد نه تنها کاهش قابل توجهی در هزینه‌های ساخت و ساز را نوید می‌دهد، بلکه راه را برای گزینه‌های مسکن مقرون به صرفه‌تر هموار می‌کند و در نتیجه به موضوع مبرم مقرون به صرفه بودن ساخت مسکن می‌پردازد.

این کارشناس اقتصادی  گفت: سال جاری فرصتی محوری برای دولت برای تحقق وعده های خود و رفع نیازهای مسکن ملت است. ایران با توانمندسازی شهروندان از طریق تخصیص زمین، تأمین مالی در دسترس و ترویج ساخت و ساز مسکن یک طبقه، می‌تواند مسیری را به سوی رشد اقتصادی باز کند که ریشه در مشارکت عمومی دارد. این رویکرد نه تنها حس مالکیت و غرور را در میان مردم تقویت می‌کند، بلکه به توسعه پایدار شهرها کمک می‌کند و توزیع عادلانه‌تر منابع و فرصت‌ها را تضمین می‌کند. ایران با پذیرش این چشم انداز می تواند راه را برای آینده ای هموار کند که در آن مسکن نه تنها یک ضرورت بلکه کاتالیزوری برای شکوفایی اقتصادی و انسجام اجتماعی باشد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • نرخ‌های عجیب رهن و اجاره در بازار مسکن در تهران
  • رویکرد ترکیبی دولت برای مقابله با چالش قیمت مسکن چیست؟
  • اولویت طرح نهضت ملی مسکن در استان سمنان، ساخت خانه ویلایی است
  • چند نفر در ایران مستاجر هستند؟
  • ۶.۵ میلیون نفر در کشور مستاجر هستند/ تامین مسکن در اولویت دولت
  • سهم یک چهارمی ساخت خانه‌های روستایی در طرح نهضت ملی مسکن مازندران
  • بیش از ۲ میلیون خانه در حال ساخت است
  • ۲ میلیون و ۵۱۸ هزار خانه در حال ساخت است
  • با ۵ میلیارد تومان کجای تهران خانه بخریم؟ (+ جدول)
  • آغاز ساخت ۷هزار و ۵۴۲ واحد مسکونی در قم از سال ۱۴۰۰