Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-24@08:25:09 GMT

صبحانه را فراموش نکن!  

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۸۰۳۳۲

صبحانه را فراموش نکن!  

همشهری آنلاین_بهاره خسروی:  ویروسی که‌گونه‌های جهش‌یافته آن تا امروز حواشی و دردسرهای زیادی را برای بشر به همراه داشته و همچنان این سؤال در سلول‌های خاکستری بیشتر مردم دنیا بی‌جواب مانده که برای فرار و مقابله با این بیماری از چه راهکارهای درمانی استفاده کنیم تا ضریب ایمنی بدن افزایش یابد.  

در این روزها که مدارس در آستانه بازگشایی هستند، این دغدغه برای والدین بیشتر از همیشه ایجاد می‌شود که تغذیه فرزندان در مدرسه چگونه باشد تا مقاومت بدنی و سلامت آنها افزایش پیدا کند و فرزندانشان به نحوی از خطر این بیماری مصون بمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
در این باره با «انسیه تبرایی»، کارشناس ارشد تغذیه و ناظر واکسیناسیون در سایت واکسیناسیون کرونای مرکز بهداشت جنوب تهران، صحبت کرده‌ایم. او چند نکته ساده را با اشاره به چگونگی تنظیم برنامه روزانه غذایی دانش‌آموزان به والدین توصیه می‌کند.  

یکی از چالش‌های این روزهای بیشتر مردم، با توجه به حضور ویروس‌های موذی کرونا، تغذیه سالم است. تغذیه‌ای که با توجه به گرانی و هزینه‌های سنگین اقتصادی که بسیاری از خانواده‌ها با آن مواجه هستند، متناسب با بودجه سبد مصرفی خانه باشد. به‌ویژه اینکه کودکان و نوجوانان در گروه سنی حساسی هستند و حتماً باید برای افزایش ایمنی بدن و ارتقای ضریب هوشی در این روزها سه وعده کامل غذایی و ۲ یا ۳ میان‌وعده در برنامه غذایی آنها گنجانده شود.  

 مکمل‌ها فراموش نشود انسیه تبرایی/کارشناس ارشد تغذیه

در مقابله با بیماری‌های تنفسی، ویتامین‌ها نقش برجسته‌ای را در افزایش سطح ایمنی بدن ایفا می‌کنند. البته مصرف‌دوزهای بالای ویتامین و مواد معدنی اثر محافظتی ثابت‌شده‌ای در پیشگیری از بیماری‌های عفونی ندارد و برنامه مکمل‌یاری فقط بر اساس دستور پزشک انجام می‌شود؛ چراکه باید در برنامه غذایی روزانه ۲ اصل تعادل و تنوع رعایت شود. تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در ۶ گروه اصلی غذایی مانند نان و غلات، سبزی‌ها، میوه‌ها، شیر و فرآورده‌های آن، گوشت و تخم‌مرغ و حبوبات و مغز دانه‌ها قرار دارند.  

روزانه باید از منابع غذایی ویتامین D مانند زرده تخم‌مرغ، شیر و لبنیات پاستوریزه و انواع ماهی‌های چرب استفاده شود. طبق پروتکل کشوری، در کودکان ۲ تا ۱۲ ساله یک عدد مکمل ویتامین D بادوز ۵۰ هزار واحدی به‌صورت یک ماه در میان و برای افراد ۱۲ سال به بالا یک عدد مکمل ویتامین D بادوز ۵۰ هزار واحدی به‌صورت ماهانه می‌تواند میزان مورد نیاز روزانه ویتامین D را تأمین کند.  

همچنین روزانه از منابع غذایی آهن و روی مثل مغزهای بی‌نمک مانندگردو و بادام، پسته، فندق، بادام زمینی، تخم‌مرغ، حبوبات، انواع گوشت‌های کم‌چرب و غلات سبوس‌دار، جگر، ماهی، گروه گوشت و تخم‌مرغ و حبوبات استفاده شود.  
از منابع غذایی دارای ویتامین A مثل تخم‌مرغ، گوشت، ماهی، جگر و میوه‌ها، مثل موز و مرکبات، و سبزی‌های زرد و نارنجی، همچون کدوحلوایی، لبو، شلغم، هویج، فلفل‌دلمه‌ای زرد و نارنجی، نیز باید استفاده شود. و مهم‌تر اینکه روزانه مقدار کافی آب و مایعات (۸ تا ۶ لیوان) برای رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی حتماً مصرف شود.  

 صبحانه؛  وعده مهم غذایی 

مثل معروفی است که می‌گوید صبحانه‌ات را تنها بخور، ناهار را با دوستت، شام را با دشمنت. در واقع این مثل به اهمیت نقش وعده صبحانه در حفظ سلامتی تأکید دارد. صبحانه یکی از مهم‌ترین وعده‌های غذایی روز است و نوع مواد غذایی و میزان مصرف آنها نقش مهمی در حفظ قوا و توان بدنی تا پایان روز دارد. در این روزهای کرونایی که بچه‌ها به کم‌تحرکی دچار شده‌اند، باید حتماً وعده غذایی صبحانه در برنامه‌شان گنجانده شود، چراکه صرف صبحانه باعث دریافت مواد مغذی مختلفی برای دانش‌آموزان می‌شود و به افزایش تمرکز و یادگیری درس‌ها کمک می‌کند. همچنین نقش مؤثری در تقویت سیستم ایمنی بدن آنها دارد.  

مصرف تخم‌مرغ آبپز، شیر کم‌چرب، عدسی، فرنی، نان و پنیر و گردو انتخاب‌های مناسبی برای وعده صبحانه دانش‌آموزان است. البته این وعده غذایی باید به شکلی تنظیم شود که بچه‌ها وزن متعادلی داشته باشند تا آنها به لاغری غیرمعقول و چاقی مبتلا نشوند. این تعادل با یک برنامه‌ریزی صحیح غذایی قابل اجراست.  

 مصرف سبزی و میوه 

در دوران کرونا به مصرف میوه و سبزی در برنامه غذایی کودکان و نوجوانان باید بیشتر از همیشه توجه داشت. سبزی‌ها و میوه‌ها سرشار از ویتامین A و C هستند و نقش مؤثری در سلامت و افزایش مقاومت بدنی در میان کودکان دارند. در این بین، اولویت با مصرف محصولات تازه است و اگر امکان دسترسی همیشگی به محصولات تازه ندارید، می‌توانید از میوه و سبزی‌های منجمد هم استفاده کنید و برای اینکه طعم این مواد غذایی، به‌ویژه سبزی‌ها، حفظ شود، می‌توانید غذاهای سبزی‌داری مانند انواع سوپ، خورش و... تهیه کنید تا این مواد غذایی در مدت زمان طولانی‌تری محفوظ بمانند.  

همچنین مصرف روزانه میوه به علت وجود فیبر باعث کاهش کلسترول می‌شود. سعی کنید از انواع میوه استفاده کنید. روزانه از منابع غذایی ویتامین C مانند مرکبات و سبزی‌های سبز رنگ (به‌ویژه آب تازه میوه‌ها و سبزی‌ها) یا آب نارنج یا آبلیموترش تازه همراه غذا و سالاد استفاده کنید. این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی بدن نقشی اساسی دارد.

 مصرف قرص آهن در دوران بلوغ

دختران در سنین بلوغ نیاز بیشتری به آهن دارند. استفاده از قرص فروس سولفات، هفته‌ای یک عدد، که مطابق با دستورالعمل وزارت بهداشت در دبیرستان‌های دخترانه توزیع می‌شود، ضروری است. البته هنگام تعطیلی مدارس نیز این برنامه باید ادامه یابد. خانواده‌ها می‌توانند مکمل آهن (قرص فروس سولفات یا فروس فومارات حاوی ۶۰‌ـ ۵۵ میلی‌گرم آهن) را از داروخانه تهیه کنند و به نوجوانان دختر و پسر خود به‌طور هفتگی یک عدد به مدت ۱۶ هفته (۴ ماه) در سال بدهند.  
دقت شود که قرص آهن را نباید با معده خالی مصرف کرد. مصرف همزمان قرص آهن با چای و یا شیر هم از جذب آهن آن جلوگیری می‌کند. در دوران قرنطینه خانگی بهترین زمان مصرف قرص آهن پس از ناهار و یا شام است.  

کد خبر 629912 برچسب‌ها سلامت مواد غذایی ویتامین‌ همشهری محله كرونا در ايران تغذیه سالم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سلامت مواد غذایی ویتامین همشهری محله كرونا در ايران تغذیه سالم منابع غذایی مواد غذایی ایمنی بدن ویتامین D سبزی ها تخم مرغ قرص آهن میوه ها یک عدد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۰۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام میوه‌های تابستانی ویتامین C بالایی دارند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز ویتامین C آنتی اکسیدانی است که می‌تواند به جبران آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو بیش از حد کمک کند و ایمنی را احیا کند. در حالی که عموما تصور می‌شود پرتقال حاوی بیشترین میزان ویتامین C در میان میوه‌ها را دارد، در این مطلب به برخی از مواد غذایی که به طور طبیعی غنی از ویتامین C هستند و ویتامین بیشتری نسبت به پرتقال دارند، اشاره شده است. مطلب را بخوانید تا متوجه شوید.

بیشتر بخوانید: خواص خوردن روزی ۳ عدد زردآلو ویتامین C چیست ؟

ویتامین C یک آنتی اکسیدان ضروری است که به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد مضر کمک می‌کند و در نتیجه خطر بیماری‌های مزمن مانند سرطان و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. ویتامین C همچنین نقش حیاتی در تقویت سیستم ایمنی دارد، به تولید و همچنین عملکرد گلبول‌های سفید خون برای مبارزه با عفونت‌ها و بیماری‌ها کمک می‌کند. علاوه بر این ویتامین C، برای سنتز کلاژن، پروتئینی که از ساختار و استحکام بافت‌ها، پوست، استخوان‌ها و رگ‌های خونی حمایت می‌کند، ضروری است. در نهایت، مصرف کافی ویتامین C برای سلامتی و شادابی کلی، به ویژه در فصل تابستان ضروری است.

فلفل دلمه‌ای قرمز

پرتقال معمولا حدود ۵۳ میلی‌گرم ویتامین C در هر ۱۰۰ گرم دارد، در حالی که افزودن فلفل دلمه‌ای قرمز به رژیم غذایی می‌تواند حدود ۱۲۷ میلی‌گرم ویتامین C در هر وعده ۱۰۰ گرمی به شما بدهد. فلفل دلمه ای قرمز همچنین منبع عالی ویتامین A است که برای بینایی، سلامت و عملکرد سیستم ایمنی ضروری است. علاوه بر این، فلفل قرمز همچنین حاوی ویتامین B۶، ویتامین K۱ و فولات، همراه با مواد معدنی ضروری مانند پتاسیم و منگنز است. فلفل دلمه‌ای قرمز سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی مانند کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها است که به کاهش التهاب و محافظت در برابر بیماری‌های مزمن کمک می‌کند.

کیوی

کیوی سرشار از ویتامین C، مواد معدنی، فیبر و مواد معدنی است که به بهبود سلامت کلی و همچنین متابولیسم کمک می‌کند، کیوی حاوی حدود ۹۳ میلی گرم ویتامین C در هر ۱۰۰ گرم است.

توت فرنگی

انواع توت ها به دلیل داشتن آنتی اکسیدان بالا و محتوای فیبر بالا شناخته شده اند، که به افزایش سلامت متابولیک کلی کمک می‌کند و برای تقویت سیستم ایمنی عالی است. توت فرنگی در هر ۱۰۰ گرم تقریباً ۵۸ میلی گرم ویتامین C دارد.

آناناس

آناناس یک میوه است که در هر ۱۰۰ گرم آن حدود ۴۷ میلی گرم ویتامین C دارد. وجود ویتامین C، بروملین و سایر مواد مغذی ضروری در این میوه، آن را به یک میوه مناسب برای مصرف در یک رژیم غذایی سالم تبدیل کرده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228004 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • آب نمی‌خورید؟؛ این ۸ سبزی را بخورید
  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • کدام میوه‌های تابستانی ویتامین C بالایی دارند؟
  • روزی ۸ عدد از این میوه گران بخورید!
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند
  • مصرف این مواد غذایی به جلوگیری و متوقف کردن ریزش مو کمک می‌کند
  • درباره فواید خوردن صبحانه بیشتر بدانیم
  • کاهش قند خون با مصرف یک سبزی معطر
  • این میوه‌ها از پرتقال بیشتر ویتامین C دارند