Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ممنوعیت واردات لوازم خانگی کره‌ای این روزها از سوی رئیس جمهور به دو وزارتخانه ابلاغ و در افکار عمومی داغ شد.

سال 97 دو شرکت کره‌ای به بهانه تحریم و شرایط سیاسی به بازار ایران پشت کردند و قید این بازار پرتقاضا و جذاب را زدند، اما با گشتی در بازار لوازم خانگی، کالاهای ال جی و سامسونگ به وفور یافت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارغ از این مسئله، سعید عباسپور مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت در واکنش به گزارش فارس مبنی بر ثبت سفارش و ترخیص لوازم خانگی کره‌ای علی رغم دستور ممنوعیت رئیس جمهور این موضوع را رد کرده و بیان می‌کند:‌ ثبت سفارش لوازم خانگی از جمله انواع یخچال، ماشین لباسشویی و... از سال ۱۳۹۷ تاکنون ممنوع بوده است. وظیفه وزارت صمت در بحث واردات صرفا ثبت سفارش است و از سال ۹۷ تاکنون هیچ گونه ثبت سفارشی در حوزه لوازم خانگی مورد اشاره نداشته است.

وی ادامه داد: تحریم‌ها و خروج شرکت‌های لوازم خانگی خارجی باعث شد تا شرکت‌های داخلی به دنبال توسعه داخلی سازی قطعات و شرکت‌های جایگزین بین‌المللی بروند، برای تحقق این موضوع اطمینان از حمایت‌های دولت ضروری است که در همین راستا وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز هیچ گونه برنامه‌ای برای حضور برندهای خارجی در صنعت لوازم خانگی کشور ندارد.

به گزارش فارس، هرچند مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت معتقد است که ثبت سفارشی برای کالاهای این دو شرکت کره‌ای صورت نگرفته و عمده کالاهای موجود در بازار را به قاچاق نسبت می‌دهند که آنهم جای تامل و بررسی دستگاه‌های متولی دارد،‌ اما مستندات و قرائن نشان می‌دهد که لوازم خانگی کره‌ای همچنان در سامانه جامع تجارت، تحت رویه کوله بری، ته‌لنجی و مرزنشینی ثبت آماری شده و به راحتی با تایید منشا ارز از گمرکات ترخیص می‌شود.

این کالاها هرچند در حجم‌های کوچک و متوسط به کشور وارد می‌شود، اما آمار تجمیعی این کالاها معنادار است و عملا دستور ممنوعیت رئیس جمهور را تحت الشعاع قرار می‌دهد و خیال مسئولان کره‌ای هم آسوده است که تحت رویه‌های دیگری لوازم خانگی خود را در بازار ایران مشاهده می‌کنند.

همانطور که در تصاویر مشهود است ثبت آماری مربوط به مهرماه در سامانه جامع تجارت بوده و یخچال ساید، ظرفشویی و لباسشویی ال جی و سایر لوازم خانگی به صورت رسمی وارد کشور می‌شود و هیچ مانعی برای توقف آن وجود ندارد.

برای بررسی بیشتر موضوع، مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرک به فارس گفت: از سال 97 ورود کالاهای گروه 4 توسط هیات وزیران دولت دوازدهم ممنوع شد که در این گروه، لوازم خانگی نیز هستند با این وجود در حال حاضر تحت رویه کوله بری،‌ته لنجی و مرزنشینی با تایید منشا ارز در سامانه جامع تجارت ثبت آماری می‌شود و گمرک نیز ملزم به انجام تشریفات کالا و ترخیص آن است.

وی تاکید کرد: علاوه بر آن بخشی از کالاهای گروه 4 که ممنوع الورود هستند، در لیست اقلام همراه مسافر که از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به سرزمین اصلی وارد می‌شود، وجود دارد.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: ثبت سفارش واردات لوازم خانگی شرکت کره ای وزارت صمت لوازم خانگی کره ای وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۱۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور تا ۳ ماه آینده

مدیر طرح خودرو‌های برقی وزارت صنعت معدن تجارت از واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور طی ۳ ماه آینده خبر داد.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزرای دانشجو، حسن کریمی سنجری مدیر طرح خودرو‌های برقی وزارت صنعت معدن تجارت در مصاحبه با رادیو گفت: در حال حاضر ۲۵۰۰ خودرو و تاکسی برقی از گمرک ترخیص شده که در سه ماه آینده ۸ تا ۱۰ هزار خودرو‌های برقی که بخشی از آن‌ها در حال حمل و ترخیص است در معرض واگذاری قرار می‌گیرد.

وی گفت: مجموع خودرو‌های سواری که تا سه ماه آینده به بازار عرضه می‌شود بین ۸ تا ۱۰ هزار خودرو است که به دنبال ایجاد شرایط تحویل آن به ناوگان عمومی هستیم.
کریمی سنجری تصریح کرد: خودروی برقی نسبت به خودروی بنزینی حدود سالانه ۸ تا ۱۰ هزار لیتر بنزین صرفه جویی می‌کند، زیرا برق را می‌توان از منابع تجدید پذیر به دست آورد، ولی نمی‌توان بنزین را از منابع دیگر تامین کرد.

وی اظهار کرد: اگر قرار باشد با سوخت‌های فسیلی برق تولید کنیم می‌توانیم منشا آلودگی را به خارج از شهر‌ها ببریم و دیگر تاکسی‌ها در شهر تولید آلودگی نمی‌کنند.
مدیر طرح خودرو‌های برقی وزارت صنعت معدن تجارت بیان کرد: در اینجا باید به رانندگان تاکسی یارانه و کمک ارایه کنیم و بخشی از سودی که دولت ناشی از صرفه جویی به دست می‌آید را به شکل بلاعوض به رانندگان تاکسی بدهد.

وی گفت: وزارت صمت همیشه به دنبال فرهنگسازی و نهادینه کردن این امر است، ولی وقتی ناوگان حمل و نقل عمومی را به خودروی برقی مجهز کنیم نیازمند توسعه ایستگاه‌های شارژ هستیم. اگر شرایط شارژ فراهم باشد مردم ما علاقه‌مند هستند که خودروی برقی سوار شوند. عده‌ای از مردم علاقه دارند خودروی وارداتی بخرند، ولی می‌توانیم اینکار را با خودروی برقی انجام دهیم. بخش مهمی از خودروی برقی باید تامین کننده حمل و نقل عمومی باشد و بخشی از آن باید به مردم اختصاص یابد.

دیگر خبرها

  • افزایش واردات گوشت منجمد
  • واردات گوشت منجمد افزایش می‌یابد
  • واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور تا ۳ ماه آینده
  • کشف انبار لوازم خانگی ۱۲ میلیارد ریالی قاچاق در خرم آباد
  • آی پی امداد دیگر تنها یک تعمیر کننده لوازم خانگی نیست
  • ورود واگن های وارداتی مترو امسال
  • جریمه قاچاقچی لوازم خانگی در کاشمر
  • راهنمای خرید لوازم خانگی ارزان
  • مرکز تعمیرات لوازم خانگی آاگ در تبریز
  • پیش‌فروش لوازم خانگی برای جلوگیری از ایجاد بازارسیاه