Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد ایران همچنان در وضعیتی قرار دارد که معیشت پاشنه آشیل آن است. قیمت‌ها مواد غذایی همچنان بالا می‌رود و مسکن، دلار، طلا و کالاهای سرمایه‌ای نیز در سراشیبی قرار نگرفته‌اند. هرچند از آغاز کار دولت سیزدهم تنها سه ماه گذشته و برای حصول نتایج سیاست‌گذاری‌ها نیاز به زمان بیشتری است، اما ضرورت دارد اقدامات به نحوی باشد که نتایج برای مردم ملموس‌ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در این میان بررسی تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی به بررسی جنبه های مختلف مساله مسکن و اقتصاد پرداخته اند.

رسانه‌های اعتدال گرا

سیاست جدید ارزی و تجاری دولت

روزنامه ایران به بازتاب سخنان محسن رضایی معاون اقتصادی رییس جمهوری پرداخت و نوشت: ضوابط اجرایی سیاست‌های ارزی و تجاری برای توسعه صادرات و مدیریت واردات را که شامل ۲۶ ماده است طرح موضوع و ابلاغ شد. براساس این دستورالعمل هدف از این ضوابط افزایش درآمدهای ارزی، ایجاد بازارهای جدید برای واحدهای تولیدی و صنعتی، افزایش تعاملات اقتصادی با کشورهای منطقه و مدیریت واردات و هدایت جریان واردات به سمت توسعه در رونق تولید است. بنابراین گزارش، این دستورالعمل که با هدف ۱. افزایش درآمدهای ارزی کشور با توسعه صادرات نفت و کالاهای غیرنفتی ۲. ایجاد بازارهای جدید برای واحدهای تولیدی و صنعتی ۳. افزایش تعاملات اقتصادی با کشورهای منطقه، خاصه همسایگان و در نتیجه ایجاد پیوندهای استراتژیک ۴. مدیریت واردات و هدایت جریان واردات به سمت توسعه در رونق تولید ۵. تسهیل واردات کالاهای اساسی، مواد اولیه و واسطه‌ای بخش تولید صادر شده دارای ضوابطی است که قرار است در میان مدت نیازهای ارزی کشور را برطرف سازد. لذا براساس این دستورالعمل برخی سیاست‌های ارزی و تجاری کشور از جمله ضوابط عمومی تجاری و ارزی که برای بهبود شرایط تجاری ایران با کشورهای هدف و توسعه تبادلات تجاری با کشورهای همسایه، است مورد تجدید نظر قرار می‌گیرد. براساس این تجدید نظر، اولویت واردات کالایی حسب نوع کالا از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین می‌شود. همچنین روش‌های تأمین ارز برای واردات کالا و خدمات شامل ارز بانکی، ارز نیمایی، ارز حاصل از صادرات خود و غیر، ارز اشخاص خود و غیر است.
 

دستور رئیسی به مسئولان دستگاه‌های اجرایی برای استفاده از نظرات نخبگان

روزنامه همشهری به بازتاب سخنان  حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور پرداخت و نوشت: کار انقلابی به معنای بی‌نظمی نیست و پیشرفت در کارها فقط با نظم و انضباط ممکن است و اگر در جایی لازم بود از راه میانبر استفاده شود، آن هم باید بر پایه راهکار قانونی صورت گیرد. دستگاه‌های اجرایی باید همه تلاش خود را برای توسعه صادرات غیرنفتی به ویژه به کشورهای همسایه به کار گیرند. حمایت قانونی، حقوقی و قضایی از سرمایه‌گذاری باید به بهترین نحو صورت گیرد تا سرمایه‌گذاران و به ویژه ایرانیان خارج از کشور در عمل ببینند که ایران امن‌ترین و بهترین نقطه برای سرمایه‌گذاری آنان است. دولت به بهترین شیوه، نقش خود را در تسهیل سرمایه‌گذاری ایفا خواهد کرد و ضوابط پیچیده اداری باید از مسیر سرمایه‌گذاری برچیده شود. پشت هر کمبودی علتی نهفته است، اما گاهی شناسایی و رفع اساسی مشکل زمانبر است و باعث می‌شود کار از کار بگذرد و مردم در تنگنا قرار بگیرند. آقای رئیسی از وزیران خواست اجازه ندهند هیچ کالایی با کمبود مواجه شود و هرجا کمبودی پیش آمد، ابتدا به سرعت کمبود را برطرف کنید و سپس به دنبال علت‌یابی اساسی مشکل باشید. رئیسی در ادامه با بیان اینکه باید به اجتماعات صنفی که خواسته‌های منطقی دارند توجه شود، گفت: البته اگر خواسته اجتماع کنندگان منطقی نبود باید آنان را آگاه کرد، اما نباید به خواسته‌های غیرمنطقی تن داد.

رسانه‌های اصولگرا

مستأجران سرگردان بین تصمیمات دولت و بانک‌ها

خبرگزاری فارس در گزارشی نوشت: تامین سرپناه به عنوان یکی از اساسی‌ترین نیاز غیر قابل جایگزین هر خانوار در ۸ سال گذشته به مسئله‌ای دشوار بدل شده است. در این بین اقدامات و سیاست‌های غلط و بی‌اثر سیاستمداران از یک سو و بی‌توجهی به اصل مسئله و راهکار واقعی و در مان قطعی از سوی دیگر سبب شده تا شرایط در ۲ سال اخیر بیشتر از گذشته برای مردم سخت شود. در این بین مردادماه سال گذشته بود که در پی افزایش نجومی قیمت اجاره‌بها و به دنبال رکود حاکم بر اقتصاد کشور ناشی از شیوع بیماری کرونا، وزارت راه و شهرسازی از پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به مستاجران خبر داد. این تسهیلات که در گام ابتدایی با اشکالات شرعی مواجه شد، پس از تصمیم شورای فقهی بانک مرکزی از تسهیلات ودیعه مسکن به عقد مرابحه کالا و خدمات تغییر نام داد. بر اساس جزئیات منتشر شده از سوی وزارت راه و شهرسازی گروه های مشمول دریافت تسهیلات موضوع این مصوبه شامل کارگران و حقوق بگیران ثابت، (با اولویت ازدواج های جدید و خانواده های ۵ نفره و بیشتر)، مشمولان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی کشور و زنان سرپرست خانوار بودند. نکته قابل توجه در روند پرداخت تسهیلات مسکن از سال گذشته تاکنون بی‌انگیزه‌ بودن نظام بانکی کشور در مواجه با این تسهیلات و پرداخت آن به مردم بود. برای مثال پیگیری خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در شهریورماه گذشته و با گذشت ۱ ماه از طرح مشخص کرد از ۱۰ بانک مهم کشور نشان می‌دهد هنوز بخشنامه اعطای وام ودیعه مسکن به شعب ۷ بانک ابلاغ نشده و در باقی بانک‌ها که بخشنامه ابلاغ شده است، فرآیند اعطای وام هنوز آغاز نشده است.

نرخ بالای بیکاری در پایتخت اقتصادی کشور

خبرگزاری مهر به گفت وگو با حسین رییسی عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان پرداخت و آورد: استان هرمزگان یکی از پنج استان اول کشور از نظر تأمین درآمد برای ایران است. در برخی از مواقع یکی از سه استان اول نیز می‌شود. برخلاف شاخص‌های درآمدی استان هرمزگان در بخش‌های گمرک، مالیات، پتروشیمی و نفت، این استان رتبه چهارم کشور از لحاظ فقر را نیز دارد. عدم استفاده صنایع غرب از نیروهای ماندگار و بومی در استان هرمزگان یکی از مهم‌ترین دلایل ظهور شاخص‌های منفی در استان هرمزگان است. حاکمیت باید نیروی انسانی منطقه را در حوزه‌های مختلف توسعه دخیل کند. در غیر این صورت و دخالت ندادن مردم محلی در اجرای طرح‌ها، دولت‌ها با مشکلات عدیده روبرو خواهد بود. وی با ذکر این نکته که بین ۴۰ تا ۵۰ درصد جمعیت استان هرمزگان را پوشش روستایی تشکیل می‌دهد، گفت: اگر ارائه آموزش و مهارت به صورت ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته استان هرمزگان در دستور کار قرار نگیرد، مردم این استان نمی‌توانند در آینده با مردم استان‌های دیگر که در سطح بالاتری از آموزش قرار دارند، رقابت کنند؛ چراکه حاکمیت خدمات آموزشی و مهارتی بیشتری را به مردم آن مناطق ارائه کرده است.

سفرهای استانی رئیسی، سرمایه اجتماعی نظام را افزایش می‌دهد

خبرگزاری مهر به بازتاب سخنان غلامرضا منتظری نایب رییس کمیسیون فرهنگی و نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی در خصوص سفرهای استانی رییس‌جمهور پرداخت و آورد: یکی از اصول ارزشمند کشورداری، در فرهنگ دینی ما، ارتباط مستقیم با مردم است. هر چه ارتباط مسولان با مردم نزدیکتر باشد تصویر روشن‌تری از دغدغه ها، چالش‌ها و نیازهای اساسی مردم در اختیار آنها قرار می‌گیرد. با افزایش اعتماد مردم به دولت دسیسه دشمنان در ناامید کردن مردم کم اثر می‌شود. اگر این ارتباط مستقیم وجود نداشته باشد بیگانگان به راحتی از فاصله میان دولت و مردم سوءاستفاده خواهند کرد. زمانی که رئیس‌جمهور به استانها سفر می‌کند، مردم انتقادات خود را مطرح می‌کنند و وزرا و رئیس‌جمهور پاسخ می‌دهند. این امر موجب تقویت اعتماد مردم به مسئولان و افزایش سرمایه اجتماعی نظام خواهد شد. مسئولان باید به موقع و به هنگام مصوبات سفرهای استانی را پیگیری کرده و به مردم پاسخگو باشند. این امر نقطه قوت دولت در میان افکار عمومی خواهد شد و موجب می‌شود مردم نقش خود را با طراوت بیشتری در مسیر توسعه کشور ایفا کنند. امام علی(ع) در منشور مدیریتی خود به مالک اشتر توصیه کرد که در میان مردم حضور یافته و به گونه‌ای باشد که مردم از ابهت وی ترسان نباشند. دولت سیزدهم نیز چنین روش حکومتی را دنبال می کند. یکی از جلوه های بارز مردمی بودن، ارتباط میان دولت و مردم در سفرهای استانی است. استانداران هم باید در مقیاس استانی به همین روش عمل کنند و به همراه مدیران کل به نقاط مختلف استان سفر کرده و با مردم گفتگو کنند. این امر موجب افزایش رضایتمندی عمومی خواهد شد.

هدف‌گذاری برای نجات اقتصاد

روزنامه رسالت در گزارشی نوشت: خروجی تصمیمات و سیاست‌گذاری قوا در حوزه‌های مختلف ازجمله اقتصاد می‌بایست برای مردم ملموس و قابل‌درک در فضای واقعی باشد. بدون برونداد این‌چنینی، تصمیمات تنها زیر یک سقف و دور میزی گرفته و در کشوی میزها خاک خواهند خورد؛ اما آنچه قابل‌مشاهده است، تلاش سران قوا برای خروج از وضعیت کنونی با تدابیر ویژه است. جلسه سران قوا به‌صورت مرتب در حال برگزاری است و از سوی دیگررؤسای این سه قوه نیز در دیدار با مردم سعی دارند تا از یکسو اعتماد عمومی به دستگاه‌های مختلف اجرایی، مقننه و قضائی را تقویت کنند و از سوی دیگر فاصله شکل گرفته را ترمیم کنند. دولت سیزدهم یک اقتصاد ورشکسته را از دولت قبل به ارث برده است. اقتصادی که در بسیاری از حوزه‌ها نتوانست نیازهای عمومی کشور و جامعه را تأمین کند. یکی از این موارد، اقتصاد بدون نفت است که رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها در چند دهه گذشته خواهان پیگیری آن بوده‌اند و این امر به‌صورت طبیعی به خاطر تحریم‌ها و کاهش خرید نفت ایران به وقوع پیوسته و می‌بایست برای اقتصاد بدون نفت تمرین کرد.  
 

پروژه مسکن‌مهر کی تمام ‌می‌شود؟

روزنامه جام جم در گزارشی نوشت: پروژه مسکن‌مهر از دولت دهم کلید خورد و تعدادی از واحدها به متقاضیان تحویل شد اما این پروژه بزرگ به دولت بعدی ارث رسید و قرار بود طبق وعده‌های داده شده، اواسط دولت یازدهم به پایان برسد اما عباس آخوندی با مزخرف خواندن این پروژه اهتمامی بر پایان آن نداشت. در ضمن او یکی از افتخارات دوره وزارتش در وزارت راه و شهرسازی را این می‌دانست که یک پروژه مسکن‌مهر هم افتتاح نکرده‌است. پروژه‌ای که قرار بود مردم با توان مالی پایین را خانه‌دار کند و علاوه‌بر پرداخت اقساط مسکن‌مهر باید هزینه اجاره‌بها نیز بپردازند. بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، مسکن‌مهر از دو محل تسهیلات بانکی و آورده مردم تأمین مالی شد که ۵۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن توسط بانک‌های عامل و همین رقم به عنوان آورده مردمی به پروژه‌ها تزریق شد و در مجموع ۱۱۰هزار میلیارد تومان هزینه مسکن‌مهر بود که این رقم بدون محاسبه اراضی دولتی است که به صورت رایگان برای ساخت خانه‌های مهر لحاظ شد. گزارشی که در ادامه می‌خوانید گزارشی از وضعیت مسکن‌مهر و زمان بسته شدن پرونده آن است. مسکن‌مهر تاکنون سه رئیس‌جمهور و چهار وزیر به خود دیده و این پروژه بزرگ بیش از برنامه طولانی شده‌است.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

احزاب، حلقه مفقوده سیاست‌ورزی در «دولت مردمی»

روزنامه همدلی یادداشتی به قلم محمدرضا چمن نژادیان فعال مدنی  منتشر کرد و نوشت: در فرهنگ و ادبیات سیاسی رابطه واقعی حاکمیت سیاسی و مردم در قالب دولت و ملت تعریف شده است و اساساً نوع این رابطه را چگونگی مشارکت کردن و مشارکت دادن مدنی مردم در سرنوشت مشخص می‌کند. در ادوار مختلف تاریخ انواعی از حکومت‌ها به وجود می‌آمدند که معمولاً بر خلاف خواست و اراده مردم با اقتدارگرایی و نظامی‌گری (مثلا در قالب کودتا) به وجود می‌آمدند و مردم کمترین نقش را در ایجاد و اداره آن نداشتند یا حضور و نقش مردم بیشتر سمبلیک بود، و مراودات فی‌مابین حکمرانان و مردم برمبنای مراد و مریدی متجلی می‌شد  و در قامت ارباب و رعیت بروز و ظهور پیدا می‌کرد.   ولی در تاریخ معاصر به‌ویژه عصر جدید به واسطه توسعه جوامع بشری و دگرگونی‌هایی که در پدیده‌های اجتماعی ایجاد شد، پیشرفت علوم و فنون هم در ابعاد انسانی و صنعتی مزید بر علت تحولات فراگیر شد تا علم محور و مدنی ملاک‌های عمل برای زندگی فردی و اجتماعی قرار گیرد. 

رفع موانع فرهنگی تولید

روزنامه اعتماد یادداشتی به قلم سید یاسر جلالی منتشر کرد و نوشت: سال جاری با نام «تولید؛ پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها»، نامگذاری شده است. تحقق این شعار نیازمند رفع موانع تولید در همه زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است. موانع موجود در راه رونق تولید را نباید صرفا اقتصادی و تک‌بعدی انگاشت. یکی از مهم‌ترین موانع تولید، عوامل فرهنگی شامل ذهنیت‌ها و نگرش‌هایی است که قرابتی با تولید نداشته یا حتی ضد تفکر تولیدی، کار جهادی و تلاش و کوشش هستند. تولید، دارای مشکلات و موانع فنی و مالی است و فردی می‌تواند بر این موانع فایق‌ آید که با اراده و پشتکار قوی و روحیه و منش کارآفرینی، یکی‌یکی بر آنها غلبه کرده و کارگاه یا کارخانه خود را تاسیس کند. بنابراین، یأس و ناامیدی و «تفکر قضاوقدری»، در اینجا به کار نمی‌آید و به رونق تولید منجر نمی‌شود.   

دولت نسبت به نیاز معنوی مردم دغدغه‌مند باشد

خبرگزاری ایسنا در گزارشی به بازتاب سخنان محمد تقی نقدعلی نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی پرداخت و آورد: ملت ایران با وجود سختی ها و مشکلات زیادی که وجود داشت در سال جاری نیز در مراسم اربعین حضور یافتند. هرچند برخی از مشکلات دل مومنان را به درد آورد. مردم گلایه هایی از نحوه مدیریت مرزها در ورود و خروج از کشور داشته و از تصمیمات متفاوتی که اتخاذ شد گلایه‌مند هستند. این اتفاق تجربه ای شد تا دولت نسبت به مسائل این چنینی و نیاز معنوی مردم نیز دغدغه مند شود. نیاز به زیارت از نیازهای مادی کم تر نیست. جای آن بود که تصمیمات بهتری گرفته می شد. اگر قرار بود مرزهای زمینی باز شود باید زودتر تصمیم گرفته می شد تا مردان و زنانی که پشت مرزها تجمع کردند، آزرده خاطر نشوند. گلایه از نحوه مدیریت زیاد بود ان شاءالله در سال های آتی تصمیمات بهتری گرفته شود.

 آیا حق کارگران دیگر ضایع نخواهد شد؟

خبرگزاری ایلنا به گفت وگو با اکبر شوکت فعال کارگری و عضو کارگری هیات امنای سازمان تامین اجتماعی پرداخت و نوشت: قراردادهای سفید امضا، عدم پرداخت حقوق، عدم پرداخت حق بیمه، عدم رعایت مسائل ایمنی در کارگاه‌ها و نبود تشکل‌های کارگریِ هیئت مدیره‌ایِ مستقل، مشکلات عمده‌ کارگران است که بخش زیادی از این مشکلات مربوط به کارگران پیمانکاری و قراداد موقتی است که در شرکت های تامین نیروی انسانی کار می‌کنند. کارگران شاغل در حوزه‌های نفت و گاز و پتروشیمی، کلیه‌ معادن کشور و کلیه‌ شهرداری‌هایی که زیرنظر پیمانکار کار می‌کنند دچار مسایلی هستند که باید به آن توجه کرد.   وی همچنین به واگذاری‌های دولت به بخش خصوصی و همچنین رواج قرادادهای موقت در کارهای مستمر اشاره کرد و گفت: به دلیل‌ عدم وجود سیستم یکپارچه و جامع در کشور و عدم حمایت کافی از کارگران، برخی از کارفرمایان به قدری ظالم شده‌اند که به راحتی حقوق کارگران را پایمال می‌کنند و در خوش‌بینانه‌ترین حالت حداقل حقوق را پرداخت می‌شود.   در حال حاضر حتی بسیاری از نیروهای متخصص هم حداقل حقوق می‌گیرند و به جایی رسیده‌ایم که دیگر کارهایی مثل دلالی ارزشمند شده و کارگران از رفتن به محیط‌های مولد امتناع می‌کنند.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی توسعه اقتصادی وزارت راه و شهرسازی مسکن دولت سیزدهم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی توسعه اقتصادی وزارت راه و شهرسازی وزارت جهاد کشاورزی توسعه اقتصادی وزارت راه و شهرسازی مسکن دولت سیزدهم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی وزارت راه و شهرسازی بازتاب سخنان استان هرمزگان سفرهای استانی سرمایه گذاری دولت سیزدهم رونق تولید رئیس جمهور خواهد شد مسکن مهر حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۱۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه نود بدترین دهه زندگی مردم بود

اعضای سازمان جوانان حزب کارگزاران سازندگی ایران، با «اسحاق جهانگیری»، معاون اول رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم دیدار کردند. در ابتدای این جلسه، «کوروش دستپاک»، رئیس شورای سازمان جوانان و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران ضمن قدردانی از میزبانی جهانگیری، به مرور و معرفی سازمان جوانان حزب کارگزاران سازندگی ایران، فعالیت‌ها و ظرفیت‌های این سازمان پرداخت.

در ادامه، ناعمه علی‌نژاد، دبیر سازمان جوانان حزب کارگزاران سازندگی ایران توضیحاتی درباره ظرفیت‌های این سازمان ارائه داد و با اشاره به وضعیت حساس و نگران‌کننده کشور جویای نقطه نظرات جهانگیری درخصوص وضعیت کشور شد.

در ادامه سایر اعضای سازمان جوانان حاضر در جلسه پرسش‌ها، پیشنهادات و انتقادات خود را با جهانگیری در میان گذاشتند؛ مسائلی از قبیل بن‌بست سیاسی موجود و راه برون‌رفت از آن، یأس و ناامیدی از آینده در میان جوانان، اهمیت خستگی‌ناپذیری دلسوزان کشور، نقش جوانان در شرایط کنونی، مهاجرت نیروهای جوان متخصص، بحران محیط‌زیستی کشور از طرف اعضای حاضر در جلسه مطرح شد.

جهانگیری پس از شنیدن صحبت‌های اعضای سازمان جوانان حزب کارگزاران سازندگی ایران، صحبت‌هایشان را با اشاره به عدم موضوعیت ناامیدی برای جوانان آغاز کرد و گفت: حتی اگر پیشکسوتان در سن بازنشستگی مأیوس و کم‌انگیزه شوند، در میان جوانان ناامیدی به‌‎هیچ‌عنوان نباید موضوع باشد. تنها گروهی که می‌تواند جامعه را حرکت بدهد و موتور حرکت جامعه باشد، جوانان هستند. حتی بزرگترها اگر جمله‌‍ای از جنس امید می‌گویند، بیش از آن‌که به خودمان امیدوار باشیم به نسل جوان ایران امیدواریم که این نسل در نهایت ایران را از این بحران‌ها و گرفتاری‌ها نجات خواهد داد. درنتیجه بدانید که باید بمانیم و ایران را بسازیم و از مشکلات عبورش دهیم.

وی افزود: اینکه شما کار تشکیلاتی می‌کنید و به کار حزبی باور دارید نکات مثبت زیادی دارد. مهم‌ترین آن این است که شما هرگز برای اضافه کردن به ناامیدی‌هایتان کنار هم نمی‌نشینید بلکه هربار که در کنار هم قرار می‌گیرید برای حل مسائل و مشکلات گرد هم می‌آیید. درنتیجه افرادی که کار جمعی و تشکیلاتی می‌کنند عموماً در مسائل دیگر زندگی هم موفق‌تر خواهند بود. هرچه شما با جوانان بیشتری ارتباط بگیرید و آنان را وارد سازمان کنید، به کشور خدمت کرده‌‎اید. زیرا هر جوانی که به این محیط‌ها پا می‌گذارد، فرصتی در اختیارش قرار می‌گیرد هم برای رشد و یادگیری بیشتر در زمینه‌های کاری و هم برای فعال بودن در حل مسائلی که در کشور داریم.

وزیر صنایع و معادن دولت اصلاحات ادامه داد: حزب کارگزاران و جوانان کارگزاران می‌تواند در برون رفت از شرایط فعلی کشور بسیار راهگشا باشد. یکی از کارکردهای مهم احزاب پیدا کردن و حل و ارائه راه حل برای مسائل اساسی کشور است و من باور دارم ایران هیچ راهی به جز توسعه ندارد. اگر مسائل و ریشه‌های اساسی کشور حل بشوند، کشور به روی دور توسعه می‌افتد. استعداد ایران برای توسعه از همه کشورهای منطقه بیشتر است و حقیقتاً حیف ایران است که توسعه پیدا نکند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: ما باید پرچم توسعه ایران را برافراشته نگه داریم. حتی اگر عده‌ای مخالفت بکنند، باید سینه سپر کنیم و خودمان را مسئول توسعه ایران بدانیم.

جهانگیری با اشاره به نگارش کتاب تجربه، خاطره و تحلیل هشت‌سال معاون اولی خود که به‌زودی از سوی نشر نی منتشر خواهد شد، گفت: در این کتاب یافته‌های خود از اداره کشور را بیان کرده‌ام؛ این‌که مشکل اصلی کشور چیست، کجاست و چه راه‌هایی برای حل این مشکلات وجود دارد و این‌که برای افرادی که می‌خواهند پژوهشی داشته باشند یا مسئولیتی را برعهده بگیرند می‌تواند کتاب مفیدی باشد. سعی شده در این کتاب به مسائل مهم و چالش‌های بزرگ کشور اشاره شود. اینکه نظام تصمیم‌گیری و حل مسأله در کشور کارآمدی لازم را در بسیاری از موارد ندارد و این باعث شده هرچه زمان سپری شده، مشکلات پیچیده‌تر شده‌اند. مشکلاتی که 20 سال پیش بسیار ساده‌تر قابل حل بوده‌اند. امروز بحران‌هایی هستند که ابعاد متعددی پیدا کرده‌اند و حل‌شان بسیار دشوار شده است.

وی در ادامه گفت: یکی از ساختارهای مشکل‌ساز کشور طرح نظام تصمیم‌گیری ماست که به‌موقع تصمیم‌گیری نمی‌کند و مشکلات کشور را حل نمی‌کند، به نظام کارشناسی کشور اهمیت کافی نمی‌دهد و نظام تکنوکراسی کشور را متلاشی کرده است. کارشناسی که وظیفه‌اش راهنمایی مسئول سیاسی است عملاً از چرخه خارج است. البته این موضوع حتی در قبل از انقلاب هم همین‌گونه بوده و در خاطرات اسدالله علم هست که شاه خصوصاً از زمانی که به لحاظ مالی تقویت شد حتی به سازمان برنامه و بودجه توهین می‌کرد و به نظر آنها اهمیتی نمی‌داد.

وی افزود: مثلاً درباره همین سازمان برنامه در بعد از انقلاب هم این نظر منفی تا امروز وجود دارد. سازمانی که وظیفه‌اش کار کارشناسی است و اگر یک سازمان کارشناسی مسئول توسعه ایران باشد همین سازمان مدیریت است، کسی مثل احمدی‌نژاد می‌آید و منحل می‌کند و عملاً به کارشناسی در کشور ضربه جبران‌ناپذیری وارد می‌کند. ما در دولت یازدهم و دوازدهم که این سازمان را احیا کردیم به معنای تشکیلات سازمانی توانستیم احیایش کنیم اما نه به معنای آن مجموعه از کارشناسان زبده کشور که گرد هم بیایند و راجع‌به توسعه کشور حرف بزنند. جلوی زیاده‌خواهی‌های نیروهای سیاسی کشور ایستادگی کنند و نگذارند نیروهای سیاسی وعده بی‌جا بدهند و توان کشور را هدر بدهند.

معاون اول دولت تدبیر و امید خاطرنشان ساخت: اشکال دیگر اینکه بخش زیادی از سازمان‌ها و ساختارهایی که ایجاد شده‌اند مقدار زیادی از توانشان در تعارض با هم از بین می‌رود. مجلس باورش شده است که همه‌کاره کشور است. درست است که در قانون اساسی آمده که در همه موارد می‌تواند قانونگذاری کند اما با رعایت سایر اصول قانون اساسی! یکی دیگر از اصول قانون اساسی استقلال قوا است. قوه مجریه برای خودش اختیاراتی دارد و این قوه مجریه است که مسئول اداره کشور است.

استاندار اصفهان در دولت سازندگی در ادامه گفت: در دولت آقای خاتمی وقتی در سال 1384 برنامه ۲۰ ساله توسعه نوشته شد، اقتصاد کشور به گونه‌ای بود که عموم جامعه انتظار داشتند خیز بلندتری به سمت توسعه برداشته شود در آن زمان وزیر صنایع بودم و خاطرم هست اصرار فراوانی می‌شد بر اینکه خودروی چینی بیاوریم اما آن موقع طی سفرهایی که به چین داشتم از کارخانجات خودروسازی چین بازدید کرده بودم و هرچه با خود فکر می‌کردم می‌دیدم ما از چین در خودروسازی و قطعه سازی خیلی جلوتریم. در آن زمان قطعه‌سازی و خودروسازی ما به قدری پیشرفته بود که ما با کشورهای اروپایی طرح تولید مشترک داشتیم نمونه اولیه آن خودروی تندر بود که با رنو فرانسه منجر به قرارداد شد. خودرویی که در آن طرح قرار بود جایگزین پیکان شود قیمت پایین اما کیفیت اروپایی داشته باشد. اما در مجلس هفتم عده‌ای برای فشار آوردن به دولت آقای خاتمی چندین قرارداد بین‌المللی از قرارداد مخابراتی ترکیه تا قرارداد فرودگاه را لغو کردند و در نهایت همین قرارداد تولید مشترک خودرو با رنو را مورد هجمه قرار دادند. خودروسازی آن روز ایران را ببینید امروز در چه وضعیتی قرار دارد.

جهانگیری در ادامه خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات این است که نهادهای حاکمیتی با رئیس‌جمهور که مورد تاییدشان نیست همکاری نمی‌کنند گویی که اگر او موفق شود نهادها شکست خورده‌اند. اما باید رویکرد به گونه دیگری باشد و همه به حل مسائل و مشکلات کشور و مردم اولویت بدهند. حتی همین دولت آقای رئیسی هم وقتی روی کار آمد بنده معتقد بودم نباید رقابت سیاسی ما باعث شود به عملکرد دولت مستقر آسیب و لطمه وارد شود. آقای رئیسی اگر تیم خوبی انتخاب می‌کرد می‌توانست بخش زیادی از مشکلات مردم را مرتفع کند.

دهه نود بدترین دهه زندگی مردم ایران بود

وی در ادامه افزود: دهه نود بدترین دهه زندگی مردم ایران و دهه گمشده اقتصاد ایران بود. اما در همین دهه سال‌هایی مثل سال 1395 استثنا است که ایران در آمار رشد اقتصادی اش در جهان اول شد و تورم تک رقمی حدود شش درصد را تجربه کرد.

وی تصریح کرد: چه چیزی باعث این تفاوت در سال 1395 نسبت به سایر سال‌های دهه نود شده بود؟ چون ما در این سال برجام را داشتیم و مشکلات‌مان را با جهان تا حدودی رفع کرده بودیم. با جهان کار می‌کردیم و جهان با ما کار می‌کرد. رفع مسائل بحرانی کشور در حرف یک جمله است اما نیاز به منابع وسیعی دارد که برای تامین آن باید مشکلات معضلات با جهان مدیریت شود. تنش‌ها کاهش پیدا کند. ما از سال 1389 تا امروز یا تحت تحریم‌های شورای امنیت هستیم و یا تحریم‌های آمریکا.

نماینده مردم جیرفت در مجالس دوم و سوم درباره پاسخ ایران به حمله ی اسرائیل به کنسولگری ایران اشاره کرد: ایران کشور بزرگ منطقه است و بقیه کشورها در مقابل ایران بسیار کوچک‌اند. اگر ایران برای سایر کشورها آقایی نمی‌کند نباید اینگونه برداشت شود که ایران ضعیف است لذا باید پاسخ مناسب به جنایت رژیم صهیونیستی داده می‌شد. باید می‌فهمیدند که ایران توانمندی‌های بسیاری دارد.

جهانگیری هم‌چنین درباره دلار 4200 تومانی هم پاسخ داد و درخصوص مسائل اقتصادی کشور گفت: اگر پنج نفر در ایران مدافع اقتصاد آزاد و بخش خصوصی باشند یکی از آن‌ها من هستم. اما وقتی که مسئول اجرایی کشور می‌داند که تامین اقلام بسیار ساده برای عده‌‎ای از مردم تا چه حد دشوار شده و گروه‌هایی از مردم برای تهیه خوراک روزانه دچار چالش شده‌اند نمی‌تواند آن مسئول بی‌تفاوت باشد.

وی افزود: درنتیجه در آن مقطع حذف این ارز ضربه مهلکی به روزی بخشی از جامعه می‌زد و ما با این کار نگذاشتیم فشار جنگ اقتصادی بر سفره مردم از حدی بیشتر شود. در دولت آقای رئیسی حذفش کردند اما حتی شش ماه هم نتوانستند نگهش دارند و مجدد برای اقلامی تخصیص ارز دولتی را در دستور کار قرار دادند.

اسحاق جهانگیری در انتها با قدردانی از فعالیت‌ها و حضور فعال اعضای سازمان جوانان حزب کارگزاران سازندگی ایران، مجدد تأکید کرد: هرگز ناامید نباشید.

گفتنی است، کوروش دست پاک رئیس سازمان جوانان کارگزاران و عضو شورای مرکزی این حزب درباره کم و کیف این جلسه گفت: این جلسه به روال چندسال اخیر که دیدارهای عیدانه سازمان جوانان حزب کارگزاران سازندگی ایران با برخی چهره‌های سیاسی برگزار می‌شد، شکل گرفت.

طبیعتاً آقای جهانگیری به عنوان یکی از سرمایه‌های اجرایی و مدیریتی کشور، در این سالها یکی از دیدارهای اعضای سازمان جوانان کارگزاران بود.

وی افزود: امسال این جلسه در بیست و هفتم فروردین ماه برگزار شد و اعضای شورای سازمان جوانان حزب کارگزاران به دیدار آقای اسحاق جهانگیری رفتند که مهم‌ترین نقطه این جلسه را از منظر خود تلاش جوانان برای فعال‌تر شدن حضور افراد دارای سرمایه سیاسی و اجتماعی مانند آقای جهانگیری در شرایط کنونی کشور و همچنین تلاش متقابل آقای جهانگیری برای اقناع جوانان در ماندن و ساختن کشور بود.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در پایان گفت: هر دوی این خواسته ها برای ایران و در راستای چشم‌اندازی توسعه‌خواهانه و اصلاح‌گرانه در امر سیاست و اداره کشور مطرح شد.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع متفاوت
  •  استفاده از ظرفیت‌های مردمی بهترین راه برای حل معضلات اجتماعی
  • بهترین راه برای برطرف شدن معضلات اجتماعی استفاده از ظرفیت‌های مردمی است
  • خاندوزی: تمام بدهی های کشور به بانک توسعه اسلامی را تسویه کردیم
  • ناتوانی مردم آمریکا در پرداخت اقساط وام‌ها
  • موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • متاسفانه موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • برای حل مشکلات لرستان، تمام‌قد در کنار دولت ایستاده‌ایم
  • دهه نود بدترین دهه زندگی مردم بود
  • فشار شدید هزینه مسکن بر خانوارهای کم‌درآمد اروپایی