Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان معتقدند با ابلاغ قانون جهش تولید مسکن، طرح دولت سیزدهم در خصوص سالانه یک میلیون واحد مسکونی، از پشتوانه قوی قانونی برخوردار خواهد شد.

به گزارش قدس آنلاین، این روزها خبر خوش رستم قاسمی مبنی بر اعلام آغاز نهضت ساخت مسکن و اجرایی شدن طرح دولت سیزدهم مبنی بر ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی با پایان ماه صفر، با ابلاغ قانون جهش تولید مسکن از سوی رئیس جمهور به دستگاه‌های اجرایی ذی ربط خصوص وزارت راه و شهرسازی تقریباً همزمان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو نیمه سال و دو روی متفاوت بازار مسکن

بازار مسکن سال ۱۴۰۰ از یک سو با این بازار در ۳ سال گذشته متفاوت است و از سوی دیگر حباب قیمتی در این بازار به قدری حجیم شده که برخی کارشناسان انتظار تخلیه این حباب را دارند و برخی دیگر مدعی هستند وضعیت فعلی قیمت‌ها در بازار مسکن، حباب نیست و احتمال ادامه قیمت‌ها در دامنه کنونی، بسیار زیاد است.

همچنین گزارش‌های منتشره از سوی بانک مرکزی در ۶ ماهه نخست امسال نشان می‌دهد که رکود در بخش خرید و فروش، نهادینه شده و تنها افزایش معاملات در شهریور ماه امسال، نمی‌تواند به معنای خروج از رکود باشد؛ برخی کارشناسان هم مدعی هستند که هم هیجانات خرید و فروش‌های سرمایه‌ای به دلیل رشد ۲ تا ۳ درصدی ماهانه قیمت‌ها تا حدود زیادی کاهش یافته و عملاً تنها در دو منطقه یک و ۳ پایتخت معاملات سرمایه‌ای و سفته‌بازانه به چشم می‌خورد و هم اینکه خریداران مصرفی به دلیل کاهش شدید قدرت خرید مسکن خانوارها، تقریباً عرصه را خالی کرده و به سمت خرید خانه‌های کلنگی و کوچک متراژ سوق داده شده‌اند.

رکود؛ گریبانگیر این روزهای بازار مسکن

این در حالی است که در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ و همچنین نیمه نخست سال گذشته، رشد قیمت ماهانه، در مواردی ۱۰ تا ۱۲ درصد رشد ناگهانی و جهش گونه نشان می‌داد که سبب شده بود تا این بازار به جولانگاه خریداران سرمایه‌ای تبدیل شود؛ اما در نیمه دوم سال گذشته به تدریج بازار مسکن وارد رکود شد که این رکود تا کنون ادامه دارد و حتی در نیمه نخست امسال، سنگین‌تر از سال گذشته بود؛ به گونه‌ای که تقریباً در همه ماه‌های نیمه اول امسال، رشد معاملات مسکن در مقایسه با ماه‌های مشابه آنها، منفی بود؛ هرچند که در شهریور امسال توانست به محدوده برابر با حجم معاملات مسکن در شهریور ۱۳۹۹ برسد.

پیش بینی بازار مسکن در نیمه دوم امسال

مهدی روانشادنیا عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و تحقیقات و کارشناس اقتصاد مسکن درباره دورنمای بازار مسکن در ۶ ماه آینده و پس از آن به خبرنگار مهر گفت: دورنمای چند ساله آینده تابع سیاست‌های کلان اقتصادی و همچنین سیاست‌های خُرد به خصوص در بخش مسکن و نیز تحولات بین‌الملل و اتفاقات در خود بازار مسکن است؛ بنابراین امکان پیش بینی بازار مسکن در دوره‌ای طولانی‌تر از ۶ ماهه امکان پذیر نیست و فضایی مبهم و پُرریسک پیش روی ماست.

حذف تورم مسکن و معاملات سرمایه‌ای، با اجرای طرح ساخت سالی یک میلیون مسکن

ابوالفضل نوروزی کارشناس اقتصاد مسکن پیش از این به خبرنگار مهر گفته بود: یکی از دلایل تبدیل شدن مسکن به کالای سرمایه‌ای، کمبود شدید واحد مسکونی در کنار دلایلی چون نبود قوانین و ابزارهای مالیاتی تنظیم گر در بخش مسکن به خصوص مالیات بر عایدی سرمایه است که اگر طرح دولت سیزدهم در خصوص حمایت از سمت عرضه با اجرای قانون جهش تولید مسکن اجرایی شود، می‌تواند از بروز جهش‌های قیمتی در بخش مسکن بکاهد.

خریداران مسکن؛ امیدوار به آینده بازار؟

از همین روست که بخشی از بازیگران اصلی بازار مسکن به کاهش تورم بخش مسکن در سال‌های آتی با اجرای طرح ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی، امیدوار هستند.

دبیر کانون انبوه سازان: حضور نماینده بخش کانون در جلسات شورای عالی مسکن قطعی شد

فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان در خصوص اجرای طرح یک میلیون مسکن دولت سیزدهم، به قانون جهش تولید مسکن اشاره کرد و به خبرنگار مهر گفت: پیش از این نیز قانون ساماندهی تولید مسکن را داشتیم، اما در حوزه ضمانت اجرایی، نقصان‌هایی داشت که سبب شد این قانون نتواند به طور کامل اجرایی شود؛ قانون جهش تولید مسکن به نظر می‌رسد مکمل قانون ساماندهی است و یک قانون مترقی است؛ اما در مقام اجرا باید دید چه اتفاقی رخ می‌دهد.

وی افزود: بسترهای لازم برای تخصیص زمین رایگان و اقداماتی که ارگان‌های ذی ربط در حوزه افزایش ساخت و ساز در قانون جهش تولید مسکن دیده شده است؛ اما باید شرایطی فراهم شود که بخش خصوصی هم بتواند در این برنامه‌ها مشارکت کند؛ در طرح مسکن مهر هم بخش خصوصی به این حوزه ورود کرد.

پورحاجت ادامه داد: تا کنون بخش‌های دولتی هیچ نشستی با بخش خصوصی برگزار نکرده است؛ معاون اول رئیس جمهور یادداشتی به رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی داده است تا در این خصوص جلسه‌ای با کانون انبوه سازان برگزار کند ولی این نشست به دلیل عدم تکمیل قطعات پازل جابه جایی معاونان وزیر راه و شهرسازی، تا کنون برگزار نشده است.

به گفته این فعال صنفی صنعت ساختمان، دستور حضور نماینده کانون سراسری انبوه سازان در جلسات شورای عالی مسکن صادر شده است.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان اظهار کرد: تجربه‌ای که در مسکن مهر داشتیم این بود که در دو سال اول این طرح، خود دولت رأسا ورود کرد که پیشرفت بسیار کمی داشت؛ اما با ورود انبوه سازان به این طرح، توانستیم ۱.۲ میلیون واحد را با سرعت به اتمام برسانیم.

منبع: مهر

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: جهش تولید مسکن دولت سيزدهم قانون جهش تولید مسکن دولت سیزدهم واحد مسکونی میلیون واحد انبوه سازان بازار مسکن یک میلیون سرمایه ای سال گذشته بخش مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۹۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری

جعفر قرائتی ستوده در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: واقعیت این است که در اجزاء صنعتی‌شدن مسیر خوبی در پیش گرفته شده است، اما تا نگاه تولید به مسکن وجود نداشته باشد این اجزا منجر به بهبود روند کلی ساخت نخواهند شد. به طور مثال اگر فونداسیون و برخی کار‌های زیربنایی انجام شود، اما سایر اجزای آن مسکن در موقع و موعد مقرر تکمیل نشود یا زیرساخت‌ها برای استفاده از آن مسکن فراهم نشود طبیعی است که ساخت مسکن به برنامه‌های پیش‌بینی شده نخواهد رسید.

قرائتی ستوده بیان کرد: همچنین خانه باید جای آرامش باشد و طبیعی است که اگر ساخت مسکن و مجموعه‌های مسکن به گونه‌ای باشد که خانه محل آرامش نباشد و معضلاتی داشته باشد نیز هدف خانه‌دار کردن مردم محقق نشده است.

تولید انبوه و ارزان مسکن با کمک دانش‌بنیان‌ها

وی عنوان کرد: دانش بنیان‌ها به طور قطع کمک مهمی به تولید انبوه مسکن با قیمت ارزان‌تر و حرکت در روند صنعتی‌سازی ساخت مسکن داشته و خواهند داشت، اما در این مسیر باید هم به بازار و تقاضای مورد نیاز اشراف داشته باشند و هم آنکه مشاورانی داشته باشند که در دل بازار تولید مسکن باشندو به عبارتی از تقاضای بازار آگاهی داشته باشند تا به آنها مشاوره‌های لازم را ارایه دهند.

قرائتی ستوده گفت:‌صنعتی‌سازی در کشور مسیر خوبی را طی کرده است و دانش‌بنیان‌ها هم در طی این مسیر نقش مهمی ایفا کرده‌اند، اما پشتیبانی‌های لازم از آن صورت نگرفته است.

برخی در بدنه وزارت راه مایل به تسریع در ساخت نهضت ملی مسکن نیستند

رییس انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان تصریح کرد: خانه محصولی کامل است و طراحی و برنامه اجرا از روز اول باید به گونه‌ای باشد که بتوان کار را در زمان‌بندی معین به اتمام رساند. اگر برنامه‌ریزی درست وجود داشته باشد به راحتی می‌توان سالانه یک میلیون واحد ساخت، اما واقعیت این است که عده‌ای مایل به اجرای سریعتر برنامه‌ها نیستند و برخی از آنها نیز متاسفانه در بدنه وزارت راه هستند.

ادامه روند کنونی در ساخت نهضت ملی مسکن خیانت به کشور است

قرائتی ستوده خاطرنشان کرد: اگر برنامه‌ریزی که برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی انجام شده با همان دست‌فرمان فعلی به پیش رود خیانت به کشور شده است به این دلیل که منابع کشور به هدر می‌رود.

رییس انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان افزود: تولید در همه جای دنیا مورد احترام است، اما صنایع و از جمله صنایع وابسته به مسکن به دلیل کمبود برق و گاز در زمستان و تابستان با تعطیلی مواجه می‌شوند.

با یک تفکر جزءنگر نمی‌توان دانش‌بنیانی‌شدن ساخت مسکن را پیگیری کرد

قرائتی ستوده عنوان کرد: دانش‌بنیان یعنی با یک تفکر خلاق از دانش بهره برد، اما با یک تفکر جزءنگر نمی‌توان این مسیر را طی کرد و باید با یک دید کل‌نگر بتوان برای همه بخش‌های صنعتی کشور از جمله مسکن برنامه‌ریزی اجرایی داشت.

معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری برای تکمیل ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی شکل بگیرد

وی تصریح کرد: صنعت مسکن یک صنعت فرابخشی و وزارتخانه‌ای است به این معنا که تنها بنیاد مسکن یا معاونت مسکن وزارت راه یا وزارت کار یا نیرو و نفت نمی‌تواند متولی آن باشد. پیشنهاد ما این بوده است که معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری برای تکمیل ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی شکل بگیرد که تمامی وزارتخانه‌های مرتبط از راه و شهرسازی، نیرو، نفت و کار در آن حضور داشته باشند.

قرائتی ستوده بیان کرد: از نظر تعداد مهندسان مرتبط با ساخت مسکن و هر رشته‌ای که به آن مرتبط است رتبه چهارم جهان را به خود اختصاص داده‌ایم.

موانع ساخت انبوه مسکن با فرآیند‌های اجرایی

وی افزود: مشکل اساسی ساخت انبوه مسکن در فرایند‌های اجرایی است. متاسفانه باید گفت در حالی که قرار بود دانشگاه‌های علمی و کاربردی تکنسین و افراد اجرایی برای ساخت مسکن پرورش دهند این فارغ‌التحصیلان آشنا به فعالیت‌های تکنسینی نیستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار تند به دو پلتفرم فعال در خرید، فروش مسکن
  • اختلال محسوس قیمت مسکن در تبریز و تهران؛ آپارتمان ۹۰ تا ۱۵۰ متری چند؟
  • قیمت سازی در بازار مسکن تمام شد؟ | شرط جدید برای انتشار آگهی های مسکن
  • ساخت و ساز ویلایی از طریق مشارکت‌های مردمی رشد پیدا کرد
  • ایجاد معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری
  • کاری کنید امید مردم برای خانه‎دار شدن از بین نرود/بنگاه‌‎داری بانک‌‎ها، آفت بزرگ بازار مسکن کشور است
  • بنگاه داری بانک ها آفت بزرگ بازار مسکن کشور است
  • مانع تراشی در مسیر شفافیت بازار مسکن
  • ساخت ۸۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در سراسر کشور کلید خورد
  • اراضی ساخت مسکن در ۹ استان کشور توسط وزارت نفت اعلام شد