Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استانها_ در حالی برداشت زرشک تازه در برخی نقاط استان خراسان جنوبی آغاز شده است که دلالان هم این روزها سخت مشغول دلالی اند که توصیه مسئولان عدم فروش زرشک تر است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند مهرماه که به نیمه می رسد فصل برداشت خوشه های سرخ یاقوت سرخ در خراسان جنوبی هم آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاییز در کویر با رنگ سرخ زرشک آغاز می‌شود و سرخی یاقوت ها در کنار زردی پاییز  و آخرین برگ‌های سبز باقی مانده تابستان جلوه خاصی را به باغستانهای خراسان جنوبی می‌دهد .

در حالی خراسان جنوبی با تولید سالانه 20 هزار تن زرشک بی دانه مقام نخست این محصول را در کشور و در دنیا به خود اختصاص داده است که کیفیت بالای دسترنج زرشک کاران استان خراسان جنوبی هنوز هم در دنیا بی رقیب است.

محصولی که به گفته کشاورزان هر دو سال یک بار  به بار می‌نشیند و در این مدت زرشک کاران مشکلات مختلف سیل، خشکسالی، آفات سرما و حتی گرما را پشت سر می‌گذارند  و در فصل برداشت هم  خان هفتم به نام دلال ها وارد میدان رقابت می‌شوند.

رقابتی که در انتها به سود دلال ها تمام می شود چرا که محلی مناسب برای خشک کردن اصولی این محصول کشاورز را ناچار به فروش محصول تر به قیمت خیلی پایین تر از قیمت بازار می‌کند .

آن گونه که یکی از کشاورزان زرشک کار استان به خبرنگار ما گفت: فصل برداشت زرشک در پاییز است اما کشاورزان به دلیل ترس از سرمازدگی ناچار است محصول خود را هرچه زودتر به فروش برسانند و دلالان نیز از این فرصت سو استفاده می کنند.

وی با بیان اینکه بیشترین مشکل زرشک کاران نبود مکان مناسب برای خشک کردن محصول است افزود: همین امر سبب شده که ناچار باشیم محصول خود را به صورت تر به دلال به هر قیمتی که او تعیین میکند بفروشیم.

دیگر بهره بردار زرشک کار استان خراسان جنوبی هم به خبرنگار ما گفت: همین امروز دلال ها به سر باغات زرشک آمدند و محصولم را با قیمت 10 هزار تومان برای خریداری اعلام آمادگی کردند و این در حالی است که همین زرشک تر در بازار به قیمت بیشتری به فروش می‌رسد یعنی دلال به اندازه دو سال تلاش من یک روزه به دنبال سود است.

اکبری ادامه داد: منطقه ما کوهستانی است و زمین برای خشک کردن زرشک نداریم و ناچار هستیم در جایی دورتر از روستا محصول خود را خشک کنیم و هر روز شش کیلومتر برویم و این در حالیست که مکان وضعیت مناسبی ندارد لذا در این شرایط به ناچار محصول را به دلال می‌دهیم.

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی به خبرنگار ما گفت: قیمت واقعی زرشک بالاتر از قیمتی است و هم اکنون تعدادی از دلالان از کشاورزان خریداری می کنند و از سویی دیگر با توجه به نشانه های مثبتی که از بازار زرشک دریافت می شود به دلیل رفع محدودیتها و هوشمندسازی قرنطینه قیمت در بازار زرشک و زعفران در حال ترمیم است.

ضیائیان احمدی افزود: از زرشک کاران درخواست داریم که در شرایط فعلی با دقت بیشتری عمل کرده و با پیشه کردن صبر بتوانند محصول خود را با قیمت بیشتری به فروش برسانند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تعدادی از دلالان درحالی زرشک را از کشاورزان خریداری می کنند که تقاضا برای خرید زرشک خشک در حال افزایش است افزود: از بهره برداران می خواهیم از فروش زرشک تازه خودداری کرده و اقدام به خشک کردن به روش اصولی اقدام کنند چرا که با توجه به افزایش رونق قیمت زرشک ،در صورتی‌که باغداران بتوانند  زرشک خود  را به شکل مرغوب خشک کنند و عواید بیشتری نصیب شان بشود.

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی ضمن اعلام آمادگی از خرید زرشک از کشاورزان گفت: آمادگی داریم تا زرشک با کفیت کشاورزان را با قیمت مناسب از آنها خریداری کنیم  و برنامه ریزی و خرید زرشک تازه به صورت شاخه در حال انجام است.

نماینده قاین در مجلس: فکری به حال زرشک خراسان جنوبی برداشته شود محصول زرشک و عناب استان خراسان جنوبی در بازارهای جهانی ناشناخته است حجم زیادی از زرشک سال گذشته روی دست کشاورزان خراسان جنوبی باقی مانده است

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم با بیان اینکه خراسان جنوبی رتبه اول تولید زرشک کشور و جهان را دارد گفت: مشکلات صنایع و واحدهای تولیدی در حوزه زرشک را باید جمع آوری کنیم .

بیکس با بیان اینکه زرشک در کشور مغفول مانده است و راهکار آن حضور در نمایشگاه‌ها معرفی برند ویژه  و تولید محصولات فرآوری شده است افزود: اگر بتوانیم حداقل 20 درصد محصول زرشک را به صورت تازه به بازار بدهیم حجم زیادی از مشکلات کشاورزان کاسته می‌شود .

وی با بیان اینکه باید در زمینه فروش و بسته بندی زرشک تازه به صورت ویژه ورود کرد افزو د: باید بارگاه‌های زرشک را همه کشاورزانی که سطح زیر کشت بالای دو هزار هکتار دارند ایجاد کنند.

بیکس بازاریابی و فروش را مشکل اصلی زرشک کاران دانست و افزود: زرشک را با تولید یک محصول از آن نمی توانیم نجات دهیم بلکه باید  دایره تولیدات را گسترده تر کنیم.

انتهای پیام/254/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استان خراسان جنوبی محصول خود زرشک کاران زرشک تازه خشک کردن دلال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۹۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین واکنش ایران خودرو به فروش پژوپارس با قیمت جدید

گروه صنعتی ایران خودرو در واکنش بخبر با عنوان دام ایران خودرو برای متقاضیان پژو پارس توضیحاتی ارسال کرد که به شرح زیر است:

بیشتر بخوانید: قیمت روز محصولات ایران‌خودرو یکشنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

در متن منتشر شده، ادعا شده است که ایران خودرو تعمدا تحویل محصول پارس را به بهار امسال موکول کرده تا بتواند با دریافت مجوز، قیمت‌ها را افزایش دهد، این در حالی است که تا روز ۲۵ اسفندماه سال گذشته که مجوز تولید این محصول از سوی سازمان ملی استاندارد تا بهار سال ۱۴۰۳ تمدید شده، تولید و شبکه گسترده تأمین ایران خودرو برای محصول سورن به عنوان جایگزین پارس برنامه‌ریزی کرده و با تمدید مهلت تولید از سوی سازمان استاندارد، خطوط تولید و شبکه تأمین ایران خودرو که برای تولید برنامه‌ریزی بلندمدت دارند، ناگزیر از بازگشت به شرایط قبل و سفارش گذاری برای تأمین قطعات محصول پارس شده است که این امر نیازمند زمان برای تغییر سفارش‌گذاری و تأمین قطعات بوده است.

هرچند بر اساس مصوبه شورای رقابت، اولویت بندی در سامانه یکپارچه، تعهدی برای خودروساز ایجاد نمی‌کند، با توجه به عدم تمدید تولید پارس تا ۲۵ اسفندماه سال ۱۴۰۲، گروه صنعتی ایران خودرو در راستای مشتری مداری و جلب رضایت متقاضیان، به اجرای طرح تبدیل پارس به خودروهای دیگر مانند سورن پلاس، پژو ۲۰۷ و تارا اقدام کرده است و تعدادی از متقاضیان که به نظر می‌رسد مصرف‌کنندگان نهایی بوده‌اند، به تبدیل و خرید محصولات استاندارد و دارای مجوز تولید پرداخته‌اند.

برخلاف ادعای مطرح شده در این متن، در اسفند سال ۱۴۰۱ و نه سال گذشته، ۸۰۰ هزار متقاضی محصولات ایران خودرو از طریق سامانه یکپارچه تخصیص خودرو درخواست خرید از محصولات این شرکت را داشته‌اند که بخش قابل توجهی از تقاضاها نیز برای محصول پارس بوده است.

با وجود اصرار ایران‌خودرو به توقف تولید پارس به دلیل عدم توانایی در تطابق با استانداردهای ۸۵ گانه، مدیران وقت وزارت صمت بر اولویت‌بندی تمامی تقاضاها تاکید کردند و بر همین اساس صف طویلی برای خودرو پارس نیز تشکیل شد که با توجه به برنامه توقف تولید در پایان سال ۱۴۰۲ بخش زیادی از تقاضاها منوط به مجوز تولید از سوی سازمان ملی استاندارد برای ادامه تولید در سال ۱۴۰۳ شده است.

در این متن عنوان شده عدم صدور مجوز تولید از سوی سازمان استاندارد کافی بود تا ایران خودرو از تحویل خودرو خودداری کند! این در حالی است که برنامه تولید محصول پارس تا پایان سال ۱۴۰۲ بوده و با توجه به قوانین و ضوابط موجود، ادامه تولید محصول فاقد استانداردهای ۸۵ گانه، نیازمند مجوز از سوی سازمان ملی استاندارد است و تمامی خودروسازان ملزم به رعایت این امر و دریافت مجوز لازم برای تمامی محصولات خود هستند.

طبق روال گذشته، تمامی خودروسازان بهای تمام شده تولید انواع محصولات خود را به مراجع ذی‌ربط ارائه می‌کنند تا نسبت به نرخ تورم موجود و هزینه‌های تولید به‌روزآوری شود. پارس نیز به عنوان زیان‌ده‌ترین محصول از این قاعده مستثنا نبوده و بر اساس دستورالعمل‌های شورای رقابت و طبق مجوزهای دریافتی از سوی مراجع ذی‌ربط نسبت به اصلاح قیمت آن اقدام شده است. همان‌طور که در بخش‌نامه اولیه سامانه یکپارچه نیز تاکید شده، تمامی خودروهایی که در این سامانه اولویت بندی شده‌اند بر اساس قیمت روز کارخانه تحویل مشتریان خواهد شد و به‌روزآوری قیمت پارس نیز خارج از این دستورالعمل نبوده است.

همانطور که ایران خودرو در این جوابیه اشاره کرده مقرر بود تولید پژو پارس تا پایان سال ۱۴۰۲ متوقف شود در این صورت چرا این شرکت در زمان ثبت نام در سامانه یکپارچه (بهار سال ۱۴۰۲)، موعد تحویل پژو پارس را زمستان ۱۴۰۲ عنوان کرد وقتی زمان تحویل زمستان ۱۴۰۲ اعلام می‌شود یعنی شرکت خودروساز پیش بینی می‌کرد که می‌تواند به اندازه ثبت نام کنندگان پژو پارس تولید و تحویل دهد؛ از سویی دیگر به صورت معمول ۲ یا ۳ ماه قبل از موعد تحویل خودرو، خودروساز اقدام به ارسال فراخوان به متقاضیان می‌کند اما در این مورد و در حالی که ایران خودرو موعد تحویل بخشی از پژوپارس ها را زمستان ۱۴۰۲ اعلام کرده بود با این حال از ارسال فراخوان سرباز زد.

منکر زیاندهی خودروسازان و فاصله زیاد قیمت کارخانه و بازار که منجر به شکل گیری تقاضاهای سوداگرایانه شده، نیستیم ولی اصل مطلب این است که وقتی ایران خودرو واقف به مشکلات پژو پارس بوده و حتی طبق ادعای سازمان ملی استاندارد از ماه‌ها قبل نیز مطلع شده بود که تولید این خودرو باید تا پایان سال ۱۴۰۲ متوقف شود، بنا به چه علتی اقدام به تعیین بازه زمانی زمستان ۱۴۰۲ برای تحویل خودرو کرد و در این بازه نیز خودروها ثبت نامی را تحویل متقاضیان نداد.

نکته مغفول مانده در ماجرای توقف و تداوم تولید پژو پارس بازی‌های رسانه‌ای طرفین درگیر ماجرا بود؛ از چند ماه پیش شرکت ایران خودرو و سازمان ملی استاندارد در قالب‌های مختلف از جمله صدور نامه و مصاحبه اقدام به اظهارنظر در خصوص سرنوشت پژو پارس می‌کردند که در گزارش‌های مختلفی به این موضوع پرداخته شد. اما متأسفانه آنچه که در مطالب مطرح شده از سوی این دو نهاد مورد غفلت واقع شد، حقوق مصرف کننده بود. مصرف کننده‌ای که با اعتماد به سیاست گذار اقدام به انسداد ۱۰۰ میلیون تومان کرد تا با ثبت نام در سامانه یکپارچه خودرو با قیمت کارخانه بخرد اما طی چند ماه و به صورت مستمر مورد هجوم بمباران اخبار ضد و نقیض قرار گرفت.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1228017 برچسب‌ها ایران خودرو

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت بیش از ۷۰۰ تن گل محمدی در خراسان جنوبی
  • پیچیده شدن عطر خوش گل‌های محمدی در خراسان جنوبی + فیلم
  • پیش‌فروش محصول جدید سایپا بدون تعیین قیمت کارخانه
  • فروش ایران خودرو آغاز شد + شرایط
  • خرید تضمینی گندم از ۲۰ اردیبهشت آغاز می شود
  • اولین واکنش ایران خودرو به فروش پژوپارس با قیمت جدید
  • پاسخ ایران خودرو به فروش پژو پارس با قیمت جدید به متقاضیان
  • رشد چشمگیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی
  • رشد چشم‌گیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی
  • واکنش ایران خودرو به فروش پژو پارس با قیمت جدید به متقاضیان