Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، محمدحسن گلپایگانی مدیرکل دامپزشکی مازندران پیش از ظهر امروز در نشست مطبوعاتی مدیرکل دامپزشکی به‌مناسبت ۱۴ مهر ماه روز ملی دامپزشکی، اظهار کرد: امسال پنجاهمین سال تصویب قانون دامپزشکی در کشور است، این قوانین مترقی بوده ولی با توجه به پیشرفت تکنولوژی نیازمند به بازنگری در این قانون هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره نیازهای روز این سازمان، افزود: در حوزه‌های مختلف همچون امنیت غذایی، بازنگری در بخش سلامت محصولات و رشد اقتصادی نیازمند تعامل، هم‌اندیشی و استفاده از ظرفیت نخبگان هستیم.

*دامپزشکان، پیش‌قراولان سلامت 

گلپایگانی با اشاره به فعالیت‌های یک سال  اخیر دامپزشکی مازندران، یادآور شد: اقدامات را با شعار "نقش دامپزشکان در بحران کووید ۱۹" آغاز کرده و با توجه به مقوله سلامت که ارتباط مستقیمی با فعالیت‌ها دارد، پیش بردیم، دامپزشکان به‌عنوان پیش‌قراولان سلامت در طی دوران کرونایی در ارائه خدمات لحظه‌ای وقفه ایجاد نکردند.

مدیرکل دامپزشکی مازندران ادامه داد: تزریق واکسیناسیون، سم‌پاشی و مقابله با تب کریمه کنگو و تب مالت که مانع از تلفیق بیماری با کرونا و اینکه کادر درمان با بیماری مضاعفی روبرو شوند خواهد بود، همواره در دستور کار همکاران بوده است.

این مسؤول اضافه کرد: همانطور که می‌دانید در سالی که گذشت کمتر شاهد مباحثی در خصوص ابتلا به آنفلوآنزا بودیم،  همچنین نسبت به ۶ ماهه سال قبل، شاهد افزایش ۵ برابری نمونه‌گیری در بخش آزمون‌های سلولوژیکی و افزایش ۳ برابری در بخش آزمونهای مولکولی هستیم.

* تشدید نظارت‌ها از مزرعه تا سفره/ صادرات محصولات به کشورهای دیگر

وی یادآور شد: همچنین شاهد افزایش ۷۰ درصدی در بخش مراقبت‌های فعال در این حوزه بودیم، در کشتارگاه‌ها با کنترل لاشه‌ها و نظارت به ممانعت از انتقال بیماری‌های مشترک از دام به انسان کمک کردیم تا فراورده‌های غیربهداشتی دست مصرف کننده نرسد.

گلپایگانی با بیان اینکه در حوزه بیماری‌های آبزیان، طیور و دام نظارت بهداشتی با شعار نظارت از مزرعه تا سفره را سرلوحه امور قرار دادیم، گفت: در این راستا اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی مختلف، تشکیل کمیته بهره‌وری با هدف افزایش بهره‌وری کردیم که منجر استارت پروژه "نور ثامن" در اداره کل دامپزشکی استان شد.

مدیرکل دامپزشکی مازندران اعلام کرد: در ۶ ماهه امسال، ۳۹۲ هزار و ۳۰۹ کیلوگرم ماهی منجمد، ۱۳۱ هزار کیلوگرم ماهی خوراکی تازه، هزار و ۴۰ کیلوگرم خاویار، ۴ میلیون و ۲۷۹ هزار و ۲۸۹ کیلوگرم شیر خشک و پنیر به کشورهای دیگر صادر شده است.

*بوتولیسم علت اصلی مرگ پرندگان در میانکاله

مدیرکل دامپزشکی مازندران با تاکید بر اینکه افتتاح پروژه بندپی با هدف تقویت صادرات لبنیات صورت گرفت، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما به کشوری همچون ژاپن لبنیات صادر می‌کنیم، و این آمادگی را برای همکاری با صاحبان صنایع در جهت افزایش میزان صادرات به کشورهای دیگر در جهت ارزآوری پایدار داریم.

وی با اشاره به بحث تلفات پرندگان در میانکاله، گفت: طبق بازدیدهای میدانی از میانکاله علت از بین رفتن پرندگان بوتولیسم مطرح شده بود، تا این لحظه بحثی به‌عنوان رخداد بیماری آنفلوآنزا در پرندگان مهاجر گزارش نشده است.

*نمونه فک تلف شده به مرکز ارجاع شد/ مردم از شکار و مصرف پرندگان وحشی خودداری کنند

گلپایگانی از مردم خواست تا از مصرف و شکار هر گونه پرندگان وحشی و زنده اکیدا خودداری کنند و تاکید کرد: ویروس کرونا به اندازه کافی کادر درمان را خسته و برای مردم گرفتاری ایجاد کرده، پس بهتر است رعایت کنیم.

مدیرکل دامپزشکی مازندران در ارتباط با موضوع تلف شدن فک‌های خزری، اظهار کرد: طبق همکاری سازمان دامپزشکی با محیط‌زیست، گزارش‌ها به مرکز ارجاع داده شد، نقش ما نمونه‌برداری و ارجاع نمونه است و در خصوص نتیجه‌گیری مراجع رسمی در کشور اظهار نظر می‌کنند.

*صدور ۵۸۴ پروانه بهره‌برداری دامپزشکی در سال گذشته  

در ادامه ناصر دستوریان رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران که ریاست سه هزار نفر از اعضای نظام را بر عهده دارد، بیان کرد: در این دوره چهارمین دوره نظام دامپزشکی به رسم هر چهار سال یک بار و در راستای سرعت‌بخشی به پاسخگویی به ارباب رجوع و همچنین کاهش دغدغه اعضای نظام تشکیل شد.

وی با بیان اینکه با حذف بیشتر کمیسیون‌ها از دغدغه ارباب رجوع درباره اخذ پروانه بهره‌برداری کار کاسته شد، اضافه کرد: طی یک سال گذشته؛  ۵۱۱ پروانه بهره‌برداری مرغداری، ۱۶ پروانه بهره‌برداری گاوداری، ۲۰ پروانه بهره‌برداری گوسفندداری و ۳۷ پروانه بهره‌برداری پرورش آبزیان صادر کردیم‌.

دستوریان همچنین یادآور شد: در سال ۱۳۹۹،  با رویکرد تسریع در پاسخگویی به ارباب رجوع،  به ۹ هزار و ۶۰۰ مکاتبه اداری و ۸۵۰ استعلام در بخش کارشناسی زمین پاسخ داده شد، همچنین در حوزه دامداری روستایی ۶۰۰ کارت روستایی صادر شد.

رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران در پایان یادآور شد: تمامی اعضای نظام دامپزشکی استان دز کامل واکسن کرونا را دریافت کرده و برنامه‌ریزی شد تا واکسن آنفلوآنزا برای افراد برخط و درگیر مباحث شغلی تزریق شود.

انتهای پیام/۸۶۰۴۸/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل دامپزشکی مازندران فک خزر علت تلف شدن مدیرکل دامپزشکی مازندران پروانه بهره برداری نظام دامپزشکی یادآور شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۹۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلنگ و میمون و مار پیتون در خیابان‌های مازندران/ و حالا پرسه توله شیر در خانه باغ مرد ساروی

به گزارش خبرآنلاین؛ مردم استان مازندران طی سالهای اخیر شاهد صحنه هایی از جانوران حیات وحش در محل سکونت خود بودند که چندان بی شباهت با صحنه فیلم های سینمایی و هالیوودی نبوده است.

ایرنا در خبری نوشت:هیچگاه خاطره هیجان انگیز و البته ترسناک پرسه پلنگ در یکی از خیابان های شلوغ و پررفت و آمد شهر قائمشهر در اردیبهشت ۱۴۰۱ از اذهان مردم مازندران پاک نمی شود. صبحی که مردم خیابان کارگر این شهر در مسیر رفتن به سر کار و یا بردن فرزندانشان به مدرسه بودند که صحنه ای خارج از حالت معمول را مشاهده کردند.

پلنگ وارد محیط زندگی آنها شده بود و خودش را به در و دیوار می‌زد تا از میان انسان‌هایی که او را احاطه کرده بودند، فرار کند. از سوی دیگر هم آدم‌های گوشی به دستی که سعی می‌کردند فیلم خوبی از این پلنگ به یادگار بگیرند، حضور داشتند و این پلنگ نگون بخت که در میان ازدحام جمعیت گیر کرده بود و از در و دیوار بالا می‌رفت تا راهی برای فرارش پیدا کند، از ترس قالب تهی کرده بود.

خیلی زود فیلم‌های پلنگ فراری که از دیوار بانک هم حتی بالا می‌رفت و روی اسپلیت بانک جا خوش کرده بود، در فضای مجازی دست‌به‌دست شد. پلنگ که گیر افتاد ابتدا خبر زنده‌گیری او منتشر شد. اما یک ساعت بعد خبرها تیتر دیگری را به نمایش گذاشتند، پلنگ مازندران تلف شد. خبر برای آنها که با محیط‌زیست و حیات‌وحش آشنایی بیشتری دارند، دردناک‌تر شد.

ماجرای دیگر از این دست اتفاقات مربوط به سرگردانی چند هفته ای یک میمون نر آن هم حیوان غیر بومی ایران در مرداد ۱۴۰۲ در باغات روستاهای هریکنده بابل، قراخیل و حاجی کلا منطقه جاده نظامی قائمشهر این سوال در اذهان خطور می کند چطور هراز گاهی این حیوانات سر از خیابان و باغ های استان در می‌آورده‌اند؟

آبان ماه پارسال بار دیگر در اتفاق خارق العاده حیات وحشی در مازندران رسانه ای شد که مشاهده مار پیتون در سطل زباله یکی از مناطق شهری آمل بود. درهمان زمان فیلم کوتاهی نشان می دهد شهروند آملی در حال خالی کردن زباله در سطل متوجه حضور مار پیتون در آن می شود.

در ادامه این دست رخدادها، فردی در روزهای اخیر با انتشار و به نمایش گذاشتن تصاویر حیوانات کمیاب و نادر از جمله شیر و ببر در فضای مجازی با هدف فروش انواع گونه های جانوری اقدام کرده است که ان موضوع از چشم حافظان محیط زیست مازندران دور نمانده است و با توجه به اینکه بر اساس قانون شکار و صید، جرم محسوب می شود، با شکایت رسمی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران این فرد به دستگاه قضایی معرفی شد.

بنا به اعلام محیط زیست مازندران، ‌این فرد در حوزه شکار و صید سابقه ‌دار بوده که در سال های گذشته در زمینه خرید و، فروش و نگهداری حیوانات وحشی، محکومیت کیفری داشته است.

در تازه ترین اظهار نظر از سوی اداره کل محیط زیست مازندران اعلام کرد: ماموران یگان حفاظت محیط زیست ساری درپی انتشار تصاویری از یک توله شیر درفضای مجازی، اقدام به شناسایی متخلف کرد و با همکاری ماموران نیروی انتظامی و با داشتن حکم قضایی یک قلاده توله شیر را که به صورت غیر مجاز در خانه باغ (مخفیگاه) متخلف نگهداری می‌شد، کشف و ضبط کردند.

در این گزارش آمده است که فرد متخلف به جرم نگهداری غیر قانونی حیوانات وحشی به مراجع قضایی معرفی و حیوان نیز به صورت موقت به پناهگاه حیات وحش سمسکنده انتقال داده شد تا به یکی از مراکز مجاز باغ وحش تحویل داده شود.

بنا به اعلام اداره کل حفاظت از محیط زیست مازندران، بیش از ۳۵۵ گونه پرنده، ۱۷ گونه خزنده، ۹ گونه دوزیست، ‌ ۲۷ گونه مار، سه گونه لاک پشت، ‌۶۳ گونه پستاندار و ۷۰ گونه ابزیان آبهای داخلی تنوع جانوری این استان است.

۴۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898299

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی به کمک می‌کند؟
  • زنگ خطر سیلاب در ۲۳ شهر مازندران
  • انواع مرغ ماهی خوار در ایران + بررسی خصوصیات آن ها
  • تشکیل جلسه بررسی روند نگهداری از تاسیسات آب و فاضلاب در شهرستان ارومیه
  • شکار دیدنی پرنده توسط یک گربه وحشی (فیلم)
  • پلنگ و میمون و مار پیتون در خیابان‌های مازندران/ و حالا پرسه توله شیر در خانه باغ مرد ساروی
  • ۲۰ هزار حلقه چاه آب در مازندران غیرمجاز است
  • سال گذشته ۵ پروانه بهره‌برداری معدنی در قم صادر شد
  • بهره برداری و صدور ۱۲ پروانه بهداشتی ساخت کارخانه و کارگاه در اهواز