Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، وقتی صحبت از دستمزد پایین کارگران به نسبت هزینه‌های بالای زندگی می‌شود همه خود را حامی بزرگ‌ترین خانواده کشور یعنی جامعه کارگری معرفی می‌کنند، اما وقتی بنابر عملی کردن راه حل‌های پیشنهادی برای کمک به بهبود وضعیت معاش خانواده‌ها می‌شود آن‌هایی که باید کاری کنند فرار را به قرار ترجیح می‌دهند و سکوت اختیار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کوچه پس کوچه‌های شهر بین مردم از کارگر و کارمند گرفته تا کاسب و دکان‌دار همه جا صحبت از گرانی، بالا رفتن روز به روز قیمت اجناس، بی‌ثباتی و درماندگی است، اما باید گفت جامعه کارگری سال‌هاست که به این حال و روز دچار شده و با شرایط بد اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند کارگرانی که ابتدا سعی کردند با غول گرانی وارد جنگ شوند تا شاید پیروزی حاصل شود، اما این جنگ سال‌ها طول کشیده و دیگر رمقی برای آن‌هایی که وسط میدان هستند باقی نمانده است.

کارگران روز‌های زیادی است که فریاد افزایش دستمزد به سر داده‌اند تا با بالا رفتن مزد با توجه به نرخ تورم قیمت کالا‌ها بتوانند روز‌های زندگی خود را بگذرانند رئیس کمیته دستمزد می‌گوید کارگران امکانات رفاهی را سال‌هاست از زندگی حذف کرده‌اند به سفر و گردش نمی‌روند و از آموزش دست کشیده‌اند و در بحث سلامت و پزشکی هم فقط زمانی که درد امانشان را ببرد به درمان فکر می‌کنند.

بی پولی و مشکلات مالی کار را به جایی رسانده که حالا بعضی از صاحب نظران از کوچک شدن سفره‌ی خانواده‌های کارگری سخن می‌گویند برخی از مواد غذایی مانند گوشت قرمز و ماهی تقریبا از سفره‌ی اکثریت کارگران حذف شده و مصرف لبنیات هم کاهش چشم‌گیری داشته است البته با نگاهی به قیمت تخم مرغ که حالا دانه‌ای ۲ هزار تومان شده و رب گوجه فرنگی که مرز‌های ۲۵ هزار تومان را در نوردیده درک این موضوع که کارگران چاره‌ای جز حذف مواد گوشتی و پروتئینی در این شرایط گرانی را ندارند آسان‌تر می‌شود.

نمایندگان یک صدا مشکل معیشت را فریاد زدند

در نیمه‌ی شهریور ماه بود که نمایندگان کارگران و تشکل‌های صنفی با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و چند تن از نمایندگان مجلس در طبقه دهم ساختمان مرکزی وزارت‌خانه‌ای که حالا وزارت مردم نام دارد جلسه‌ای برای مطرح کردن مشکلات و خواسته‌های جامعه کارگری و بازنشستگی برگزار کردند تا با کمک هم بتوانند وضعیت به وجود آمده  برای کارگران را سر و سامان بدهند.

در آن جلسه تمام مشکلات کارگران که دیگر آن‌قدر بازگو شده که همه آن‌ها را می‌دانند و خانواده‌های کارگری از نزدیک لمسشان می‌کنند بیان شد اما بر پر رنگ‌ترین و با اهمیت‌ترین مسئله‌ای که قشر زحمت‌کش جامعه با آن رو به رو هستند یعنی عدم همخوانی دستمزد دریافتی و هزینه‌های زندگی تاکید بسیار شد و همه‌ی نمایندگان کارگری یک صدا مشکل معیشت را فریاد زدند.

حل شدن مشکل پایین بودن دستمزد به نسبت سبد معاش که بهتر است نام آن را بحران دستمزد بگذاریم می‌تواند به برطرف شدن بخشگسترده‌ای از مسائل دیگر کارگران کمک کند با این حال می‌بینیم که با وجود درخواست و پیگیری نماینده کارگران برای برگزاری جلسه‌یفوری رسیدگی و ترمیم دستمزد به نیمه‌ی مهر ماه رسیده‌ایم و هنوز که هنوز است این جلسه برگزار نشده و باید دید در چند هفته آتی که پیش رو داریم این اتفاق خواهد افتاد یا خیر.

جلسه‌ی فوری برای ترمیم دستمزد برگزار شود

علی خدایی نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به لزوم تشکیل جلسه‌ی فوری برای رسیدگی و ترمیم دستمزد کارگران گفت: امروز  دستمزد دریافتی کارگران حداکثر 36 درصد از هزینه یک خانواده‌ی معمولی کارگری را پوشش می‌دهد و کارگران می‌خواهند هرچه سریع‌تر نشست شورای عالی کار درباره رسیدگی به وضع معیشت کارگران و بررسی راهکار ترمیم قدرت خرید کارگران تشکیل شود.

نماینده کارگران در شورای عالی کار درباره این‌که آیا می‌توان به افزایش مجدد دستمزد در نیمه‌ی دوم سال امیدی داشت بیانکرد:وظیفه‌ی ما خواستن است و ما تحت هر شرایطی خواستار این افزایش هستیم. در واقع ما باید قدرت خرید از دست رفته‌ی کارگران را ترمیم کنیم. دولت آقای رئیسی هم با شعار حمایت از محرومین سرکار آمدند. تیم ایشان بارها اعلام کردند که به دنبال ترمیم معیشت مردم هستند. 

خدایی با بیان این‌که ترمیم دستمزد کارگران می‌تواند از راه‌های مختلفی باشد تصریح کرد: افزایش قدرت خرید کارگران هم می‌تواند ازطریق افزایش دستمزد اتفاق بیفتد و هم راهکارهایی که دوستان پیشنهاد دادند. آنچه ضروری است و باید اتفاق بیفتد و اگر انجام نشود دچار بحران خواهیم شد، بی‌تفاوتی نسبت به خواسته‌ی کارگران و عدم جبران قدرت خرید آن‌هاست. در سال‌هایی که نرخ تورم بسیار افزایش یافته بهترین سیاست این است که در میانه‌ی سال افزایش دستمزد داشته باشیم. 

وی افزود: ما درخواست خود را مطرح کردیم و آقای عبدالملکی هم در جلسه‌ای که با نمایندگان کارگران داشتند قول برگزاری جلسه‌ی شورای عالی کار را دادند اما زمانی تعیین نشده است. البته چند وقتی است که طرف مقابل ما در مقابل درخواست تشکیل جلسه‌ی شورای عالی کار مقاومت می‌کند و نهادهای قانونی که باید بر اجرای قانون نظارت کنند تا به امروز واکنشی نشان نداده‌اند.

دستمزد کارگران باید بازنگری شود

فرامرز توفیقی رئیس کمیته دستمزد شورای عالی کار درباره بازنگری در دستمزد کارگران گفت: جلسات شورای عالی کار طبق قانونحداقل ماهی یکبار باید تشکیل شود. سه ماه است که نمایندگان ما به طور دائم درخواست خود را برای تشکیل جلسه به دبیرخانه می‌فرستند و حتی در جلسه‌ای که اخیرا فعالان کارگری با وزارت کار داشتند در مورد این موضوع صحبت شده است. متاسفانه در این شش ماه شاید دو جلسه تشکیل شده و آن هم خارج از مبحث سبد معیشت و ترمیم دستمزد بوده است.

عضو کمیته دستمزد شورای عالی کار تصریح کرد: در حال حاضر آقای خدایی به شدت پیگیر تشکیل جلسه‌ی شورای عالی کار برای بازنگری و ترمیم دستمزد در میانه‌ی سال هستند.

توفیقی اظهار کرد: ما در کانون عالی و تشکل‌های سه گانه‌ای که با هم همکاری داریم ماهانه در حال محاسبه‌ی سبد معیشت خانوارهستیم. در حال حاضر در ایده‌آل‌ترین شرایط، دستمزد دریافتی می‌تواند ۳۳ تا ۳۸درصد معاش را پوشش دهد.

حال باید دید تلاش نمایندگان کارگری برای سنت‌شکنی و برگزاری جلسه‌ی فوق‌العاده ترمیم دستمزد در نیمه‌ی دوم سال نتیجه می‌دهد یاطرف مقابل آن‌ها آن‌قدر دست دست می‌کند تا به روزهای سرد زمستان و زمان اصلی برگزاری جلسه‌ی رسیدگی به موضوع دستمزدکارگران برسیم.

بیشتر بخوانید

کارگران برای تامین معاش ناچار هستند دو شیفت کار کنند/تبدیل وضعیت قرارداد‌های موقت خواسته همه نیروهای کار

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کارگران مشکلات معیشت دستمزد کارگران دستمزد کارگران شورای عالی کار برگزاری جلسه ی ترمیم دستمزد تشکیل جلسه ی کارگران قدرت خرید سال ها نیمه ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۳۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ معاون وزیر کار به درخواست افزایش حقوق کارگران: از کارکنان بیشتر شده

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: افزایش ۳۵ درصدی که در حقوق و دستمزد ۱۴۰۳ صورت گرفت، در مقایسه با سایر اقشار و کارمندان بیشتر بوده است.

محمدرضا چکشیان در حاشیه نشست تبیین برنامه‌های هفته کارگر درباره افزایش ۳۵ درصدی دستمزد کارگران گفت:«افزایش حقوق دستمزد در شرایط تورمی ممکن است مطلوب جامعه کارگری نباشد، ولی باید دقت داشته باشیم که افزایشی که در حوزه دستمزد کارگری در سه سال دولت سیزدهم صورت گرفته بسیار بیشتر از افزایشی بوده که در حوزه کارمندی صورت گرفته است.»

براساس گزارش ایسنا، چشیان در ادامه افزود:«دولت و وزارت کار قطعا با این دغدغه وارد شده‌اند که بهبود وضع معیشت کارگران صورت گیرد، ولی موانع و محدودیت‌هایی وجود دارد و برخی سیاست‌های کلان اقتصادی باعث می‌شود آنطور که اعضای شورای عالی کار می‌خواهند اتفاق نیفتد.»

چکشیان خاطرنشان کرد:« مقایسه میانگین افزایش حقوق در این سه سال نسبت به باقی دوره‌ها و خیلی از سال‌ها و بقیه گروه‌ها مثل کارمندی حتما بیشتر بوده است با این حال دستمزد کارگران نیاز به بهتر شدن دارد و در شورای عالی کار این دغدغه را دارند که چه خدماتی را پیگیری کنند که بخشی از این کمبود را جبران کنند.»

دیگر خبرها

  • احتمال تغییر در رقم دستمزد کارگران جدی شد ؟
  • حال کارگران خوب است!
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت
  • خط و نشان کارگران برای دولت /گره کور حق مسکن باز می شود؟
  • افزایش ۵۷ درصدی دستمزد ۱۴۰۱ بیکاری را ۸ درصد کاهش داد
  • با تعطیلی پنجشنبه دستمزد کارگران کم می‌شود؟
  • خوفی که به جان کارگران افتاد | کاهش حقوق در صورت تعطیلی پنجشنبه ها
  • وزیر کار درباره تغییر در نحوه تعیین حقوق کارگران چه گفت؟
  • پاسخ معاون وزیر کار به درخواست افزایش حقوق کارگران: از کارکنان بیشتر شده